Colectia de toamna - iarna 2005, acum mari!!! (13)
Raspunsuri - Pagina 16
corap spune:
si io m-am ofticat la un alt subiect datorita monocromismului vederilor, da' nu mai dau pe-acolo ca nu-s masochista. am lasat bomba si m-am carat, da' ma oftica un moderator si nu m-am putut abtine de la scris.
in alta ordine de idei, in ultimele 2 zile cred ca lumea (me included) sufera de ochelari de cal mai accentuati decat de obicei - asa ca tind sa-i dau dreptate mariei-alexia - e ceva in aer (sau in stele)
coralia, eu am unul logoreic si unul ne-logoreic, cunosc ambele perspective. de fapt ne-logoreicul in situatii obisnuite devine logoreic in masina, cand logoreica nu mai are loc si sufera, sa te tii atunci
oricum, si eu cu ai mei comentam poze (nu au notiunea de subiect si predicat) si uneori zic "un pom" si nu mai pot scoat enimic de la ei, alta data descriu si ce nu vad. legat de pom, la testul psihologic (cred ca l-am trecut la limita) inevitabil am fost pusa sa desenez un "pom" si am intrebat-o daca vrea sa fie pom sau copac (eram cu capsa pusa ca mi-era foame si statusem un ceas dupa ea sa-si aranjeze hartiile)
in alta alta alta ordine de idei, aveti idee pe unde as putea gasi un floor puzzle cu "o omida mancaciosa"?
c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07
FEBRUARIE thing-a-day
bb_alinus spune:
Ca chauffe in colectie!
Io intrasem sa va povestesc o faza tare, ca mor daca nu spui cuiva:)) Adineaori ma suna sa discutam tanti care o sa vina sa ma ajute acasa dupa ce nasc ca aici, timp de 8 zile ti se trimite acasa o infirmiera ce sta la dispozitia ta 8 ore pe zi si te ajuta cu tot ( de la cum sa alaptezi pana la menaj, cafele pt vizitatori, dus/ adus restul de copii la scoala/ gradi, etc). No si azi ma suna ca sa imi faca fisa, sa vada cum sunt, ce preferinte am, etc. Apoi evident ca imi spun ce conditii au ele ( unul din chestiile formidabile din Olanda e ca iti vorbesc toti intr-o engleza impecabila). Bon, si imi zice la un moment dat: patul dvoastra e inalt de 70 cm? Io am crezut ca nu aud bine si o pun sa repete. Ea imi explica ca in Olanda e o lege care cere ca patul sa fie inalt de min 70 cm....altfel infirmiera nu ma poate ajuta, ca nu are voie sa se aplece mai jos de 70 cm .
Si pe langa infirmiera o sa mai vina si moasa in fiecare zi sa vada daca e ok cu bebe.
Corap deocamdata facem public doar numele de cod: Cunegonde
Referitor la sinteza/ nesinteza, missa ne ia cam asa: heiiiiii, uite o oaie, noi repede ne uitam in jur, unde mami oaie? uite-i blanita, urechile, si continua ea cu detalii, noi ingrijorati, mami nu e nici o oaie! Ba da, uite vezi norul ala pe cer, e in forma de oaie .....si da, are dreptate sincer, e chiar in forma de oaie! Cam asa face cu tot.
Lavi pai asa e, nici nu ne dam seama si copiii nostri trec la alte etape! Bravo Natiliciului, ea are si avantajul unei surori mai mari!
La noi e un pic mai delicata treaba de cand cu ipadul: missa si ta-su pur si simplu se bat pe el. Bine ca ii descarca tot felul de jocuri educative, dar mie imi pare rau ca se indeparteaza de cele traditionale. Asa ca acum e fan joc memo dar care se joaca cu 3-4 carti de memorat. Pe ipad of course. Adica din vreo 60 carti intoarse, tu trebuie sa intorci si sa descoperi 3 identice ( clasicul e cu 2).
Iar la puzzle, missa ia poze din albumul foto si le transpune pe jocul puzzle. Sunt uimita de ce dexteritate are.
