Mamica incapabila sa-si educe copilul cauta...(4)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Citat:
citat din mesajul lui buli

rinjetul de satisfactie e o contributie penibila la subiect.

"sahul e prea creieros, mai bine jucam table" - M

si de altfel si singura contributie a utilizatorului de mai sus.

Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es

Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...

Mergi la inceput

Bic, , ce-ai mai rezolvat pe plan personal dupa consolarile de acum cateva saptamani?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ignatica spune:

Am o poveste similara cu cea a lui ralucis.Am un baietel de 4 ani, vesel, curios, poznas, sociabil ca orice copil de varsta lui. Am inceput anul trecut gradinita cu emotii, nerabdare. L-am inscris la gradinita de langa casa, bucurandu-ma ca am gradi asa aproape, la doi pasi.
Din primele zile au inceput problemele: Doamna, e rasfatat...Nu doarme...Nu deseneaza in contur, uitati-va cum e colorata rosia asta......Se ridica de pe scaun...Vorbeste...Eu luam copilul acasa si in fiecare seara teoria: de ce mai mami asa si asa si tot ce spunea "Doamna". Ajunsesem sa exersam in fiecare seara pe cate o pagina coloratul in contur, il pedepseam din orice dupa modelul de la gradinita cu stat pe scaunel ca asa ne invatase Doamna. Intr-o seara la baie mi-a spus ca a luat o palma la fund (nu retin incidentul, era o prostie oricum).
Incepuse sa ma streseze ora 16 cand il luam de la grdinita, era mereu ceva de reprosat. Noi parintii ne mai spuneam unul altuia cate o parere, dar ne era teama sa vorbim pe sleau, ca nu neaparat copiii au o problema, ci poate cadrul didactic are una. Mi-am petrecut cateva luni in concediu de risc maternal si stres din cauza gradnitei. Copilul era tot mai inrait.
Apoi au urmat amenintarile: daca maine nu dormi, o sa te duc in beci jos si o se te las acolo, iar mama cand vine mama sa te ia nu te va gasi si vei dormi singur in gradinita sau celebra vine tiganu' si te ia. Toti cunoscutii imi spuneau ca oricum David e mai nebunatic si daca nu rezistam uneori noi cu 1-2 copii acasa, dar ea cu 25, ca sunt exagerata etc...
Nu mai stiam ce sa fac, lucrez in invatamant, sunt profesor, am avut situatii si situatii, dar nu m-am purtat urat cu niciun copil. Mi se spunea ca sunt nebuna, ca stau acasa in concediu si am timp sa ma gandesct la toate aceste nimicuri...eram daramata si nu am facut nimic pentru copilul meu atunci. L-am retras din martie pentru ca intrasem in ultima luna de sarcina si nu vroiam sa ma mai imbolnavesc pe ultima suta de metri de cine stie ce boala de gradi. Oricum Doamna incepuse sa faca si alte "nazdravanii" ii tinea mana pe ochi ca sa adoarma, le punea o masca venetiana pe ochi cand nu erau cuminti sau ii inchidea intr-o dependinta mica a clasei pe intuneric.
Imi este rusine si greu sa accept ca nu i-am spus niciodata nimic in fata si nu am facut nimic pentru copilul meu atunci. Singurul lucru i l-am spus la final cand in ultima zi venise ca de obicei cu reprosul: sa vedeti ce a facut azi - m-a facut tiganca. I-am spus si eu: doamna, asta de la dumneavoastra a invatat-o, fiindca eu nu folosesc acasa cuvantul tigan pentru ca lucrez la scoala cu minoritati: roma si maghiara si sunt copiii mei, nu mi-as permite asa ceva.
Daca a avut cineva timp sa citeasca tot, sa nu faceti ca mine. daca aveti posibilitate sa il duceti in alta parte. Eu am plecat urechea la tot ce mi s-a spus si cred ca i-am facut un rau copilului meu. A fost o lectie.
PS. Acum am inceput grupa mijlocie la o alta gradinita cu 2 educatoare dragute, care nu inteleg de ce au fost probleme anul trecut, David s-a adaptat bine si se descurca minunat, ni se spune ca e cuminte. E ceva mai departe gradinita, dar merita efortul de a merge cu un bb de 4 luni sa imi iau copilul, sunt mai linistita si nu ii mai reprosez nimic din ziua petrecuta la gradinita.
ralucis bine ca ai mutat copilul din timp, te admir, nu stiu de ce am stat ca momaia un an de zile.

