Clasa a 4 a 2010-2011
Raspunsuri - Pagina 3
filofteia spune:
Citat: |
filofteia, felicitari tp activitatile extrascolare! din pacate ionut nu mai are timp de nimic,am renuntat la baschet pe care-l facea din clasa 1, in schimb merge la inot de 2 ori pe saptamina. mai face engleza de 2 ori pe saptamina, |
Carmen , dar nici voi nu va lasati mai prejos ... as fi vrut si eu sa mearga la inot, dar nu reusesc sa-l conving... eu inot foarte bine si mi-ar placea si el sa invete, dar nu-l pot sili.
Voua vi se par in regula definitiile alea la familie si comunitate (la istorie) sa le invatati???
carmenp spune:
la cit munceste la romana si mate nu`l omor cu definitiile...
edit, in regula adica daca sunt de acord cu definitiile lor?
filofteia spune:
Nu daca esti de acord... ci daca-l omori cu ele.
Asa si la noi istoria pare interesanta pentru ca au facut arborele genealogic si in alta ora o povestioara cu ceva deosebit intamplat in familie... au citit toti povestirile care s-au dovedit foarte interesante.
carmenp spune:
ma gindeam io ca nu m-ai intreba asa ceva;)) nu, nu`l omor, e suficient de omorit de altii:d
edit, c`am uitat sa va spun ca ieri am prestat la educatie civica planul cartierului, mi s`a parut treaba de injiner nu de clasa a 4a, o prostie nu vad la ce le`ar folosi
Rony spune:
Buna,
Sunt viitoare mamica de scolarita 2011 si ma intereseaza daca stiti o invatatoare buna pentru scolile din sect 2 , zona Obor -Colentina !
multumesc mult pentru orice informatie!
carmenp spune:
le-a dat de citit la romana la medeleni volumul 1 plus fisa de lectura de facut, termen doua saptamini
mirelacarmen spune:
Buna!
La noi a fost suparata dna invatatoare ca n-au invatat la istorie,geografie etc asa ca le-a dat test de 5-10 minute;a zis ca nu stie cum sa-i determine sa invete,ca stie ca sunt notiuni abstracte pentru ei dar e necesar sa le invete.
Filofteia ,spune-mi te rog,au olimpiada la matematica,ca la noi nimeni n-a spus nimic.Eu credeam ca doar din cls a 5-a au.Oana a fost la un curs de inot cu o prietena;vezi poate impreuna cu un prieten poate vrea.Succes!
filofteia spune:
Buna fetelor!
Da Mirela, au olimpiada la romana si matematica, undeva in semestrul II.
Poate cu un prieten ar merge, o sa incerc la inceputul verii, caci acum deja s-au stabilit activitatile extra si el nu ar renunta la electronica si canto, iar eu la engleza , care pe perioada vacantei nu se tin (niciunele).
Carmen si lor le-o daduse in vacanta de vara, dar mie mi s-a parut grea... cel putin pentru nivelul de citit al lui Adi .
In ce priveste notiunile... geografie/istorie/civica... nu este nimic logic in ele, desi ar putea fi facute atat de frumos... nu stiu cand vom reusi si noi sa adoptam un alt sistem de invatare...
mirelacarmen spune:
Buna!Cata dreptate ai,Filofteia,si mie mi se par facute aiurea.Chiar dascalii recunosc,sa speram ca se vor gandi cei care fac manualele la asta.Bine ar fi cat mai repede.
