De ce facem copii si cum ii crestem?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Selene, are Alzheimer. Citeste putin despre boala asta. Are probabil e multi ani, nu il mai invinuiti....nu se poate controla.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

Selene, are Alzheimer. Citeste putin despre boala asta. Are probabil e multi ani, nu il mai invinuiti....nu se poate controla.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Am vazut un videoclip recomandat de maru si simptomele nu se potrivesc. Nu e confuz, nu isi uita numele sau numele persoanelor din jur, nu face actiuni repetitive, nu vrea sa plece de acasa, nu isi incurca pantofii.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!

Particip la bazaruri - periodic produse noi, nu uitati sa verificati!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Exista mai multe tipuri de dementa, nu doar Alzheimer. Din cate spui are aociat si un sindrom paranoid.
Sper ca nu ai vreun dubiu ca e bolnav, nu??!?!?!?

***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Exista mai multe tipuri de dementa, nu doar Alzheimer. Din cate spui are aociat si un sindrom paranoid.
Sper ca nu ai vreun dubiu ca e bolnav, nu??!?!?!?

***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

Hm... Unele chestii le face asa de constient, ca nu stim ce sa credem. Vezi documentele pentru procese.

Am mai intrebat, bun, este bolnav, ce facem, cum putem obtine diagnosticul exact, in conditiile in care:

1. Refuza sa mearga la medic, fie si pentru cel mai simplu control - de cand il batem la cap.
2. Refuza tratamentele prescrise de cumnata mea - de exemplu, cel pentru incontinenta urinara.
3. Aceste refuzuri sunt insotite de un comportament... hai sa nu zic violent, dar de respingere - "taci, ca vorbesti prostii", "lasa-ma-n pace", "tu ma superi", "nu vorbesti logic" - spuse pe un ton ridicat.

Si iar vorbim despre socrul meu, in loc sa vorbim despre copii.

www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus
[

In ceea ce priveste comportamentul fata de parinti (in general)si cei care aleg, din diverse motive, sa uite de parinti, ba sa-i mai si judece, ma abtin sa vorbesc, ca primesc direct excludere de pe Forum. Xio a punctat foarte bine cateva lucruri pe care le gandesc despre acest subiect.
Cu siguranta, la varsta parintilor, multi vor reconsidera ce gandeau in tinerete. Din pacate, va fi prea tarziu si vor fi singuri si uitati de proprii copii. Nu ca n-ar merita...

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Rufus, sa stii ca uneori nu uitam de parinti (de unul sau de amandoi) din pura rautate sau egoism. Sa stii ca e posibil ca parintii sa greseasca si sa-si raneasca copiii chiar pana la punctul in care sa nu vrei sa mai ai de-a face cu ei. Uite, de ex. cel mai recent exemplu in 'relatia' mea cu taica-meu: Victoria, fetita mea de 2 ani, a fost diagnosticata in iunie cu leucemie. Ma crezi sau nu, taica-meu nu a sunat macar o data sa ma intrebe cum 'deal' (scuza-ma, nu gasesc cuv. in romaneste) cu o asemenea veste, sau sa ma intrebe cum e Victoria sau cum raspunde la tratament! Si acum eu ce ar trebui sa fac cand el va fi bolnav? Sa imi las copilul si sa fug langa fundul lui, care o viata intreaga a trecut dintr-o amanta in alta, care isi ducea amantele si pe copiii amantelor la munte si la mare si noi nu am fost niciodata intr-o vacanta niciunde? Si sa nu imi spui ca e scump sa suni din Ro, sunt perfect constienta ca e scump, dar asa cum a sunat in aprilie sa imi ceara bani, putea sa sune si acum. Sau putea sa mearga la sora mea acasa si sa ma sune pe internet! Si nu l-ar fi costat nici un leu. Daca mie parintele meu imi arata ca nu ii pasa catusi de putin nici de mine si nici de copilul meu, asta DUPA ce o viata intreaga ne-a dat deoparte, mie ar trebui sa imi pese de el? Sa nu ma intelegi gresit, eu il iubesc asa cum e el, mi-e mila de el, DAR copilul meu si familia mea vin pe primul loc. Eu NU ii fac familiei mele ce ne-a facut el noua o viata intreaga. Stii de ce am venit eu in Canada? Ca sa scap de el! Si pentru ca el mi-a zis ca il deranjez in casa! Casa pe care a cumparat-o cu mama mea, a zis ca-l deranjez cand i-am zis sa ii fie rusine ca a adus la 3 luni dupa ce a murit mama alte femei in casa, si intr-un an cat am stat cu el in casa a adus nu una, ci trei femei diferite!!! Am venit in Canada singura, fara sa cunosc un suflet de om in tara asta, am venit, crede-ma fara un cent in buzunar si el a stiut ca plec dimineata (acum aproap 8 ani) si noaptea din-ainte nici nu a venit acasa. Dimineata a trecut cu masina prin fata blocului si s-a dus acasa la sora mea sa ia ceva de acolo, si crede-ma ca nici macar nu a oprit sa zica "La revedere!'. Spune-mi tu acum, dupa ce stii 1% din relatia mea cu tatal meu daca chiar omul asta merita ceva de la mine! (respect, iubire...) Si sa stii ca dupa toate astea i-am trimis bani sora-mii sa-i achite casa lui taica-meu sa nu o ia banca.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Ah, si mai vroiam sa zic ca daca eu asa voi face cu Victoria, atunci, da, imi merit soarta! As merita 100% sa uite de mine!

