Colectia de toamna - iarna 2005, acum mari!!! (13)
Raspunsuri - Pagina 14
anda77 spune:
nichita are si el febra. pana azi a avut mucii obisnuiti de sezon rece, cu exudatele la zi si curate, dar totusi cu mucii care au inviat, cred ca sunt aceiasi care au intrat in moarte clinica in primavara dupa ce ne-au deranjat toata iarna. de azi i-au disparut subit mucii si are febra. hmm.
am identificat materia la care a luat copilul 7-8 ieri:) Educarea limbajului. copiilor li s-a aratat o imagine simpla si aveau de descris imaginea cat mai amplu, folosind obligatoriu subiect si predicat. exemplu: un desen simplu cu un pom. copiii care, dupa explicatii, la intrebarea ce avem in poza? au raspuns ca fiu-meu: "un pom":)) sau raspunsuri asemanatoare au primit note mai mici. copiii care au inteles explicatiile lectiei si au raspuns: ACESTA este un copac (pom, arbore etc). El nu are frunze deoarece...mai observ ca are trunchi maro. sau e brad. sau e arbust ornamental. etc. cat mai multe explicatii...acei copii au primit note mai mari. Adicatelea lectia era despre cum sa dezvoltam un subiect. Cica Nic a inteles unde a gresit si s-a si ofticat ca a primit nota mica.
cat dureaza, maximum, tavalitul pe jos la copiii care incep gradinita? am o prietena cu copil in aceasta situatie si dupa 9 dimineti deja aproape a cedat nervos. prietena. de fapt cred ca si copilul. nu am stiut ce info sa-i dau ca am uitat de cand a inceput colectia 2005 gradinita....
cami, sanatate dariucai!
corap, am vizionat pozele, Londra arata foarte curata si eleganta. eu sunt totusi de formatie parisianca:)
englezii astia sunt tari la gradini, arbusti ornamentali si la intrari in casa:) n-am vazut asa intrari elegante la niciun popor.
bb_alinus spune:
Va salutam si noi!
Nu mai stiu ce vroiam sa zic ca am dat peste mesajul Andei cu Academia gradinareasca a poetului si m-a lasat masca. Am cautat febril si alte mesaje ca sa vad ca era o gluma si doar vroia sa ne incerce dar nu, se pare ca e adevarat! Anda deci poetul e supus deja notelor? Adica i se spune in fata tu ai luat 7 azi si el iti raporteaza acasa???? God! La fii-mea se dau fete zambarete sau ne, insa noi parintii le aflam la sfarsitul trimestrului, iar fiecare aptitudine e comentata pe scurt de invatatoare pe un caiet special ce e inmanat doar parintilor.
Cum sa incarci deja un copil cu responsabilitatea notelor???
Despre exemplul cu maturatorul iar no coment, este ceea ce am detestat mai mult la ai mei cand ma luau cu texte din astea! Ce ei nu sunt oameni?
Missa vrea acum sa devina coafeza dupa ce a avut la inceput ideea ( timp de un an) ca ea vrea femeie de servici....Am luat-o ca o chestie funny, i-am dat sa faca ceva curat la ea in camera si ....a trecut la coafeza.
In rest, sanatate bolnaviorilor! Meemsulici voi sper ca deja sunteti mai bine!
Noi tot 2 in 1 nici nu prea am timp sa ma gandesc, ca nu reusesc sa termin cu renovarea camerelor, asta ma streseaza momentan, muncitorii astia de aici nu pot sa inteleaga ca io nu mai am timp de stat dupa ei!
Gabi sanatate multa! Nici eu nu prea am inteles despre ce e vorba dar important e ca te simti mai bine si ai trecut peste ce era mai greu!
Cata vai, voi tot cu unghia sunteti, dar ce dureaza oare asa de mult! Sper sa ii dati odata de cap! Si Philippe a avut problema asta, el e chiar sensibil de piele in general, insa de vreo cativa ani nu mai are nimic. Isi taie unghia respectiva mai lunga si patrata/ colturoasa asa incat sa nu atinga pielea piciorului. Plus evita sa intre in piscine sau apa marii pt ca el ia imediat tot felul de bacterii/ micoze sau cum s-or numi si iar incepe calvarul!
Pup
corap spune:
Neata :)
Anda, nu ma indoiam ca esti parisianca, cred ca nu mai incape nici cel mai vag dubiu ca avem puncte de vedere diferite in orice privinta pentru mine esti un fel de punct de reper . Oricum ultima poza din ultima zi e facuta special pentru tine, dar o voi dezvalui mai tarziu (cand mi-oi face timp sa descarc/incarc ultima tura de poze)
(in alta ordine de idei, londra mi s-a parut mult mai academica decat parisul)
imi pare rau de pricopseala lui nichita iar cu febra, sper sa fie ceva trecator.
cami, cum mai e daria?
alinush - renovatorii par a suferi de aceeasi meteahna peste tot - imi pare rau ca esti sub presiune, dar se va rezolva pana la urma. v-ati hotarat la nume?
va pup, va las, am trebi peste trebi
c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07
FEBRUARIE thing-a-day
lavi02 spune:
neata,
Cami sanatate Dariei! Probabil e o viroza, asteapta sa-i treaca, as zice sa-i dai regim cateva zile in loc de ciorbita :)
De regim e supa de zarzavat facuta doar din ceapa, morcovi si albitura si aromata cu frunze de patrinjel. Poti pune si taitei in ea.
