Prietene la bine si la greu - 51
Raspunsuri - Pagina 12
monis5 spune:
Diana multu mult pt info cu fluorul, imi intaresc ideea sa merg pe varianta NU... mai bine niste carii "naturale" decat niste probleme pe care sa i le creez cu mana mea .
Auzi, dar la noi apa de la robinet e fluorizata? ca e prima oara cand aud asta...
ca esti printre noi mereu
Laura_andreea sper sa ajungi la intalnirile noastre din H
Lili nu se poate sa nu gasesti cam in orice plafar pudra de carob / roscove (e ca o cacao, asa...)
na ca am ajuns la postarea plancitoasa scrisa asa de frumos de Shtephy si-mi permit sa o consider continuarea de la prezenta pe care am inceput-o eu, dar pe care aparent nu reusesc s-o termin (fetele de care nu am intrebat, ma iertati... am luat pe toata lumea care n-a mai scris, in ordinea de pe prima pagina )
Monis si piticutzul Santiago (02 nov '09)
laurairina13 spune:
Simina si eu ii pun putina sare in mancare, deci nu esti singura, nah..Am observat ca mananca mai binisor de cand ii pun in supa aia lunga si fara vlaga de la pranz si putina sare. Cat prind intre doo degete, dar pun. Inainte imi lua doua lingurite si gata.Acum papa sa zic multumitor, nu mult da macar cat sa nu zic ca e cu burta goala. Cat priveste pufuletii, dap, si a mea degusta din cand in cand [veverite] Nu inseamna ca ii dau nonstop,dar multumita pufuletilor a inceput si ea sa isi dea seama ca are dintisori si poate rupe din mancare. Cand ii dau pufuletii ii scutur ft bine de sare.
Cat priveste celelalte mancaruri mai rare, asa am spus si eu, din moment ce nu mananc si nici nu ma vad pe viitor gatind numai din alea ca sa fiu consecventa nu i-am gatit nici ei. I-am dat avocado si cartof dulce, dar la inceput..E drept ca ar trebui sa fac mai mult efort in treaba asta, sa ma zbucium sa fiu mai stricta, dar nu cred ca praful ala de sare poate sa ii distruga sanatatea, atata vreme cat ajunge la ea in burtica o cantitate foarte putina, si nu e in exces sa zic ca ii suprasolicit rinichii.
Stiu ca nici eu nu sunt in asentimentul multora de aici, dar suntem toate prietene si la bine si la 'rau'
Asa cum majoritatea avem prietene si in afara virtualului si care prietene actioneaza altfel decat am vrea noi, si totusi sunt prietene bune , asa cred ca e firesc si aici, sa nu ne racaim si sa aruncam cu pietre.
Atata timp cat fiecare stie, si aici se discuta asa de mult si constructiv, fiecare 'cerne' si actioneaza in consecinta.
Sa las aici un lan de flori , pentru toate fetele, cu diferite pareri.
Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009)
monis5 spune:
Simina mie mi se pare ca insisti si insisti peste masura de mult cu toate lucrurile astea. de parca ai vrea sa te numesti de una singura oaia neagra. am inteles toate de multa vreme ca ai dai sare fetii etc. si ca tu preferi in loc de o chestie exotica sa-i dai pufuleti sau ce o fi acolo. asta este. dar nu inteleg de ce insisti pe treaba asta? ce te astepti? sa sara toata lumea pe sus? sa dea cu rosii cum tot zici? sau sa zica ce treaba minunata?
eu nu pricep, dar au ajuns sa-mi tot sara in ochi postarile astea.
A scris intr-adevar mai de mult cineva ca-i plac pufuletii la nebunie. Dar s-a discutat de atatea ori, incat ce rost are inca o discutie pe tema asta?
A scris si mamica cu baietelul alergic la proteina din lapte ca i-a dat copilului cozonac la 8 luni sau cat avea. Are vreun rost o discutie despre asta? alta decat sa ne contrazicem?
pana la urma fiecare mama isi creste copilul cum crede, asa cum zici. Dar asta nu inseamna neaparat ca e si in regula (sunt mame care isi bat de exemplu copiii, considerand ca asa trebuie educati si exemplele pot continua...).
ca sa n-o intind: mie nu mi se pare ca a reactionat nimeni "urat" cum zici, doar tu insisti intr-una. si fara folos
Monis si piticutzul Santiago (02 nov '09)
laurairina13 spune:
Simina, da sa vaz si eu pozele cu camerele superbe, ca deh..m-ai facut tare curioasa
Monis, da Grey'sAnatomy a mai aparut vreun sezon?dupa 6? ca eu l-am terminat de mult de vazut..si mai vreauMi-am salvat si Weeds ala, sa ma mai diversific si eu.
Ancutza, unde umbli? sa fac amr o saptamana pana faci cinstea cea mare din casuta noua??
Alooo..Mangalia cealalta, te-a rapus schimbarea de peisaj? sau iar ai un zmau in coaste?
Sa nu uit sa zic ca de mult ma tin, tare imi plac semnaturicile noi ale lui Raluci cu bb2 si ale lui Monis cu zburlitu ala-te reprezinta
Ralu-seby, hai tu, ai maritat-o pe sor'ta?? treci la apel!! Si las ca daca nu ai timp de placintica te primim si fara, mai zii doo vorbe de voi!
Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009)
grigore_tina spune:
Scriu si eu doua vorbe.Inca nu mi-am revenit.Au fost doua zile de cules la struguri.Eu nu am cules,dar am gatit ieri toata ziua asa ca sunt franta.Azi s-a terminat cu via,dar mancare tot am mai prestat.
