Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (15)
Raspunsuri - Pagina 18
Vivela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bubu30 Neata ! Fetele care sunteti la al doilea copil spuneti-mi si mie va rog inainte de a intra banii pt CIC vine acasa ceva decizie ? Ruxi super fericita de Alexandra Maria si Alexandru Andrei - 2 mai 2010 |
Ruxi,nu mai stiu pe unde am citit, dar cica nu mai au bani sa trimita deciziile acasa prin posta, asa ca daca vrei decizia, ar trebui sa te duci tu sa o iei. nu mi se pare insa corect sa conditioneze plata indemnizatiei de comunicarea deciziei.
cred ca cel mai in masura sa-ti raspunda sunt tot cei de la prestatii sociale, incearca un telefon la ei.
eu abia saptamana viitoare o sa depun actele pt CIC, ma cam inspaimanta ideea ca o sa stau 2-3 luni pe tusa cu finantele, dar n-am incotro.
_
Mami de D mare (2/9/07) si d mic (7/6/10)
mommy_to_be spune:
Neata fetele!
Noi ne pregatim sa mergem la controlul de 4 luni. Sunt tare curioasa cati cm a crescut Maia, caci in greutate a luat doar 180g luna asta, nici macar 300, cum credeam eu. Sper sa fie totul OK.
Vivela, scutecele de la Babylove sunt la fel de subtirele ca Pampersul, sau mai degraba groase ca Happy? Aseara am fost la DM si ma batea gandul sa iau, insa am zis ca daca sunt la lef ca Happy, ce ma fac cu un pachet? Nu ma intelegeti gresit, dar alea mi se par prea voluminoase si fata sta tare cracanata.
Intrebre: Pliurile de la picioare trebuie sa fie simetrice pe picoruse? Ca la Maia un pliu e mult mai evidentiat pe un picior decat pe celalalt. Mi-a zis cineva ca asta ar insemna ca are un picior mai scurt. Doamne fereste! Acuma nu ca as crede neaparat asa ceva, da intreb si eu...
Va pup![
Vivela spune:
mira, eu am luat de new born vreo 3 pachete si erau mai degraba ca happy, parca o idee mai subtirele. numere mai mari nu am luat inca, dar banuiesc ca sunt in acelasi stil. o sa-ti spun cand o sa cumpar, adica peste vreo 2-3 saptamani. mie imi place ca nu au miros.
_
Mami de D mare (2/9/07) si d mic (7/6/10)
mommy_to_be spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Vivela mira, eu am luat de new born vreo 3 pachete si erau mai degraba ca happy, parca o idee mai subtirele. numere mai mari nu am luat inca, dar banuiesc ca sunt in acelasi stil. o sa-ti spun cand o sa cumpar, adica peste vreo 2-3 saptamani. mie imi place ca nu au miros. _ Mami de D mare (2/9/07) si d mic (7/6/10) |
Nici pe mine nu ma incanta de nicio culoare mirosul la pampers si sunt in cautare de ceva netratat, insa vreau sa stea comod si buburuza, iar la Happy dadea semne de disconfort. Oricum, cand iei urmatoarea marime, let me know cum e.
CodrinaA spune:
Buna Dimineata dragelor!
taty-ana. Si Iris a fost iritata urat la fundulet. Nu stiu de la ce..caci in perioada aia nu schimbasem scutecul. Am tratat-o cu Nidoflor, la fiecare schimbare de scutec o spalam cu ceai de galbenele la fundulet iar seara la baita puneam in cadita pliculete de musetel si galbenele. Nu au trecut f repede, a durat vreo 5 zile vindecarea, dar nici nu a mai facut de atunci.
Referitor la scutece. Eu dupa nastere am folosit Chicco. Nu se gasesc la noi, le-am procurat din Italia. Intradevar la inceput mi s-au parut groaznice, erau mai rigide si trebuia inainte de fiecare folosire sa trag de ele sa se mai inmoaie. Apoi, cand am trecut la Pampers Premium, caci Chicco ramasesera mici, am plans dupa Chicco. Asa uscata si curata era pielea sub scutec, desi cateodata era full de pisu. Si cacuta il absorbea. ramanea ce era mai tare iar pe funduletul fiica-mii... nici urma de cacuta. Asa ca de Pampers am fost dezamagita, iar de Happy, nici nu mai vorbesc. Auzisem pe cineva ca lauda cele de la Libero. Am sa caut si am sa le incerc.