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Desiree, nu vreau sa deschid rani in gandurile nimanui. In afara de ceea ce spui, exista oameni batuti in copilarie, alungati...evident, e greu sa le ceri acum bunavointa in relatia cu parintii lor.
Dar tocmai aici este dovada suprema a caracterului. Multi aleg sa uite trecutul si traiesc frumos in prezent, ajutand niste oameni care au nevoie de sprijin. Evident, eu am in cap si o componenta religioasa (pe care nu vreau s-o impun nimanui), biblia spune sa-ti cinstesti parintele, nu spune s-o faci numai daca s-a purtat (sau se poarta) frumos cu tine.
In alta ordine de idei, trebuie sa recunosti ca sunt putini oameni care ar avea ceva real de reprosat parintilor. Sa nu uitam ca, indiferent cat ne-am cazni, nu facem mereu bine, ba, cateodata, dam cu batul in balta in relatia cu copiii nostri. Important este ca ne straduim, atat cat putem si ne duce capul, ceea ce ar merita recunostiinta din partea copiilor.
Poate ca eu idealizez relatia parinti copii, eu am avut parinti minunati, n-au fost perfecti, dar au tras mult sa-si faca datoria. Imi lipsesc si le port recunostiinta si m-as bucura ca copiii mei sa simta, candva, acelasi lucru. Chiar daca, la batranete, mintea mea o va mai lua razna cateodata.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Desiree, nu vreau sa deschid rani in gandurile nimanui. In afara de ceea ce spui, exista oameni batuti in copilarie, alungati...evident, e greu sa le ceri acum bunavointa in relatia cu parintii lor.
Dar tocmai aici este dovada suprema a caracterului. Multi aleg sa uite trecutul si traiesc frumos in prezent, ajutand niste oameni care au nevoie de sprijin. Evident, eu am in cap si o componenta religioasa (pe care nu vreau s-o impun nimanui), biblia spune sa-ti cinstesti parintele, nu spune s-o faci numai daca s-a purtat (sau se poarta) frumos cu tine.
In alta ordine de idei, trebuie sa recunosti ca sunt putini oameni care ar avea ceva real de reprosat parintilor. Sa nu uitam ca, indiferent cat ne-am cazni, nu facem mereu bine, ba, cateodata, dam cu batul in balta in relatia cu copiii nostri. Important este ca ne straduim, atat cat putem si ne duce capul, ceea ce ar merita recunostiinta din partea copiilor.
Poate ca eu idealizez relatia parinti copii, eu am avut parinti minunati, n-au fost perfecti, dar au tras mult sa-si faca datoria. Imi lipsesc si le port recunostiinta si m-as bucura ca copiii mei sa simta, candva, acelasi lucru. Chiar daca, la batranete, mintea mea o va mai lua razna cateodata.

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Rufus, a alege sa uiti trecutul nu inseamna ca acel trecut nu mai exista, ca ai reusit sa-ti carpesti sufletul, ci ca, pur si simplu, TU alegi sa nu il mai lasi, pe acel trecut, sa te influenteze acum, in prezent. Din nou, nu inseamna ca te sacrifici pana la Dumnezeu pentru acela sau aceia care ti-au creat acel trecut. Parerea mea. O femeie precum soacra-mea poate fi considerata o sfanta de femeile cu aceeasi educatie ca si a ei si o lasha si o lipsita de caracter de femeile care pun piciorul in prag de la prima abatere. Sunt o droaie de astfel de povesti aici, pe DC.

