Iepurasi de Martie-Aprilie 2010 (53)
Raspunsuri - Pagina 12
kossir spune:
Salutare,
Nu reusesc sa tin pasul si pace. Acum vad capitolul 53!!!!!! Eu citesc inca la 52, si nici nu prea pot citi "pe diagonala".
Asa ca, fiind sigura ca pana sa termin de citit voi fi franta de somn, scriu acum si citesc dupa.
Suntem un pic bolnavioare. Febra 38,5, sau 38 cu 3, maraiala cat cuprinde. Fara sa-i dau nimic am pelcat la dr. Dupa ce o controleaza peste tot zice ca am venit prea devreme . Nu se vede nimic, urechi, gat, piept, dintisori, totul ok. Asa ca sa-i dau antitermice, alternativ la 3 ore, pana maine si sa merg iar la el. Eu ma tot gandesc la dinti, dar n prea sunt semne. Nu vrea sa ia siropelul desi i-l dau cu dozator si e si bun la gust . Sa vezi la noapte cand va fi adormita si trebuie sa-i iau si febra, ca mi-a zis sa notez la fiecare 3 ore. Plus ca nu-s obisnuita cu maraiala asta continua, offf saracuta ca bine nu i-o fi.
Si colac peste pupaza este si Mihai cu febra, durere de cap si gatul blocat. Cred ca de la curent gatul, iar febra de la oboseala din cate imi dau eu seama.
Problema, mi-a dat dr. sa-i dau fier, e un siropel care contine miere. I-am zis, iar el zice, si ce daca!!!!!! Acu eu ce sa fac, sa i-l dau ori ba? Varianta doi ar fi sa mai astept o saptamana, dupa ce au trecut deja doua de cand mi l-a dat, sa-mi aduca din Franta fe.
In rest, toate vechi, mama mea e inca cu mine, ma exaspereaza ca ea vrea sa plece, da sa fie cineva cu ea in avion . Maine trebuia sa merg la agentie sa intreb cand are pe cineva spre Romania sa-i fixez si ei data. Dar cu Sofia, mai amanam. Si iara ma innebuneste de cap .
Merg la recuperat. Noapte buna si
freedelia spune:
Neatza fetelor!! Mi-e un somn de nu stiu de mine, ieri am fost la World Expo din nou si am venit aproape la miezul nosptii, pana am culcat copiii, pe Jane, pana m-am pregatit, am mai vorbit cu Coleman, cred ca la 1 m-am culcat... sunt cam zombi...
Ina -- haha, da, avem reteta de copii frumosi, as mai vrea macar unul, dar mi-e tare frica de sarcina, pentru ca sarcinile mele toate au fost cumplite... Mai vedem peste vreun an...
Atb -- sfatul meu este, mai ales daca stai acasa, sa il dai la pregram scurt, sa il iei acasa sa manance cu tine si sa doarma in patul lui. E prea mic, are timp dupa 3 ani sa se invete sa doarma la scoala daca e musai...
Miria -- te contrazic, daca e facuta cu incetisorul si dupa disponibilitatile copilului, gradinita poate fi ceva foarte placut. Noi am avut acomodare fara lacrimi la ambii copii. Dar am fost la dispozitia lor, am mers la Mommy and Me pana in jur de 3 ani, apoi am lasat copilul cate putin si m-am intors (cu John tin minte ca am inceput mergand la magazin -- ii spuneam ca ma duc sa ii cumpar lapte cu ciocolata pentru dupa lunch si era incantat si plecam, la inceput m-am intors in 5 minute, apoi din ce in ce mai lung si in cateva saptamani nu mai era nevoie sa stau cu el, stia ca il iau). Jodie a fost pregatita inainte sa fiu eu pregatita sa o las. Cerea sa mearga. Dar apoi, in a doua saptamana, nu a mai vrut sa mearga, si am lasat-o acasa din nou. Am revenit la Mommy and Me pana la 3 ani si apoi nu a mai fost nici o problema. Cred ca marea problema este ca noi ii fortam sa se adapteze, dar nu poti forta omul sa simta intr-un fel sau altul. Daca lor le e frica si se simt in nesiguranta, nu au cum sa se controleze sa nu simta asa, de aia e important sa lasi copilul in ritmul lui. LA fel ca intratul in piscina, incetul cu incetul...
