Dulceturi si papanasi de 3 ani sept-oct 2007 (404)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Erina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Gabriela77

Citat:
citat din mesajul lui Yaia

Iar o sa-mi iau rosii, dar eu nu inteleg necesitatea ingrijitoarelor, helper sau cum s-or numi. De ce as vrea o persoana fara pregatire de specialitate langa copilul meu? Aici nu exista asa ceva. Exista 3 educatoare la toti copii si asta e. La cei mici sunt 4. Ele hranesc, ele imbraca, ele educa. Ca tot a inceput Champions League, ele centreza, ele dau cu capul. E si normal sa le faca pe toate, de asta au studii de specialitate. De ce as vrea o persoana necalificata sa faca unele dintre treburi fara sa stie ce face? Poate face mai mult rau decat bine.
Acum puteti arunca.

Si stiu de sistem si de celelalte neajunsuri, nu trebuie sa mi le amintiti. Dar nu inteleg nici solutia asta de mantuiala, iertate-mi fie vorbele.

===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010)

Da-mi voie sa te contrazic(nu sa arunc cu rosii ca e cam departe)dar eu vad rostul acestor ingrijitoare.
Ingrijitoarea e cea care ajuta copilasii la imbracat, spalat, sters la fundulet, la papat, ajuta la supravegherea lor afara.
Educatoarea e cea care se ocupa de latura educativa plus, desigur ajuta, dupa caz la cele mai sus enumerate.
Ce-ar fi daca in mijlocul unei activitati, ar trebui sa-l stearga pe unul la fund si ar intrerupe totul ca sa mearga la baie cu copilasul? Vezi rostul?

Gabriela, mami de Sara Ioana (29.08.2007) si Ana Sofia(21.01.2010)
cum au venit pe lume printesele mele

Plus ca lasa in clasa 24 de copii nesupravegheati.

Yaia, in Romania e o educatoare la 24 de copii sau mai multi.

-------------------------------

mamica Dariei si a lui David

L'amor che move il sole e l'altre stelle

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui carpatina

Mah, io's nedumerita.... cand ati inscris copii la gradinita - si ati asteptat cu emotii sa-i vedeti pe lista admisilor - nu stiati cati copii vor fi si cat personal? S-a schimbat ceva de atunci?

=====================
Mami de Ioana (27.09.2007)

Nu stiam ca nu au deajuns personal auxiliar. Abia la sedinta am aflat problemele si am mai gasit un articol in care se spunea ca la gradinita unde merge Daria au mai infiintat doua clase, asta suprapus pe reduceri=>probleme.

Stiam ca sunt 24 in grupa.

Mergi la inceput

Am ierdut mesajul, nu mai reiau. Oricum Daria a inceput sa plinga cind m-a vazut astazi. A tinut-o asa pina am iesit din cladire. Sa va povestesc ca trebuie sa o iau in pijamale si sa o schimb pe hol? apoi am dus iar pijamaua in clasa...l-am lasat pe David nesupravegheat.

Dar sa revin la lucruri mai vesele. Miine dau comanda de tort Dariei.

Avem 10 copilasi invitati si cu David 11.

Cristina imi place ce aud, uniforma autobuz, Robert fericit.

Carpatina linistea mea psihivca e foarte importanta plus siguranta si fericirea Dariei asa ca vom gasi solutia cea mai buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriela77 spune:

Bravo, Erina! Abia astept pozele de la petrecerea Dariei. Cu siguranta va fi minunata, iar ea se va simti EXCELENT!
Ca ai spus de pijama, sa vezi cum e la noi, cand vin sa o iau, e la masa de joaca, langa ea e mormanul cu pijamaluta, paturica si canuta. Nu vrea sa le lase in sala, ci insista, chiar plangand cu lacrimi de crocodil sa le ducem acasa. Le strecor cumva in dulapior, dar mi-e clar de ce face asta. Si in fiecare seara imi spune ca nu vrea la gradi, desi cand o iau e ok si spune ca a fost frumos. Azi le-am intrebat din nou, au spus ca e cuminte si papa tot si nu a plans deloc.

Plec, somn usor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SabinaY. spune:

Citat:
citat din mesajul lui Erina

Am ierdut mesajul, nu mai reiau. Oricum Daria a inceput sa plinga cind m-a vazut astazi. A tinut-o asa pina am iesit din cladire. Sa va povestesc ca trebuie sa o iau in pijamale si sa o schimb pe hol? apoi am dus iar pijamaua in clasa...l-am lasat pe David nesupravegheat.

