Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (15)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

Pe burta mea se sprijina in palme si-si ridica trunchiul si capul si priveste diverse. In pat nu ne iese faza.
Bubu- pus pe burta el sa-si indoaie bratele si sa se ridice de trunchi pe antebrate.

Mamica lui Mihai Rares (12.06.10-12.55)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

La Multi Ani Fericiti Sabina!!!

Ref la olita...

Mie nu mi-a placut sa ii vad pe baieti cu olita prin casa; asa ca imediat am "izolat-o" in baie; baietii f putin au folosit-o insa au trecut repede la reductor.

Cand o sa vrea Sabina sa faca si ea la olita/toaleta de-abia atunci o sa achizitionam cele necesare; pana atunci crestem cuminti in ritmul nostru.

Nana, multa sanatate micutei Adelina si cu optimism inainte spre proiecul bb2!

Murica, aici nu verifica nimeni fontanela ci doar ii masoara capul; daca isi mentine cresterea pe curba corecta e totul ok.

Vivela, mult succes cu gradi ptr D mare!

Azi am proiecte mari cum ar fi: 5 masini de spalat, ordine, curatenie + geamurile ( )

O saptamana faina tuturor!

Ioana & Arturicii'S

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

nana- merge cezariana la un an dupa precedenta? spor la lucru!

Mamica lui Mihai Rares (12.06.10-12.55)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aleesicoo spune:

desi sunt la primul copil nu consider ca mama mea m ar fi stresat sau
m-ar fi tinut cu forta la olita...
ei niciodata nu vor spune :"vreau sa fac pipi"poate pe la vreo 4 5 ani, asa da..
si nu sunt comozi acesti pampersi nici pt ei sa stea pana pe la 2 3 ani cu "tortoasa"la fund, si eu una sincer sa mai gandesc si la bugetul meu
fara nici o suparare, doar am vrut sa imi spun si eu parerea..
faptul k ii stimulam si ii ajutam sa invete asta nu cred eu dupa umila mea parere k ii stresam sau kinuim
vivela fara suparare da iubita?

Citat:
citat din mesajul lui Vivela

salutare

mi-ar placea sa facem cumva sa pastram capitolul asta in care se dezbate subiectul olita si pusul de pe la 8-9 luni si rezolvarea problemei pana la 1 an-1 an jumate. nu stiu, sa-l bolduim cumva la arhiva, sa-i punem o paranteza cu titlul olita...).
ca pun pariu ca majoritatea covarsitoare dintre noi vom avea copii cu pampersi si la 2 ani si la 2 ani jumate si unele si la 3 ani. si atunci n-o sa ni se mai para o tragedie ca n-am scapat de ei. o sa vedem ca preferam sa "dam faliment" cumparand scutece decat sa dam faliment psohologic cu copilul. ca daca el urla si spune "nu,nu, nu!!!", doar n-o sa-l tii cu forta.
si 30 de minute pe olita, e crunt. dai il alte probleme (prolaps rectal) care se corecteaza mult mai greu, zau ca n-are rost.

teoria nu se pupa cu practica, asta e clar. si in timp o sa mai renuntam la principii.
(eu aveam aceeasi conceptie ca si voi inainte sa creasca david. l-am "imprietenit" cu olita de mic, avea pana intr-un an. numai eu stiu cate haine uda pe zi, de cate ori s-a pisat pe canapele sau pe mocheta. il ridicam de pe olita, in care nu facea nimic si cum ii puneam pantalonii facea pe el. ne-am chinuit reciproc o vreme, in mai multe randuri. si tot la 2 ani si 4 luni am renuntat intr-o saptamana.
de-as da timpul inapoi, m-as scuti de multa munca - frecat tapiterii si mocheta, patate de altfel iremediabil, dar na, cat traieste, omul invata.
la damian nu mai fac greseala, il las pe el sa decida. daca vrea la un an jumate, ok, daca vrea la 2 ani jumate, iar e ok.
n-o sa ne ridice nimeni statuie ca am scapat mai devreme de scutece. si nici macar nu se trece in CV, fir-ar...

in rest, sanatate multa bolnaviorilor , am citit fugitiv din urma.

nico, stai linistita, nici al meu nu-si tine capul perfect, i se cam balangane, l-au vazut cum face doi medici, dar nu m-a impacientat niciunul.
daca nu vrea sa stea pe burtica, e normal sa mai intarzie un pic dezvoltarea muschilor gatului. tine-l mai mult in brate la verticala si as indrazni sa zic ca e ok si in marsupiu sau sling, dar cu gatul liber, sa fie fortat sa-si tina singur gatutul.

azi, D mare a inceput gradinita (next level dupa cresa), vai de mine ce scandal mi-a facut, imi venea sa indes florile pe care le luasem in primul tomberon, numai chef de alea n-am mai avut. noroc ca pe holurile gradinitei nu erau cosuri de gunoi.
dar am negociat si pana la urma ne-am impacat si s-a dus curios in clasa. uf, nu-i usor sa fii parinte .

_

Mami de D mare (2/9/07) si d mic (7/6/10)

ALE fericita de printesa Karinutza Scorpiutza (01.06.2010)
multumesc Doamne pentru aceasta minune sanatoasa!

