Mamica incapabila sa-si educe copilul cauta...(4)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

ralucis nu renunta la reclamatia scrisa, nu este posibil asa ceva, tu iti dai seama cat de umilita a fost fetita ta, nu e normal. Restul cu ce iti spune directoarea si ce mai invartesc ele pe acolo, e treaba lor, sunt doar incercari de a iesi bazma curata nu ca le-ar pasa de copii, le pasa de propria piele, atat!

mamica de printesa Maria si 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Cand scrii reclamatia sa o scrii cu lux de amanunte, tot ce ti-a spus copilul, ca cealalta educatoare a confirmat, atitudinea directoarei, absolut tot, fiindca acolo vor fi intrebati toti de sanatate si sa nu poata sa o dea la intors cumva.

mamica de printesa Maria si 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Monnvas

JASMIN, cum fu la voi gradinita?

CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
cioburi de viata in 3
SILUAN are dreptul la viata!

Monica,, Lucas e incantat. In unele zile nici nu vrea sa plece de acolo. Dimineata, cand ne despartim, da semne ca incepe sa planga, dar il ia repede educatoarea si-l duce la vreo jucarie si apoi tace instantaneu. Dupa ce ii arajez lucrurile in dulap arunc cate o privire, pe furis, si-l vad atat de cufundat in joaca incat nici nu se mai uita spre usa deschisa si nu ma vede.
El merge la program scurt si s-a adaptat foarte repede, mersul la cresa i-a priit: e foarte sociabil, ascultator... cand educatoarea cere ceva el se duce repede sa aduca
Numai ca e cel mai mic din grupa, la 2 ani si 9 luni, si are si colegi de 4 ani impliniti, si educatoare zice ca pe el o sa-l ia mai incetisor cu activitatile, sa nu se sperie.

Lady, , am intrebat-o ieri pe educatoare despre pedepse. Nu am avut timp prea mult la dispozitie, ca mai venise o mamica ce voia sa intrebe ceva, dar a apucat sa-mi raspunda ca singura pedeapsa este ca un copil nazdravan, ce-a facut multe prostii, sa nu aiba voie sa se joace un anumit timp. Cum ti se pare pedeapsa asta?

Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es

Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_OR spune:

citesc de la inceput subiectul acesta, insa nu am intervenit pana acum, caci consider ca nu am experienta necesara pt a da sfaturi, doar citesc de pe margine si aplic ce mi se potriveste.multe fetelor care dau sfaturi competente si la subiect.

eu am intrat doar s-o felicit pe ralucis pt atitudinea si curajul ei si s-o rog sa mearga pana la capat , caci fetita ei(si nici un alt copil), nu merita asemenea tratatie.

si mai vreau sa spun ca daca mi se intampla mie asa ceva (au fost cazuri si la grupa baietelului meu, insa au ramas la stadiul de banuieli, deci eu stau mereu in garda), ori as merge pana in panzele albe cu reclamatia, ori as tine copilul acasa, pana ar rezolva inspectoratul ceva.cred ca as fi in stare cu ultimii bani sa lupt cu toate autoritatile, ca sa se faca dreptate.daca mi s-ar intampla mie o nedreptate, mai treaca-mearga, dar un minor, indiferent de varsta, nu mi-as permite sa risc sa sufere de doua ori aceeasi chestie.caci e foarte clar ca educatoarea respectiva nu isi va schimba in veci comportamentul.

ralu, curaj.ai o lume intreaga in apararea ta

Cristina, mamica lui Denis Mare(17 iunie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Cristina_OR
..................
si mai vreau sa spun ca daca mi se intampla mie asa ceva (au fost cazuri si la grupa baietelului meu, insa au ramas la stadiul de banuieli, deci eu stau mereu in garda), ori as merge pana in panzele albe cu reclamatia, ori as tine copilul acasa, pana ar rezolva inspectoratul ceva.cred ca as fi in stare cu ultimii bani sa lupt cu toate autoritatile, ca sa se faca dreptate.daca mi s-ar intampla mie o nedreptate, mai treaca-mearga, dar un minor, indiferent de varsta, nu mi-as permite sa risc sa sufere de doua ori aceeasi chestie.caci e foarte clar ca educatoarea respectiva nu isi va schimba in veci comportamentul.

