Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (107)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns syl spune:

Buna ziua fetelor.
Am mai scris un mesaj ca asta si mi-a dat eroare la trimitere. Nu stiu ce s-a intamplat.

Vin cu o veste nu foarte buna. Acum 1 luna am facut eco morfologic si va spuneam ca m-a tinut peste 1 ora si la final mi-a facut si eco transvaginal ca a vazut ea placenta mai jos insearata. Atunci nu mi-a zis absolut nimic urmand sa-i transmita lui Vladareanu medicul meu rezultatul. Eu am ajuns astazi la el ca sa-mi spuna el ce a vazut tipa la eco( ei 2 tin legatura):
Placenta este tot jos insearata( mi-a facut si el eco astazi) si sunt suspecta de placenta acreta. Adica placenta mea si-a format o aderenta ( e lipita) pe vechea cicatrice de la celelalte cezariene anterioare. Problema este ca daca am asa ceva intr-adevar atunci el va fi nevoit la nastere sa-mi extirpe uterul din cauza ca placenta este lipita de aceste cicatrici si nu se va putea desprinde altfel. Imi vine sa mor. in primul rand de ce nu mi-a zis tipa la ecohgraf direct atunci ce crede.
2. inainte cu 2 zile sa ma duc la ea am mers si la Iosup, care nu mi-a zis nimic de asa ceva. Inca el sustinea sus si tare ca eu am probleme cu arterele utrerine( daca va mai amintiti).
Este totusi posibil ca Iosup sa nu vada asa ceva?
Pe net scrie asa:

De obicei, placenta accreta este aproape imposibil de diagnosticat pentru ca la ecografie nu se poate vedea cat de adanc sunt implantate vilozitatile coriale. Foarte rar este observata placenta accreta inainte de nastere, iar daca este observata, pacienta poate fi declarata doar suspecta de placenta accreta pentru ca un diagnostic sigur nu se poate pune.

Deci daca ea a vazut asta( prin absurd), de ce n-a vazut si Iosup ca el e un ecografist cu mai multa experienta ca tipa asta. Chiar nu-mi place de ea ca este foarte stangace in masuratori in comparatie cu Iosup. De aia si merg in paralel la 2 ecografisti. La ea merg doar sa-i fac pe plac lui Vladareanu.
M-as duce la un al 3-lea ecografist, dar as merge pe Pop sau Hergheleghiu dar cum naiba intru la ei? Stiti si voi ce greu este? Vazusem la un moment dat ca cineva ceda o programare la Hergheleghiu, mai este cineva care nu poate ajungela el?. Aveti idee cele care mergeti la el daca ma primeste fara programare? Va intelege el "tupeul" meu de a intra la el fara programare?

Am multe intrebari, dar cred ca intelegeti criza prin care trec. Stiu ca oricum nu am nimic de facut decat sa astept, dar asa? In incertitudine?

25+ Thomas Bogdan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrice75 spune:

Doamne, Alinushca!Nici un kg in sarcina? Vrei sa te luam la bataie?

31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

vai nu stiam ca picasa merge asa de prost, stau de juma de ora sa se incarce 1 amarata de poza
din pacate legat de vaccinari nu va pot da chiar nici un sfat pertinent. am citit pe net si pareri pro si pareri contra. este o disputa continua in toate tarile dezvoltate. o cautare pe net si veti vedea ca sunt multe informatii pe tema asta. din pacate nici una din noi nu avem pregatirea necesara sa ne dam seama daca sunt intr-adevar bune/rele. si nici medicii pediatri nu au pregatirea asta. ei doar isi dau la fel ca si noi cu parerea pe tema asta in functie de ce si cat au citit si ei.

Mami de (28.10.2008) si bb2 s 32

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrice75 spune:

Syl, faptul ca nu poate sa-ti spuna de pe acum cat de mult sunt implantate vilozitatile coriale, este adevarat. Eu am placenta praevia totala(nu partiala)si dr mi-a zis ca nu poate vedea de pe acum daca se va declansa hemoragia, cat de puternica va fi, daca este nevoie de masuri drastice,cum ar fi extirparea uterului.

31+

Mergi la inceput

am reusit sa bag o poza. imi spune si mie cineva daca se vede pentru voi? ca am pus-o cu "privat".... dar ar trebui sa se vada numai pentru noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ral_eli spune:

Citat:
citat din mesajul lui alinushca

am reusit sa bag o poza. imi spune si mie cineva daca se vede pentru voi? ca am pus-o cu "privat".... dar ar trebui sa se vada numai pentru noi.

se vede

29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

burticile.sunt ametita de la perfuzii, vad dublu.revin pe seara !

Gabriela
27 + viitoare mami de Tudor Andrei

"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"

Mergi la inceput

syl in primul rand imi pare rau sa citesc ca esti suspecta de placenta accreta. iata una din minunile operatiei de cezariana .Iosup are aparat f bun si are experienta, dar nu este totusi si ginecolog. Ma indoiesc si eu totusi ca nu ar fi vazut o problema de insertie a placentei. Tipa de care vorbesti nu stiu cine este. Incearca sa mergi la un al treilea. Oricum ar fi, la operatie se va vedea de fapt si de drept ce si cum iar pana atunci sunt doar speculatii. Chiar si asa, uterul poate fi salvat si doar daca ar fi o chestie prea grava s-ar ajunge la histerectomie asa ca incearca sa nu pui raul cel mai rau inainte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ral_eli spune:

alinushca ne amagesti doar cu o poza ?

gabriella

29+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui beatrice75

Doamne, Alinushca!Nici un kg in sarcina? Vrei sa te luam la bataie?

31+

metabolismul femeii insarcinate este o mare minune . si am analizele ok si nici o vitamina la activ si alaptare pana in saptamana 20 de sarcina. asta pentru cine nu avea incredere in posibilitatile corpului femeii

Mergi la inceput