Strumfii gradinari! Bafta grupa mica! (194)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Salutare si de la noi.

Of, ce de emotii cu gradi!!!

Noi am inceput bine, ieri a fost prima zi, din motive de mutat de la grupa de dupa-amiaza la aia de dimineata. Pana la urma am reusit sa-l aduc in grupa de dimineata la stat, si la educatoarea pe care o vroiam! Sper sa nu-mi para rau ca am renuntat dincolo, la privat. Desi, din motive de finante, e mai bine asa! Pana acum n-am auzit pe nimeni sa se planga ca a avut copilul acolo.

Filip n-a plans deloc, din prima zi, ieri a fost un pic marait si nervos cand l-am luat, probabil ca era si obosit. Nu mancase aproape deloc, apa bause f putin, nu facuse pipi deloc (dar nici ud nu era).
DOamna educatoare mi-a zis ca e cam rebel si ca a impins ieri un copil . Cica i-a dat bulina rosie de incurajare pe care a lasat-o acolo, ca el nu vrea sa le ia acasa, asa mi-a declarat!
Azi a mancat aproape tot, inclusiv marul, a facut pisu ( si s-a laudat ca a facut singur si doamna l-a ajutat doar cu pantalonii si cu spalatul pe manute). Educatoarea mi-a zis ca azi a fost cuminte in mare parte a zilei, DAR ca spre sfarsit si-a pierdut rabdarea si nu mai statea locului. Cica toti stateau pe scaunele iar el se plimba.. aaa, si ca e singurul care e asa, mai nedisciplinat!
Si i-am zis: "pai are abia 3 ani ( e in grupa mixta si majoritatea au peste 4 ani ), e crescut si alintat de bunici, nu i-a impus nimeni pana acum reguli de colectivitate, de-aia l-am si adus, ca sa invete sa fie disciplinat!" In fine, ea a zis ca incet-incet, s-o acomoda..sper sa nu mi-l reclame zilnic!

La el in grupa sunt inscrisi 32 , dar in 2 zile nu am vazut mai mult de 15 copii. Deocamdata e bine asa, vedem mai incolo!

Imi pare tare rau de strumfii care plang! saracii de ei, ce-o fi in sufletelul lor! speram sa se acomodeze!!!

Karli, Filip e bine acum, multumesc de intrebare (haat, in urma! :) ), astept sa treaca saptamana dupa antibiotic si sa-i fac urina, sa vad daca mai iese ceva.
Despre subiectul "tata" - mai bine nu spun, ca mi-e f greu! doar ca am f putin timp cu mine insami si nu apuc sa ma gandesc, dar ma loveste cateodata realitatea si doare tare..inca, parca ieri a fost si au trecut 7 luni si tot nu pot sa ma obisnuiesc cu gandul ca nu mai e!

Musso, imi pare tare rau pt Mihnea! insanatosire rapida! Trebuie sa fii optimista ca o sa treaca repede!

Carla, in noiembrie aveti varianta sa mergeti prin Atena cu Tarom sau Olympic, si la retur , in noiembrie, Corfu-Atena cu Aegean Airlines si Atena-Bucuresti cu Tarom sau Olypic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Salut fetele!
Am scris si eu impresiile din prima zi de gradinita la bone, crese, gradi etc dar nu am stiut sa-l bag si aici decat ca mai jos:

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?whichpage=-1&TOPIC_ID=155801&REPLY_ID=6274598

Mergi la inceput

Andicu se poate si mai rau. Citeste linkul meu. Mie mi-e teama ca mi le exmatriculeaza din motive de purtare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Timi07 spune:

Bafta cu adaptarea la gradi!

O inscriu pe Saya plangaciosilor de dimineata. De cateva zile plange cand o lasa sotul la cresa, dar pe urma e ok.