Dar sa revin la lucruri mai vesele. Miine dau comanda de tort Dariei.

Avem 10 copilasi invitati si cu David 11.

Cristina imi place ce aud, uniforma autobuz, Robert fericit.

Carpatina linistea mea psihivca e foarte importanta plus siguranta si fericirea Dariei asa ca vom gasi solutia cea mai buna.

Erina in doua saptamani o sa se acomodeze la gradi si o sa fie mai usor.

Petrecere frumoasa.Suna bine cu 10 invitati.
CE tort comanzi?

"Bataia este rupta din rai...dar nici nu foloseste la nimic"
"Palmele nu sunt argumente tari,ba mai mult,nu rezolva nimic."

Jurnal de "mogalnete"
Japonia prin ochii unui amator

Sabina Y.mami de www.desprecopii.com/info.asp?id=1269" target="_blank">Erika Ilaria(31 august 2007) si Lisa Maria(23 iulie 2009)

fosta devylla

Mergi la inceput

Cristina ce fain cu autobuzul mic si galben.Cred ca o sa fie incantat.

Gabriela ma bucur ca Sara se adapteaza usor.Bafta si de acum incolo.

Jurnal de "mogalnete"

Sabina Y.mami de www.desprecopii.com/info.asp?id=1269" target="_blank">Erika Ilaria(31 august 2007) si Lisa Maria(23 iulie 2009)

fosta devylla

Mergi la inceput

Buna dimineata,

Va las cafea,ceai,laptic,ciocolata calda,cacao

Ma duc sa o trezesc pe Erika ca e tarzior.In ultima vreme,seara imi spune singura ca e obosita si vrea nani la mine in brate.E o scumpa cum se cuibareste in bratele mele,mai ales ca seara a inceput sa fie putina racoare(25 grade) si nu murim de cald.

Lisa imi pare ca o deranjeaza un rosu in gat.Tuseste un pic sec,ca si cum ar avea ceva in gat.Sper sa nu fi luat raceala soacrei...

Va doresc o zi frumoasa si usoara la gradi!

Jurnal de "mogalnete"

fosta devylla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Citat:
citat din mesajul lui SabinaY.

Adi ce povestesti tu acolo e scenariu perfect de aici.
Referitor la calm,am observat ca daca reusesc sa raman calma si cand face intentionat rele,se potoleste repede.
Erika a facut reguli:jumatatea dreapta a mea,jumatatea dreapta a Lisei,este vorba de corpul meu.Sunt impartita pe din doua.

Ieri am facut o prostioara si am tras foloase.Le-am dat cina supa de pui,care era de 2 zile in frigi.Am gustat inainte si mi s-a parut ok,am zis ca doua zile n-are nimic...
Pe la 11 noaptea au inceput amandoua sa vomite si fugeam,eu si sotul ori dupa una ori dupa alta.Am spalat doua masini pline cu asternuturi si prosoape.Pe la 2 noaptea s-au linistit si au dormit pana dimineata.
Ce mama inconstienta sunt,of!

Jurnal de "mogalnete"

fosta devylla

SabinaY, fetele sunt mai bine? Macar bine ca nu a fost ceva mai grav. Ca stiu ca de la pui se pot face intoxicatii infioratoare.

Noi am avut cateva zile mai "agitate". In sensul ca Lisa are un moment in care pierde controlul si orice incerc sa fac, sa ii spun nu functioneaza. Dupa ce trec nervii isi revine si e iar copil cuminte. Plus ca pe copiii pe care ii considera prietenii ei ii cam "testeaza", adica e o chestie bilaterala: isi iau jucariile, isi piscalesc foile... Dragoste cu nabadai . O fi normal la varsta asta...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Gabriela77

Sabina, sanatate fetelor!Auzi la ea, mama inconstienta

Adi, asa m-ai binedispus cu neuronii tai si tabla inmultirii, zic eu sa ne imbarbatam, vor veni zile bune si linistite, cand noi ne vom bea linistite cafeaua si ei se vor juca cuminti. Sa ma trezeasca cineva!!!!!!!

La noi, azi nu mai e asa roz situatia, de dimineata nu mai voia la gradi, voia sa o las sa doarma.Una peste alta, cu promisiuni de colanti roz si mov si inghetata am reusit sa o conving sa plece cu tati. Sunt curioasa cum va fi.

