De ce facem copii si cum ii crestem?

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns petra spune:

De ce o judecati pe acea femeie, soacra lui Selene ?? CA tachineaza , ca panicheaza, ca tine prea mult la copii, ca de ce mai tine la omul care i-a fost sot o viata, omul cu care a impartit si bune si rele, omul cu care a trecut prin viata si cu care a impartit anii cei mai frumosi ai ei .
Fiecare intelege altfel modul de a-si trai viata. Aceasta femeie dupa ce o viata intreaga a avut grija copiilor , a casei si si-a suportat barbatul asa cum a fost el si cum a putut ea, cum a-ti vrea sa gandeasca acum ? Sa nu-i mai pese de nimic ? NU poate ! Ii este intrat in sange sa stie exact unde sunt copii ei,ce fac si tot asa. Pentru o mama copilul nu are varsta. Ea a facut din cresterea si grija pentru copii ei un mod de viata. POate nu a fost fericita cu sotul ei si s-a dedicat in totalitate copiilor.
Acum toate ne batem cu pumnul in piept ca nu facem copii pentru a ne fi alaturi la batranete, dar odata cu timpul cand puterile ne vor scadea probabil ca vom simti nevoia ca cei mai apropiati noua (copii) sa ne sustina un pic , sa ne ajute. In Romania vor mai trece multi multi ani pana ce batranii nu vor mai avea nevoie de ajutorul familiei, avand ca alternativa azile moderne de batrani unde isi vor putea duce in liniste batranetile, asistati de medici si asistente pregatite si de personal care doreste sa lucreze cu batranii. Pana atunci parintii batrani trebuie sustinuri si ajutati, intelesi si iubiti asa cum sunt.
Selene, tu recunosti cat de mult va ajuta soacra ta cu una cu alta, cu fetita . Asta inseamna din partea ei sustinere! VA ajuta chiar si acum asa cum poate, in schimbul acestui ajutor nu ar putea primi mai multa intelegere si sustinere din partea voastra?
Zici ca cumnata ta nu este acum fericita pentru ca mama ei s-a bagat in viata ei prea mult ! OK este posibil si asa, dar cumnata ta nu a avut nimic de spus referitor la viata ei ? DAca s-a lasat asa de mult condusa atunci isi merita soarta! Sunt de acord ca parintii pot influienta f. mult copii la orice varsta, dar pot influienta la nesfarsit atunci cand copii nu stiu ce sa faca cu viata lor , nu stiu ce vor de la viata lor.
In general generatiile mai tinere cred cu tarie ca parintii trebuie sa-i sustina si ajute pe copii mai ales la inceput de drum, dar uita ca si parintii trebuie sustinuti la sfarsitul lor de drum!
Prin acest mesaj nu am vrut sa ofensezpe nimeni, este doar parerea mea, a uneia care vede altfel lucurile posibil i din cauza ca am parintii / socrii extrem de departe si nu pot beneficia de ajutorul lor si nici nu le pot oferi sustinerea de care au nevoie.

Mergi la inceput
Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Mai stii, cum e viata...poate ne vom intani si noi, la un moment dat

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Mergi la inceput