Acuma serios mie mi se pare cam brutal genul asta de inceput de gradi: toti la gramada lasati la cresa. Nu tu o perioada de adaptare, clase mari, multi au sentimentul de "abandon" si-i viruseaza si pe ceilalti....
Daca educatoarele sunt faine o sa vedeti ca o sa le placa copilasilor la gradi dar ia timp.
multi pupici strumfilor care merg la gradi si mamicilor lor. Sper sa gasiti nervii si rabdarea necesara.
Nu cred ca va consoleaza cu nimic dar fetele mele au mers la cresa inainte de un an....... bucurati-va ca ati avut mai mult timp cu puii vostri.

Va inteleg ofurile si stiu ca si cand vor fi mari orice suspin de-a lor ne va durea

Si sa inchei intr-o nota mai vesela:
Vineri o complimenteaza sotul pe Sophie: ce frumoasa esti Sophie
Sophie: da, stiu. Tu nu.

Timi, Maria Sophie(05.08.2007) si Sarah Ioana (14.04.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Buna ziua si de la noi,

Housepocket, tu esti o mamica foarte grijulie insa sa stii ca nu ii faci bine copilului asa, sa nu aiba initiativa, sa ii fie permanent teama sa orice, sa se catere, sa se joace cu copiii, da, se lovesc, isi dau cu nisip, etc insa de aceea sunt copii, nu il poti tine intr-un glob de sticla, este si un film impresionant despre Bubble boy . Luna a scris foarte bine despre dragostea care nu se manifesta mai acut sau mai putin prin supra protejarea copilului, mai degraba teama parintelui de a nu se intampla ceva, teama care devine si teama copilului.

Eu am citit la un alt topic despre pedepsele prea multe, regulile prea multe, cum se infraneaza personalitatea copilului si ii stirbesc din initiativa...multumesc Luna pentru povestiri, m-am reanalizat, si eu vorbesc cu Alessia de mii de ori pe zi (cam ca si Karligutza, iubitor dar discutam orice), insa da, tind sa ii rezolv conflictele cu alti copii, sa intervin, deh eu sunt mare si stiu ce sa spun, tind sa nu o las sa faca aia, aia, why not? PLus ca mi se pare ca unii parinti isi tin copiii bebelusi mult timp, Alessia are aceeasi varsta cu alti copii de 3 ani pe care insa parintii lor ii considera bebelusi iar eu o consider pe ea direct fetita maaaaare si cu multe calitati si foarte capabila.

O las sa fie si nazdravana, avem reguli, bineinteles dar care sa tina mai mult de safety, sa tina de siguranta si a noastra si a celor din jur, nu vreau sa cresc un copil care sa nu poata sa faca nimic singur, sa nu aiba initiativa sa nu rada, sa nu se joace sa nu incerce, sa nu experimenteze.

Alessiuta mea a cumintica, dar o las, o las sa fie nazdravana, e haioasa tare, inventeaza cuvinte, jocuri, daca o las mai libera si da, stau cu ochii pe ea ar o supraveghez nu intervin activ.

Cu gradinita noi suntem bine. Sincer, Madalina, gasesti particulara f buna. Nu exista peste tot mizerie si oameni incompetenti, or fi, poate numai eu nu i-am intalnit, bine, eu sunt si f optimista si in general mi se intampla lucruri bune slava Domnului adica . Noi am fost la o particulara in zona la noi, frumos tare, mamoase educatoarele, mancare buna, atentie la nevoile copilului, da erau si lacune dar per total a fost bine pazita si a interactionat bine cu copiii. Nu a plans deloc, acolo am putut sta cu ea cateva zile sa ma vada, sa imi ceara ceea ce nu putea din prima sa o faca fata de o educatoare.

Si sa va spun cum e fata mea acum: a treia zi de gradinita. Nici o lacrima la clasa, la somn, la masa, etc, nimic. Cand am ajuns la gradi insa era la toaleta cam inlacrimata, cu directoarea si cam suparata ca nu vroia sa o stearga si ii spunea sa se stearga singura ca e fata mare.

