Prietene la bine si la greu - 51
Raspunsuri - Pagina 11
na_bo spune:
Salutare, ca neata a trecut deja
Noi profitam la maxim de vremea de afara si nu prea am stat acasa zilele astea. Amalia are inca muci dar am fost ieri si la doctorita , pentru linistea mea si in rest nu are nimic, deci continuam razboiul de scoatere a mucisorilor. Am inceput si noi sa umblam in 4 labute, deci adio mami sa mai faci ceva ...dar e asa frumos, un doi e din camera in bucatarie.
Am vazut poze de la capitala, sunt asa frumosi prichindeii cum socializeaza ei, iar Alexa esti ft. finuta.
Stephi- pupici, e o placere sa te citesc
Andre- gand la gand cu fetele, nu stiu cum rezisti
Laura- cum ai desenat peretele cu sablon, si cu ce pictezi?
Monis- Amalia se trezeste noaptea chiar daca nu pt. tzitzi, ii pun suzeta sau o mangai pe capusor si de obicei atat, cateodata numai prin somn scanceste
Smara- iti transmitem virtual putere sa te faci bine, tre sa fie cumplit sa te simti asa rau
pupici tuturor, fug sa fac amiaza, azi ficatel cu pireu de cartof si dovlecel
Natalia, fericita de Amalia Maria!!!
DianaR spune:
Tinonino,
Raluci, sfaturi de papuci zici? Eu prin casa clar i-am lasat in sosete sau papucei cu talpa moale (iarna si la Vlad cand aveam gresie pe holuri si nu vroiam sa alunece, la Timi si Teo sosete sau desculti complet), afara la prunci le-am pus cand au inceput sa mearga de manute ( pe la 9-10 luni) dinastea tot cu talpa moale, si cand au mers singurei papucei normali. A fost tot timpul o perioada scurta de adaptare de la sosete la papucei cu talpa moale si apoi la papucei normali de cateva zile.
Stephy, ma bucur sa te vad asa activa! Mi-a fost dor de tine!
E cazul sa trimit ca tot scriu de o ora...
Maria_rubi, o mamica DC are nevoie de ajutor!
tinonino81 spune:
Smara prin ce trebuie sa treceti...
Am avut si eu un episod din asta,dar nu am renuntat sub nici o forma la alaptat,ba chiar am avut senzatia ca datorita alaptatului am scapat mai repede,parca Raducu mi-a dat putere sa rezist vazandu-i privirea in timp ce eu nu mai puteam..si am reusit.Multa sanatate,sa va faceti repede bine.
Lili ,da sotul ma sustine,si asta imi intareste si mai tare convingerile(care le-am format cu ajutorul vostru),asa le spun si eu,dar la mine e mai greu,atata timp cat am "termen de comparatie" chiar in "curtea mea",ca uite ce frumos a crescut varul lui si alte alea,stiti voi...
Una peste alta,noi tot nu prea mancam,prefera doar bucatele,cu lingurita nu prea ne intelegem,sper sa-si ia toate vitaminele de care are nevoie
Am vazut si eu pozici de la frumoasele intalniri,frumosi fulgusori si fulgusoare,frumoase mamici si frumoasa graviduta(frumoasa fraza,nu?)
padi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monis5 intrebare care cred ca ne roade pe multe: are cineva copil alaptat (care nu primeste decat solide si san) care doarme toata noaptea fara nici o trezire? |
Raspuns: NU, treziri de la 4-5 in sus.
Adriana de Laura (08.12.2009)
padi spune:
Asa, sa salut si eu...
Salutare!
Am citit, imi pare rau de Smara. si sa te faci bine.
Eu sunt putin . Soacra s-a mutat cu serviciul langa mine si ma tot streseaza. Azi m-a sunat deja de 3 ori (cica la 9 a si fost pe la usa, dar nu am auzit). Nu este ea femeie rea, dar ma enerveaza ca vorbeste tot felul de tampenii si .... Ioi!!! Mie nu-mi place sa tot vina asa pe la mine. Cand are pauza, top la mine, sau ma suna sa ma intrebe pe unde umblam.
In rest, suntem bine. Azi i-am pregatit putin spanac, sper sa-l si manance dupa ce se trezeste.
