Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (15)
Raspunsuri - Pagina 19
ioana1234 spune:
buna dimi si la noi,
Am plecat sambata la tara si v-am lasat la un capitol si acuma nu mai intelegeam nimik, pana m-am lamurit ca s-a schimbat ...sunt buimaca de cap
Victoras a facut si el vaccinurile ieri , l-a si consultat are 63 cm si 7200 gr, la 3 lunite ( pe care le implinim maine) . Am trecut peste episodul cu diareea si acum e constipat., se chinuie saracutul si face numai 1 data pe zi, ( stiu ca normal asa a zis si dr) dar eu il vad cum se chinuie. Sunt impotriva termometrului pt stimulare, dar ieri am incercat si eu ....si nimic...ba mai mult cand l-am bagat, a inceput sa rada strengarul:)...mmmm:)( glumesc) ...si mai mult kk lui si-a schimbat culoarea intr-un maro inchis inchis, i=am zis dr si a is ca e cel mai probabil de la baby drink ( i-am dat la tara ca e mult mai usor de preparat). In rest doarme mananca ....si rade toata ziua si cu toata lumea.
Azi i-am facut un cadou pt 3 luni , i-am luat un centru de activitati ...si a ras saracutul cu animalutele , pana s-a enervat si a inceput sa le certe si apoi aproape sa planga, l-am pus si pe burtica s-a uitat putin in oglinda, pe la jucarii, apoi s-a enervat ( ca nu ii place sa stea mult ) , l-am luat de acolo , i-am pus suzeta si doarmeeeee dus:) ..... am observat ca nu intinde mainile dupa jucariile suspendate( cer prea mult la 3 luni? sau ceva nu e ok?).
Legat de olita, si eu o las pe mai incolo, mult mai incolo. Nepoata mea a renuntat f usor pe la 2,2 ani ( mai dormea cu pampers ) iar acum la 3 ani se cere singura la toaleta. A functionat la ea si placerea lor de a imita adultii, asa ca sora mea cand mergea la baie lua si fata cu olita, sau cerea fata sa faca la wc cu reductorul. In schimb nepotul meu, ( din cealalta parte a fam.) a fost pus de la 7 luni pe olita ( cica sa se obisnuiasca) si atat de tare l-au stresat ca acum are mari pb cu constipatia ( se abtine sa nu faca si plange si nu vrea sa fie pus si tipa : nu nu nu si apoi face pe el ( are 3 ani) . Au fost la un medic la timisoara , pt ca se gandeau ca are ceva pb si a zis ca asta e cea mai mare prostie sa chinui copilul de la cateva luni, pentru ca bebelusul nu face caca cand vrem noi( cand ii punem pe olita) face cand vrea el si cand ii pica bine si ei singuri isi dau seamana ( dupa 2 ani ) ca vor sa faca si ei ca cei mari.... Si a mai zis o chestie despteapta: cand au intrat in cabinet soacra l-a pus pe copil sa zica : sa traiti dl doctor si dr a inceput : ce inseamna " sa traiti dl dr, doamna?" , soacra s-a balbait si a zis ceva ca sa fie educat...bla bla si dr a zis: nu stresati copilul, el daca vrea saluta daca nu nu, nu asta inseamna sa fie educat, sa fie obligat sa spuna ceva, sa se poarte intr-un fel. Noi parintii trebuie sa ii oferim copilului un exemplu bun , ca el sa poate copia ...nu sa il obigam sa se poarte intr-un anume fel.
bubu30 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oanarus Da,Ruxi,scrie suma pe care o vei primi!Decizia pt alocatie ai primit-o? Mami de Mihai Alexandru(22.05.2010) www.eticker.co.za/tickers/quw7q3r7o93fq3wr.png " target="_blank">Asa creste Mihai "There is nothing called impossible,because impossible itself says I M POSSIBLE" |
Nu am primit-o.
Imi spui si mie te rog cat e alocatia ?
