Prietene la bine si la greu - 51
Raspunsuri - Pagina 10
raluci_b spune:
Multumesc de raspunsuri, cred ca de fapt trebe sa ma obisnuiesc eu
by Raluca, full time mother for Remus Andrei(8 nov '09) hai cu bb2
smaranditza spune:
AJUTOOOOR, FETELOR!!!
Va descriu pe scurt situatia, ca de mai mult nu sunt in stare fizic. Ma doare fiecare bucatica de carne de pe mine, parca am fost batuta cu ciocanul de snitel. De ieri am diaree si vomit absolut totul, desi am luat smecta, am mancat numai paine prajita cu branza, si am limitat cantitatea de apa. Am vomitat toata noaptea...de efectiv nu stiam de unde mai iesea atata.
Dar asta nu-i tot. Stiti ca va spuneam ca Timi a avut angina. A luat antibiotic, duminica dupa-masa am fost cu el la control, amigdalele ok, vindecate, respiratia curata, urechile curate, totul ok, de ne venea sa zburam de bucurie pana acasa. Ei, asta a tinut doar pana seara, cand a inceput sa fie agitat, marait, si am observat ca arde. Avea 38,2 rectal. L-am controlat de dinti, nu se vede absolut nimic, nici macar umflata gingia. I-am dat Nurofen, s-a culcat, dar a doua zi dimineata din nou febra, 38,5. Am sunat dr. si ne-a zis ca unii copii fac ciuperca de la antibiotic, si poate de aici febra. Am continuat cu Panadol si Nurofen, dar nimic. Acum dimineata i-am luat urina si sange, si asteptam analizele.
Problema e urmatoarea: cand a iesit sotul cu trimiterea de la dr neonat. a iesit si cu o cutie de lapte praf NAN. I-a spus dr. ca Timi are slabit sistemul imunitar de la atatea siropuri si antibiotice, si sa nu-i mai dau san pt ca s-ar putea sa ia si virusul asta al meu pe langa ceea ce are el deja.
Dar cum sa ii dau virusul prin lapte??? Se poate asa ceva??? CA eu stiam tocmai invers, ca ii dau anticorpi.
Mi-am luat masca si stau cu ea pe fatza cat alaptez, dar problema e ca sunt cam goi sanii, pt ca eu vomit inca tot ce mananc si beau, si nici nu ma pot tine pe picioare. Merg sprijinindu-ma de pereti.
Una peste alta, Timi avand problemele lui de sanatate (pe care inca nu le stim pana nu primim rezultatul analizelor....sa vedem ce-i cu febra asta care de 3 zile tot peste 38 este...), nu are nici un apetit, si nu mananca mai nimic. Abia ii dau cateva guri de apa.
Stau cu cutia de lapte praf langa mine si nu stiu ce sa fac. Daca as sti ca prin laptele meu ii pot transmite virusul asta pacatos, clar as desface cutia acum sa-i dau. Problema e ca nici nu prea am eu lapte... iar de fructe, legume, iaurt nici nu poate fi vorba sa dechida gurita.
Dati-mi un sfat, va rog, ca nu stiu ce sa fac! Acum a adormit, si incerc sa ma intind si eu putin, ca azi nopate nu am dormit nici doua ore. Sper sa imi scrie cineva pana cand trebuie sa ii dau urmatoarea masa, ca habar nu am ce sa fac, si imi vin tot felul de idei. (ma gandeam mai inainte ca poate e doar o ambitie de-a mea alaptatul asta...ca de fapt ce mare branza de anticorpi isi ia copilul, daca se imbolnaveste atat de des; mai des decat cei pe lp. Si il pazim ca pe oul rosu. ).
Ma duc sa ma culc, ca ma doare carnea si de la hainele de pe mine.
Andrecluj spune:
Smara Sper din inima sa te citeasca repede Diana si sa sara cu ajutor, ca de fiecare data. As vrea sa stiu sa iti raspund ca imi imaginez cum va e. Multa sanatate, refacere urgenta! Minunea mea care s-a lasat asteptata atat de mult!
shtephy spune:
Smara scriu eu scurt ca nu ma lasa picii.
Trebuie sa fie cumplit sa te simti atat de rau si sa mai ai si puiutul cu febra. Eu in nici un caz nu as opri alaptatul ,virusul cu siguranta nu trece prin lapte.