Si Silvia a avut/are o viroza, luni a durut-o capul si burtica si a facut temperatura 37.1, ieri am tinut-o acasa si a fost OK, n-a mai durut-o burta in schimb a facut febra 38.1 pe la ora 16 si s-a vaitat un pic de cap si de gat. Seara n-a mai facut febra, a fost in forma. Am trimis-o azi la scoala, sper sa fie bine.
Anda sanatate lui Nichita!
Alinus tu ne povestesti despre prototipul mesterului de pretutindeni nervi tari si rabdare multa iti doresc!
Ne mai pui niste poze cu Missa si cu burtica? Azi-maine gata cu gravizenia!
Mortala Missa cu femeia de servici! Eu as fi fericita orice job si-ar alege copiii, doar sa fie alegerea lor si sa-l faca cu placere!
Ce-mi doresc e sa fie fericiti si multumiti, nimic mai rau decat sa ai un copil depresiv si care nu se simte bine in pielea lui si realizat, orice ar insemna asta.
------
Am inceput sa-i citesc Nataliei in fiecare seara povesti, vad ca acum asculta cu mare interes, anul trecut ma punea sa-i citesc, statea un pic si apoi pleca si se juca cu altceva, isi pierdea interesul.
Prin comparatie Silvia statea de la 1 an la citit povesti, zicea "'ai titete!", Nati se apropie de 5. Copii diferiti.
Tot asa, zilele trecute a facut singura un puzzle cu 60 de piese, fara niciun ajutor. Inainte abia reusea cu 20.
A evoluat copilul, pur si simplu, imi intareste convingerea ca toate la timpul lor! Cred ca trebuie incurajat copilul, stimulat, dar nu tras de el. Asta e ceea ce cred eu.
Noki_Lara spune:
Guten morgen! Am un chef...
Cami, sanatate multa mezinei! La noi a fost doar voma, fara febra sau diaree, dar cu stare de moleseala. I-am dat Ercefuryl si am tinut-o o zi pe regim (paine prajita, branza de vaci, orez, supa de legume - nu carne, nu dulce)si i-a trecut.
Anda77, naspa treaba cu febra! Reparatie grabnica lui Nic! Sarah e varza la povestit. Am mari probleme cu ea, e timida si mereu ma pune pe mine sa zic in locul ei. Deci ea sigur lua tot 7-8.
Lavi, urata treaba cu viroza Silviei!
Poze cu noi 1 si 2
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4 si www.dropshots.com/saralyna2005" target="_blank">5
Varsta Sarah
There are no shortcuts to happiness!
camelia_daniela spune:
Neata !
Anda, sanatate multa lui Nic!!!
Multumim Daria se simte mai bine. Aseara a adormit in 10 minute, uitandu-se la tv (nu prea "obisnuieste" sa adoarma asa, tre' sa-i citesc, sa o mangai pe spate...) N-a mai facut febra, desi cand s-a trezit o simteam calduta. I-am pus termometru si e ok. O mai tin acasa azi si maine.
Lavi, e mai greu cu supa, ca nu mananca! Nu mananca branza, ca ma gandeam sa-i dau niste branzica proaspata. Offf! Sa vad ce-i dau azi sa manance...
Cami & Alexandra Daria (02.01.2006)
Cresc si iar cresc ... !
“The child must know that he is a miracle, that since the beginning of the world there hasn't been, and until the end of the world there will not be, another child like him.” (Pablo Casals)
Pixy's Style - Fimo-mania, margelute, cercelusi fel de fel...
Ramas bun, EMMA! Nu te vom uita niciodata!
lavi02 spune:
Cami atunci poti sa-i dai sticks-uri, paine prajita, uscaturi din astea fara prea multe grasimi, orez cu morcovi, sa-si revina un pic burtica.
Noki dar eu n-as zice ca e foarte naspa, sper sa se repare!
Ce vreti acuma, proba de elocinta si oratorie la 5 ani???
corap spune:
in loc sa apreciati ca au capacitate de analiza si sinteza...
c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07
FEBRUARIE thing-a-day
camelia_daniela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui corap in loc sa apreciati ca au capacitate de analiza si sinteza... c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07 FEBRUARIE thing-a-day |
Cami & Alexandra Daria (02.01.2006)
Cresc si iar cresc ... !
“The child must know that he is a miracle, that since the beginning of the world there hasn't been, and until the end of the world there will not be, another child like him.” (Pablo Casals)
Pixy's Style - Fimo-mania, margelute, cercelusi fel de fel...
Ramas bun, EMMA! Nu te vom uita niciodata!
lavi02 spune:
Serios acuma, chestia cu pomu' arata capacitatea omului de concizie si sinteza, ceea ce nu-i putin lucru!