Ai o viziune foarte pesimista asupra omenirii Oricine se poate schimba, poate evolua, se poate maturiza. "In veci" asta suna rau si nu e realist. Educatoarea ar putea sa se schimbe la un moment dat, desi nu cred ca se va schimba suficient de curand.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_OR spune:

rox, nu vreau sa intru in polemici(de altfel eu iti apreciez foarte mult contributia pe acest forum), insa este parerea mea si mi-o mentin.si chiar cred ca sunt foarte optimista, din experienta mea cu genul asta de oameni.de exemplu, actuala educatoare a lui fiu-miu(a schimbat-o anul acesta, grupa pregatitoare), are un renume foarte "rau", ca sa zic asa, in gradinita respectiva.asa ca sunt mereu "in garda", pt eventuale conflicte.insa, atat timp cat se comporta ok, incerc sa fiu obiectiva si sa nu ma iau chiar dupa "gura lumii"

Cristina, mamica lui Denis Mare(17 iunie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Cristina pai asta-i rostul forumurilor, polemicile, dezbaterile, discutiile

E un principiu la care tin mult, orice om e capabil de schimbare. Niciodata e un cuvant prea mare si prea des incalcat. Absolutist, cum zice LadyJ.

Succes cu obiectivitatea la gradinita! Sper sa nu aveti probleme

Ralucis nu ne-ai spus ce parere are fetita ta despre ce s-a intamplat si despre educatoare. Cum se simte? Ce ar dori in viitor? Presupun ca ati discutat.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andata spune:

Ralucis, nu m-am bagat pana acum, deoarece mi s-a parut ca celelalte mamici ti-au dat sfaturi bune.
Totusi m-am gandit ca poate cumva e bine sa iti spun si din experienta mea de parinte.
Cu fiul meu am avut pana acum probleme cu cadrele didactice de 3 ori. O data la cresa, o data la scoala in a 5-a si o data la liceu, in a 10-a.
Prima oara am constat intamplator ca ne e batut copilul. Nici unul din ceilalti parinti nu s-a bagat, aceeasi chestie de care ai zis si tu, ca "nu s-a intamplat pana acum" dar de fapt era "nici un parinte nu a avut curaj sa se planga pana acum". Am mutat copilul in cele din urma.
La scoala diriginta ne abuza emotional copiii. Ii injura, ii injosea, ii batea. De data asta ne-am unit toti parintii, am facut plangere si am inlaturat diriginta.
La liceu, in a zecea, am avut cateva incidente cu diriginta. Ne-am gandit apoi ca se poate razbuna pe copil, asa ca am tacut si am incercat sa o rezolvam pe cale amiabila. Nu a tinut. Imi ridica sistematic baiatul la fiecare ora si 10 min isi batea joc de el. A ajuns sa se izoleze de colegi, sa inceapa sa chiuleasca. Ne duceam periodic, dar noi nu am aflat ca lipseste. A fost si bolnav, i-am scos scutire, deci stiam ca are cateva absente, dar nu stiam cate. Motivul a fost simplu: a asteptat sa se stranga suficiente absente pt a-i scadea drastic nota la purtare. Si i-a scazut-o desi o parte ar fi trebuit sa fie motivate cu scutirea si in plus vb si cu ea si cu directoarea si a spus ca va tine cont si de scutire.
Degeaba. La inceputul celui de al doilea trimestru am aflat cu stupoare ca fiul meu are nota la purtare 5 din cauza absentelor. Pt ca nu am ajuns nicaieri cu discutiile amiabile, am facut plangere scrisa, cu citate din regulamentul scolar, constitutie, declaratia drepturilort omului, drepturile copilului. Am aratat clar ce articole au fost incalcate si in ce context. Am cerut aplicarea literii legii si am amenintat ca daca nu se rezolva acolo merg la inspectorat, sun si la televiziuni si depun si plangere la politie pt abuz emotional asupra copilului.
Nu am schimbat scoala, clasa etc, dar fiul meu a fost lasat in pace. Mai mult decat atat, incidentul ne-a apropiat, pt ca el a constientizat ca sunt mereu gata sa fac orice pt el si sa ii apar drepturile. A devenit chiar cunoscut in tot liceul ca fiind singurul ai carui parinti s-au pus cu "nebuna", ca individa era cunoscuta pt "nebunia" ei. In cele din urma au dat-o afara, anul trecut nu a mai profesat.

In locul tau eu as merge mai departe cu plangerea. Orice plangere scrisa se ataseaza la dosar. Cu cat mai multe, cu atat mai mari sunt sandsele sa fie data afara. Doar pe vorbe nimeni nu ia nici o masura si fara masuri e greu sa probezi ca ce ai spus e adevarat.
Sustine-ti fetita, e inadmisibil ce s-a intamplat.

Mami de un fecior, o fecioara si o scumpa racusoara

Poze cu noi
Bijuterii unicat
blog de mama
Si ingerii au nevoie de ajutor
Blogul lui Mihaita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Jasmin012

Lady, , am intrebat-o ieri pe educatoare despre pedepse. Nu am avut timp prea mult la dispozitie, ca mai venise o mamica ce voia sa intrebe ceva, dar a apucat sa-mi raspunda ca singura pedeapsa este ca un copil nazdravan, ce-a facut multe prostii, sa nu aiba voie sa se joace un anumit timp. Cum ti se pare pedeapsa asta?

Pai nu stim ce inseamna pentru ea ´´copil nazdravan´´ si nu stim nici CUM anume procedeaza cand copilul e pedepsit prin pauza de la joc. Cat timp? Ce face copilul in acest timp si unde?

Cand vei mai avea ocazia, mai vorbeste cu ea. Sau vei afla tu pur si simplu de la copilul tau, care-ti va povesti ce se mai intampla la gradi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucis spune:

Inca odata va multumesc pentru vorbele bune si incurajatoare.
Acum majoritatea celor care stiu patania o tin una si buna ca sa nu mai fac reclamatie, ca sigur sa sanctioneaza educatoarea si asa...Eu o sa merg luni dimineata acolo, sa retrag copiii, platesc masa de saptamana trecuta, voi avea la mine reclamatia scrisa asa, amanuntit, si vreau sa ma intalnesc si cu educatoarea respectiva, sperand ca poate ceva din comportamentul ei ma va face sa ma razgandesc sa nu depun reclamatia. Bineinteles ca acuma sunt privita de cei mai multi cunoscuti drept o "ciudata", mi s-a spus ca sunt exagerata, cer prea multe, si toata lumea imi spune ca n-o sa gasesc niciodata gradinita potrivita pentru ca aceasta nu exista. Eu ma intreb, totusi, daca a vrea pentru educatia copilului tau un om blajin si care nu urla si bate copiii este chiar asa o exagerare si o anomalie. Mi se repeta intr-una ca educatoarele sunt si ele oameni si ca "tu stii cat e de greu sa te ocupi de 25-30 de copii odata si sa-i faci sa te asculte? Au si educatoarele metodele lor, ca altfel ar lua-o razns si unii si altii!".
Cineva mi-a povestit ieri de o gradinita catolica de pe langa parcul Carol si spunea cu incantare ca educatoarele, care sunt maicute, nu tipa niciodata la copii, iar in gradinita este o atmosfera extrem de placuta si copiii sunt linistiti si cooperanti. Acolo de ce se poate? Au alte metode sau cum?

rrox, fetita e ok, azi a zis ca nu mai vrea sa mearga la gradinita respectiva pentru ca nu-i place acolo. Aseara la masa, era obosita si se vedea ca iie somn, mi-a zis brusc ca educatoarea cealalta a urlat la un baietel care alerga in jurul mesei. Eu o intreb ce i-a zis, iar ea a lasat mancarea si a strigat cat a putut de tare "baieteeeeeeluleee". Astazi tot asa pe nepusa masa, vioaie, cand se juca, mi-a zis "stii ce am invatat la gradi?" si a inceput sa-si dea cu palmele ritmic peste fata si frunte. C-o fi vazut la vreun copil, e foarte posibil, dar sincer ma cam ingrijoreaza.

Mergi la inceput