Va gasi el suficient laptic in tzitzi ,stai linistita.
Sanatate multa!
DianaR spune:
Smara, imi pare rau ca te simti rau. Ai o enteroviroza (dar daca cumva te doare si capul si poate si un pic si sub coaste ar putea fi si o criza de colecist-fiere). Oricum vestea buna e ca partea cu varsaturile tine maxim 24 de ore, diareea 2-3 zile. Deci trece. Imediat ce scapi de varsaturi bea multe lichide sa te rehidratezi. Pana atunci incearca cumva sa iei un metoclopramid sau Motilium asa printre varsaturi, daca rezista macar juma de ora in stomac isi fac efectul ptr varsaturi. Merg cu alaptatul.
Chestia cu laptele praf ma lasa paf. Virusul NU se transmite prin lapte ci eventual prin maini murdare, iar procesul de preparare al laptelui praf plus absenta protectiei oferite de laptele de mama mi se pare calea cea mai sigura sa ia si Timi virusul. Asa ca da-i sa suga, anticorpii si factorii protectori din laptic sunt perfecti acum, mai ales ca are si febra.
Timi poate sa faca febra ptr ca pregateste aceeasi voroza ce o ai tu (colectata din aceasi sursa ca si tine) sau are alt fel de viroza (sunt o mie si una de altfel) sau are o infectie urinara sau are vreo otita (putin probabil ca e pe antibiotic). Ramane sa-l supraveghezi si eventual sa incerci sa-i faci o urocultura dar sa precizezi ce antibiotic a luat, proba este influentata de antibiotic.
Pupilici sa te pui pe picioare repede!
Maria_rubi, o mamica DC are nevoie de ajutor!
dana n. spune:
Neata!
Raluci, eu nu am probleme sa il incalt pe David. Mai tine degetele indoite usor...important este ca incaltamintea sa aiba deschiderea larga. In timp ce il incalt ii spun: mergem pa mama, pa...cred ca deja stie despre ce este vorba ...repeta si el: pa, pa
Smara, eu nu stu ce sfat sa iti dau insa va doresc din tot sufletul multa sanatate.
Monis, nici noi nu stim ce este aia noapte fara treziri. Noaptea trecuta s-a trezit la fiecare doua ore. Daca ii dau suzeta o scuipa si zice ceva de genul: mem (mama) the(nici nu stiu cum sa scriu, un te cu accent englezesc, adica tzitzi)
------------------------
Dana, mami fericita de David (2 noiembrie 2009)
smaranditza spune:
shtephy si diana, multumesc mult de tot pentru sfaturi.
Tocmai s-a trezit Timi si are si el diaree. Acum doua minute am auzit o puscatura in pampers si apoi ce se aude cand esti stricat la burta. Ma duc sa-l schimb ca e murdar tot.
Diferenta intre mine si el e ca el are febra, eu nu.
Sper sa revin cu vesti mai bune, si sa am lapte destul sa-i dau azi.
raluci_b spune:
Smara draga de tine, am avut si eu o treaba dinasta la un moment dat, am bagat lichide multe ca altceva nu puteam, nu m-am oprit din alaptat in nici un caz. Hai fii tare ca trece, stiu exact cum este. Aveti grija de voi
Dana sarumana de sfat, l-am incaltat si eu astazi, adica mi-a reusit, am bagat tot piciorul, oricum vreau sa merg sa-i caut incaltari de-alea cu elastec la glezna
by Raluca, full time mother for Remus Andrei(8 nov '09) hai cu bb2
lili_a spune:
Neata!