Shtephy ma bucur ca ai scris.
Fetele am vazut pozele din parc .Poate ma mobilizez si eu saptamana viitoare ca sambata avem parastas si nu am timp.
Vroiam sa mai scriu ceva,dar nu reausesc sa leg nimic.
Categoria cra-cra:Geo a dormit noaptea trecuta in patutz de la 21.00 la 04.50.Bine-nteles cu treziri de rigoare.
Monis si Geo a avut o perioada cand dormea aproape toata noaptea.De cand are 4 dinti si busileste/merge in picioare zici ca are arcuri.Aproape la fiecare ora are o trezire.
de George-Stefan (15.11.09)
dana n. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monis5 Dana este superb David (cred ca asta spun de fiecare data dar eu nu sunt f creativa... ideea e ca imi place tare de el ) . Voi cand mai veniti in RO? Monis si piticutzul Santiago (02 nov '09) |
Multumim Monis
Noi in Ro. nu stiu cand mai ajungem. Vin ai mei la noi pe 27 oct (de ziua tatalui meu), stau si de ziua lui David...petrecem in familie.
Pe 9 iulie vom fi sigur in tara ca are fratele meu nunta...pana atunci...nu stiu.
------------------------
Dana, mami fericita de David (2 noiembrie 2009)
dana n. spune:
Simina, e o dulce ranjita ta. Ce trage ea de sertare
------------------------
Dana, mami fericita de David (2 noiembrie 2009)
gabitza35 spune:
salutari,
hop si eu...
Si noi avem verde de la pedi sa punem sare in mancare(un varf de cutit) si sa acrim ciorba cu bors sau zeama de lamaie,si la kiwi si struguri fara samburi si coaja.
Eu le gatesc supa in oala sub presiune,iar stropul ala de sare pe care il pun cand imi amintesc nu cred ca se simte,de acrit pana acum nu am acrit ,in principal pentru ca uit mereu si nici nu am sursa de bors,nu stiu sa fac eu si trebuie sa folosesc lamaia,dar uit mereu.
Am incercat si "exotismele", cartof dulce =nu bun(nici dovleacul nu le place) avocado=uneori da, alteori ba, mango,papaia,ananas =da
Am sa incerc si din combinatiile Tinei,poate nimeresc o formula castigatoare in care sa pape si cartof dulce (cu spanac poate..pana acum nu au primit)
Si parca Andre spunea odata ca a gatit pt Chiara vanata cu rosie si mai ce....?
Parca Smara spunea ca Timi culege frimiturile de paine de pe tavita ...si Eva la fel,de fapt acum nu deschide gura lalingurita daca nu ii presar diverse pt ciugulit.Eu am inlocuit painea cu bucatele de biscuit Organix-asta merge,am incercat si cu bucatele de para, piersica, morcov/cartof/dovlecel fiert-asta nu prea merge,nu ii place sa le simta "ude" la manute, ii aluneca atunci cand incearca sa le prinda.
Acum ii asteapta o premiera: mamaliga cu branza...sa vedem ce zic si ei.
Dragos si Eva _30.11.2009
mucosii
Ramonika spune:
buna fetelor,
suntem acasa. in sfarsit.
suntem bine, nu mai facem febra de cand am luat antibioticul. se pare ca a fost o infectie urinara, insa la urocultura rezultatul a iesit negativ, adica nu s-a vazut nici un microb... ceea ce e bine.
la spital a fost acceptabil dpdv al conditiilor, am stat singure in rezerva, insa na... ca la spital, plictiseala, urat, enervant. plus ca i-au facut tot felul de investigatii, analize, si a urlat saracuta, a fost tare traumatizata... noroc cu . toata ziua ar fi stat la tztz, nici in prima luna de viata n-a stat asa mult la cat a stat acum...
acum mai continuam 5 zile cu sirop antibiotic (Cedax) si sper ca va fi totul bine.
partea buna e ca daca ajungi la spital iti face toate analizele de la A la Z, insa e cam traumatizant pt. copil... oricum, sper sa uite cat mai repede experienta asta neplacuta.
cu ocazia examinarii fetei, au observat ca avea o coalescenta de labii adica avea putin unite labiile mici si s-a rezolvat pe loc de catre medicul chirurg, a taiat o pielita mica la putza, dupa ce au dat-o acolo cu un gel anestezic. asta nu a fost asa de rau. cica tre sa avem grija sa curatam bine putza si s-o dam cu crema zilnic, ca altfel se pot uni la loc, din cauza secretiilor...
Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
gabitza35 spune:
Pt Dozz retetele de vinete pane by Andre :
Varianta soft: Vinetele se taie pe lung, nu stiu daca se gasesc in Romania de alea din Tunusia, mai deschise la culoare, sunt super bune. In ambele variante se sareaza si se aseaza intr-o strecuratoare cateva ore si se acopera. Apoi se spala, se usuca, se dau prin oua si pesmet si se prajesc.
Varianta hard: Aici feliile trebuie sa fie foarte subtiri. Dupa ce le-ai spalat si uscat, pui intre 2 felii sunca si mozzarela sau cascaval sau ce va place, se face un aluat din oua, faina, sare, piper si bere, nici moale, nici tare, se trec prin aluatul asta vinetele "impreunate" si se prajesc in ulei foarte fierbinte.
Dragos si Eva _30.11.2009
mucosii