Uta -- in primul an de viata, formula/laptele de mama este esential, restul se da numai pentru a experimenta copilul texturi noi, pentru a invata sa inghita mancare, nu doar sa suga, etc. Din punct de vedere al nutritiei, serios, asculta de pediatrii americani, ca in ROmania sunt cu totul alte pareri si eu as zice ca researchul pe care se bazeaza pediatria in Ameria e mai strong decat cel din ROmania... Eu nici nu am de gand sa introduc solide in mod serios pana dupa 9 luni. Aaa -- si unii copii nu qaccepta solide pana nu le pot manca singuri -- mai incolo un pic poti incerca banane taiate f mic sa i le pui in fata sa le ia singur...
Irene -- ce faza!!! Nu credeam ca se blocheaza ceva in tari "libere"... noi in China nu avem acces la picassa, webshots, facebook... ei...
Kossir -- eu nu i-as da cu miere. CUm adica "si ce daca"???? Sanatate multa!!!
Tre sa fug, s-a facut 9 si tre sa ne incepem ziua. Azi jodie e la scaoal jumatate de zi, face ceva scoala cu John, apoi avem fotbal dupa-masa.
Va pup!
Delia, mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)
POZE
nibi_niki spune:
Neata.Fetelor,haideti la o cafeluta calda cu putin lapte.
Eu sunt rupta de oboseala.Azi tre sa ma duc la Mitropolie sa iau avizul pt botez.Cu pregatirile inca nu am terminat.Off
A fost ieri sotul la fotograf si a cerut intre 1000-1500 euro in functie de ce vrem..Asa ca suntem iar in cautare de fotograf ca eu nu am de gand sa dau atatia bani pentru 3 ore cat filmeaza el,si face cateva poze.
Am vazut pozele noi de pe contul comun.Pup toti iepurasii si mamicile.Toti sunt niste scumpici
Am vazut si pozele Mayei de la botez.Frumoasa foc..de mami nu mai zic
Nafyimi pare rau de cazatura.Bine ca e ok Riki
Irene,zic si eu ca celelalte fete...esti sigura ca ai nascut?..wwaauu
Gata...ma duc la treaba
MAMICA FERICITA DE PUI FRUMOS(11.03.2010)
http://www.flickr.com/photos/44856184@N03/
AMR....7KG
miria_cristina spune:
'Neata, fete!
Stau cu o cafea in fata si conversez virtual, ca-mi place rau la ora asta.
DELIA - Pai, nu te contrazici deloc. Nu am zis ca nu se poate face acomodarea treptat. Eu asa am facut cu Dami, cum spui tu si inca mai fac acuma. O duc dimineata si o iau la ora 13.00, adica exact inainte de somn. Si asa, inca nu si-a intrat in ritm.
Iar la 2 ani cand am dus-o era la program scurt, doar se juca. Insa bolile colectivitatile, cica se numesc "sindromul primului an", ne-au dat de furca asa mult, incat atunci am renuntat momentan.
De plans, insa mi-a plans dupa cateva zile. Dorul de casa, regulile care i se impuneau, rautatea unor copii, persoanele mature noi, care nu intotdeauna erau placute...iar ea avand un temperament vulcanic pe o fire extrem de sensibila au facut-o sa se sperie nitel.
In plus, DELIA organizarea de care vorbesti tu si institutiile in care ii duci pe copiii tai, crede-ma ca nu prea au grad de comparatie cu ce mai e in Romania.
Societatea chineza s-a dezvoltat enorm si civilizatia la fel, tu stii mult mai bine decat mine. Vorbesc strict la nivelul social la care esti tu, c-or avea si ei plebeii lor.
miria_cristina spune:
KOSSIR -
Eu nu i-as da fetei Fe cu miere. Daca e asa anemica, da-i ce vrei, dar nu cred ca-i cazul. Asteapta pana iti aduce simplu.
Mierea se da dupa un an. N-o fi cine stie cat in compozitia aia, dar orisicat.
Iar sunt singura pe aici?
castelanaC spune:
Buna fetele!
tot citesc si nu apus sa mai scriu, cand ajung la sfarsit pac se intampla ca nu pot scrie.
In fine iata-ma la tastatura.
noutati multe si deloc marunte.
in ultimile 3 saptamani am tot umblat dupa sot in delegatiile sale: Japonia, Singapore, Hong Kong, asa cum faceam pana sa raman insarcinata. Acum calatorim toti trei
Dupa care am profitat de liberele date pentru sfarsitul de ramadam si pac in insula la mare intr-un decor superb: Redang.
Puiul nostru parca e facut pentru drum.
deci sunt pana peste cap plina de noutati in cap, bagaje, parabagaje.
luna viitoare ne mutam la Sigapore, pentru cateva luni ( sa infiintete nu-sh ce sotu pe acolo si apoi cica la Buxeless ( Ina scuze dar asa nu-mi place ca trebuie sa mergem acolo..., clima nu ma incanta, in fine nici oamenii, dar nu trebuie sa-mi pese ca merg cu baietii mei, nu?)
