Pufi dragalashi si isteti de ian-febr 2010 (135)
Raspunsuri - Pagina 4
irinabobe spune:
buna fetelor. eu sunt la odiseea de martie-aprilie, dar iepurasul meu s-a nascut prematur in februarie si as vrea sa va rog si eu sa imi raspundeti la cateva intrebari , pt ca la odiseea mea suntem printre cei mai mari asa ca nu cred ca stiu fetele sa imi spuna.
cam cat lapte mai mananca bebeii vostrii pe zi? eu de cateva zile am probleme cu el in sensul ca mananca 3 mese diversificate a cate 180-200 ml (borcanas din ala de la avent plin)dar lapte nu mananca mai mult de 200 ml toata ziua si ma intreb dc e doar o perioada mai proasta sau e cazul sa il duc la dr?
la 6 luni si jumatate inca nu sta in fund nesustinut(conteaza ca e prematur?)sau trebuie sa imi fac griji deja?
multumesc mult pt raspunsuri
legat de conopida am vazut ca vorbeati, mie dr mi-a dat voie sa ii dau conopida si brocoli de la 6 luni. eu i-am dat destul de multa si nu au fost probleme...dar la cap diversificare mereu sunt mai multe opinii.
biscuiti fara gluten se gasesc la farmaciile help net (pt cine sta in zona pantelimon poate gasi la cea de la delfinului 20 ron cutia-o marca italiana se pot pune si in biberon si se dizolva imediat)
ioana_fota spune:
LML Ivanel sa fii sanatos si fericit alaturi de familia ta frumoasa.
Legat de Al eu zic ca prea s-a pus accent exact pe brandurile care se vand si merg bine asa ca...
Azi e ziua Sfineti Cruci e mare sarbatoare asa ca am fost la plimbare ca e cald si frumos si acum ne rostogolim de mama focului pe jos ca nu avem somn.
de Maria Alexandra 26.03.2010
Doamne ajuta-ne sa crestem mari si sa fim bine
blue_flower spune:
Citat: |
citat din mesajul lui irinabobe buna fetelor. eu sunt la odiseea de martie-aprilie, dar iepurasul meu s-a nascut prematur in februarie si as vrea sa va rog si eu sa imi raspundeti la cateva intrebari , pt ca la odiseea mea suntem printre cei mai mari asa ca nu cred ca stiu fetele sa imi spuna. cam cat lapte mai mananca bebeii vostrii pe zi? eu de cateva zile am probleme cu el in sensul ca mananca 3 mese diversificate a cate 180-200 ml (borcanas din ala de la avent plin)dar lapte nu mananca mai mult de 200 ml toata ziua si ma intreb dc e doar o perioada mai proasta sau e cazul sa il duc la dr? la 6 luni si jumatate inca nu sta in fund nesustinut(conteaza ca e prematur?)sau trebuie sa imi fac griji deja? multumesc mult pt raspunsuri legat de conopida am vazut ca vorbeati, mie dr mi-a dat voie sa ii dau conopida si brocoli de la 6 luni. eu i-am dat destul de multa si nu au fost probleme...dar la cap diversificare mereu sunt mai multe opinii. biscuiti fara gluten se gasesc la farmaciile help net (pt cine sta in zona pantelimon poate gasi la cea de la delfinului 20 ron cutia-o marca italiana se pot pune si in biberon si se dizolva imediat) mamica de Rares 21.02.2010 |
Buna Irina, eu pot sa iti spun ce face bebeul meu, tu hotarasti mai departe. Oricum, raspunsuri pertinente afli de la doctor.
Dani are 7.5 luni, are 2 mese diversificate, nu stiu exact cat mananca, pt ca nu cantarim niciodata, e un castronel de la Ikea, colorat, mananca 3/4 si la fructe si la legume. Lapte mananca dimineata de la san, la ora 1 vreo 120-150ml, la 6 san, la 9 biberon 120 (uneori) plus san. LP seara e doar cand nu mai am eu LM.
Sunt bebelusi care mananca mult mai mult LP decat al meu.
