Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (15)
Raspunsuri - Pagina 9
murica spune:
Bun gasit
Sabina, LA MULTI ANI fericiti, sa fii implinita si mereu fericita!
Adelina, micuto, sanatate multa, insanatosire grabnica.
Nico, poate e vorba doar de mai mult exercitiu. Cu cat exerseaza muschiuletii, cu atat capata forta. Dar de ce echo la fontanela? Apropo, fontanela la bebita mea e marisoara, desi pediatra o verifica si nu a spus niciodata nimic rau, iar capul i se dezvolta normal.
Despre LP, m-am ingrijorat de articolul citit prin capitolul 10, postat de una dintre voi (mie mi s-a parut ca tanti razvratita care scria face parte dintr-o cultura religioasa diferita de a noastra). Am spus ca o trecem pe lapte natural, de magarita, dupa multe studii pe net. Cand am fost la pediatra, nici nu a vrut sa auda. Ne-a spus ca LP da, e contestat uneori, dar e controlat frecvent de ministerele sanantatii, cel putin marile firme. Laptele natural nu neaparat ca da alergii, dar proteina e ff greu de prelucrat de rinichi si copilul se va ingrasa, dar isi va distruge rinichii. ASTA E MAREA PROBLEMA. Mi-a spus ca putem incerca, dar vom avea surpriza, cand ii vom face analize, dupa 3 luni, sa descoperim un copil anemic, apatic, palid, fara fier si alte substante necesare. Asa ca ne-am potoloit. Iar taurina, pe care si eu am contestat-o, s-a descoperit recent in laptele mamei, dupa cum am mai citit niste studii.
Referitor la olita, am citit ca de la 7-8 luni mama ar trebui sa stea pe pat, in fund, cu olita si bebebe intre picioare. Astfel, puiul se obisnuieste cu olita si va face incet-incet legatura intre ea si pipi, caca. Nu spune nimeni sa fortam copilul, ci doar sa il obisnuim. Si eu la 1 an faceam la olita si nu am ramas cu sechele (cel putin asa cred).
n_a_n_a spune:
Fetelor, multumesc !
Eu in 24 august 2009 am ajuns la mare (hotel Savoy, camera 606 ), in 26 august am ovulat, in 4 septembrie (vineri seara) am ajuns acasa, in 7 septembrie mi-am facut BHCG la laborator (nu m-am mai incurcat cu teste de urina ) si in 8 septembrie eram la medic, iar seara ii spuneam lui tati !
Nana, mamica de ubirice dulce , Adelina Ioana - 11 mai 2010
murica spune:
Alesicoo, multumim de aprecieri.
Apropo de zile de nastere, poate se ocupa cineva sa ma treaca si pe mine in lista cu 11 octombrie 1976. Anul trecut, la 33 de ani, insarcinata fiind, imi era rau de moarte, stateam in CM in pat, iar sotul a stat o zi in bucatarie si mi-a facut tort.
Citeam cat de nostalgice sunteti cand va ganditi la sarcina. Eu nu am iubit perioada sarcinii, detest sa fiu insarcinata. Bine, am apreciat si m-am bucurat de fiecare evolutie, lovitura de la bebita, dar tare multe griji mi-am facut. Acum sotul deja ma pistoneaza cu bebe 2, iar eu nici nu vreau sa aud si cam avem discutii. I-am spus sa ma lase sa uit cat de cat cat de rau mi-a fost toata sarcina si cat de greu e cu bebe mic. Eu, din pacate, nu sunt mama de cariera, ci o carierista. Mi-am dorit copilul, il iubesc de mor, o pup de 70 de ori pe minut, mi-e dor de pupaturi cat doarme, dar mi se pare fff greu. Oi fi eu prea batrana.
zguby77 spune:
apropo sa va intreb, voi ce parere aveti despre dormitul pe burta? eu de la 2 sapt l-am pus pe burtica si acum nu-l mai pot culca altcumva, numai asa vrea...partea buna e ca noaptea dupa ce alaptez cum il pun pe burta da areul afara
n_a_n_a spune:
murica, te-am trecut in listuta!
Si sarcina mea a fost horror, pe de-o parte. Si nasterea a fost scarry movie - tot am zis ca o sa scriu povestea nasterii Adelinei, si inca n-am apucat. De multe ori ma intreb cum de mai am toate prunele in traista (teoretic, ca practic ...). Dar sunt sigura ca la al doilea copil totul va merge ca pe roate (din ianuarie incepem proiectul bebe2). Doamne-ajuta!
murica spune:
Uau nana, ce curajoasa! Tu esti o balanta adevarata, nu ca mine, desi eu sunt una veritabila, sunt si zodie, si ascendent in balanta. Poate ai un alt ascendent, mai mamos, cica dupa 30 de ani ascendentul ne caracterizeaza, nu zodia.
Din ianuaire bebe 2, sa va dea Dumnezeu. Al meu sot voia din decembrie, dar am reusit sa il aman pana face bebe 1 an macar.
Vivela spune:
salutare
mi-ar placea sa facem cumva sa pastram capitolul asta in care se dezbate subiectul olita si pusul de pe la 8-9 luni si rezolvarea problemei pana la 1 an-1 an jumate. nu stiu, sa-l bolduim cumva la arhiva, sa-i punem o paranteza cu titlul olita...).
ca pun pariu ca majoritatea covarsitoare dintre noi vom avea copii cu pampersi si la 2 ani si la 2 ani jumate si unele si la 3 ani. si atunci n-o sa ni se mai para o tragedie ca n-am scapat de ei. o sa vedem ca preferam sa "dam faliment" cumparand scutece decat sa dam faliment psohologic cu copilul. ca daca el urla si spune "nu,nu, nu!!!", doar n-o sa-l tii cu forta.
si 30 de minute pe olita, e crunt. dai il alte probleme (prolaps rectal) care se corecteaza mult mai greu, zau ca n-are rost.
teoria nu se pupa cu practica, asta e clar. si in timp o sa mai renuntam la principii.
