Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (105)
Raspunsuri - Pagina 12
ALEXA1985 spune:
Eu fug la culcare. Sunt tare obosita. Sper ca maine sa nu ma trezesc pana la ora 10-11.
30+
Madanic spune:
Citat: |
citat din mesajul lui douradoudou beatrice de ce daca ai cezariana trebuie si a 2a nastere sa fie la fel..sa stii ca oasele se mai distanteaza si s-ar putea ca a2a oaa sa poata sa nasca normal...si de unde regula cu 2 cezariene si gata??? alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009) si 30+ cu |
E o regula care se folosea pe vremea mamelor noastre. Cand taietura de cezariana era verticala. In general doctorul atunci zicea a doua oara nasti la fel ca sa nu ai risc de rupere a uterului, apoi la a treia sarcina iti recomanda avort terapeutic.
Beatrice, se poate naste prin cezariana si de trei si de patru ori. Exista chair o mamica aici pe DC care a nascut trei copii prin ceza, cred ca poti gasii subiectul pe la Nastere. Ideea pe care se merge este sa se monitorizeze peretele uterin in special zona in care ai avut operatia. Si iar important e sa oferi uterului timpul necesar sa cicatrizeze operatia anterioara. Daca ramai insarcinata si trebuie sa nasti la mai putin de 1 an vei avea probleme.
Iar recomandarea ca sa nasti neaparat prin cezariana dupa ce prima oara ai nascut la fel, eu zic ca tine mai mult de lene. Doc trebuie sa iti monitorizeze grosimea uterului in zona cicatricii ca sa vada daca poaet suporta sau nu travaliul, oricum am auzit foarte multe povesti cu nasteri naturale dupa cezariana si nu sunt probleme decat foarte rar.
Ana, n-am inteles pana la urma de ce ti-a zis ca o sa ai probleme la nasterea naturala?
Madalina
mami de Isabella Andreea si 31+
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"
ral_eli spune:
ana nu ne-ai mai spus cum te simti; spre buc ai condus singurica in starea aia?
eu nu am intervenit deloc zilele astea ca ma depasesc mult subiectele, dar invat de la mamicile cu experienta, si am notat si retinut tot
eva se vede ca la baza esti profesor: imi place cum explici incat pricepe si capul meu
eu am facut saptamana aceasta analiza de toleranta la glucoza, a fost oribil. voi l-ati facut? ca in afara de celesta si madanic parca nu am mai citit de nimeni sa fi facut analiza.
eu nu am cumparat nimic, am doar lista completata, adnotata si atat; nu reusesc sa ajung la nici un consens cu sotul, dc ar fi dupa el l-ar tine pe bebe in curul gol si in copaie cum a fost crescut el la tara de bunici . mi-am zis ca ma duc singura si cumpar tot ce vreau si asa il pun in fata faptului implinit si gata. asa incat la bebeexpo sparg cardul
28+
Madanic spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ral_eli ana nu ne-ai mai spus cum te simti; spre buc ai condus singurica in starea aia? eu nu am intervenit deloc zilele astea ca ma depasesc mult subiectele, dar invat de la mamicile cu experienta, si am notat si retinut tot eva se vede ca la baza esti profesor: imi place cum explici incat pricepe si capul meu eu am facut saptamana aceasta analiza de toleranta la glucoza, a fost oribil. voi l-ati facut? ca in afara de celesta si madanic parca nu am mai citit de nimeni sa fi facut analiza. eu nu am cumparat nimic, am doar lista completata, adnotata si atat; nu reusesc sa ajung la nici un consens cu sotul, dc ar fi dupa el l-ar tine pe bebe in curul gol si in copaie cum a fost crescut el la tara de bunici . mi-am zis ca ma duc singura si cumpar tot ce vreau si asa il pun in fata faptului implinit si gata. asa incat la bebeexpo sparg cardul 28+ |
Mie testul mi-a iesit bine, nu se pune problema de diabet gestational. Dar e intradevar oribil, ma luasera ametelile de la atata zahar is bebe juca sarba in burtica.
Madalina
mami de Isabella Andreea si 31+
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"
crisis81 spune:
Dupa un somn de 12 ore azi-noapte cu doar doua intreruperi se poate observa ca in aceasta seara nu am somn. Am reusit sa recuperez si am gasit informatii importante.
Patut transformer am si eu pt Teo si chiar cautam sa mai iau unu la fel. Asa ca sunset multumesc pentru pont.
Oi fi nebuna dar am impresia ca ieri bebe s-a intors iar. Nu mai simt sughiturile jos, unde le simteam inainte ci undeva in zona ficatului acum. La fel, parca nu mai loveste sus cu piciorusele ci undeva la splina. Daca tot se plimba poate desface si "fularul" ca parca nu e asa frig.
beatrice daca iti dau mailul preietenei mele care a avut aceeasi placenta ca si tine, a nascut gemeni si la 7 luni a ramas iar gravida.... te mai linistesti? Nu e chiar atat de "neagra" placenta aia. Stai linistita!
