Strumfii gradinari! Bafta grupa mica! (194)
Raspunsuri - Pagina 2
karligutza spune:
mychy seamana si nu prea ca atunci cand am intarcat toate (pe rand ) n-aveai cu cine vorbi... acuma primesti niste replici, de te pui la gandit si noaptea-n somn, ca ziua nu-ti mai ajunge!
asta e, e greu, dar o sa treaca si asta...
la noi sunt 36 copii din care tot cam 20 prezenti... plus ca mai pleaca la pranz din ei, inainte de culcare.
karligutza
sunt mamica Adelutei
are mama o fetita... are si un blog!
_
ALAPTATUL HELPLINE
_
Vivela spune:
la noi sunt inscrisi 35, insa n-am vazut prezenti mai mult de 20...si am ajuns pe la 8 jumate, deci cam printre ultimii. sau poate or veni mai tarziu, nu stiu, o sa intreb.
si noi eram la gradinita in jur de 30-35 si tot 2 educatoare vedeau de noi. si aveam activitati ok, invatam o gramada de lucruri, aveam serbari, deci eu cred ca depinde de educatoare. nu-mi amintesc sa fi facut militarie cu noi, se mai ridica vocea uneori, dar de cele mai multe ori erau blande si copiii le iubeau. cel putin asta imi amintesc eu.
_
Mami de D mare (2/9/07) si d mic (7/6/10)
xerxe2005 spune:
Eu imi amintesc cu mare placere de perioada gradinitei. Am fost asa relaxata si fericita in perioada aia...ce dor imi e de senzatia aia....
Elena Isabela, mamica lui Razvan - Gabriel - 01.08.07
housepocket480 spune:
Scuze fetelor, dar nu am vazt ca ati schimbat capitolul si am scris la ultimul capitol o groaza....
mychydutza spune:
....eu una n-am fost la gradinita decat 2 saptamani. pt ca nu mi-a placut si atata am plans si m-am tavalit pana au renuntat si nu m-au dus.
imi amintesc patuturile unde nu incapeam bine, un subsol unde era bau-bau si o educatoare inalta cu coc si cu niste ochelari rotunzi ca fundu de borcan......daca andrei va semana cu mine........
in alta ordine de idei, cand vad cati copii sunt in grupe, cred ca initiativa mea de a gasi loc la stat e sortita din start esecului....i-am gasit la particulara, langa casa, 9.5 mil program luni.7 mil la scurt.....dar nu ma tine cureaua, poate sa apelez la ceva sponsorizari
decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori!!!!
jadi spune:
Si eu imi aduc aminte de gradi cu placere, chiar nu am idee cati eram dar eram multi. Dar am fost la program scurt, asa era gradinita. Si eram cea mai mica, la fel si la scoala. Cu numarul de copii e relativ si din alt punct de vedere, unii parinti au inscris copii la mai multe gradinite si spre deosebire de voi, nu anunta ca au ales o gradinita sau alta. Alta practica de care m-am crucit, stau si asteapta sa vada ce si cum, ii muta la alta gradi la care sunt inscrisi sasmd. Probabil ca dupa prezenta, se mai elimina din grupa. La noi erau 2 taiati pe lista si pusi altii Deci tot 27 sunt.
Housepocket, mult succes! Cum vei hotara, asa va fi cel mai bine!
mychydutza spune:
housepocket, ti-am citit postarea, te simt disperata. nu stiu ce sfat sa-ti dau. acasa n-ai cu cine-l lasa? daca e asa disperat poate nu e bine sa-l mai duci cateva zile. lasa-l sa mai stea acasa o perioada, sa se linisteasca, incearca sa discuti cu el in perioada asta. inteleg mai multe decat credem noi. lasa-l sa stea acasa cateva zile si incearca din nou. cu sensibilitatea si cu calitul pt viata, nu-ti face probleme, timpul le rezolva pe toate. odata cu maturizarea o sa se mai schimbe. ce am scris nu e un sfat, doar o parere......
decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori!!!!
sunflower1979 spune:
salut!
madalina, vin si eu sa iti adresez cateva cuvinte de incurajare, caci iti inteleg tare bine nelinistea si teama de a nu gresi, gandurile ca lui Matei nu-i e bine acolo.
