Un sfat va rog
Raspunsuri - Pagina 3
Eseea spune:
perfect de acord cu Accept! nu o cauta cu lumanarea. daca cere el sa-si vada tatal ok, dar nu-l impinge tu.
Mami de fetita si de baietel
Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg
Everything is hard before becoming easy...
Cristina_OR spune:
Luna, si eu sunt de parere sa tii cont numai si numai de doleantele copilului, sa ai incredere in instinctele lui.
si eu am fost intr-o situatie asemanatoare, de a lua aceasta decizie, cu deosebirea ca la mine e vorba de bunici.am decis sa ii facilitez macar o legatura minima cu ei, atat timp cat si-a exprimat dorinta de a se intalni cu ei.insa sunt la fel de hotarata sa tai orice relatie in momentul in care voi considera ca au o influenta foarte proasta asupra lui.biiine, ca al meu baiat e un picut mai mic (6 ani), iar relatiile cu bunicii nu stiu daca sunt comparabile cu cele in legatura cu tatal(chiar daca numai biologic).noi iti tinem pumnii sa iei o hotarare, oricare ar fi ea, ca sa scapi de stres.
Cristina, mamica lui Denis Mare(17 iunie 2004)
blogul meu: http://creatiicristinab.blogspot.com/
NU OCOLITI!!!! BAZAR AVANTAJOS PT VOI, SI PT CEI CARE AU NEVOIE DE AJUTOR http://forum2.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=148802
inaioana spune:
Copilul stie ca mergeti in Romania si stie ca tatal lui este aici, da? Daca doreste sa il vada, ti-o va spune. Daca nu, eu nu l-as intreba nimic.
In cursul adolescentei, aproape sigur va dori sa il vada, copiii fac asta in general cand incep sa isi construiasca identitatea, sunt interesati de istoria familiei, de radacinile lor. Pana atunci, mai ai timp sa ii consolidezi educatia astfel incat sa fie cat mai putin influentat de comportamentul imatur al tatalui natural.
Daca copilul iti va spune din proprie initiativa acum ca ar vrea sa il vada pe taica-su, atunci cred ca ar trebui sa le aranjezi o intalnire la care sa fi insa prezenta.
Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).
Rufus spune:
Luna, eu te inteleg. Am doua fete, una cu o mama si alta cu un tata care nu stau cu ele.
Cu Ioana v-am impuiat capul...dar nici Teodora nu sta pe "moale".
N-are parte de un tata biologic prezent. Nu stiu de ce. Dupa ce m-am casatorit cu Tora, venea periodic si o lua pentru cateva ore (5 ori/an), vorbeau la telefon, ba chiar a fost prezent la premierea din clasa a 3-a, cand Tea a fost premianta.
Apoi, cand era mai mare nevoie, a disparut. N-a patit nimic, l-a vazut Tora pe strada. Nici un telefon, cu nici o ocazie.
Si tea a fost suparata ca nu-mi poarta numele. Voia sa fie ca noi ceilalti. Mi-a trebuit mult timp sa-i scot din cap chestia asta. Nici nu stiu daca am reusit.
Nu se plange de nimic. Doar Ioanei ii mai scapa cate o fraza; e clar, se gandeste la tatal ei. La 13 ani viata e dificila, ai avea nevoie de aliati, ca parintii astia...
Eu zic sa-l lasi in pace. Stie ca merge in Romania, daca vrea, se va exprima, ca e baiat mare. Daca vrea sa-l vada, nu-i bine sa te opui. Spui ca e mai cool ca voi ta-su? Ma indoiesc...poate, pe moment, Cosmin va gasi ceva interesant la el...dar atat. El este obisnuit cu voi, plus ca nu prea are timp sa se adapteze cu el.
Proibleme iti faci, insa cred ca nu-s fondate; nu le afisa in fata baiatului. Tu ai toate atuurile in mana.
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
Luna1 spune:
Va multumesc mult pentru sfaturi.
Rufus noi cu numele am lasat-o balta, dupa obtinerea cetateniei britanice se simte mai... integrat (ca soru-sa a fost british de la nastere, eu si cu el a trebuit sa trecem prin procesul de hartogarie). Acum stie ca isi poate schimba numele cand va avea 16 ani printr-o procedura simpla daca va mai dori.