Mergi la inceput

Ignatica, ceea ce tocmai am citit m-a socat peste masura: masca venetiana, inchis intr-un fel de dabara, acoperit ochii cu mana etc? Dumnezeule!!!!! E ceva groaznic. Nu stiu de ce, dar ce-ai povestit ma duce cu gandul la metodele alea de tortura din Omul cu masca de fier.
Puiul tau a trecut prin situatii ingrozitoare! Nu vreau sa sune a repros, serios, dar cum nu ti-ai dat seama prin ce trecea micutul tau tinand seama ca esti profesoara si cunosti si tu ceva psihologie infantila?
Nu te supara pe mine, chiar nu vreau sa cert pe nimeni, dar nu inteleg.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Citat:
citat din mesajul lui My_Lady0091

mda!

Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Ca sa le mai dispara unora ranjetul de pe figura, daca as fi in locul lui Denizel as reveni pe forum. In plus de ce sa beneficieze de privilegiile oferite de absenta ei toate duduile frustrate ce n-au miscat un deget si n-au avut nicio contributie la plecarea ei?

As reveni asadar (ignorand definitiv postarile isterice ale autoarei teoriei plansului de rasfat la sugarul de 8 luni) le-as da jos pe dudui de pe masa si le-as pune la munca.

Ignatica, e ingrozitor ce povestesti tu!!!
Din pacate uite unde se ajunge atunci cand parintii, in loc sa-si asculte instinctul si copilul, asculta de gura lumii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ignatica spune:

jasmin din fericire daca se poate spune asa noile metode de cumintire s-au aplicat din al doilea semestru pe care noi nu l-am frecventat decat 2 sau 3 saptamani, iar la copilul meu s-a limitat cu mana pe ochi la somn. Asta nu justifica lipsa mea de reactie oricum, ar fi trebuit sa fac ceva de cand incepuse cu amenintari de tot soiul. Dar nu imi sta in fire sa ma cert, educatoarea era cu 20 de ani mai in varsta, eu par un copil pe langa ea. Copilul nu parea afectat de pedepsele ei, el se apara, riposta, facea practic ce trebuia eu sa fac, se certa cu ea la propriu, in ultimele saptamani. Eu nu ma supar daca imi atrage cineva atentia ca am fost pasiva, eu insami imi fac mea culpa zilnic.
De aceea am si postat acest mesaj, sunt absolut sigura ca exista si alte mamici ai caror copii sunt in gradinite, scoli si li se intampla una sau alta din partea formatorilor iar lor, din respect, dn rusine, din timiditate, le este teama sa ia atitudine. Mie imi era si jena de jena ei sa ii zic ceva, pentru ca, ori de cate ori se purta aiurea cu copilul meu, ma insotea minute in sir afara la imbracat incercand sa se impace cu David, a dea mana, sa o pupe etc.
Ulterior am aflat ca parintii au deschis discutia despre metodele aplicate tot anul, unii au retras copii, altii au ramas acolo. In concluzie, pe copilul meu toata situatia il inraia, dar erau alti copii chiar intimidati. Situatia era urata si nu exista scuze nici pentru mine, nici pentru ceilalti parinti.
Iar anca_a a punctat alt aspect, poate as fi facut mai multe daca as fi fost macar sustinute. Si acum bunicii, rude si multe cunostinte ne considera nebuni si exagerati ca am mutat copilul, numai subiectul asta il aud.

Editez ca sa adaug ca am incercat sa imi mut copilul la alta gradinita, dar mi s-a spus ca nu se poate face nimic in timpul anului. Trebuie sa asteptam inceperea unui nou an scolar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Citat:
citat din mesajul lui My_Lady0091

mda!

Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Vrei sa ne arati ca ai schimbat pasta de dinti? Felicitari, era cazul!

CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
cioburi de viata in 3
SILUAN are dreptul la viata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Ignatica ai norocul de a avea un copil puternic, care nu se lasa cu una, cu doua. Acum ai tras invatamintele, bine ca nu ai platit mai scump! Si stii cum e, cainii latra, caravana trece...

CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
cioburi de viata in 3
SILUAN are dreptul la viata!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ignatica

jasmin din fericire daca se poate spune asa noile metode de cumintire s-au aplicat din al doilea semestru pe care noi nu l-am frecventat decat 2 sau 3 saptamani, iar la copilul meu s-a limitat cu mana pe ochi la somn. Asta nu justifica lipsa mea de reactie oricum, ar fi trebuit sa fac ceva de cand incepuse cu amenintari de tot soiul. Dar nu imi sta in fire sa ma cert, educatoarea era cu 20 de ani mai in varsta, eu par un copil pe langa ea. Copilul nu parea afectat de pedepsele ei, el se apara, riposta, facea practic ce trebuia eu sa fac, se certa cu ea la propriu, in ultimele saptamani. Eu nu ma supar daca imi atrage cineva atentia ca am fost pasiva, eu insami imi fac mea culpa zilnic.
De aceea am si postat acest mesaj, sunt absolut sigura ca exista si alte mamici ai caror copii sunt in gradinite, scoli si li se intampla una sau alta din partea formatorilor iar lor, din respect, dn rusine, din timiditate, le este teama sa ia atitudine. Mie imi era si jena de jena ei sa ii zic ceva, pentru ca, ori de cate ori se purta aiurea cu copilul meu, ma insotea minute in sir afara la imbracat incercand sa se impace cu David, a dea mana, sa o pupe etc.
Ulterior am aflat ca parintii au deschis discutia despre metodele aplicate tot anul, unii au retras copii, altii au ramas acolo. In concluzie, pe copilul meu toata situatia il inraia, dar erau alti copii chiar intimidati. Situatia era urata si nu exista scuze nici pentru mine, nici pentru ceilalti parinti.
Iar anca_a a punctat alt aspect, poate as fi facut mai multe daca as fi fost macar sustinute. Si acum bunicii, rude si multe cunostinte ne considera nebuni si exagerati ca am mutat copilul, numai subiectul asta il aud.

Editez ca sa adaug ca am incercat sa imi mut copilul la alta gradinita, dar mi s-a spus ca nu se poate face nimic in timpul anului. Trebuie sa asteptam inceperea unui nou an scolar.

Ignatica - mamica de David (29 iulie 2006) si Horia ( 27 aprilie 2010)

Ignatica, macar in al 14-lea ceas ai descoperit adevarul. Si ai scuza ca atunci cand ai aflat l-ai retras deacolo sinu ai mai continuat sa-l duci la acea abuzatoare. Dar va trebui sa faci multe ca David sa recupereze acea incredere pe care o avea inainte de experienta aceea. Un pt el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Iganitca eu te inteleg pe tine. Ca si tine, tind sa fiu intimidata de autoritate sau de cei care pretind ca au autoritate. Si eu, ca si tine, arat ca un copil si tind intotdeauna sa-i cred pe altii, care cica au "experienta" pina sa ma lamuresc eu despre ce e vorba.
Nu te mai necaji. Bucura-te ca ai primit aceasta lectie atit de devreme in viata puiului tau. De-acum va fi mai usor sa i incredere in propriile instincte.

Jasmin, m-am mai calmat. Am trecut printr=o perioada super naspa atunci. A fost o confluenta si a astrelor si a anxietatii mele legate de inceperea unui job nou si, mai ales, a faptului ca multi copii din jurul nostru, in special copiii prietenelor mele cele mai apropiate, au inceput anul asta scoala si noi nu. Dar acum sint convinsa ca am luat decizia cea mai buna pentru copilul meu. Si imi iubesc copilul pentru cine e el, nu pentru cine as vrea eu sa fie el sau pentru performantele lui. Merci ca te-ai gindit la mine.

Mergi la inceput