Aa, eu nu am simtit niciodata miros de detergent la scutece, desi am nasul f fin...ca de copoi(mi-a ramas asa din sarcina)... poate ati prins vreun lot mai diferit.
Apropo de povestea nasterii... unde as putea posta povestea nasterii fiicei mele?
Si cu cacuta..Stiu ca un copil alaptat la san poate sa nu faca si 3-4 zile, pentru ca absoarbe toti nutrientii din laptic si nu ramane mai nimic pentru kk. Deci nu face in ideea ca nu are ce sa faca. Cu Iris am problema asta de dupa 2 luni. am asteptat, am incercat de toate. Si am ajuns intr=unfinal la concluzia, ca nu poate sa faca. Ca de avut are ce... Nu stiu de ce nu poate sa faca, desi saracuta se screme de se rosesc si urechiusele la ea...Acum vad ca cu Debridat s-a mai reglat, face zilnic si MUUUUULLLTTTT...
Cu ritmul de cresterii al copilului...la 3 lunite scotea mana de sub ea cand se intorcea pe burta, avea o viteza la intoarcere de ma minunam. De mica, tinuta in brate, nu era nevoie sa ii sustin capsorul, eu tineam mana sub capsorul ei, preventiv, dar o simteam cum si-l tine singurica. Nici nu am fortat-o vreodata la ceva. De apucat lucrurile, tot prinde, si duce apoi la gurita. Cand ii dau suculet, sau ceiut, insista sa isi tina singurica sticluta, asta de vreo 3 saptamani. Ati vazut, in fundulet se ridica singurica si cand incerc sa o pun cat mai pe spate se enerveaza la culme, si se tine tare in pozitie de trebuie sa o las asa... Cand sta pe burtica tot cu funduletul in sus e, sta in genunchi si urla de nervi ca nu se poate ridica si in manute, ca asa ar pleca de-a busileaa... Dar asta e copilul meu, si ma gandesc cu groaza la momentele cand va incepe sa umble..ce o fi pe capul meu.. Si totusi.. nu e un copil 100% sanatos.. dar va povestesc alta data..
hai.. m-am intins cat o zi de post.
Multa sanatate bebeilor bolnaviori.
Pupici
Mamica de floricica, Iris 03.05.2010
oanarus spune:
salutare si de la noi!
Ruxi, mie mi-a venit decizia pt CIC sapt trecuta(eu am intrat in CIC in 5 august, dar am depus dosarul in 8 iulie),sper sa-mi intre si bani luna asta pt ca unei colege de munca care a intrat in CIC, prin 25 iulie, in august primise indemnizatia pe cele cateva zile din iulie, dar decizia a primit-o si ea tot sapt trecuta! dar cred ca mai depinde si de oras!Harnici s-au facut astia de la Bistrita!
oanarus spune:
Referitor la pampersi, eu am primit un pachet de la Wickes(in kaufland se gasesc) , la pret sunt putin mai ieftini ca cei de la pampers, dar sunt mai lungi parca si nu au miros!Noua ne merge bine cu ei deocamdata!
bubu30 spune:
Merci Vivela si Oana pt raspuns.
Vai Oana dar chiar sunt rapizi bistritenii vostri .
Spune-mi te rog pe decizie scrie si cati bani vei lua sau nu ? (ca eu una habar nu am cat o sa iau, am predat adeverintele de la cele 2 joburi fara sa imi fac xerox si acum nu pot sa imi calculez )
merci
bubu30 spune:
Am sunat acum la asistenta sociala si mi-a zis ca nu mai trimit decizia acasa, daca am nevoie de ea s-o ridic de la directia de munca.
Si mi-a zis ca o sa imi intre banii prin 20 septembrie : ha ha ha nu prea imi vine sa cred.
zguby77 spune:
Nr 3 de la Babylove corespunde la nr 4 de la pampers...eu sunt multumita de ei si calitativ si dpdv al pretului: sunt 50 in pachet si dau 35 lei. daca ar fi prosti nu m-as uita la 10 lei in plus sa iau alta marca.