Stii care e regula, ca daca e ferice, ia in greutate, mananca, doarme...nu ai de ce sa iti faci probleme? Varsa? Poate are prea multa mancare nedigerata...si de aia nu mai vrea lapte...nu stiu ce sa zic. Oricum, dimineata si seara e obligatoriu lapte. San sau LP...lapte sa fie.
Bafta. Sa ne zici ce ai vb cu doctorul.
al3csa spune:
citat din mesajul lui irinabobe buna fetelor. eu sunt la odiseea de martie-aprilie, dar iepurasul meu s-a nascut prematur in februarie si as vrea sa va rog si eu sa imi raspundeti la cateva intrebari , pt ca la odiseea mea suntem printre cei mai mari asa ca nu cred ca stiu fetele sa imi spuna. cam cat lapte mai mananca bebeii vostrii pe zi? eu de cateva zile am probleme cu el in sensul ca mananca 3 mese diversificate a cate 180-200 ml (borcanas din ala de la avent plin)dar lapte nu mananca mai mult de 200 ml toata ziua si ma intreb dc e doar o perioada mai proasta sau e cazul sa il duc la dr? la 6 luni si jumatate inca nu sta in fund nesustinut(conteaza ca e prematur?)sau trebuie sa imi fac griji deja? multumesc mult pt raspunsuri legat de conopida am vazut ca vorbeati, mie dr mi-a dat voie sa ii dau conopida si brocoli de la 6 luni. eu i-am dat destul de multa si nu au fost probleme...dar la cap diversificare mereu sunt mai multe opinii. biscuiti fara gluten se gasesc la farmaciile help net (pt cine sta in zona pantelimon poate gasi la cea de la delfinului 20 ron cutia-o marca italiana se pot pune si in biberon si se dizolva imediat) mamica de Rares 21.02.2010 |
De lapte nu stiu ce sa-ti spun... Yannis papa vreo 420 ml lapte dar nu are inca 3 mese ci doar 2 de vreo 250-300 ml fiecare.
Conteaza fff mult faptul ca e prematur. Yannis al meu s-a nascut la 1200 gr si inca nu sta in fund nesustinut si face 8 luni. La prematuri nu se calculeaza de la data nasterii ci de cand ar fi trebuit sa se nasca. Deci ei sunt oarecum in urma. Nu te ingrijora fiecare copil are ritmul lui. Am citit undeva ca daca pana la 9 luni nu sta in fund nesustinut atunci este o problema.
Biscuitii aia fara gluten mi se par groaznic de scumpi pt ce stiu ei sa faca.
Vb lui BF noi am crescut cu biscuiti normali si cu gris cu lapte.
irinabobe spune:
blue flower multumesc mult de raspuns. se poarta normal, e vesel adica nimic schimbat in comportamentul lui dar pana acum 3 zile imi manca cam la 3 ore, o masa diversificata , una de LP de vreo 120 ml si tot asa...deaia ma ingrijoreaza ca acum deodata nu mai vrea lapte. nu are inca niciun dinte e posibil sa ii dea dintii si sa isi piarda pofta de mancare in perioada asta?
al3csa multumesc , inseamna ca in privinta statului in fund inca nu ma ingrijorez inca, ramane sa ii dau de cap cu pierderea apetitului. dc nu isi revine in cateva zile il voi duce la dr dar sigur ii vor lua sange pt analize si mi-e groaza...
in ceea ce priveste biscuitii eu ieri am luat pana acum nu i-am dat deloc pt ca nu stiam cu ce sa ii combin. adica nu am simtit nevoia de biscuiti. fructele i le dau crude ca sa scapam de problema constipatiei...
aveti idee dc bag la congelator dovleac din ala de placinta sa am si la iarna il mai pot coace dupa aia sau se strica?
alexutzzza spune:
Buna,
Cu lapticul poate sa fie doar o perioada, dar la fel, se poate satura f bine cu celelalte mancaruri ptr ca papa portii generoase . bebelusul meu are 7 luni jumate si a fost nascut la termen dar tot as, pe la 6 luni jumate nu statea bine in fund, dar sa stii ca e un hop. asa eram si io ma plangeam, ma vaitam si de azi pe maine mi-a stat f bine in funduletz. la noi statul ca lumea in fund s-a intamplat undeva spre luna a 7a, dupa 6 luni si 2 sapt oricum. So....