In fine sa vedem ca nu e definitiva treaba si va tin la curent.
Deocamdata astept sa faca puiul 6 luni, facem vaccinele si ne mutam la Singa, e aproape la 400 km, stiu cum e si acolo ( mergeam des si statea ceva saptamani inainte deci sa zicem ca nu e asa brusca schimbarea.)
Acum asteptam sa vina transportatorii sa ne masoare sa ne incarce casa si noi iar facem bagaje, parabagaje si la hotel cu noi.
Ioanaa28 si Kossir sunteti dragute
va pup si scuze ca nu scriu cat as fi vrut, dar am citit tot sa stiti.
aaa ceea ce vreau sa zic: sanatate la toti copiiiiii!!!!
castelana fericita mami de Cezar
luni 5 aprilie 2010 am deschis ouletul nostru de
iliraluca spune:
Buna dimi,
Cristina, am si eu o intrebare. Dupa vaccin este ok sa dau preventiv paracetamol sau nurofen sau sa astept daca face febra. Niciodata nu am inteles cum e ok sa fac.
Thanks
Ileana si Kira Maria (11.03.2010)
http://picasaweb.google.com/ilenuta79/PozeKira#
castelanaC spune:
Citat: |
citat din mesajul lui iliraluca Buna dimi, Cristina, am si eu o intrebare. Dupa vaccin este ok sa dau preventiv paracetamol sau nurofen sau sa astept daca face febra. Niciodata nu am inteles cum e ok sa fac. Thanks Ileana si Kira Maria (11.03.2010) http://picasaweb.google.com/ilenuta79/PozeKira# |
Buna,
scuze ca ma bag si eu in seama.
Iti spun ce m-au invatat pe mine aici: nu se da nimic preventiv.
Iei temperatura mereu si cand trece de 38 atunci poti actiona cu o jumatate de supozitor de copii 125 mg paracetamol.
la febra de 37 se formeaza anticorpii.
Ai grija sa-i dai sa suga mai des in ziua aceea, daca nu este alaptata la san ii dai oricum lichide.
sanatate!
castelana fericita mami de Cezar
luni 5 aprilie 2010 am deschis ouletul nostru de
CoriMami spune:
Neata - servim ness si fructe pe alese!
Nu am scris zilele astea, dar v-am citit+vizionat pozele.
Stanucel - sa-ti traiasca cavalerul! ti-am admirat pozele si pe Adelina cea scumpa. Am constatat ca avem scaun de masa identic, dar Eliza mea sta foart prost in el, atarna pe acolo. Desi ea singurica sta perfect dreapta in fund. Pe cat e nascuta fetita ta?
Denisa - frumoase pozele de la botez, o familie eleganta si draguta! am mai vazut o poza cu Maya in leagan si pisica pe fundal. Super leaganul!
Sensibila - minunat ati petrecut cu ocazia celor 6 lunite! iar tortul....m-ai lasat cu gura cascata!bravo, sa-ti traiasca Gia mult iubita!
Oana - ce tare e Eric!!! sta in picioruse sprijinit de canapea. Clar e la capitolul barbat frumos si puternic
Fetelor, ati mai comandat haine? eu ma gandesc sa-mia dun personal o comanda de 500 ron, ca am si multe obligatii, dar astept de la voi un feedback, daca au fost ok.
Eliza e bine, i-am cam dat ieri programul peste cap pt ca nu eram gata cu piureul de legume si l-a mancat abia la 17.30, apoi seara la 20.00 am fost cu ea la Cora...si ne-am intors la 22.30. La Cora a stat cu gura cascata, apoi a dormit si acasa era numai o veselie, pana la 24 i-a aruncat zambete lui tati si a facut tumbe prin pat.
Parca ne ataca o constipatie si niste muci, dar le voi combate, sper!
Va, pup pe toate, si pe iepurasi!
Mamica de 8 martie - dulcea fetita Eliza Valentina
oanaiacovita spune:
Neata!
La multi ani, Ate!!!! Sa fii sanatoasa si fericita toata viata alaturi de baietii tai!!!
La multe lunite iepurasilor de 15: Denis Alin, Robin Sebastian, Eva Ioana, Alessandro!!!
Merg sa recuperez.
Oana, mami de minune mica, Eric Nicholas(21.02.2010)
Multumim Doamne pentru minunea data si ajuta-ne sa fim sanatosi!
Cand cineva acolo SUS te iubeste...