Mamica incapabila sa-si educe copilul cauta...(4)
Raspunsuri - Pagina 10
Jasmin012 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Bic [br Jasmin, m-am mai calmat. Am trecut printr=o perioada super naspa atunci. A fost o confluenta si a astrelor si a anxietatii mele legate de inceperea unui job nou si, mai ales, a faptului ca multi copii din jurul nostru, in special copiii prietenelor mele cele mai apropiate, au inceput anul asta scoala si noi nu. Dar acum sint convinsa ca am luat decizia cea mai buna pentru copilul meu. Si imi iubesc copilul pentru cine e el, nu pentru cine as vrea eu sa fie el sau pentru performantele lui. Merci ca te-ai gindit la mine. ![]() Smaranda Ioana, 3.11.2005 www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii Info utile despre cresterea copiilor www.askdrsears.com/" target="_blank">Dr. Sears www.positivediscipline.com/" target="_blank">Disciplina afirmativa Breathe, count to ten, think happy thoughts, and count your blessings. |
Bic, ma minunam eu, pentru ca pari foarte echilibrata, mi se parea ciudat sa simti chiar ceea ce spuneai atunci.
Da, in unele momente dificile avem tendinta sa exageram. Ma bucur ca esti bine si ca ai gasit un pic de liniste.

Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es
Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...
ligeea spune:
din experienta mea, am 2 copii -primul copil a vorbit foarte devreme la 8 lunial doilea e atomic .
Primul la 1 si jumatate ne povestea povesti la care recunosc mai si adormeam-eu .
Crescut cu ajutorul parintilor mei, tata profesor de filozofie pensionar ,,,cititor in stele ca sa zic asa " . Piciul la 3 ani mi-a zis ca sus sunt norii, apoi vine luna , apoi soarele si fooarte departe vin stelutele, ca infinitul nu se ttermina niciodata oricat de mult ai numara ca doamna de la magazin e ,,vulpe hoata "ca nu mi-a dat restul bine .Preocupari diverse ,bricolat la greu, casa plina de hartii, de cabluri ,de jucarii desfacute si remonatet in diverse ,,inchipuiri '
La 4 ani l-am institutionalizat ca altfel ne luam lumea in cap-vorbea -dupa parerea noastra de atunci foarte mult, intreba tot , noaptea se scula sa imi spuna ce-a visat sau ce are de gand sa faca a doua zi(m-am gandit ca are de toate de la ADHD la asperger ,da nu m-am gandit ca el pur si simplu creste ).
L-am dus la gradi Bambi din Bucurestii Noi -intre timp s-a desfiintat si acolo a avut primul insucces-nu vroia sa stea pe scaun , sa se joace cu ratustele de cauciuc si sa asculte povestea ,,Mos Ion Roata si Unirea .
In plus e mitoman. Eu v-am descris defectele dar la calitati-consideram ca n-are , prea m,ulte dar una era si este pregnanta -nu minte deloc, din principiu nu a mintit niciodata cu nimic .
Eu :Doamna mitoman nu e .
Doamna :,,ba da , sa va spun ce face .Vine in fiecare zi se suie direct pe scaunul ,,autorului "-a se citi fara sa-l invite nimeni, celilalti nu se suiau caci ii punea sa povesteasca si incepe sa minta-ca aveti o casa cu 4 etaje, ca el prinde pesti si umple o roaba cu ei, ca a ,,invatat " sa conduca un buldozer
Eu: doamna , casa avem si are 4 etaje -si nu e bloc,prinde pesti cu nenea Colea cu barca , merge in Delta si aia prind pesti cu plasele de pescuit si a condus un buldozer cu taica-su tot in Delta .
Ea catre colega-ca am uitat sa va zic era gradi step by step-,,Vezi draga aschia nu sare departe de trunchi"
Vlad , ,,depinde unde dai cu toporul si cum faci pana ".
Chestia cu rabdarea este ultraspeciala, eu am incercat-o abia de anul acesta , in general ma ,,apind 'repede si ii certam sau ii pedepseam--ii puneam la colt sau ii trimiteam in camera lor 5 minute cateodata in lipsa de idei le dadeam si cate-o palma la fund sau ii luam de un un varf de ureche .
Dar am incercat sa ,,respir " adanc intre secunda aia de nervi in care ti se pare ca cei mici fac special galagie, mizerie numai si numai ca sa iti faca tie impotriva sau sa te enerveze si dupa nici un minut daca te abtii vezi lucrurile altfel, de la inaltimea ta de 1,70 si 40 de ani, te uiti in jos ii vezi , constientizezi ca sunt mai ai tai ca orice altceva pe lumea asta , ca abia asteapta sa te impace , ca de fapt si de drept paharul sticla sau farfuria chiar nu stateau bine pe masa ,ca n-aveai chiar nevoie de bucata aia de ce-o fi fost ea si ca e chiar indicat sa lasi telefonul si clientul si sa dai o tura in parc cu amandoi .
E greu dar la 3 din 5 imi iese asa ca perseverez .
Ps acum am inceput scoala , va tin la curent .
Cristina_OR spune:
ligeea, foarte simpatic pustiul tau
dar....am o nelamurire; ai putea detalia ce sens are cuvantul "mitoman" in acceptiunea respectivei "educatoare" ????eu chiar nu inteleg
Cristina, mamica lui Denis Mare(17 iunie 2004)
asteryaro spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Cristina_OR ligeea, foarte simpatic pustiul tau ![]() dar....am o nelamurire; ai putea detalia ce sens are cuvantul "mitoman" in acceptiunea respectivei "educatoare" ????eu chiar nu inteleg |
Baietelul mintea in legatura cu casa cu 4 etaje, pestele, buldozerul...
Si, ca sa nu spuna "mincinos", spunea mitoman, probabil i s-a parut ca suna mai academic
www.dropshots.com/asteryaro7" target="_blank">(PHOTO)
Cristina_OR spune:
si totusi....sensul cuvantului "mitoman" e altul, sau sunt eu ignoranta???
Cristina, mamica lui Denis Mare(17 iunie 2004)
RaluD spune:
Foarte tare! Eu cred ca educatoarea aia era invidioasa ca nu are si ea copil asa mitoman. Pustiul tau pare super-inteligent, felicitari! 
ligeea spune:
Nu era invidioasa ca avea doar vre-o 20 de ani .
In legatura cu pustiul, da e destept dar sa vezi cand e al tau ca iti trece .
ligeea spune:
Nu era invidioasa ca avea doar vre-o 20 de ani .
In legatura cu pustiul, da e destept dar sa vezi cand e al tau ca iti trece .
Eu sincer as vrea sa ii gasesc un ,,metor " o psrsoana culta , elevata care sa poata discuta cu el de toate , sa nu-l duc la after school , dupa parerea mea institutionalizarea prelungita le taie ,,elanul" creator si curiozitatea, uniformizeaza si da repere false .
da unde sa-l gasesc ?
denizel spune:
Hi, girls!!!!! 
Mi-a venit mintea cea de pe urma
si... iata-ma-s :)).
Ta naaaa: sunt boboaca la Psihologie. O sa am numai 10, promit!!! ![]()
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul"
- din jurnalul unei mămici de băietel.