Colectia de toamna - iarna 2005, acum mari!!! (13)
Raspunsuri - Pagina 15
Noki_Lara spune:
Mai, io nu ma plang ca nu e concisa sau ca nu are putere de sinteza. Eu ziceam ca in cazurile in care eu o rog sa povesteasca ceva, ea se pierde sau prefera sa ma lase pe mine sa povestesc sau raspunde extrem de laconic.
La fel la gradi, cand au ore de povestit-sintetizat povestile pe care i le citesc educatoarele. Adica in cadrul unor exercitii care excat asa isi propun pana la urma: dezvoltarea vocabularului copilului si incurajarea lui sa povesteasca liber niste chestii. Ceea ce mie mi se pare foarte ok sa ceri unui copil de 5 ani.
Poze cu noi 1 si 2
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4 si www.dropshots.com/saralyna2005" target="_blank">5
Varsta Sarah
There are no shortcuts to happiness!
anda77 spune:
Multumesc noki pentru intelegere!!
lavi, corap a glumit. aceasta NU este capacitate de sinteza:)) daca arati unui copil de 5 ani un pom si spune ca vede un pom, atunci arata doar ca e sanatos mintal si nu are retard. si ca n-ar avea nevoie de ochelari. sinteza e cand se integreaza doua sau mai multe elemente intr-un lucru nou. de exemplu ii arati poza cu copaci carora le cad frunzele, ploua, e gri etc si el zice Toamna. asta e sinteza, ca sa nu zic ca e chiar sinteza poetica.
anda77 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lavi02 A glumit? Nu mai spune! Si eu am glumit. |
Cand postul tau de pe pagina anterioara, ref la sinteza, incepe cu " serios acum...." orice om normal intelege ca nu glumesti. In consecinta, te-am contrazis bazandu-ma pe definitia sintezei. Tu faci corectii de principiu sau amanunt in mod frecvent cu noi si nu te ataca nimeni, ba chiar eu ti-am multumit de cateva ori. Replica "Nu mai spune!", ca raspuns la o corectie pe care banuiesc ca o insusesti intr-un mod orgolios, nu te caracterizeaza, este ofensatoare catre mine si imi place sa cred ca s-a logat altcineva cu numele tau.
coralia76 spune:
Eu una cred ca Andreea mea e total antisinteza..adica e destul sa o intrebi ce ai facut azi la gradi si iti povesteste de te doare capul...Cand nu mai rezist..(adica logoree care dureaza si o ora intruna daca nu iau masuri),ne jucam jocul cine vorbeste pierde,si evident ca se abtine ea saracuta o perioada ,dar apoi incepe iar si tot asa.Marele noroc este ca nu o apuca chiar in fiecare zi ca altfel cred ca o luam razna.Cel mai tare ma deranjeaza cand vorbeste in timp ce vorbim si noi in casa,i-am explicat in fel si chip ca nu-i politicos,ca nu-i frumos,ca nu asa se face...dar pe moment pare ca a inteles mesajul si dupa o jumate de ora face exact acelasi lucru . In schimb are si momente,mai ales in prezenta persoanelor straine, cand nu scoate nici un sunet,se rusineaza si sta doar si asculta fara sa zica nici un cuvintel...asta pana trece un pic de timp si studiaza bine persoana cu care are de a face si daca e pe placul ei incepe iar cu vorbitul..
Cu notele la gradi ..pana nu a deschis Anda subiectul habar n-am avut ca exista asa ceva in sistemul nostru de invatamant.La Andreea la gradi copilasii care raspund corect la lectii primesc o steluta rosie ..iar cei mai nazdravani care nu au rabdare..etc..steluta neagra....iar caietul de lectii il primim la fiecare sfarsit de saptamana acasa sa vedem ce au facut piticii si eventual sa repetam pe weekend.
Cami ma bucur ca e mai bine Daria,o fi vreo viroza usoara,cu regimul e greu si la Andreea...de obicei cand nu merge nimic ii dau doar sticks si paine prajita si eventual o supa de legume din care trage cu paiul doar lichidul.Mai merge compot de mere...daca daria mananca asa ceva,sau biscuiti din aia fara zahar.
Anda sanatate puiului!
lavi02 spune:
Eu o luasem pe tonul de gluma declansat de Corap si Cami si ma amuzam in timp ce ma gandeam si scriam ca acea caracterizare de "pom" poate fi luata drept capacitate de sinteza, gasim o parte buna in toata treaba, si o scuza copilului. La modul teoretic, asa e, ai dreptate cu padurea, ploaia, gri-ul si toamna.
In concluzie imi cer scuze ca am mistocarit problema ta.
maria_alexia spune:
Azi la toate cele 3 subiecte pe care le urmaresc s-a lasat cu paruiala - o fi ceva in aer sau in astre ?
Discutia asta (contradictorie) cu analiza si sinteza am mai avut-o, ca si atunci "formatia reala" se contrazice cu "formatia umanista". Si pentru mine se cheama sinteza chestia cu pomul . Serios si fara gluma. Si DEX-ul zice la fel, in prima linie. Generalizare, combinare.
Restul sunt inflorituri poetice din punctul meu ("realist") de vedere .
PS: real/uman in sensul impartirii pe licee de pe vremuri, ok ?
PPS: imi plac discutiile astea despre grupa mare de gradi, sunt instructive tare.
Si nu in ultimul rand: devirusare rapida si usoara bolnaviorilor !
lavi02 spune:
Bun, cazul general de sinteza e cand aduni mai multe elemente in unul singur. Cum ar fi exemplul cu toamna.
Cazul cu pomul e un "corner case" (in limbaj programatoristic, Maria ), un caz limita, cand n = 1 si cum il sintetizezi? tot la 1, nu?
Coralia exact la fel si Nati, are zile in care nu i se mai opreste gurita, atat acasa cat si la gradi, imi povestesc educatoarele, dar nu in toate zilele este asa.
Noi avem probleme cu sinteza si concizia
anda77 spune:
lavinia, nu ai de ce sa-ti ceri scuze pentru "mistocarit" ca nu ai mistocarit nimic. si stii foarte bine ca oricum nu deranjeaza pe nimeni p-aici nici glumele, nici vorbitul serios, nici erorile, nici punctele de vedere corecte, nici cele eronate, nici cele inca in controversa. nici ale mele, nici ale tale. ale nimanui. deranjeaza altceva si stim amandoua ce.
coralia, la nichita au aparut luna asta notele. au avut si ei mereu buline, la finalul anului trecut si la evaluarea de inceput de anul asta au inceput cu BF,B,S si de sapt. trecuta a experimentat educatoarea si notele. cred ca e ceva cu caracter sporadic, inteleg ca o sa bage note doar la lectiile pe care vrea sa le intareasca cumva in importanta.
anda77 spune:
Nu v-am mai zis de analizele lui Nic. din 3 cearceafuri au iesit unele naspa, dar cica nu inseamna ca are artrita juvenila. e "doar" o artrita recurenta dupa raceli, zice dr....
o sa ma mai uit pe ele, sa va zic precis ce a iesit nasol. tin minte acum ca ureea e iar afara din limite. si anul trecut era la fel. dr. zice ca e deshidratat. adica e deshidratat de cand l-am nascut sau ce? ofof...
plus ne paste alta consultatie. nu mai aude bine. trebuie practic sa tip la el ca sa auda. mereu intreaba: Ce-ai zis?
polipi n-are. deci de unde acufenia?