NicoletaB spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui bubu30
Nu am primit-o. Imi spui si mie te rog cat e alocatia ? Ruxi super fericita de Alexandra Maria si Alexandru Andrei - 2 mai 2010 |
200 ron/copil
Mamica lui Mihai Rares (12.06.10-12.55)
taty_ana spune:
citat din mesajul lui flory_blanca Tatyana noi folosim scutece Happy inca de la nastere si sunt foarte multumita. Nu am avut niciodata probleme cu ele. A mai avut uneori rosu fundul dar nu ceva grav si ne-a trecut repede cu Petrini, orice alta crema am folosit la ea fie cat de scumpa nu a mers asa ca am ramas pe crema asta ieftina si testata din batrani. Na ca am ajuns la olita si nici nu am inceput diversificarea. Toate la randul lor. Eu inca nu sunt dumirita cu multe treburi actuale apoi cu ce o urma nu am de gand sa imi bat capul de pe acuma. Bebei vostri cat dorm ca Nadia rupe patul si orice prinde de somn. Uneori adoarme imediat dupa ce mananca alteori sta treaza maxim o ora jumate dupa. E normal nu doarme cam mult? Mami de fetita frumusica foc! Nadia 29.04.2010 |
flory si-a mea doarme mult,sta treaza maxim 2 ore dupa care incepe sa fie extrem de agitata si maraita semn ca trebuie sa doarma....insa sunt zile cand doarme putin si se joaca mult iar seara e jaaale cu ea,urla o ora pana adoarme din cauza ca e obosita....in concluzie daca doarme ziua bine cand vine seara e parfum in 5 min mi-a adormit fara scandal si doarme ff bine pana dimineata....voi cum mai stati cu papa?a mea manaca la 4 ore 80ml,are momente cand mananca si 120ml dar mai rar
de aseara i-am pus happy,ce sa zic sunt cam groase,scortoase fata de pampers si mi-e ciuda ca i le-am luat si cam mari nr3 intre 5-8kg m-am gandit ca nr2 fiind pana la 6kg ii sunt mici da cred ca ii erau numai bune ca astea ii vin pana la tate...in fine stam cu ele pana ne trece iritatia dupa care mai vedem
taty_ana spune:
citat din mesajul lui CodrinaA Buna Dimineata dragelor! taty-ana. Si Iris a fost iritata urat la fundulet. Nu stiu de la ce..caci in perioada aia nu schimbasem scutecul. Am tratat-o cu Nidoflor, la fiecare schimbare de scutec o spalam cu ceai de galbenele la fundulet iar seara la baita puneam in cadita pliculete de musetel si galbenele. Nu au trecut f repede, a durat vreo 5 zile vindecarea, dar nici nu a mai facut de atunci. Referitor la scutece. Eu dupa nastere am folosit Chicco. Nu se gasesc la noi, le-am procurat din Italia. Intradevar la inceput mi s-au parut groaznice, erau mai rigide si trebuia inainte de fiecare folosire sa trag de ele sa se mai inmoaie. Apoi, cand am trecut la Pampers Premium, caci Chicco ramasesera mici, am plans dupa Chicco. Asa uscata si curata era pielea sub scutec, desi cateodata era full de pisu. Si cacuta il absorbea. ramanea ce era mai tare iar pe funduletul fiica-mii... nici urma de cacuta. Asa ca de Pampers am fost dezamagita, iar de Happy, nici nu mai vorbesc. Auzisem pe cineva ca lauda cele de la Libero. Am sa caut si am sa le incerc. Aa, eu nu am simtit niciodata miros de detergent la scutece, desi am nasul f fin...ca de copoi(mi-a ramas asa din sarcina)... poate ati prins vreun lot mai diferit. Apropo de povestea nasterii... unde as putea posta povestea nasterii fiicei mele? Si cu cacuta..Stiu ca un copil alaptat la san poate sa nu faca si 3-4 zile, pentru ca absoarbe toti nutrientii din laptic si nu ramane mai nimic pentru kk. Deci nu face in ideea ca nu are ce sa faca. Cu Iris am problema asta de dupa 2 luni. am asteptat, am incercat de toate. Si am ajuns intr=unfinal la concluzia, ca nu poate sa faca. Ca de avut are ce... Nu stiu de ce nu poate sa faca, desi saracuta se screme de se rosesc si urechiusele la ea...Acum vad ca cu Debridat s-a mai reglat, face zilnic si MUUUUULLLTTTT... Cu ritmul de cresterii al copilului...la 3 lunite scotea mana de sub ea cand se intorcea pe burta, avea o viteza la intoarcere de ma minunam. De mica, tinuta in brate, nu era nevoie sa ii sustin capsorul, eu