Strumfii gradinari! Bafta grupa mica! (194)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Housepocket parerea mea e ca, daca iti permiti, mai bine il duci cateva luni la particulara unde se pot ocupa indeaproape de el si sunt deschisi sugestiilor.

Mai fetelor dar nu schimbati si voi titlul capitolului asta? Avem mare sarbatoare, merg strumfii la gradinita, si forumul nu stie?

Sugerez: strumfii gradinari, sau asa ceva, cine are idee mai buna e binevenit. Cine schimba titlul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

nu vreau sa bag cutzite da' ia fiti antene ce experiente au unii cu gradinita http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=156215&whichpage=2

decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori!!!!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mychydutza

nu vreau sa bag cutzite da' ia fiti antene ce experiente au unii cu gradinita http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=156215&whichpage=2

Sa mor daca nu ma duceam cu scotch-ul dupa mine, o intrebam pe fie-mea dimineata in gura mare sa ma auda toti parintii "cine ti-a lipit mama gura cu scotch?", ma duceam la aia, ii lipeam gura si o anuntam ca ne vedem in instanta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns housepocket480 spune:

Luna1 nu stiu ce sa zic de gradi particulare... La voi este o notiune, la noi alta... adica faptul ca e o gradi particulara asta nu inseamna neaparat ca e si buna. La noi la particulare s-au vazut si batai si alte mizerii, deci totul depinde de om...nu neaparat de banii pe care ii dai. In general, din tot ce am sondat inainte si crede-ma ca sunt inconjurata de oameni de calitate prin prisma serviciilor noastre, o mare parte din cei care au avut copii la particulare i-au mutat la stat si au avut surpriza sa fie mai multumiti de cei de la stat decat de cei de la particulara. Bine, nue o regula, sunt si gradi particulare bune, dar ce e bun pentru unii pentru altii e prost samd.

Eu cred ca depinde de copil si de felul in care a fost crescut pana acum. si ca sa ma explic o sa va dau exemplu meu, un copil supe iubit, super dorit cu probleme medicale pentru care am preferat noi sa facem unele lucruri (gen dat cu lingurita in gura) ca sa il pedepsim ca la noi tactica "mananci ce ti se da daca nu mori de foame " nu a functionat. Noroc ca el e un copil cuminte si ascultator si nu a sarit calul sa ajungem la rasfat. Un alt exemplu: noi nu am fost cu el violenti in casa, el nu stie de pedeapsa sau de bataie pentru ca ne-am inteles cu el ca cu un om mare, l-am aparat in parc de alti copii care erau violenti pentru ca nici macar nu stia sa se apere sau sa plece de acolo, le incasa fara sa-si dea seama, deci am cam fost umbra lui mereu.
Acum, am prieteni care au educat copii mai spartan din toate punctele de vedere: adica am prietene care stau pe banca linistite in parc ca sunt sigure ca in cazul in care se cearta ai lor cu alti copii, ai lor stiu sa se descurce, ba mai mult stiu sa si dea, sa se apere, etc.
si acum la gradi stau linistite ca ei se descurca. Copii care daca mananca la masa de bine, daca nu li se ia din fata, etc.
Nu stiu daca exemplele mele sunt elocvente sau m-am facut bine inteleasa ca sa nu fiu judecata de nici una dintre voi, dar eu am fost foarte protectiva cu Matei pentru ca asa am simtit. atentia este 1000% pentru el si pentru nimeni altul (vedeti si diferenta intre cei cu frati sau surori nu singuri la parinti ca el) si dintr-o data i se zguduie aceasta lume ...dar totusi nu e dintr0o data ca o acomodare am facut, am vorbit cu el, dar ....e sensibil rau ce mai!

In fine, sa speram ca se va acomoda, desi nu stiu cat va dura....si nici nu stiu daca se va acomoda...

Ma rog, acum om vedea ce se mai intampla.
Merci mult de sustinere, sunteti dragute

Mergi la inceput

housepocket, din ceea ce povestesti tu nu mi se pare ca ai fost super protectiva. si eu il hranesc pe andrei cu lingurita, in parc il supraveghez indeaproape, nu-l las sa se joace cu oricine.am facut asta odata si i-a umplut unul ochii si gura de nisip. am incercat sa-l las mai "liber" la locul de joaca si era sa-l loveasca unul cu leaganul de-i scotea toti dintii, noroc ca l-a prins un nene. nici andrei nu e prea sociabil cu copiii, am mai zis, daca i se zice "e casuta mea" renunta si pleaca. daca unul il imbranceste ca vrea inaintea lui pe tobogan , il lasa si pleaca. adica pare mai pampalau asa......si chiar nu pot sa-l schimb. ce sa-i fac? asa e el. decat violent si certaretz, mai bine sa intoarca spatele conflictului si sa plece.sunt convinsa ca si la gradinita ar fi urlat si n-ar fi vrut. si nu cred ca e asa pt ca asa l-am crescut ci pt ca asa e el. asa ca nu-ti fa procese de constiinta ca l-ai cocolosit pe motiv ca e copil unic, eu cred ca ti-ai facut strict "datoria" de mama. si apoi nu e singurul caruia nu-i place la gradi.te pup

Mergi la inceput

nush de ce , da am chef s-o inervez pe luna http://www.realitatea.net/o-asistenta-a-lipit-cu-leucoplast-gura-unui-bebelus-pentru-ca-tipa_745809.html

te-ai zumba?