Am vazut manuale din alte tari,super sunt!
anamaria spune:
hello mamici de-a 4-a !
eu am fost cu cel de-al 2-lea subiect, in ziua cand am reusit sa intru pe forum v-am cautat si nu am dat de acest subiect - asa ca am deschis unul nou, sorry!
ma bucur ca ne-am reintalnit si ca suntem atat d enumeroase... cel putin acum, la inceput de drum
nu mai stiu ce va povesteam atunci, in principiu ca inca sunt turmentata si nu m-am obisnuit cu programul de scoala - mai ales ca de-acum am si un bobocel intr-a intaia!
ca activitati extrascolare, bogdan printr-o conjunctura de intamplari favorabile a inceput sa mearga la handbal. eu sunt foarte multumita ca am reusit asta, pt ca din pacate el are mostenirea genetica mai grasuna si lipsa de chef pt sport. totusi programul este destul de incarcat, in septembrie au avut cate 4 antrenamente pe saptamana, cate 1,5 - 2 ore fiecare. acum in octombrie face doar de 2 ori/ sapt, pt ca antrenorul lucreaza perioada asta mai mult cu echipa celor mai mari, au concursuri.
pe langa asta, bogdan mai are 1 ora/ sapt meditatie la engleza, si 1-2 sedinte de cate 1-2 ore la pictura/ desen la scoala pop. de arte.
si, LAST BUT NOT LEAST... are o noua doamna invatatoare care, colac peste pupaza, este 100% diferita de cea de anul trecut!
in principiu nu sunt total de acord cu metodele ei, dar una peste alta poate ca nu e rau modul ei de lucru ca tampon intre cursul primar si cel gimnazial!
este foarte pretentioasa si in ce priveste invatatura si la disciplina.
cu disciplina nu am nimic de comentat, dar la invatatura cred ca exagereaza un pic: cum a zis si filofteia, au dat teste la romana si mate ca recapitulare din anul trecut. le-a dat foarte multe cerinte astfel ca la ambele teste un singur elev a primit FB - la testul de mate. restul au avut cativa B, S si chiar I. acum sigur ca sunt constienta ca nu au cum sa fie toti genii, dar totusi un sinfur copil de FB in clasa la mate si nici unul la romana... nu-mi vine sa cred!
si daca cumva nu era de-ajuns, a 2-a zi dupa ce le-a adus notele le-a spus ca oricum nici jumate din cei care au B nu l-au meritat, a fost mai mult S+
acum noi acasa nu facem mare caz de note, dar nici sa zic ca nu ne pasa deloc... chiar si asa, fara sa-l certam prea tare... el este foarte patruns de chestia asta.
si in general il vad eu ca inca se chinuie sa se adapteze la cerintele doamnei.
a si fix invers decat doamna de anul trecut, acum pune mare accent pe compuneri si povestiri, mai putin pe mate; asta in final este perfect, pt ca simteam si eu ca aici e un calcai al lui achile...
bogdan este un tip foarte vorbaretz asa, nu se concentreaza prea bine sau o face dar mai greu, este grabit tare sa rezolve problemele si de multe ori din cauza asta mai greseste si se exprima mai greoi cand e vorba sa povesteasca ceva, indiferent ce...
asa ca doamna i-a pus imediat eticheta: vorba lunga si fara fond! asa mi l-a descris la sedinta cu parintii... si zau nu mi-a picat bine! adica sigur, asa este, dar totusi daca ai rabdare cu el, stie destule si este si sarguincios, in felul lui.
in fine, greu moment pt el, uneori ma gandesc ca poate am exagerat si noi acum si cu handbalul, ca poate e prea mult pt el. insa macar ii place la handbal si isi face si temele parca mai repede in ultimul timp, pt ca stie ca daca nu e gata la 4 jumate maxim 5, nu prea mai are cand sa le faca. seara tarziu vine sa repetam lectiile la istorie, geografie, naturale, engleza si romana - poeziile sau lectii pe care le are de povestit...
Edit:
uitasem, si doamna lui bogdan a zis ca vor merge la olimpiade la romana si mate (cele oficiale, organizate de inspectorat), din cate stiu doamna de engleza ii mai duce si ea la niste concursuri din alea cu taxa (organizate de particulari).
la alte concursuri gen cangur &Co a zis ca ea nu prea e de acord, si acum cu criza asta sincer nu sunt nici eu!