tineam mana sub capsorul ei, preventiv, dar o simteam cum si-l tine singurica. Nici nu am fortat-o vreodata la ceva. De apucat lucrurile, tot prinde, si duce apoi la gurita. Cand ii dau suculet, sau ceiut, insista sa isi tina singurica sticluta, asta de vreo 3 saptamani. Ati vazut, in fundulet se ridica singurica si cand incerc sa o pun cat mai pe spate se enerveaza la culme, si se tine tare in pozitie de trebuie sa o las asa... Cand sta pe burtica tot cu funduletul in sus e, sta in genunchi si urla de nervi ca nu se poate ridica si in manute, ca asa ar pleca de-a busileaa... Dar asta e copilul meu, si ma gandesc cu groaza la momentele cand va incepe sa umble..ce o fi pe capul meu.. Si totusi.. nu e un copil 100% sanatos.. dar va povestesc alta data.. hai.. m-am intins cat o zi de post. Multa sanatate bebeilor bolnaviori. Pupici Mamica de floricica, Iris 03.05.2010 |
codrina si a mea e constipata de la nan insa am grija sa-i dau de 3 ori pe zi cate o pipeta de bonisan plus ceiut,ca are nevoie de lichide in constipatie si imi face aproape zilnic sau la 2 zile dar imi face moale fara sa se chinuie.....intr-adevar debridatul e super o regleaza bine tare dar e medicament si oricum mai mult de 2 sapt nu-i poti da asa ca trebuie sa ai un plan de rezerva
cu nidoflor o dau si eu insa alternez si cu locoid pt ca vad ca nu-i trece,i-am luat si o crema de la sanosan cu zinc o sa o dau preventiv cu ea dupa ce-i trece iriratia....nici eu nu sunt prea incantata de happy pt ca sunt grosi si scortosi insa imi plac ca n-au nici un fel de miros
flory_blanca spune:
Mira Nadia la nastere a avut pliurile simetrice la picioare iar acum au devenit asimetrice asa ca panicata am chemat dr sa o vada si mi-a zis ca nu e relevant cu pliurile ca sunt 3 criterii dupa care se urmareste diplazia de sold, a tot intors-o i-a tras de picioare si a tot examinat-o si a zis ca din punctul lui de vedere e ok dar ca sa fiu eu linistita sa o duc si la o radiografie de sold. Imi zicea sa nu ma mai iau dupa toate articolele si zvonurile de pe net cu pliurile ca nu e concludent.
Tatyana noi ne-am reglat cu mancatul asa dintr-o data, de fapt de cand am citit la tine ca ii dai cu tetina mai mare. Eu ii dadeam cu nr.1 si dupa 10 min se plictisea si nu mai manca, acum bea cu nr.2 si e super ok. 5 mese avem pe zi care variaza intre140ml si 200ml, mai are momente cand nu are chef sa manace si bea numai 110-120ml dar deja m-am obisnuit ca nu e nici o regula cu ea si ca stia ea singura daca ii e foame sau nu.
Mami de fetita frumusica foc!
Nadia 29.04.2010
taty_ana spune:
citat din mesajul lui flory_blanca Mira Nadia la nastere a avut pliurile simetrice la picioare iar acum au devenit asimetrice asa ca panicata am chemat dr sa o vada si mi-a zis ca nu e relevant cu pliurile ca sunt 3 criterii dupa care se urmareste diplazia de sold, a tot intors-o i-a tras de picioare si a tot examinat-o si a zis ca din punctul lui de vedere e ok dar ca sa fiu eu linistita sa o duc si la o radiografie de sold. Imi zicea sa nu ma mai iau dupa toate articolele si zvonurile de pe net cu pliurile ca nu e concludent. Tatyana noi ne-am reglat cu mancatul asa dintr-o data, de fapt de cand am citit la tine ca ii dai cu tetina mai mare. Eu ii dadeam cu nr.1 si dupa 10 min se plictisea si nu mai manca, acum bea cu nr.2 si e super ok. 5 mese avem pe zi care variaza intre140ml si 200ml, mai are momente cand nu are chef sa manace si bea numai 110-120ml dar deja m-am obisnuit ca nu e nici o regula cu ea si ca stia ea singura daca ii e foame sau nu. Mami de fetita frumusica foc! Nadia 29.04.2010 |
5 mese in 24 ore sau in 12 ore?
lenabum spune:
am revenit si noi
am avut laptopul stricat si multe,multe probleme
pe cristi l-am operat de apendicita,pe bianca o doare urechea
maribell imi pare rau ca nu mai vizitat
la multe lunite bebeilor nostri
la multi ani mamicilor de luna aceasta
pun poze noi
va pup
fericita mamica cu mica, BIANCA MARIA
09.06.2010