Am mers la clasa, am spus educatoarei, care este si ff draguta si experimentata si tanara care i-a spus asa: Alessia, pai stii de ce te-am lasat sa mergi la toaleta singura? (vorba vine singura, adica sa nu o ajute prea mult ca de mers merg cu cineva oriunde, sunt continuu supravegheati) Pentru ca tu esti mare, stii sa mananci singura, sa dormi fara sa plangi, sa te imbraci singura, te joci frumos, pai tu stii ce inseamna asta pentru mine? Inseamna mult de tot si sunt f mandra de tine!

Va dati seama ca Alessia deja mustacea fericita, era in al noualea cer, supararea trecuse. Si i-a spus, hai vino si da-mi un pupic. Si fata mea, care nu prea place lumea noua si adulta a fugit in brate la Georgiana (educatoarea dragalasha) si a pupat-o pe obraz. A treia oara a vazut-o si a placut-o mult.

Eu zic ca si faptul ca stie deja cum stau lucrurile conteaza, stie ca se mananca/doarme/joaca acolo, cu copiii, ca mami vine dupa nani, se joaca in vacarmul de acolo de plansete, era incantata ca astazi le-a pus muzica de 2 ori si au dansat, etc.

Kasiris, imi pare rau ca nu a iesit asa cum trebuie cu fetele, eu ma gandeam ca fiind doua vor putea sa se acomodeze mai bine, mai precis nu vor fi agitate ca sunt singure pentru ca sunt mereu 2 . Insa la a fi prea independente sau prea sigure pe ele nu m-am gandit...Ce sa zic, eu cred ca ar fi trebuit sa le lasi si sa faca ceva/activitati de copii, ceea ce inseamna sa inventeze jocuri, joaca aia la liber, imaginatie curata, mai mult de 1 ora pe zi, adica mai tot timpul, ei asa se dezvolta, bine, tu stii bine, dar si prea multa activitate aleasa dar condusa de mami, adica joaca sau activitati continuu cu mami le face sa nu stie cum si ce sa faca atunci cand sunt lasate sa aleaga programul/sa isi gaseasca/inventeze jocuri si mi se pare f important sa isi gaseasca singure de joaca.

Asta cu mizeria la toaleta mi se pare strigator la cer (bine e la distanta de lipitul gurii cu scotch) unde naiba se cred in secolul trecut? Pe bune, aici la gradi la noi e super, toaletele arata de lingi de pe jos, noi nu avem voi e sa intram si mi se pare f ok, dormitoarele sunt ff frumoase si cu lenjerii super, totul este foarte foarte curat, pai la curatenie chiar ca nu as face rabat, nu stiu ce as face.
Exista gradinite bune, cu personal calificat si cald si iubitor, cu activitati, cu toalete curate si mancare buna, serios, sigur exista nu oi fi gasit-o eu pe singura!
Si sa stii ca mi se pare ff important Karina si Iris sa fie in colectivitate, sa inceapa sa placa educatoarele si sa interactioneze cu copiii, mie mi-a placut mult ca Alessiei ii plac copiii acum, vrea prieteni noi, si-a dat seama ca se distreaza si cu alti copii, ea era ff reticenta la copii noi, si la adulti dar si la copii, ii vroia pe aceeasi, putini pe care ii stia de o viata

Va pup si scuze pentru placinta, cine poate sa citeasca bine

Clau, mami fericita de printese: Alessia Maria 13 iulie 2007 si Elisa Andreea 03 septembrie 2009

Mergi la inceput

Clau nu m-am exprimat bine; eu le las sa fie inventive, sa creeze, sa se joace liber, dar... cand vad ca s-au plictisit si lucrurile incep sa degenereze incerc sa le orientez atentia spre alta activitate, pentru ca nu le pot lasa o zi intreaga si cu lego si puzzle si plastilina si creioane si materiale de lipit laolalta ca ar iesi balamuc. Deci le grupez oarecum si cand s-au plictisit le strangem (mai mult eu) si le "tentez" cu altceva.
Daca copiii au foarte putine jucarii sau posibilitati de joaca (spatiu restrans si jucarii putine) la un moment dat, se plictisesc si din joaca o mai dau pe fond de oboseala si in agresivitate. aici intervine rolul educatoarei, cred eu, sa faca trecerea usoara la alte activitati si sa le mentina interesul si starea de spirit OK.