Adriana de Laura (08.12.2009)
Dozz spune:
Ancutza, bine ca a trecut roseola/rubeola, rau ca acum trageti cu raceala. Multa sanatate si sa auzim repede ca a trecut si asta! In rest, vad ca sunteti ok acum, petreceti cu amicii din Franta si mai aveti putin si va mutati. Ura!
Cat despre douradoudou, ma bucur ca am reusit sa ne vedem in parc, e finuta tare de tot si are un ten (invidie pozitiva la maxim!).
floricik, cu ce de progrese v-ati intors si voi din vacanta! ar fi frumos sa ne vedem in parc, sper sa reusim. Cat despre ture la parinti, te invidiez mult, mult. E vacanta ideala, dupa parerea mea
Laura andreea, bine ai revenit din vacanta si... vacanta placuta in continuare ! Si mie mi se pare ca acum fac fulgusorii progrese mari si pe partea de comunicare, ne imita, reactioneaza la dialoguri etc.
Bravo Lumi si Broscutza, vad ca incet-incet va luati talpasita din valea plangerii. Eu va imping de la spate virtual sa luati viteza si sa o parasiti definitiv!
ionela, tarziu raspund si eu, dar tot vreau sa zic ca ai facut bine cum ai procedat cu Mihnea. L-ai lasat sa planga doar putin si intre timp te-ai calmat, asa cred eu ca e ideal sa procedam. Daca nu ne acordam cateva clipe sa tragem aer in piept, riscam sa facem mai rau, sa tipam la ei sau sa ii scuturam.
Intreba monis de tratamentul cu fluor, tin minte ca s-a discutat aici acum cateva luni si am retinut ca tratamentul cu fluorizare locala ar fi mai indicat. Dr stomatolog la care merg eu acasa la mine la fel mi-a zis, cand am fost la control, in iunie.
Minunate desenele de pe perete, Licurici, ai talent!
Mai rog o data fetele care si-au salvat reteta hard si soft de vinete a lui Andre sa ii dea un copy-paste. Ca vine in curand mama la mine si sa imi satisfac si eu pofta asta
Pupici Dianei, cum a plecat ea cu trupa de 5 copilasi in parc!
Andre, muscacioasa mica, inca putin si gata! Drumul la aeroport, hmmm, nu merge sa iti pui niste casti?
Ma bucur ca a scos lili nasul din lanul de porumb si a intrebat de pudra de carob, ca nici eu nu stiu nici ce e, nici cum arata, nici de unde o luam.
Smara, pupici, sa te faci bine repede, si tu, si Timi. Si continua cu alaptatul ca e ok, chiar si acum. Cand am avut si eu ceva similar, am incercat sa dorm cat mai mult. Cheama pe cineva sa te ajute zilele astea si tu odihneste-te si alapteaza, atat!
Uff, neplacuta situatie Padi, cu soacra la doi pasi de tine. Cred ca trebuie sa pui piciorul in prag de la inceput, sa stabilesti limitele (cum explica aici raluci) ca altfel cin stie ce tensiuni se nasc si la voi! Bafta!
laurairina13 spune:
Niatza si la pranz..
Smara, vin cu pupici multi la tine si o virtuala. Vad ca a venit Diana cu sfaturi si restul fetelor, tin pumnii sa treceti cat mai repede de boala!! uff uff
Strumfy, Natalia iepurasii i-am desenat dupa un desen vazut pe net la o scara mai mare(sunt de dimensiuni cat o foaie A4), si apoi foaia aia am decupat-o dupa ei si am pus sablonul pe perete. Puteam sa ii desenez si direct pe perete dar ma gandeam ca pana imi ies ca lumea am de sters si de sters pana mazgalesc peretele prea tare. Am preferat sa imi fac sabloane si apoi pac pac dupa contur. Pt restu, floricele, fluturi si pasarele le-am desenat direct cu mana libera pe perete. De pictat, initial la flori si iarba am folosit acuarela tempera(de aia la tub) amestecata cu var lavabil alb .Asa am facut iarba si florile, dar..mi se par culorile cam sterse, anoste, fara luciu, plus probabil nu sunt nici rezistente de ma apuc sa frec cu o carpa desenu pe acolo..