Ai mentionat un citat din Biblie. Acel citat a fost invocat si de soacra mea. Insa nici tu, nici ea nu ati mentionat si continuarea:

http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=19&cap=6

"Si voi, parintilor, nu intaratati la manie pe copiii vostri, ci cresteti-i intru invatatura si certarea Domnului."

Deci trateaza-i asa cum vrei sa fii tratat, ca viata nu tine o vesnicie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

nenea Rufus, matale ai dreptate!

cred io ca relatiile dintre parinti si copii (deveniti si ei adulti si parinti intre timp) se deterioreaza pe drum undeva. si se casca prapastii intre ei de netrecut. motivele sunt multiple (s-a tot discutat pe la Copilul captiv si alte subiecte). copii isi construiesc propria viata, se adapteaza dupa partenerul/partenrea de viata, doresc alte lucruri de la viata. si e normal sa fie asa, sunt generatii diferite, cu acces la tehnologie, carti, scoli, multiple facilitati, etcetera. ceea ce pentru parintii in varsta e de neanteles si neacceptat. e altfel decat stiu ei, decat au cunoscut ei, de cum s-au format ei.
nu auziti deseori pe cei in varsta spunand "pe vremea mea nu era aia si ailalta...." sigur ati auzit cel putin o data pe cineva spunand asta. da, e drept si adevarat, dar vremea aia e la trecut, poate ca e vb de acum 40, chiar 50 de ani, deci diferente uriase de viata. comparativ vorbind. si atunci nu se mai "pupa" ce au facut parintii si invatat pe copii lor, cu ce fac copii lor si traiesc in timpurile de acum. nu mai spun ca daca copilaria a fost una abuziva sub o forma sau alta, atunci relatiile sunt si mai deficitare.

ma uit la soacra mea. femeie trecuta de 70 de ani. toata viata a muncit, a gatit pentru familia ei, a facut ce a crezut ea ca e bine si de folos. copii ei sunt realizati, au familii reusite, au casele lor, slujbe bune, nepotii sunt copii isteti, olimpici unii dintre ei, crescuti bine. fiecare are o viata buna, normala, linistita.
ce mai vrea de la ei? ce mai vrea de la nurori? ce nemultumire mai poate avea o mama care are copii realizati? vede si ea asta, vad si altii, primeste confirmari ca sunt bine......ce si-ar mai pute dori???
raspunsul l-am dat mai sus, e diferenta dintre generatii, dintre parerile despre viata, despre cresterea copiilor, despre multe multa.

personal am avut nenumarate discutii cu soacra, de ce nu-i bat pe copii? ca asa se cresc copii, trebuie batuti ca sa ajunga oameni. a vazut si ea cum ne intelegem cu copii, ca se poate si fara bataie, ca exista multe alte metode de a creste copii si fara bataie. ei, ea tot crede ca nu fac bine ca nu le ard cate una (motivele sunt puerile si nesimificative, sub nici un aspect nu se justifica bataia). nu pricepe si in vecii vecilor nu va pricepe ca se poate si fara bataie. bineinteles ca nu ma crede pe mine, i-am spus ca ai mei parinti nu ne-au batut niciodata, n-au tipat la noi, au avut cu noi o relatie de prietenie (in opinia ei ai mei au fost niste prosti) atat este ea, atat pricepe, fara sa jugnesc , dar are limite.....

daca ai mei ar cadea la pat, cred ca as merge imediat sa le ofer ajutorul. prin rotatie si intelegere cu fratii mei, ne-am ajuta parintii la nevoie. si cred ca si pe soacra as ajuta-o, ca nu ma lasa inima s-o stiu la pat bolnava. insa ea ar vrea asta? nu!

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David

_M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Ai mentionat un citat din Biblie. Acel citat a fost invocat si de soacra mea. Insa nici tu, nici ea nu ati mentionat si continuarea

De ce am fi facut-o? Cei care cred in Biblie stiu ca nu se conditioneaza una de alta. Adica, daca parintii nu respecta Biblia, copiii sunt indreptatiti sa o faca si ei?

Mergi la inceput