Are mama o fetita frumusica foc, are mama o fetita cat un ghemotoc!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Onana spune:

Ziua buna, mamici dragi!

Mai intai, Sabina
Sanatate, fericire, implinire, bucurii, alaturi de fetele voastre superbe si de tati, desigur!

Multumesc din suflet pt urarile de ziua mea, si trebuie sa nominalizez: Cristina, Corina, Arturica, Laurita, Oana (oanarus), Nico(nicoletab), Ruxi, Maria (maribell), Vero, Vivela
Si sper sa nu fi uitat pe nimeni, va pe toate cu drag!

Theo, draga de tine, multumim de cuvintele frumoase, de primirea calda si de o frumoasa dupa-masa pe taram grecesc! Si multumim si lui bebe Stelios ca ne-a onorat sa-l cunoastemE un bebe scump tare, cu ochi albastri, si taaare cuminte, iar tu o mamica relaxata, deschisa si tare draguta! Ne-a placut intalnirea, desigur, doar ca a fost un pic pe fuga, Matei nu are multa rabdare si cred ca nici Stelios, cat e el de cumintel.

Eu nu-s in cea mai buna forma, e primul an cand nu am simtit nimic deosebit de ziua mea, nu eram in apele mele fara Tudor, nu prea mi-a priit concediul. Acasa l-am gasit pe bebeloi marait, nu mai doarme bine noaptea, e mai rau decat cand avea colici, agitat, plangacios, nemultumit. Dintii nu se vad, altceva nu stiu ce-ar putea fi de s-a schimbat intr-o saptamana. A reinceput sa manance noaptea, de fapt nu-l pot linisti nicicum si ii dau bibe si se culca dupa ce papa, insa se scoala iar dupa-o ora sau doua si o luam de la capat incercand sa-l linistesc si sa-l culc (fara bibe, de data insa, insa adoarme ff greu, cu plans mult). Off, si nici rabdare nu mai am, simt ca mi-am consumat-o si nu stiu cum sa-mi refac rezervele de calm si buna-dispozitie De fapt, daca bebe nu e multumit nici eu nu am cum sa fiu..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n_a_n_a spune:

Ioana, multumim !

Nico, si Adelina s-a nascut cu PC de 36 de cm. La trei luni aveam PC=40,5 cm si fontanela de 4/3. Acum, la patru luni avem PC=41,5 cm si fontanela a stagnat, tot de 4/3 este. Ne-a recomandat calciu pharco 3x3 ml/zi timp de 10 zile, si am crescut vigantolul la 3 picaturi pe zi pana la controlul de cinci luni, asta avand in vedere ca a venit si toamna.
Ginecologul (tatic de trei copilasi, ultimul cu o luna jumate mai mare decat Adelina) meu mi-a zis ca dpdv al uterului e ok sa raman gravida atat de repede, insa dpdv psihologic distanta optima intre copii este de doi ani (sa se stie cine e seful ). Avand in vedere ca eu am probleme hormonale si am nevoie de tratament, trebuie sa incep "antrenamentul" ceva mai repede (Adelina a venit dupa doi ani de incercari). Daca se intampla si raman imediat, asta este !

Nana, mamica de ubirice dulce , Adelina Ioana - 11 mai 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n_a_n_a spune:

Sorana, welcome back !

Nana, mamica de ubirice dulce , Adelina Ioana - 11 mai 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

hihi, cum ma gandesc eu

- nu o dau la gradi pana cand nu-mi cere; mi se face ghem stomacul numai cand ma gandesc cum au aratat la noi primele zile din fiecare inceput de an de colectivitate

- o las cu scutec cat o vrea ca sa evit de data asta ce va povestea Vivela (canapele, mochete etc)

- o diversific cat mai tarziu , cu finger foods ca sa isi doreasca sa manance

- o port in sling cat oi putea de mult ca tare bine ne este

- o alaptez cat s-o putea de mult.

- nu va avea premergator, va putea merge in 4 labute (ioi, ce faini erau baietii cum aergau ei prin casa de-a busilea)

Cu alte cuvinte, va evolua natural, fara stimulari artificiale.

Si, ca bonus, obtin mai putin stress ptr fiecare din actiunile mentionate mai sus.

Ioana & Arturicii'S

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aleesicoo spune:

nana, si mie mi-a recomandat calciu pharco
insa n am gasit la nici o farmacie
incerc sa fac rost din italia

ALE fericita de printesa Karinutza Scorpiutza (01.06.2010)
multumesc Doamne pentru aceasta minune sanatoasa!

Are mama o fetita frumusica foc, are mama o fetita cat un ghemotoc!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zguby77 spune:

Cum piciu doarme si celalalt e la gradi, ce sa fac ce sa fac....am masurat si eu circumferinta capusorului: la 4 luni fara 2 zile e de 42,5 cm...e de bine e de rau nu stiu caci pediatrul nu a zis nicodata nimik de cap, asa ca am cautat pe net si am gasit un calculator:

muccelmic.com/calculator_crestere_copil_0_2ani.php

dar cine stie sa interpreteze rezultatul? m-am cam prostit in ultimul timp

Mergi la inceput