ce pot sa-ti povestesc sunt doar niste experiente. de exemplu la cresa unde a mers denis nici un parinte nu intra in clasa, nici dimineata, nici dupa-amiaza; daca venea dupa copil, era adus copilul pe sala unde parintii il schimbau, predau pijamaua si plecau cu el acasa. asa ceilalti copilasi nici nu stiau ca misuna parintii pe acolo. in plus educatoarele ar trebui sa fie atente si grijulii, poate un pic mai mult cu Matei daca el chiar sufera asa mult dupa voi, sa incerce sa-l atraga cu ceva dragut incat sa uite necazul ca e fara mami.
poate daca as fi in locul tau l-as duce un pic mai tarziu, adica prin octombrie, cand se mai linistesc spiritele si daca Matei tot o sa planga se vor putea ocupa mai mult doar de el. pana atunci poate se stabilesc si niste reguli pt parinti.
legat de faptul ca plange pana raguseste, chiar o nepotica de-a mea a patit asa anul trecut, si raguseala s-a agravat transformandu-se in tuse, agitatia a facut-o sa transpire si a si racit. a stat mai mult pe acasa si cand mergea era la program scurt. s-a obisnuit treptat si anul asta totul e bine.
e tare greu inceputul si tare mi-e mila de Matei, ca nu mananca si cu siguranta nu e bucuros ca merge acolo. cica adaptarea ar trebui sa dureze maxim 2 saptamani, daca si dupa aceea e asa rau, inseamna ca e chiar o problema.
o alta experienta e a unei vecine al carei baiat a plans de fiecare data cand l-a dat la cresa/gradinita si a tot incercat pana cand s-a obisnuit.
deci mai vorbesti cu educatoarea, sa stabileasca niste reguli, sa caute sa-l integreze putin pe Matei, nu sa-l aseze la desene si in ultima instanta mai amani pitin gradinita. Mult succes si inima tare!
georgiana, voi ce mai faceti? a mai facut febra Mihnea?
Cristina, cea mai mandra mama de Denisuc (30.07.2007)
ddanagh spune:
Astazi erau 38 prezenti. Ce sa mai zici? O tin acasa pana la 1 noiembrie sa se adapteze ceilalti, sa nu mai fie acolo un bocet continuu, poate se mai si retrag si vedem apoi.
Denis cu imbolnavirea pe timp de iarna cam tot asa am gandit si eu . Ce sa-i faci. iti pare rau de altii dar de copilul tau ti se rupe sufletul.
A venit mama sa ma ajute pe ultima suta de metri, am trancanit intruna injurand tara asta si mai m-am calmat.
Cat despre faptul ca fac sau nu militarie cu ei, sunt absolut sigura ca da, pai cum altfel sa stapanesti 40 de copii de 3 ani. Daria dupa numai 3 zile, numa acum o ora a venit la noi (mama si eu), in sufragerie si, pe un ton de general veritabil, "fetele, imediat la mine in camera"
Dana mamica gingasei Daria (20.07 2007) sicu Eric Mihai AMR 1 S
snowbunny spune:
monicabo imi pare rau ca nu te-am abordat dar ma grabeam foarte tare si mai eram si intr-o discutie incinsa cu maikmea despre noul domn administrator de bloc care face numa tamepenii. Intrai la pasaj cu fetitele sa te duci in parc dar cand am ajuns eu in parc nu te-am mai vazut.
Si alex a plans destul la gradi in primele zile a fost groaznic plecam cu inima sfashiata dar mai apoi sunam educatoarele si imi ziceau ca e bine nu auzeam zgomot de bazait.Cateodata mai vroia sa vb cu noi la tel fff rar si ne suna ii spuneam ca osa venim sa il luam ca suntem la munca si trecea.
L-am lasat inca la gradi privata .Si-a facut multi prieteni si se distreaza de minune.Este genul de copil caruia ii place sa aiva un cerc de preiteni si nu prea se baga la joaca cu cine nu cunoashte sau nu e pe aceeasi unda zapacita ca el.Afara nu are timp de prietenii plus ca observa parintii disperati (dealea aia nu e jucaria ta da-o inapoi/ai grija de jucariile tale/nu fugi nu tushi nu zbiera nu etc,iar eu lui nu ii tin morala deasta ) si ramane socat.Ori picam noi in cele mai proaste momente.in fine...
Jadi shtim cu totii ca esti sensibila in sufletu tau