Topic ingrijirea copilului - CIC(8)
Raspunsuri - Pagina 16
adialex spune:
Buna, ma bag si eu peste voi pentru ca am nevoie de un raspuns urgent legat de concediu pre si post natal; ma interesa daca cele 42 de zile minime de post natal se calculeaza din fix din ziua nasterii copilului sau la o zi dupa; trebuie sa stiu cum imi calculez medicalele pt ca am fix o zi neacoperita intre medical normal si cel de sarcina si lauzie, si m-ar ajuta daca s-ar calcula postnatalul din ziua nasterii.
multumesc
Mediajust spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adialex Buna, ma bag si eu peste voi pentru ca am nevoie de un raspuns urgent legat de concediu pre si post natal; ma interesa daca cele 42 de zile minime de post natal se calculeaza din fix din ziua nasterii copilului sau la o zi dupa; trebuie sa stiu cum imi calculez medicalele pt ca am fix o zi neacoperita intre medical normal si cel de sarcina si lauzie, si m-ar ajuta daca s-ar calcula postnatalul din ziua nasterii. multumesc |
Ziua nasterii este prima zi de postnatal.
inacat spune:
Am si eu o intrebare, va rog.
Daca am nascut in noiembrie 2010 si termin postnatalul in martie 2011, la intrarea in CIC, pot opta pentru vatianta de a ma reintoarce loa munca dupa 1 an (cu acordarea stimulentului)?
Multumesc
carmen_ch_12 spune:
Chiar daca intri in CIC in martie, tot pe oug 148/2005 mergi,pentru ca ai nascut in nov. 2010, asa ca stimulentul va fi de 100 lei, indiferent ca stai un an sau mai mult.
ellinia spune:
Buna tuturor!
Va rog sa ma lamuriti intr-o problema, va rog. E vorba de un tatic care vrea sa intre in concediu pentru cresterea copilului. Cel care slicita indemnizatie trebuie sa aiba 12 luni lucrate anterior nasterii copilului. Corect, nu? Copilul s-a nascut pe la jumatatea lui dec. In perioada sarbatorilor de iarna taticul a avut contractul suspendat timp de 10 zile, de pe 20 dec pana pe 7 ian. Il afecteaza in vreun fel intreruperea asta de 10 zile lucratoare?
Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)
BazarGeneral
marius spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ellinia Buna tuturor! Va rog sa ma lamuriti intr-o problema, va rog. E vorba de un tatic care vrea sa intre in concediu pentru cresterea copilului. Cel care slicita indemnizatie trebuie sa aiba 12 luni lucrate anterior nasterii copilului. Corect, nu? Copilul s-a nascut pe la jumatatea lui dec. In perioada sarbatorilor de iarna taticul a avut contractul suspendat timp de 10 zile, de pe 20 dec pana pe 7 ian. Il afecteaza in vreun fel intreruperea asta de 10 zile lucratoare? Cristina si Stefan Costin (25.02.2005) BazarGeneral |
Hai sa nu discutam cu "pe la..."
Care este data nasteriii? De la aceasta data inapoi 12 luni trebuie sa nu aiba intrerupere.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
ellinia spune:
Multumesc de raspuns! Este bine asa. Important e ca se ia in considerare numai perioada de inainte a nasterii copilului.
Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)
BazarGeneral
Pico spune:
Nu am citit OUG 111/2010,recunosc.
Am auzit de la o prietena ca nu s-ar mai acorda indemnizatie pentru cel de-al 4 -lea copil.Ca s-a schimbat legea.Daca intre al 3-lea si al 4-lea copil am lucrat/cotizat la stat, o sa mi se dea doar alocatia de 200 lei , asemeni celor care nu au lucrat deloc?
Raluca , Ioana Carrina(09.04.2003), Maria Carolina( 26.11.2005),Ana Iasmine(06.10.2007)si (DPN 8.05.2011)