Si asa cum zice si Al3csa, conteaza enorm faptul ca s-a nascut prematur.
Nu-ti mai face griji si distrati-va. Bucura-te de fiecare zi si realizare din viata bebelusului tau, vor veni toate pe rand
de Yannis
AMR ... da nu le mai pun ca cica nu se vad
Lillo spune:
Irina, pentru prematuri se foloseste varsta corectata, adica varsta pe care ar fi avut-o daca se nastea la termen, pentru a compara cu graficele de dezvoltare. Oricum achizitiile motorii se fac in ritmul propriu de fiecare copil. Fetita mea a stat in fund nesustinuta dupa 8 luni desi a fost un copil nascut la termen cu greutate normala, sanatos, iar la 1.5 ani era deja o zvarluga si spunea poezii, deci nici vorba de intarziere.
Si piticul meu a avut o perioada in care nu mai bea lapte. Nu m-as ingrijora daca nu dureaza mai mult de 1 sapt. Eu ii dadeam laptele cu cereale, un treci mai grosut pe care il manca cu lingurita si asa il accepta.
Lillo spune:
citat din mesajul lui irinabobe blue flower multumesc mult de raspuns. se poarta normal, e vesel adica nimic schimbat in comportamentul lui dar pana acum 3 zile imi manca cam la 3 ore, o masa diversificata , una de LP de vreo 120 ml si tot asa...deaia ma ingrijoreaza ca acum deodata nu mai vrea lapte. nu are inca niciun dinte e posibil sa ii dea dintii si sa isi piarda pofta de mancare in perioada asta? al3csa multumesc , inseamna ca in privinta statului in fund inca nu ma ingrijorez inca, ramane sa ii dau de cap cu pierderea apetitului. dc nu isi revine in cateva zile il voi duce la dr dar sigur ii vor lua sange pt analize si mi-e groaza... in ceea ce priveste biscuitii eu ieri am luat pana acum nu i-am dat deloc pt ca nu stiam cu ce sa ii combin. adica nu am simtit nevoia de biscuiti. fructele i le dau crude ca sa scapam de problema constipatiei... aveti idee dc bag la congelator dovleac din ala de placinta sa am si la iarna il mai pot coace dupa aia sau se strica? mamica de Rares 21.02.2010 |
La varsta lui e normal sa isi rareasca mesele si sa pape mai rar de 3 ore. Poate nu ii e fomita suficient de tare. Poti incerca sa raresti putin mesele, sa ii dai la 4 ore sa pape.
Durerea de gingii poate sa il faca sa refuze biberonul, deci poate fi si de la dintisori.
irinabobe spune:
lillo, alexutzzza va multumesc mult pt raspunsuri mai ales ca sunt noua pe aici. o sa mai astept cateva zile sa vad ce se intampla cu apetitul lui. daca ma gandesc la varsta corectata el e nascut la 34 de sapt deci ar mai avea timp sa stea in fundulet nu ar fi inca asa grav...
tomaca spune:
Buna,
Nu cred ca trebuie sa-ti faci griji nici cu una nici cu cealalta (desi lapte este bine sa manance, dar daca nu vrea el nu poti sa-l fortezi). Stiu ca si alte persoane se plangeau ca nu mai vor bebeii lapte. Daca mananca diversificat bine, si vad ca da, cred ca-i ok. Oricum pe la 5 luni mie o doctorita imi spusese ca nu trebuie sa manance mai mult de 500 ml. Altii se vaita ca bebe mananca prea mult lapte. Mai ce-i si cu copiii astia.
Cu statul in fund nu cred ca trebuie sa-ti faci griji. Este devreme. Al meu a stat in fund nesustinut dupa 7 luni si nici acum nu sta foarte mult. Stiu copii care au stat si dupa 8 luni jumatate.
Cat despre conopida si brocoli, si mie mi le-a recomandat doctorita dupa 6 luni. Cate bordeie atatea obiceie.
varsta lui Tudor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan