Prietene la bine si la greu - 51
Raspunsuri - Pagina 14
laura - andreea spune:
Smara, eu am avut un virus cand inca mai "alaptam" cu pompa si nu a luat si fetita. Alaptatul cu pompa pp manevra biberoniada dupa cum bine stii si tot nu a luat virusul. Drept urmare, cum zicea Dozz, alapteaza si odihneste-te
Pun si eu o intrebare: de ce ne mai agitam atata cu alimente versus beneficii, contraindicatii daca tot cum stim noi facem?
sincer, nu vreau sa supar pe nimeni insa unul din motivele pt care ne-am strans aici este sa ne punem cunostiintele la bataie cu un scop f precis: sanatatea bebelusilor nostri.
Monis, mi-ar face mare placere sa va cunosc, mai ales ca eu nu sunt din garda veche si m-as bucura nespus sa cunosc fetele care m-au primit, sfatuit si indragit asa repede
Ca si aseara, ma retrag glorios, va uram noapte buna!
P.S. Licurici, artista noastra , cum merge cu Tracy?
poze
RamonaCopot spune:
seara buna,
pfffoai pana am recuperat eu de cetit, m-a luat somnul.
Pana nu adorm, iute iute vreau sa o pup si eu apasat pe shtephy, chiar ma gandeam zilele astea ca imi e tare dor sa iti aud vocea si as incerca sa te sun. Problema e ca nu mai am nr de telefon, ca mi-am scimbat telefonul, iar numerele voastre erau toate pe tel vechi, nu pe cartela. Oare mai e vreo lista pe undeva cu nr de telefon?
Inca locuim cu acritura/maslina murata, dar eu nu vorbesc cu ea, nici macar buna ziua nu ne zicem. Adica ea mai zice, una alta, da eu nu ii raspund. Dominic insa, a prins drag de ea si una doua e in camera la ea, ca tine mereu usa deschisa si mie nu imi convine deloc, dar deocamdata nu am alta solutie decat sa stau cat mai putin pe acasa. Dupa ce papam de amiaza, o intindem in parc si ne intoarcem pe la 7 jumate, eu s;eita de puteri si soricelul fresh.
Ma tot gandesc la Ionela cat de bine s-a abtinut ea cu Mihnea. mie mi-a sarit mustarul azi si l-am zguduit si am zbierat la el. Rezultatul a fost plans pentru amanoi si dupa aia imi venea sa imi dau palme . Deja de acum face figuri cand ii zic ca nu e voie, bate din maini si din picioare, ca cel mai super mega rasfatat copil. Ma simt depasita si declar ca am nevoie de ajutor specializat. se ofera careva ?
Monis, saru-mana! Evti mereu dragutza si saritoare. O sa mai caut pe aici quinoa, sau poate pe net si daca nu si nu, o sa te rog sa imi cumperi si mie. Te-ai oferit sa imi cumperi si protectiile alea de la Ikea si nici atunci nu ti-am multumit, dar nu am uitat . Intre timp am ajuns noi in Auchan si am luat din alea ieftinache Vi am dat banii degeaba pe ele, ca le dezlipeste fortozo al meu in 3 timpi si 2 miscari, ava ca scot tot din sertare ce e periculos pentru el si le bag in cutii pe dulap, ca noua ne-ar trebui ivoare din alea de fier cu lacat s a reziste.
Atata am fost in stare
Ramona ,
dependenta de dragostea barbatilor din viata mea:
DOMINIC ANDREI(26/10/2009) si a lui tati Stefi
broscuta_80 spune:
Stau cam prost cu urarile asa ca tuturor celor serbati pe care i-am ratat
Ma bucur ca raluci este ferma pe pozitii cu bb2. Dupa cum face fii-mea de cateva saptamani doresc sa ma duc la un spital de nebuni sau hai sa zic macar un sanatoriu....
Am vazut poze, pozici cu iesirile din Bucuresti
Eu sincer va spun ca visez efectiv (Alessandra) sa ne intalnim toate sau macar cat mai multe, la anul, cand prichindeii vor fi ceva mai intremati, la munte sau undeva la mijloc, ca sa spun asa, ca sa nu expunem prea mult unele mamici....
Off, nu mai am timp de nimic.... am vazut poze cu Davidelu de Dana.n( eu cred ca tu si Lauriciu v-ati suparat pe mine ca m-am bagat peste fulgushorii amorezati ca vad ca nu vb nici una cu mine ) Licurix cu zmaul sunt impacare-impacare ( btw Krelia pe unde umbli?, simina vad ca e gospodina foc, ionelei ii arde de plimbari, si la fel si floricik, Lady Di intra sa ne mai dea povete ....
Si imi plesneste buricu' de la placinta lui shtephy. Esti o scumpa ca intotdeauna... nu am incercat cu bucatele, ca abia i se vede un dinte si ei.... desi intelesesem din Capraru ca ei mesteca si cu gingiile, ca nu trebuie sa asteptam sa le creasca dinti pentru a le da bucatele, da' nu-mi vine sa-i dau cand vad ca nu are dinti.... Pestic pe gratar pentru tine oricand si la orice ora !!!! Si nop, inca nu vrea legume...
smara si o imbratisare... alaptatul este baza, clar...
Dozz, monis multam fain de incurajari, dar mai am de stat din pacate....
Ramonika uff.... sanatate multa lui Ruxi
Vaaaaaai laura_andreea imi musc unghiile de ciuda.... am uitat efectiv de Tracy, noroc ai intrebat-o pe Licurix
Bre da' tre' sa ma laud ca AM SLABIT.... am ajuns la 67,5 Kg( ma ingrasasem pana la 74 Kg ). Am plecat in sarcina de la 62,5 dar tinta mea este un 58-57, deci mai am. D'aia cred ca mi-a prinde bine neste iegzercitzii... cu Tracy
Gata
NB
broscuta_80 spune:
Alaptatul este ceva personal pt fiecare mamica. Va zic cum stau eu:
Eu sunt cam la capatul puterilor. In sensul ca nu mai rezist psihic sa ma traga de tzatze ( si vreau sa va zic ca mai papa tzitzi numai de la ora 22.00 pana la 06.00 ). Insomnia este si ea o problema. De obicei, dupa alaptatul de la 03.00 nu mai reusesc sa adorm, caci suge mai mult si e mai treaza, deci adoarme mai greut. Imi ia cam 2 ore sa adorm la loc. Iar la 06.00 vrea iar tzitzi, si la 08.00-08.30 este sus... Momntan ziua mai doarme doar 1 ora la pranz. In rest este treaza si cu chef de joaca... Mi-a ajuns. Cred am alaptat suficient pana la 10 luni... altii nu pupa nici 2 luni de lapte de mama.... Asa ca... am incercat sa-i introduc LP . Dupa ce am cheltuit 300 Ron pe diferite branduri am renuntat : nu vrea deloc. Asa ca momentan tatonez terenul cu laptic de vaca.
Mi-a placut o discutie cu cineva care mi-a amintit o chestie : cei alaptati se identifica cu tzitzi, asta este lumea lor, locul de care apartin si la care se intorc mereu. Deci daca le iei tzitzi cand nu sunt pregatiti practic isi pierd identitatea ( cat inteleg ei la varsta asta ) caci tzitzi este practic primul lucru cu care interactioneaza cand vin pe lume... Ma rog, intelegeti ce vreau sa spun. Si uite asa mai decid sa mai astept putin, inca putin, si tot asa .
Pe de alta parte simt nevoia de a fi femeie. M-am cam dezechilibrat de cand s-a nascut copilul meu, caci nu fac decat sa il ajut sa traiasca de 10 luni aprox. si simt cum devin transparenta. Tare bine a spus una din mamici( nu imi aduc aminte cine, asa ca o rog sa accepte o de la mine ca sa ma ierte) parca mi-au murit jumatate din neuroni. In orice caz nu mai judec clar.
Rog mamicile care sunt oripilate de mesajul meu sa il ignore. Nu astept vreun fel de urecheala, ca sincer nu cred ca mai pot sa reactionez... Si nici nu vreau sa se iste vreo polemica. Long live diversity !
shtephy spune:
Iar am umblat fleaura ,iar m-a alergat Stefi in parc de m-a rupt . Asa ca mi-am intins picioarele pe un scaun Mamut (Ikea) de-al pisicoasei ,mi-am luat castronul cu struguri si va citesc
Dana i-am admirat pe Davidut si pe Eva .Baiatelul e superb ,dulce tare tare iar pe pisicoasa (asa spunea Stefi uneori) s-o tot mangai pe frumoasa-i blanita.
Doris ce mai faceti ? Cam rarut in ultima vreme. Mai poveste -ne despre Mateo si despre Italica
Licurici ce draguta trebuie sa fie Rechinasa stand in piciorutele ei dolofane .Dar o rugam sa nu-i dea lui mami vreun erase la mesajele de pe forum
Lyly nu ai frecventat forumul azi .Pe unde ati umblat?
Acelasi lucru il pot spune si despre Ionela
Tino ce rau imi pare sa citesc povesti din astea de la socrii. Oare s-or termina vreodata ? Eu nu pricep cum poti sa dai alcool (bere) copilului
Ma bucur mult ca ai rezistat eroic cum zici tu si iti doresc sa nu mai repetati vizita ,cel putin nu curand.
Smaranditza imi pare asa rau ca are si micutul Timi diaree . Sanatate multa ! Te asteptam cu vesti bune
Lili nu-i nimic ca ti-a scapat intrebarea mea ,stai linistita .Cine stie daca am si scris-o sau doar mi-a trecut prin gand
Deci lanul de porumb e doar poveste ,eu chiar asa mi te imaginam
Natalia pupam mica busilatoare si alungam mucii care nu-i dau pace.(daca nu o incurca prea rau ,nu-i musai sa ii scoti ,mai bine bagi apa de mare sa-i fluidizeze si gata)
Diana si eu ma bucur ca uite ,e a doua seara la rand cand scriu
Padi nici mie nu-mi plac vizitele soacrei atat de dese. Mai bine sa stea la sevici sa munceasca decat toata ziua pe capul vostru
Monis ce greu treuie sa-ti fie cu insomniile astea .Of ,of ... eu din fericire in majoritatea cazurilor adorm cum pun capul pe perna si inchid ochii. Sper sa fie si la voi asa curand.
Sarumana de telefonul de la Bio Sevis.
Tina intr-una din serile astea te astept cu mustul pe bancuta
Felicitari lui Geo pt somnicul in patut ,e baiat mare
Ramonika imi pare tare rau ca ati ajuns la spital .Sanatate Ruxandrei ! O pupam sa uite repede experienta asta traumatizanta
Many multumesc draga mea .
Doamneee ,micutul Vladut ce i-a dus el dorul lui tati si ce revedere frumoasa au avut
Lauraandreea ai dreptate ,ne-am strans aici ca sa facem schimb de experiente si cunostinte ,totul pentru binele bebelusilor nostri
RamoX sper sa imi amintesc maine sa iti dau un sms cu nr meu de tel. Lista cu numere de telefon era pe primul nostru cont google ,dar acum nu stiu daca mai e ceva pe acolo.
Imi pare rau ca sunteti tot cu acritura dar ma bucur ca nu o bagi in seama. Sau totusi esti sigura ca te-ai gandit bine? Peste o luna e ziua ta si ratezi minunatie de cadou din partea ei. Poate ca anul asta ti-ar fi pregatit o surpriza mai mare decat un sapun (expirat parca si ala)
Scuze ,stiu ca nu-i de ras dar tocmai ce mi-am amintit ce cadouri iti facea in trecut.
Broscuta eu as incerca cu bucatele mici de tot pt ca intr-adevar piticutii mesteca f bine cu gingiile.
Felicitari pt slabit si la mai mare .Sa-ti atingi repede targetul!!! Dar ia zi, cum ai procedat?
No ,gata ,am fugit in patuc .O noapte usoara !
Dimineata astept cu drag capucine de Italica
laviniablaga spune:
Neata!
Va scriu si eu repede un mesaj, ca daca se trezeste monstruletul meu iubit iarasi nu mai am timp nici sa respir!
Lucrurile in viata noastra merg spre bine, ceea ce e imbucurator...o mare parte din acest fapt se datoreaza intalnirilor foarte rare cu socara - de fapt de la ultimu conflict nici nu am mai vazut-o...asa ca sunt foarte linistita....am ajuns la zi si cu intretinerea...mi s-a luat o pata de pe inima...
Rares...este extrem de energic...nu sta o secunda in loc.Trebuie sa il scot la plimbare de doua ori pe zi...in locuri cu multi copii...preferabil parcuri...unde e extrem de fericit!Cu mancarea, multumesc lui Dumnezeu, nu am avut probleme...a mancat mereu ce i-am dat, chiar daca a fost gustul caaahhhhhhhhhhh pentru mine...poate ca ne-am lovit de refuzuri doar asa cand l-a mai durut cate un dintisor...insa am suplimentat doza de tzitzi...
Cu alaptarea...si eu alaptez inca pe timpul noptii...Rares nu se trezeste, pentru ca doarme cu noi in pat, dar atunci cand il simt ca se foieste il servesc imediat...si semi adormita astept linistita sa se sature...eu cred ca nu de foame se trezesc ai nostri bebei...ci ca sa fie siguri ca nu sunt singurei!Chiar si in cele mai grele momente, si au fost destule in ultimul timp, pot sa spun ca alaptatul m-a ajutat sa merg mai departe...desi zilnic ma confrunt cu sfarcuri muscate, piscate, etc...dar nu imi pare rau!
AZI E ZIUA SOACREI: si eu si sotul ii dam telefon...ca asa a facut si ea de ziua noastra!
Sunt la zi cu cititul...Imbratisez fetele necajite si bolnavioare, si pup restul mamicilor...celor cu intrebari si pitici le-as raspunde daca as avea timp sa ma documentez...dar am atatea pe cap...mai ales ca mai sunt de pus cap la cap detalii pentru nunta...incat...abia reusesc sa mai strang calculatorul in brate!Pupaceala tuturor!
Va las si o ! Pana vine Andre cu fapucinele!
laurairina13 spune:
Niatza!
LauraAndreea, Tracy merge si nu prea..adica joi fac deja 4 saptamani in care fac 5 zile pe saptamana programul ei complet dimineata, tin si dieta(in sensul ca am renuntat total la dulciuri, paine, sucuri oricum nu beam de mult, orez/paste, cartofi ii pap doar pe aia din ciorba, fructe nu mai mananc cu kilogramele ; daca e sa mananc o felie de paine imi fac eu cu continut de 50%faina integrala si 50%tarate, mananc max 2-3 felii de astea pe zi) si...la cantar abia un kilogram in minus. Incep sa disper rau, una e ca eu am renuntat la dulce care e pt mine un drog, m-am tot plans pe aici ,de s-au saturat fetili de mine.
Incep sa cred ca nu fac gimnastica aia bine, nu lucrez bine, desi ma straduiesc sa fac exact la aceeasi intensitate si greutate toate exercitiile alea. De mancat sa zic ieri ce am mancat: dimineata o felie de paine de aia de a mea cu cascaval, si si inca o bucatica de paine cu magiun fara zahar, pranz un ardei umplut, seara o farfurie cu ciorba de pui. In rest am mancat un cub de cioco75%cacao, 2 mere si 2 pere. Asta a fost meniul de ieri, si cam asa mananc in fiecare zi. Si totusi nu slabesc, incep sa ma enervez rau si parca ma vad acus acus refugiindu-ma in un munte de dulce si ingrasacioase de nervi
Cam asa stau cu dieta si miscarea..am deja o luna si rezultat -1kg. Mi se pare sincer foarte putin, tinand cont ca am facut atatea restrictii alimentare, si sport. Nu mai zic nopti nenumarate cu somn intrerupt de enspe ori pt alaptat rechinoasa.
Sunt praf cu moralul, nah..ca iar m-am plans, ca umplu iar pagina cu lamentarie mele.
Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009)
raluci_b spune:
Citat: |
citat din mesajul lui laviniablaga [AZI E ZIUA SOACREI: si eu si sotul ii dam telefon...ca asa a facut si ea de ziua noastra! |
te pup cu drag, iar ei ii urez sa-i vina mintea la cap, si asa e o urare prea frumoasa pt ea
by Raluca, full time mother for Remus Andrei(8 nov '09) hai cu bb2
Dozz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gabitza35 Pt Dozz retetele de vinete pane by Andre : Varianta soft: Vinetele se taie pe lung, nu stiu daca se gasesc in Romania de alea din Tunusia, mai deschise la culoare, sunt super bune. In ambele variante se sareaza si se aseaza intr-o strecuratoare cateva ore si se acopera. Apoi se spala, se usuca, se dau prin oua si pesmet si se prajesc. Varianta hard: Aici feliile trebuie sa fie foarte subtiri. Dupa ce le-ai spalat si uscat, pui intre 2 felii sunca si mozzarela sau cascaval sau ce va place, se face un aluat din oua, faina, sare, piper si bere, nici moale, nici tare, se trec prin aluatul asta vinetele "impreunate" si se prajesc in ulei foarte fierbinte. Dragos si Eva _30.11.2009 mucosii |
multumesc
laurairina13 spune:
Lavinia, ma bucur sa te citesc mai optimista, si sper tare sa va rezolvati frumos pregatirile pentru nunta. Cand e? parca in octombrie spuneai?
Broscuta, asa e, de 10luni jumate simt si eu ca nu mai sunt eu..Ma termina cateodata psihic toata agitatia asta doar in jurul copilului, as fugi si eu pt cateva ore sa fac altceva, orice..Dar nu am cu cine lasa rechinoasa. Maxim mai fug acum la apartament si pictez o ora/doua peretele, cat mai am de pictat, in rest 24 din 24 dupa curu fetei. Mi-am pierdut si eu identitatea, eu eram si mai alintata, mai pofticioasa, acum totul se duce pt rechinasa, eu ioca o haina, ioca o crema de fata, ioca un ruj, anul asta mi-am luat 3 bustiere si un sutien(ca nu imi mai vine nimic de dinainte), si o pereche de pantaloni, nu ca nu as vrea, ci nu imi permit.Iar daca am bani prefer sa ii dau pt rechinasa, ba pe hainute, ba pe diverse ce ii mai trebuie.
Atat..simt ca o iau razna, parca nu mai e viata mea. De alaptat noaptea, no comment, atata ma multumesc si ma felicit ca macar pe LP nu mai dam banii. Probabil ca nu ma simt eu multumita nicicum, poate ca daca am avea bani sa ne rezolvam toate nevoile, ar fi altele sa ma nemultumeasca, poate cer eu prea multe de la viata In fine.
Singurul lucru care ma mai alina e sa va citesc si sa fiu aici cu voi. Cred ca daca nu era forumul o luam pe aratura de mult..
Voi sunteti ca o sedinta la psiholog, pe bune! Tare ma bucur ca 'v-am gasit' si sper sa ne regasim si sa ne citim asa inca multi ani de acum inainte.
Si bineinteles ca tare mi-ar place si mie o iesire de asta in gasca cu fulgusorii undeva pe teren neutru-munte-mare-campie, dar..asta e deja pt mine de domeniul stiintifico-fantastic(din cauza financiarului)
Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009)