Ma bucur ca toata lumea a fost ok, sa speram ca asa va fi si de acum inainte. O zi frumoasa tuturor!

Gabriela, de jucat se vor juca impreuna, insa, vorba Sabinei, nu neaparat "cuminti". Pe ai mei ii despart des cand se joaca impreuna. Lisa il gatuie pe Adam in directia in care vrea ea sa se joace impreuna, el ii da palme si o trage de par sa o traga/impinga de pe el si tot asa.

Cat despre gradi. Au ei o perioada in care au sentimente ambivalente. Si trebuie sa le constientizam si sa ii intelegem si sa le spunem asta. Si Lisa imi zicea ca nu vrea la gradi si odata ajunsa acolo era ok. Cand o intrebam de ce nu vrea, imi zicea ca miss Nikki o pune pe scaun. Cand o intrebam de ce o pune pe scaun, imi zicea ca a scuipat . Ii confirmam ca imi pare rau pt ea, dar ca regulile la gradi sunt ca si cele de acasa. Ca acasa pierde o stea/inima de pe chart sau alte beneficii, pe cand la gradi trebuie sa stea cuminte pe scaun si sa se gandeasca la ce a facut. Separat am vb cu educatoarea si mi-a zis ce si cum. La inceput erau mai stricte, dar au vazut ca daca ii cer parerea si cooperarea, e mai simplu decat sa ii comande, ca se isca o batalie si Lisa nu e cea care cedeaza si toata lumea pierde! Acum e inca o educatoare noua si tanara si trebuie sa discut si cu ea, ca am asistat ieri la o scena de m-a busit rasul .

Ce fete frumoase ai si Sofia a crescuuuut...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui papanash

bine v-am regasit !
eu am parcul meu, cu multe alei, cu multe bancute ! Toate-s ale mele ....
sunt extrem de dezamagita de noua gradinita, este o diferenta uriasa intre asta si cea la care a fost. un singur lucru va spun, azi a fost prima zi, a fost tare viteaz si dornic sa mearga. sunt copii mici, la prima plecare de langa mama, care plang non-stop. plangeau dimineata, plangeau la 1 cand am fost sa vad cum sta treaba cu Adi si sa achit taxa. Plangeau in hohote, cu vorbe de dor de mama. Adi era suparat, dar curajos. Cand m-am dus la 6 sa-l iau si m-a vazut, a izbucnit in plans, plans de-ala de copil amarat, cu suspine adanci, nu-mi dadea drumul din brate, ma mangaia si imi spunea,mami, merg cu tine la serviciu, eu nu mai vreu la gradi ca sunt baiat mare , sa vezi ce cuminte sunt...
inainte de a adormi mi-a spus ca i-a cerut lu' miss (el asa le zice, ca celorlalte) "water please" si nu a primit apa....
au o curte imensa,cu locuri de joaca frumoase, unde i-a dus numai salearate, ca daca sunt cuminti vor fi adusi vreodata...le-am intrebat de ce nu i-a lasat la joaca afara si raspunsul a fost ' de-abialefacem fatain clasa,ca sunt 30 copii, cum sa-i strunim afara ?"
sunt amarata rau, dezamagita si convinsa ca am gresit aducandu-l aici, parca-i cu 2-3 ani mai mare decat cei din grupa lui, el canta, numara, vorbeste in engleza cand multi dintre colegi nici nu vorbesc suficient de inteligibil romaneste...ce sa mai spun despre celelalte activitati....cred ca nici in grupa mare de-aici n-o sa ajunga sa faca origami, arta teatrala si tot ce facea deja dincolo...
trebuie sa gasesc o solutie ca altfel....

............................................................
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )

Papanash, offf, saracii de voi! Ce optiuni ai? Ai optiunea de a merge inapoi la gradinita unde a fost initial? nu stiu in ce termeni v-ati despartit, dar sper sa nu existe resentimente din partea nimanui, spre binele copilului. Adica, eu as incerca sa discuti cu directoarea si sa ii explic ca lui Adi ii e dor de educatoarele lui, ca vrea sa faca activitati cu prietenii pe care si i-a facut acolo si ca in fiecare dimineata cere sa mearga la miss x sau y. Si daca e posibil sa revina. Insa depinde de termenii in care v-ati despartit si daca tu consideri asta o posibilitate. Stiu ca Adi ar sari in sus de bucurie...

Hai, gandeste-te cu optimism si solutiile vor iesi la iveala.

Mergi la inceput