La iepuri aveam ceva culori acrilice la tub in casa (pe care nu ma induram sa le consum, ca un tub de ala e cam scumpisor asa..undeva la peste 10ron tubul de 75ml)
E intradevar scump sa folosesti culori acrilice in foarte multe nuante, cum ti-a zis tie cunostinta aia, dar daca iei ceva din culorile de baza si te pricepi sa iti iasa amestecuri sa faci si culorile complementare, eu zic ca se merita. Plus de asta, la cat am desenat eu, (un iepure are dim. la foaia A4) nu se consuma multa culoare, ci foarte putina. Bine..eu nu ma prea pricep deloc la combinatii,culori si alte tehnici in pictura, am amestecat cum m-a dus capul. Acu tare rau imi pare ca nu am urmat o scoala de asta de arte si m-am dus pe partea realista cu studiile..asta ie..Acu ma dau cu capu de pereti.
Din ce am bantuit pe net in cautare de picturi/tehnici si altele in alte muralului am vazut ca se castiga banuti frumosi din asta.
Tino, si eu cam in 'curtea familiei' o nepotica mai mica cu 4 luni decat Amalia mea si are 8.2kg, iar fiimea 8.6kg. Iti dai seama ce de comentarii si cate presupusuri se dau pe seama mea, ca nu hranesc fata dupa gustul lor. Si aia mica a fost pana acu alaptata exclusiv, sa vaz de acu cum o hraneste mamasa , ca acus imi incep comentariile la adresa noastra si mai abitir. Asa ca...imi dau seama cat tre sa te tii pe pozitii. Uoff..
Mai Lili, adicalea mi-ai spulberat tu imaginea facuta in mintea mea de gaina cum ca te vaz de dupa lanu de porumbi. Parea asa feeric si rusticAuzi da soricei mai vanezi?parca de aia spuneai ca alergi prin garaj si sotzu tremurand de frica dosit dupa tine, sau incurc persoanele?
Padi,nasol cu soacra dupa colt..brr
Au dat astia la stiri ca cica spun polonezii ca iarna asta va fi cea mai grea din ultima suta de ani...
Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009)
Andrecluj spune:
Simina Poate m-am exprimat gresit, am citit raspunsul tau si iti multumesc, cand am scris "sare nu" am vrut sa spun ca proportia celor care nu dau sare e mai mare decat a celor care dau sare, deci concluzia mea proprie si personala e "sare nu", din spirit de turma, nu pentru ca as avea cunostinte in domeniu. Minunea mea care s-a lasat asteptata atat de mult!
monis5 spune:
eu is praf... am adormit aseara la 1 si la 1.30 s-a trezit copilul. la 2 eram inapoi in pat (a durat mai mult ca era cam necajit, nu se trezise doar pt tzitzi aparent..) doar ca nu am mai putut adormi. Am reusit abia la 5 dimineata si la 8.30 am fost in picioare. deci am dormit nu .
am inteles aia cu noaptea, prolactina, suptul (Dozz)si si eu il alaptez cu drag, dar am ajuns sa am o problema reala cu insomnia. ma trezesc sa-i dau lapte si nu mai pot adormi decat 3-4 ore mai tarziu. si in ritmul asta nu vad nimic bine in viitor
multumesc pentru raspunsuri, deci exista si copii care dorm legat noaptea cu toate ca sunt alaptati, deci pot inca spera - desi stiu ca sunt la oi cu speranta asta....
Monis si piticutzul Santiago (02 nov '09)
monis5 spune:
Bio Sevis astia au numer de telefon: 0269.56.20.70 pentru cine vrea sa-i sune sa afla pe unde isi comercializeaza ei produsele. eu le-am tot facut reclama ca-s singurii bio pe care ii cumpar altii nu prea stiu. si toate produsele lor lactate au doar lapte si culturi.... (Shtephy )
Raluci hai cu bebe2 ... ce inghesuiala era la inceput si acuma nimeni nu apare cu vestea asa ca ne bazam pe tine
Broscutza spor sa iesiti si voi din valea plangerii cu macarea
Ali uite una de proba:
Laura spor la pictura
Dienutze uite la www.imdb.com/title/tt0439100/" target="_blank">Weeds ne uitam acum. eu seara si mai ales noaptea cand nu pot dormi, bag mare cu Grey's Anantomy... Suna interesant si Eureka ala, sa vedem...
Dana este superb David (cred ca asta spun de fiecare data dar eu nu sunt f creativa... ideea e ca imi place tare de el ) . Voi cand mai veniti in RO?
Monis si piticutzul Santiago (02 nov '09)