Si un alt joc dragut zic eu: povestile pe ipad, unde o tanti le citeste cu glas tare ( sunt si ilustratii) iar copilul urmareste cuvintele care se inrosesc pe masura ce tanti le zice. Iar miss tot incearca sa le identifice, daca da click pe un cuvant, tanti il repeta. Si haios cand da pagina la ipad, se aude fosnetul unei pagini de hartie .
Anda legat de adunari scaderi, am uitat sa te intreb, cum face Nic, de ex 8+ 2 il calculeaza pe degete sau nu? Ca se pare ca acum ar fi atapa sa treaca de la numarat pe degete la facut " in cap". Miss inca e la degete.
Ref auzit, poate o avea vreun dop in urechi, ceva?
corap spune:
de Cunegonde stiam (si chiar imi place - UPS)
FEBRUARIE thing-a-day
camelia_daniela spune:
Corap, grea problema cu puzzle floor cu omidutza...
Cami & Alexandra Daria (02.01.2006)
Cresc si iar cresc ... !
“The child must know that he is a miracle, that since the beginning of the world there hasn't been, and until the end of the world there will not be, another child like him.” (Pablo Casals)
Pixy's Style - Fimo-mania, margelute, cercelusi fel de fel...
Ramas bun, EMMA! Nu te vom uita niciodata!
maria_alexia spune:
... dar Alinush a dat solutia: pregatesti o imagine si o duci la un centru de imprimari - cei care fac tricouri, cani etc. de obicei fac si puzzle-uri
Cum e floor puzzle?
corap spune:
a, nu asta-i format mare (urias) ca i-as fi luat de la Lo dar nu am mai avut loc in bagaj (bine, nu mai aveam loc in bagaj nici pentru o guma de mestecat, dar asta-i o alte chestiune) - sunt niste piese de puzzle mai mari decat palma (each) - si iese un puzzle mare.
la fi-mio nu merge cu imitatii - el a vazut cutia si pe ala fix tre sa-l aiba. ma rog, mai studiez, poate pleaca v-un cunoscut pe-afara sa-i dau task.
FEBRUARIE thing-a-day
corap spune:
http://www.amazon.co.uk/Hungry-Caterpillar-Giant-Floor-Puzzle/dp/B000VXXRYC/ref=sr_1_3?s=kids&ie=UTF8&qid=1285761063&sr=1-3
asta-i
FEBRUARIE thing-a-day
corap spune:
? ah, am o intrebare "si mai existentiala"
se pricepe cineva la acvarii, pesti si cum sa-i mentii cat mai mult in viata?
FEBRUARIE thing-a-day
anda77 spune:
corap, despre pesti am intrebat si eu azi in pauza de masa. in ideea sa-i iau lui nic ca ii plac mult. info primit de la colegi este huge. trag concluzia ca acareturile sunt cam scumpe, cate 4 filtre interioare si unul exterior (sau invers:), aparat d-ala de face bil-bil-baga aer, pietre speciale pe fund, curatat la 2 saptamani, schimbat filtrele, pompa de scos apa din acvariu, mobila pe care sta acvariu, mancarea, lumina etc...cel mai mititel acvariu, cat o galeata, dar cu filtre, la cora e 350 lei. alea mari sunt si 1500 lei.
ce anume te intereseaza? am pe langa mine colegi cu acvarii. "tinutul pestilor in viata" e un subiect amplu:), dar inteleg ca-s de baza doar cateva reguli.
corap spune:
uh, pai eu vreau un acvariu nu prea mare (ca momentan singurul loc disponibil e la copii pe birou), dar foarte bine dotat, sa se aeriseasca, sa bulbuceasca, sa-i oxigeneze (adica eu sa tb sa fac cat mai putine). cu autocuratare nu exista? si apoi nu stiu de unde sa-l achizitionez - sa ma duc la un pet-shop, dar la care?
ai mei vor pe nemo, si pe dori, dar s-ar multumi cu orice - asa ca ma intereseaza pestii mai putin pretentiosi. criteriul de baza - sa nu moara de 3 ori pe saptamana. presupun ca trebuie sa fie si compatibili intre ei (adica speciile intre ele)...
(pe mine pestii din acvariu nu m-au interesat niciodata, asa ca sunt tabula rasa in materie. ai mei copii in schimb sunt innebunti dupa ei - si eu am zis slava domnului ca nu vor catel)
FEBRUARIE thing-a-day