Mergi la inceput

Citat:

housepocket, din ceea ce povestesti tu nu mi se pare ca ai fost super protectiva. si eu il hranesc pe andrei cu lingurita, in parc il supraveghez indeaproape, nu-l las sa se joace cu oricine.decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori!!!!

Si tu esti super protectiva.

Gluma da?

Eu nu o hranesc pe fie-mea in gura, ba ca sa ma laud, mananaca singura, se imbraca singura, merge pe scuter de sunt toti cu gura cascata, si o las sa se joace cu cine vrea ea. Dar ea asa a fost mereu, daca incerc sa-i bag lingurita in gura urla la mine de ne stiu vecinii "I DO IIIIIT!!!"

Dar faptul ca ii protejam sau nu, nu denota o iubire iesita din comun, cred ca toate mamele de aici isi iubesc copilul/copiii extrem de mult indiferent de numarul lor si si-i protejeaza cum pot ei de mult. Depinde fiecare ce intelege prin protectie.

Eu una n-am fost la gradi decat o sapt. M-a gasit mama la gard intr-o zi dupa o sapt de urlete, toti copiii se jucau si eu plangeam cu mucii pana-n brau langa gard sa vina mama sa ma ia. Asa ca m-a luat. Si nu imi lipseste nimic fizic (ca psihic nu stiu, poate vreo doaga). Am mers la 6 ani la scoala.

Mergi la inceput

Citat:

nush de ce , da am chef s-o inervez pe luna http://www.realitatea.net/o-asistenta-a-lipit-cu-leucoplast-gura-unui-bebelus-pentru-ca-tipa_745809.html

te-ai zumba?

Si lu' asta ii umpleam gura cu leucoplast.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns housepocket480 spune:

Da, mycky, cum e Anrei asa e si Matei. Pentru ca nu stie sa se apere, a luat un pumn de nisip in ochi si trei tratamente i-am facut apoi sa scapam de microbi de acee la-m invatat ca atunci cand vede copii ca arunca cu nisip sa plece, etc. Ca saracu a ajuns sa ma intrebe "Copii astia sunt cuminti, pot sa ma joc cu ei?" deci l-am protejat fie ca asa e datoria de mama fie ca il iubesc enorm de mult, indiferent din ce motiv, dar am ajuns de multe ori sa imi spuna sotul ca il protejez ca pe un handicapat...El daca se joaca in casa cu copii, si ceilalti se urca cu picioarele pe satarul de la canapele ma intreaba " mami pot sa ma urc si eu" adica un copil ascultator, cuminte, paote prea cuminte. Dar el cand o sa ia contact cu lumea reala, ca noi ca romani traim ca intr-o jungla, la fiecare pas trebuie sa te feresti sa nu te fure, sa nu te calce pe picioare, etc.. (mama ei de Romanie), si atunci imi fac griji sa nu ajunga un inadaptat la aceasta societate -jungla, din care fac parte si copiii nostri si trebuie sa se descurce si el singurel, sa dea o replica, sa spuna ce-i place, ce nu-i place, adica sa se exprime, sa comunice cu cei din jur din toate punctele de vedere. De aceea exista gradinita!Ca la scoala deja trebuie sa invete, adica sa aiba o disciplina de gandire si de viata deja formate.
Mi-au mai zis fete sa-l retrag si sa-l dau la 4-5 ani, dar m-au sfatuit alte mame sa nu fac prostia asta ca atunci va fi si mai rau.
deci nu stiu ce sa fac, ca oricum nu e bine...
Ma rog la Dumnezeu sa fie maine o zi mai buna...

Mergi la inceput

housepocket, faptul ca e acum sensibil nu inseamna ca asa va fi si in viata. eu, in clasa a 4 a plangeam cand ma scotea la tabla, eram asa emotiva ca uitam tot, cu toate ca stiam. mama era disperata, tin minte ca venea la scoala si discuta cu invatatoarea despre ce voi face in clasa a 5a cand intram la profesori. a vrut sa ma duca si la dr. tin minte ca invatatoarea i-a zis sa se relazexe ca o sa-mi revin. si asa a fost. faptul ca, copil fiind eram salbatica si sperioasa, ca ma bateau toti copiii, nu a insemnat ca asa sunt si acum. tin minte o fetitza care ma facea "mamaliga cruda". m-am maturizat si m-am schimbat radical. si nu am avut de suferit, nu a dat viata cu mine de toti peretii, pur si simplu m-am calit.de sub fusta mamei am plecat la facultate la 600 km de casa. si m-am descurcat, mai greu dar am razbit. Matei e mic, e copil, are doar 3 ani, o sa se schimbe. odata trecuti cu hopul cu gradinita o sa vezi viitorul cu alti ochi. eu nu zic sa-l retragi, doar sa amani "integrarea". pup

Mergi la inceput