Smaranditza biata de tine, si eu am avut citeva episoade d-astea si stiu cum e sa te simti de parca te-a calcat trenul. Pune cutia aia de lapte praf undeva si las-o acolo ca n-are Timi ce sa ia de la tine. Da-i si lui si ia si tu niste probiotice (dizolva-i pliculetul in cana cu apa/ceai sau in putin lapte) sa va reparati stomacelul. Incearca sa-i dai lui Timi si iaurt , ca si ala reface flora intestinala si-i mai tine si de foame cind nu e lapte de la tine de ajuns. Iar tu, incearca sa te odihnesti cit poti de mult, ca somnul le repara pe toate
shtephy ce incintare sa te citesc draga mea! Iertare ca nu ti-am raspuns la intrebare, mi-a scapat. Ne-am mutat la marginea Bucurestiului, in zona Pantelimon/iesirea spre A2. Faza cu lanul de porumb e doar o gluma, n-am culturi agricole din pacate, doar vecini cu carute si cai care pasc la marginea drumului
Tino imi imaginez ce discutii ai auzit timp de o saptamina, macar sotul te sustine? Eu am noroc ca mamei mele i-e frica de mine iar soacra-mea dupa ce a vazut-o pe fiica-sa ca da copilului exclusiv mincare la borcan (adica acel copil nu a primit niciodata nici macar fructe crude) s-a prins singurica ca e mai bine cum fac eu. Cunostintelor amabile care ma intreaba de ce nu dau copilului aia si aia, le intreb simplu, de ce sa-i dau, care e beneficiul? Vei fi surprinsa sa vezi ca nu au un raspuns si asfel se incheie discutia repede si bine
Ali, Simina nu trebuie sa discutati pe PM despre ce dati de mincare copiilor, ca nu va cenzureaza nimeni aici. Sint mamici care hranesc copiii numai vegetarian, sau le dau germeni sau polen sau cite si mai cite, este alegerea lor bazata pe analiza beneficiilor nutritive pe care le aduce respectiva mincarica. Simina eu cred ca tu ne citesti pe noi ca ne sclifosim atita cu mincare bio si cereale de la plafar si ne zici intentionat ca-i dai Mayei pufuleti si alte minuni, pt ca stii si tu foarte bine ca aportul nutritiv pe care il aduc este 0 barat. Tu lucrezi in sistemul educational din cite imi aduc eu aminte, asa ca poti vedea cu ochiul liber numarul alarmant de copii obezi. Pt noi toate exista pericolul sa ne luptam la propriu cu copiii sa nu se indoape cu chipsuri si Cola si deci e in avantajul nostru sa le facem cunostinta cu chestiile astea cit mai tirziu cu putinta. Eu cred ca cel mai corect mod de a ne da seama ce e bine sau nu sa manince copilul este sa incercam sa ne raspundem la intrebarea "de ce ii dau sa manince respectivul aliment". Daca motivul este de placere sau de pofta sau pt ca maninca si Gigel de la etajul 5, si nu pt ca are vitamine/minerale /proteine sau altceva ce are nevoie corpul lor, eu cred ca ne aflam in exact aceeasi situatie ca atunci cind ne plingem de kg in plus si de starile de rau dar alergam la cutia de inghetata din frigider, stiind perfect ca nu e bine si anesteziindu-ne sentimentul de vinovatie cu mincare....
Raluci ma apuc de papanasii hibrizi, revin cu detalii
Va doresc o zi frumoasa-frumoasa!
PS Monis, nu stiu cum, dar fie-mea s-a mobilizat vazind ce ai intrebat tu referitor la somnul bebelusilor alaptati si azi noapte a dormit tun de la 22 la 7.30!!! Pacat ca eu m-am culcat pe la 1 si m-am trezit la 7 socata ca nu urla copilul si cu tzitzele pocnind
Dozz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monis5 intrebare care cred ca ne roade pe multe: are cineva copil alaptat (care nu primeste decat solide si san) care doarme toata noaptea fara nici o trezire? Maria! Monis si piticutzul Santiago (02 nov '09) |
Am citit doar pana aici si incerc repede un raspuns. Eu am lecturat zilele trecute un studiu despre relactatie (da, am si eu o obsesie ) si unul din lucrurile invatate din acest studiu si care mi-a atras atentia e legat de importanta alaptarii noaptea. S-a dovedit ca secretia de prolactina ca urmare a suptului este mult marita noaptea fata de ziua.
Aici e linkul catre studiu:
http://whqlibdoc.who.int/hq/1998/WHO_CHS_CAH_98.14.pdf
Eu am avut o revelatie cand am citit asta, mi se pare acum atat de natural si firesc sa se trezeasca bb-ii noaptea ca sa fie alaptati, vad ca un fel de mecanism de reglare naturala a lapticului nostru. Cand nu se mai trezesc, inseamna ca incet-incet sunt gata sa renunte la laptic si se apropie intarcarea, eu cam asa am interpretat. Oricum, de cand am citit studiul asta alaptez foarte impacata noaptea.
Of, restul recuperez in seara asta sau maine.