S-ar putea ca de prea multa oboseala sa nu ma mai pot exprima nici clar nici coerent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musso17 spune:

buna seara
am citit tot,va multumesc din suflet pentru sustinere

mihnea e bine,nu a mai facut febra,sambata dimineata mergem la control sa vedem cum a evoluat dar hopul era cel cu febra daca nu scadea maine il baga pe injectabil.
sper ca luni sa mearga din nou la gradi si sa fie bine.

imi pare rau pentru copiii care au plans mai mult pe la gradi si cred ca fiecare parinte ar trebui sa faca ce-l indeamna sufletul ca degeaba spun eu cum ar trebui caci m-as raporta strict la copilul meu si nu sunt doi oameni care sa semene.
kariris,mi se pare strigator la cer ce ati patimit azi si mai mult din perspectiva igienei ca educatoarea este om si e greu s-o schimbi acum sau s-o pui sa invete pedagogie sau mai stiu eu ce altceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

neatza..............
georgiana, ma bucur ca e mai bine mihnea! sa auzim numai vesti bune.....
kariris, nasoala prima zi.....ce ma intriga cel mai tare e igiena precara. sunt curioasa cum va fi azi.bafta!

azi dimineata, veneam cu metroul cu vecina mea care isi ducea nepotelul de 10 ani la scoala, eu il tot laudam, ca vai ce ai crescut , ce mare esti si frumos, la care asta mic in gura mare: DA SUNT, MI-A CRESCUT SI UN FIR DE PAR SI LA SUBRATZ! bunicasa i-a inchis repede gura si mi-a soptit printre dinti ca i-au mai aparut si-n alta parte....vai ce m-am distrat cu el.sunt asa nostimi si sinceri......
ieri am fost la o gradinita de stat.....nici vorba! mai incerc .....

decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

neata

am reusit sa las azi mandrul la gradinita fara nicio lacrima . e mare lucru pt mine.
ma cam speriasem, ca initial a zis ca nu vrea la gradinita, vrea sa stea cu mine, sa mergem in parc noi doi, sa se uite la desene acasa, bla-bla...eram pe punctul sa cedez psihic, ca incepuse sa si bazaie (doar e la grupa albinutelor, sugestiv nu?).
apoi l-am luat prin invaluire, i-am zis sa ia tractorasul si sa le arate la copii ce frumos e, si sa le zica ca cu ala se juca tac-su cand era mic (da, i-a adus din pod de la soacra-mea niste jucarii uitate pe acolo din epoca de piatra, de cand era tati mic). asa a fost de incantat de idee, incat s-a imbracat super-rapid si nu stia cum sa ajunga mai repede sa se dea mare la copii .
suntem deci pe drumul cel bun.
am intrebat educatoarea cam cati copii sunt prezenti, mi-a confirmat ca in jur de 20, dar ca vor fi si perioade cand vor fi toti 35, adica in preajma sarbatorilor de iarna. cica a avut si 37 la grupa in anii trecuti si s-a descurcat cu ei. nu stiu ce sa zic despre ea, pare foarte ok, mamoasa, pare iubitoare de copiii, n-o vad tipand la ei. apoi, cu 37 de copii la clasa, trebuie sa iubesti tare mult copiii, ca alta satisfactie nu prea ai ca educator.

Timi, super tare Sophy cu remarca .