(eu aveam aceeasi conceptie ca si voi inainte sa creasca david. l-am "imprietenit" cu olita de mic, avea pana intr-un an. numai eu stiu cate haine uda pe zi, de cate ori s-a pisat pe canapele sau pe mocheta. il ridicam de pe olita, in care nu facea nimic si cum ii puneam pantalonii facea pe el. ne-am chinuit reciproc o vreme, in mai multe randuri. si tot la 2 ani si 4 luni am renuntat intr-o saptamana.
de-as da timpul inapoi, m-as scuti de multa munca - frecat tapiterii si mocheta, patate de altfel iremediabil, dar na, cat traieste, omul invata.
la damian nu mai fac greseala, il las pe el sa decida. daca vrea la un an jumate, ok, daca vrea la 2 ani jumate, iar e ok.
n-o sa ne ridice nimeni statuie ca am scapat mai devreme de scutece. si nici macar nu se trece in CV, fir-ar...
in rest, sanatate multa bolnaviorilor , am citit fugitiv din urma.
nico, stai linistita, nici al meu nu-si tine capul perfect, i se cam balangane, l-au vazut cum face doi medici, dar nu m-a impacientat niciunul.
daca nu vrea sa stea pe burtica, e normal sa mai intarzie un pic dezvoltarea muschilor gatului. tine-l mai mult in brate la verticala si as indrazni sa zic ca e ok si in marsupiu sau sling, dar cu gatul liber, sa fie fortat sa-si tina singur gatutul.
azi, D mare a inceput gradinita (next level dupa cresa), vai de mine ce scandal mi-a facut, imi venea sa indes florile pe care le luasem in primul tomberon, numai chef de alea n-am mai avut. noroc ca pe holurile gradinitei nu erau cosuri de gunoi.
dar am negociat si pana la urma ne-am impacat si s-a dus curios in clasa. uf, nu-i usor sa fii parinte .
_
Mami de D mare (2/9/07) si d mic (7/6/10)
n_a_n_a spune:
zguby, nu stiu ce sa-ti spun, ca Ade Bebe nu sta pe burta.
S-a intors fata mea pe burtica singura de doua ori, si eu n-am prins-o niciodata. Prima oara am gasit-o asa in patut, s-a intors in cele doua minute cat am fost eu la baie; a doua oara, ieri, eram toti trei in pat si motaiam si dintr-o data tup! am simtit-o lipita de mine pe burtica, a vazut-o doar tati. De pe spate pe burtica s-a intors cand ii schimbam scutecul: am pus-o pe burtica pentru ca facut un kk maaare de tot, si sa nu ii ajunga la ceafa - ii dau scutecul cu mare grija jos, o sterg pe pasa si ma intind sa iau alt servetel sa ii adun kk de pe bucute si spate, iar Adelina tup! pe spate ! Noroc ca aveam scutec paturica pus sub ea. Si de atunci, se impinge cu manuta dreapta si se rostogoleste pe spate, spre marea ei satisfactie . Toate astea incepand cu saptamana trecuta.
n_a_n_a spune:
Citat: |
citat din mesajul lui murica Uau nana, ce curajoasa! Tu esti o balanta adevarata, nu ca mine, desi eu sunt una veritabila, sunt si zodie, si ascendent in balanta. Poate ai un alt ascendent, mai mamos, cica dupa 30 de ani ascendentul ne caracterizeaza, nu zodia. Din ianuaire bebe 2, sa va dea Dumnezeu. Al meu sot voia din decembrie, dar am reusit sa il aman pana face bebe 1 an macar. Murica, mami fericita de Evelyne-Maria (22 aprilie 2010) |
Eu am ascendentul in scorpion, nu stiu cat de mamosi sunt scorpionii .
Daca as sta sa disec problema si sa o intorc pe toate fetele, n-as mai avea curaj de bebe2, ma gandesc numai la ce-am patimit cu stomacul (cea mai mica dintre probleme) si mi se innmoaie genunchii ! Filozofia mea e alta: daca apuc sa ma intorc la serviciu, 100% nu ma mai pun pe facut copii, nu imi permit doua intreruperi, in domeniul meu de activitate; iar noi ne dorim tare mult o fratioara sau un surior pentru Adelina . Asa ca, ori la bal, ori la spital , vorba vine!
NicoletaB spune:
Fontanela o avem maricica. Noi megem la 2 pediatri. Daca cel curent nu i s-a parut nimic ciudat la fontanela cel de al doilea (privat) ne-a trimis la eco printre multe alte ecografii. Am crezut ca e doar principiul de privat: faceti la noi cat mai multe eco
La eco ne-a iesit ce am mentionat intr-o alta postare si ne-a spus sa repetam la inca 2 luni, deci la 4 luni de viata.
La 3 luni avem 41 cm circumferinta craniana si ne-am nascut cu 36. Capul nu e vizibil a fi mai mare decat corpul, dar acei 4 mm de lichid ii fac zile negre. Pana pe 12 octombrie astept. Atunci facem 4 luni, vedem cum evoluam si daca e cazul de kineto sau alte complicatii.
Mamica lui Mihai Rares (12.06.10-12.55)