Despre super-marcheturi si care prioritare am si eu una proaspata: in seara asta la Real: ajung... 5 locuri de sau toate ocupate.... buuuuun, astept 2 minute.... unul se elibereaza... placau doi pe la vre-o 35 de ani....nici urma de copil cu ei sau in burta..... mai departe.... cumpar ce aveam nevoie si ma duc la casa prioritara unde pe pancarda arata asa: gravide, mamici cu copii, persoane cu handicap si cosuri cu mai putin de 10 produse. In cosul pe care il impingeam era bineinteles Teo care avea program de vocalize. Ma asez la rand.... in fatza mea 3 cosuri cu muuuult mai mult de 10 produse, nici o gravida, nici un copil, nici un handicapat. Vine un nene, cu un cos de mana intr-adevar cu mai putin de 10 produse si da sa-si faca loc in fatza mea. Instantaneu am luat foc....s-a intors zambind la mine "am prioritate". Si eu: "zaaaaaau, si eu ce am?" cu un ton ridicat si aratandu-i pancarda, apoi burta, copilul si cosul care continea 6 produse. S-a dat la o parte dar eu am ramas tremurand de nervi.
Va las si mai bantui pe aici....
Cris mami de Teodora si 32+ cu Sebastian Mihai
"Cele mai importante lucruri in lume au fost realizate de oameni care au continuat sa incerce chiar si cand se parea ca nu mai este nici o speranta." - Dale Carnegie
beatrice75 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui anymona
bb2 va fi Robert Alexandru. Robert ales de noi cu muuulti ani in urma (de fapt si Robert si Clara le-am stabilit inca de la inceputurile relatiei noastre...din liceu si nu ne-am razgandit niciodata), iar Alexandru este alegerea Clarei. bine, ea ar vrea Alexandru Robert si sa-i spunem Alex. inca suntem in negocieri privind forma finala (adica ordinea numelor) 25+ + Clara Maria (01/02/2006) |
waw si noi tot Robert Alexandru vrem!
30+
beatrice75 spune:
Cris si toate fetele, multumesc de incurajari. Este adevarat ca am venit de la dr putin ravasita, mi-a expus riscurile unei astfel de placente si in timpul operatiei....Referitor la legat, l-am intrebat, desi nu ma interesa, avand in vedere ca facand cezariana, pe mine ma leaga oricum.Mi-a zis ca te leaga foarte lejer, cat sa nu-ti alunece piciorul de pe suport (ca daca vrei sa-i dai un sut doctorului, o poti face oricum) si ca acest lucru se practica in mai toate spitalele.
30+
allexxia_m spune:
'Neata fetelor!
Eu am avut iar o noapte cu mai putin somn, asa ca uite-ma aici la ora asta sa va dau trezirea
Noi botezul am decis sa-l facem in mai, in februarie mi se pare cam devreme, plus este iarna, nasii nostrii sunt tocmai din Focsani si ar fi cam greu. Asa ca lasam pe mai botezul si nu ne complicam.
Chestia ca nu se scoate copilul din casa pana la botez este o mare prostie! Sa ne gandim logic, daca ai nevoie, Doamne fereste, de o urgenta sa mergi cu copilul la doctor pana la botez, ce faci? Il tii in casa ca asa este credinta? Hai sa fim seriosi!
Pun mai jos zilele de post din anul urmator, pentru cele interesate sa faca botezul cu tot cu cheful de rigoare :
In toate zilele de post de peste an
In zilele praznicelor imparatesti si in ajunul lor
In saptamana lasatului de carne (28 februarie - 06 martie 2011)
In Postul Sfintelor Pasti (07 martie - 23 aprilie 2011)
In Saptamana Luminata (24 aprilie - 30 aprilie 2011)
In Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel (20 iunie - 28 iunie 2011)
In Postul Adormirii Maicii Domnului (1-14 august)
In Postul Nasterii Domnului (14 noiembrie - 24 decembrie)
De la Nasterea Domnului pana la Botezul Domnului (25 decembrie - 6 ianuarie)
32+
mirunam spune:
Neata!!!
Alexxia, punem pariu ca vom fi singurele care lasa botezul in mai ? E destul de tarziu daca e sa ne luam dupa obiceiuri dar pe mine una putin ma intereseaza. Sa vezi ce o sa mi se urce familia in cap, ei sunt mai dusi pe la biserica
Corina, si eu am avut un frate si am avut parte de aceleasi discriminari, desi eu eram cea mare, domnisoara situatiei. Mie mi se luau adidsai de 2 lei, fratele avea Nike... si la fel cu toate lucrurile. Nu m-a deranjat in mod special dar nu am putut sa nu observ. Teoria era alta, el e mic si sufera .
Acum, Emanuel are foarte multe jucarii, nu am mai vazut la nimeni atatea. Le tin in 3 camere si sunt mari . Haine la fel. Cu bebe am zis sa fiu mai prudenta, pentru ca Emanuel multe nici nu le-a folosit (atat haine cat si jucarii).
Eu mi-am propus asa... hainele nu ii va interesa cine are mai multe cine mai putine, Emanuel nu s-ar sesiza daca nu ii cumpar deloc haine . Jucariile le voi cumpara la fel. Adica cumpar una scumpa unuia cumpar si celuluilalt.
Eu zic sa stai linistita ca bebe nu stie el cat au costat aparatorile de patut, cate haine are Arianna etc. Ei se sesizeaza la jucarii eventual si aici depinde de copil.
Cu un lucru nu sunt de acord, sa nu cumparam la cei mai mici pentru ca au de la cei mari . Mor cand vad asta. Sigur unde nu sunt posibilitati inteleg perfect dar unde se poate nu pot intelege.
Crisis, Alinuscha spunea ca la cursul de la Filantropia au aratat ca mamele sunt legate de picioare la nasterea naturala ca sa nu loveasca dr. sau instrumentele sterile. Acelasi lucru se pare ca se practica si la Euroclinic... eu as muta nasterile direct la spitalul 9 ca acolo au si camasi de forta, nu de alta dar la mine ar fi mai indicata.
MIRUNA cu Emanuel si bebe Iustin 30 +