(david a auzit o expresie si o tot repeta, dar e haios, ca o plaseaza in diverse contexte si iese...expresia e: "ce prostie!" . de ex: se uita la desene si exclama "ce prostie de desene!" (ii dau dreptate uneori) sau "e buna mancarea!" apoi oarecum in soapta "ce prostie de mancare!" .
a, si la el "carare" e "cacare" , cantam aseara aia cu piticii voinicii: "mergem pe carare/in padurea mare..." si el tipa tare "mergem pe cacare..." , am zis ca n-aud bine).

Mychy, ce te-a oripilat mai tare la gradinita pe care ai vazut-o?
iar despre faza cu scociul lipit pe gura - simt cum imi creste tensiunea, o faza de-asta ar scoate animanul din mine , cred ca mi-as fi varsat pe madama aia toate frustrarile acumulate in ani de zile. clar tanti n-are ce cauta langa copii, cu atat mai putin acolo unde se presupune ca-i educa.

kariris, stiu ca nu-i de ras, dar nu te dezici, ai fost f haioasa cand ai povestit de fete. dar educatoarea aia e tanara, acum e primul ei an in invatamant? ca poate asa s-ar explica lipsa ei de experienta, totusi sunt doua fetite de 3 ani.
sper ca nu te gandesti sa retragi fetele de acolo din cauza ei .

georgi, ma bucur ca e mai bine Mihnea, sper sa fiti apti de gradinita luni .

madalina, of, te inteleg.
eu am citit de curand un topic pe aici - foarte interesant (am vazut ca si luna a participat ) si printre multele idei interesante a fost aceea ca un baiat nu trebuie infranat. adica sa nu-i zici mereu "ai grija","vezi sa nu cazi","nu te urca acolo", "da-te jos ca te lovesti" si altele de genul asta. eu, desi nu ma agitam prea tare cand il vedeam ca musca din pamant, totusi aveam des pe buze "ai grija" "vezi sa nu cazi". asta e, cade, se ridica. se juleste, bandajam daca e cazul.
m-am decis sa las copilul mai haiduc asa, sa se cocoate unde are el chef - adica bineinteles pe toboganul cel mai mare, pe scara cea mai inalta, l-am lasat sa o mai si incaseze de la altii (chiar daca imi musc limba cand tac si il vad cum o incaseaza fara ca el sa riposteze de cele mai multe ori). ba chiar i-am zis ca "barbatii nu plang din fleacuri" (stiu ca al meu e mare plangacios si n-ar strica sa lase mai moale cu practica asta).
si am avut surpriza sa vad ca poate sa faca mai multe lucruri decat credeam eu ca poate. incet incet capat si eu incredere mai multa in el si cel mai important, capata si el incredere in fortele proprii.

mult succes, indiferent ce decideti cu gradinita. pana la urma, nu e mare lucru gradinita asta, eu n-o consider piatra de hotar pentru dezvoltarea copilului. eu/noi n-am avut incotro, ca daca am fi avut, poate m-as fi gandit mai mult inainte de a opta in acest sens.

_

Mami de D mare (2/9/07) si d mic (7/6/10)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musso17 spune:

neata
vivela,ce m-am distrat cu "cacare"..ma bucur ca ati avut si o victorie,s-o tineti tot asa.nici eu nu consider gradinita ca fiind o piatra de hotar,sigur ca foloseste dar nu e definitorie,am intrebat mamici din jurul meu de ce sunt asa de convinse cand spun fii-mea va merge la gradi,ba va sta si la program lung si raspunsul a fost invariabil "ca asa trebuie",de ce asa trebuie?!exceptam cazurile cand parintii lucreaza si nu au incotro.
mychy,..mai incearca,poate ca trebuie sa gasesti o directoare care sa fie mai maleabila,noi avem una cam infumurata,dar nu-i bai ca nu ma interesectez cu ea prea des.

Mergi la inceput