Clasa a 6-a anul scolar 2010-2011
Raspunsuri - Pagina 3
![](images/user_woman.png)
isabela spune:
E o ciudatenie.
Nu stiu cum e la voi la scoala, dar la noi, nu mai merg al concursuri asa cum faceau in I-IV. Anul trecut a mers doar la evaluare in educatie la engleza, pt ca in afara de olimpiade, nimeni nu le-a spus de alte concursuri.
Anul acesta, la fel. Dna diriginta, profesoara de romana,a numit cativa elevi care sa mearga la evaluare in educatie, si cativa care vor participa la olimpiada de romana. La mate, nici un concurs. Doar de evaluarea in educatie la engleza mi-a spus ca se organizeaza la ei in scoala, si s-a inscris.
Daca in viitor se va tine cont de participarea la concursuri, de diplomele obtinute, atunci ce vom face?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
liliana csaki spune:
Buna fetele,
Va rog si eu ceva, are cineva de dat cu imprumut sau de vandut "Minunata calatorie a lui Nils Holgersson prin Suedia" c-o avem de citit la lecturi suplimentare si nu se mai gaseste pe nicaieri. Am sunat si la Corint dar n-o mai reediteaza, cel putin deocamdata.
CristinaT spune:
Citat: |
citat din mesajul lui liliana csaki Buna fetele, Va rog si eu ceva, are cineva de dat cu imprumut sau de vandut "Minunata calatorie a lui Nils Holgersson prin Suedia" c-o avem de citit la lecturi suplimentare si nu se mai gaseste pe nicaieri. Am sunat si la Corint dar n-o mai reediteaza, cel putin deocamdata. Pozele noastre Poze noi poze nou-noute |
Buna
scuze ca dau buzna.
Liliana ti-o pot da si eu!
Pana cand trebuie sa o citeasca ? ca mi se pare cam groasa
te intrebam ceva la subiectul cu inaltimea copiilor daca ma poti ajuta
grati.ela spune:
au participat copiii la cangurul de franceza? Ozi a fost incantata de subiecte...inca nu au afisat baremul dar ii ies in jur de 170p. Pentru anul 2 de studiu este binisor. Sta bine la tradus si citit mai greu e cu conversatia. Asta e si la engleza.
Sambata e prima testare la mate: Arhimede. Duminica asta a reusit sa lucreze un pic. E tare aglomerata cu compunerile, cu fizica ...in afara de inot si germana nu mai face nimic particular pt ca nu mai are timp (si sincer, nici noi fonduri...)
va recomand subiectele de la concursul Euclid...e o problema de geometrie tare frumusica iar subiectul de algebra s-a mai dat la un concurs - nu-mi amintesc care...
cum se descurca scolareii vostri la geome? a mea e tare indaratnica...nu redacteaza complet solutiile si pe motivul asta prof a spus ca-i aplica o corectie la note.
albinutza spune:
grati, raluca nu a participat la cangurul lingvistic fiindca nu le-a zis nimeni cand se tine. ea face engleza si germana, am printat si eu acum subiectele din 2009 sa treaca prin ele cand o sa aiba timp.
deocamdata se pregateste pt. teza la mate pe care o are maine. din pacate tatal ei e plecat in delegatie, eu nu prea ma descurc sa o ajut asa ca va trebui sa se descurce singurica.
are ceva emotii.
grati.ela spune:
albinutza daca nu stie ceva poti intreba aici si o ajut eu...din pacate pt Ozana sunt profa de mate
Succes fetei!
Ozi are azi olimpiada de fizica faza pe scoala...e rau ca au fixat dupa ore, de la 18 la 20.
CristinaT spune:
Buna
si scuze ca ma tot bag in seama pe aici
Gratiela as putea eventual sa te Mai intreb si eu cate ceva? Legat de mate desigur
offff
prima intrebare
am auzit ca pt olimpiada se cere crema copiilor
adica cei care stiu materie din a 6 a pt olimpiada de a 5 a
chiar atat de grele sunt subiectele ?
Eu nu vreau sa participe la Asa ceva
e bine?
albinutza spune:
grati, multumesc mult de oferta. daca o fi ceva te intreb, cu toate ca nu prea mai e timp .
si raluca ar fi vrut sa participe la olimpiada de fizica dar zicea ca pica in aceeasi zi cu lumina math pt care a dat banii. maine au si ei faza pe scoala. zicea ca e primul an in care se tine olimpiada la fizica pt cls. a 6 , asa o fi? in fine, i-am explicat ca nu poate merge la toate, trebuie sa mai trieze.
succes lui Ozi !
grati.ela spune:
Cristina, e poveste... la olimpiada merg cei care isi doresc sa performeze. Ozi a spus ca merge pt ca aici are ocazia sa pice in admiratie pt creierul ei e pasionata de pb de logica (a exersat pe http://egovbus.net/rdl/potw_arhiva.php). Evident ca in acelasi timp se minuneaza cat de cascata este sau cum uneori este complet lipsita de creativitate. Copiii care ajung la faza nationala sunt copii care lucreaza minim 20 de ore/sapt doar la mate (incluzand orele de clasa si temele), lucreaza tematic (programa este de obicei facuta public si contine si teme extra gen principiul cutiei), sunt invatati sa fie creativi, sa redacteze corect si complet o solutie. De exp, subiectele de anul trecut la faza pe municipiu au fost simple, mult mai simple fata de cele din Ilfov de exemplu, dar au gresit in masa la chestiuni banale. Daca va intereseaza participarea recomand viitoriolimpici.ro, mate 2000, culegerea de pb date la olimpiada. Succes!
albinutza, Ozi a platit de asemenea pt LuminaMath dar a ales fizica pt ca are 2 de 9 si un 10 si se teme ca-i va da media 9... oricum notele de 9 sunt luate din neatentia profesoarei nu a copilului dar am decis sa nu ma mai bag pt ca mi-e teama sa nu repet experienta de anul trecut.