Despre vizita i-am spus in weekend iarasi. L-am intrebat pe cine doreste sa vada in Romania in afara de familia mea extinsa (unchi, matusi, verisori), si i-am reamintit de cativa fosti prieteni pe care ii avea acolo si pe care am putea sa-i cautam. Apoi foarte relaxat l-am intrebat daca vrea sa-l vada si pe C. Mi-a zis ca nu stie. I-am spus ca are timp sa se gandeasca si il voi intreba iarasi inainte sa plecam.
Ii las timp de gandire si, aveti dreptate, daca va zice nu, nu ramane.
Multumesc inca o data.
vikinga spune:
Luna, nu o fi pregatit baiatul, nu e asta o prioritate pt el acum. Doar nu o sa fie ultima venire in Romania, poate de acum incolo vei fi si tu mai relaxata la gindul unei mini vacante in ro si vei reveni la anul, doar nu e capat de lume Romania, zborurui directe sunt, ieftine daca-s din timp luate. Nu face asta asa ca un ultimatum, ori acum ori ehei cine stie. Si asa ca revenirea in Ro o sa fie pt copil deiosebita si din alte puncte de vedere, alte regasiri, revederi, chiar cred ca e deajuns.Spune-i ca probabil o sa reveniti in ro si peste un an daca o sa aveti chef, daca o sa va placa, daca o sa vrea si el, mai vedeti voi.Lasa tu stresul de orice fel deoparte si o sa vezi ce va dori. Nu-l mai tot intreba ca-l presezi, serios. Eventual intreba-l de doreste sa o revada pe bunica, poate simte ca ea l-a iubit si l-a dorit si va avea alta reactie si as alege oricum un teren neutru, un parc, resto, ceva pt copii unde sa fie cooptati bunicii si copilul intr-o activitate, nu stat la povesti dureroase pline de regrete cu mina tremurinda pe farfuriuta cu dulceata, ci sa fie el copilul in prim plan, acum, la data de azi. Nu ehei mai tii minte si of si vai.Eu una nu m-as da deloc peste cap intr-o asa situatie, mai ales ca biologicul e cum e. Linistea copilului e prioritara si as lua lucrurile pe rind. Acum e bine asa cum e, copilul nu prea vrea, in sufletelul lui ori instinctual simte el ca poate fi iar vorba de vreo respingere asa ca se protejeaza. Inca e mic, n-are nevoie de complicatii. Vorba aia si pt el emigrarea a fost greuta, acum se bucura de stabilitate.Poate o sa vina si alta etapa pe viitor.Eventual mai cere biologicului niste poze cu el pe mail, ca sa le ai, stiu eu o pleca si el peste mari si tari. Asta daca se poate, nu te lega acum la cap fara sa te doara.Tu si baiatul tau ati reusit atitea impreuna, nu-ti mai fie teama. Ei, cind o veni adolescenta, atunci e cu povesti indiferent de situatie, dar trecem peste ele.[b]Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo
Luna1 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui vikinga Eventual intreba-l de doreste sa o revada pe bunica, poate simte ca ea l-a iubit si l-a dorit [b]Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo |
Am zambit... amar. Bunica e o persoana buna din punctul meu de vedere. Din punctul copilului de vedere s-au vazut de 3 ori in viata, si asta cand am mers eu cu copilul la ea. Cosmin nu are nicio amantire despre ea. Bunica avea o situatie delicata, nu putea sa iasa din casa (nu o lasa sotul si ii facea scandal daca iesea) dar daca ar fi sunat macar, m-as fi dus eu acolo. Insa ce sa zic, mi-e mila de viata ei cum a fost, insa cu Cosmin n-a avut nicio traba.
housepocket480 spune:
Luna eu nu cred ca Cosmin nu ti-ar spune daca ar vrea cu adevarat sa-si vada tatatl, dar, din cate va stiu eu pe voi ca familie, risti sa-ti strici linistea dobandita in anii astia departe de Romania. Unii oameni nu evolueaza, pur si simplu. Parerea mea este ca daca el vrea sa mergeti de bine, daca nu, nu mai insista.
Nu vreau sa te superi, dar te-ai gandit ca s-ar putea mai mult tu sa-ti doresti sa revezi radacinile exului, mai mult sa spun de genul "uite ce baiat mare, ingrijit si destept" am reusit eu sa fac! Eu stiu ca esti mandra de amandoi copii, dar cel mai important e cum te simti tu, nu ceilalti, mai ales ca nu au fost alaturi de tine cand trebuia si s-ar putea sa ai surpriza sa nu-i intereseze si atunci sa pleci cu un gust amar si tu, dar si Cosmin....
eu zic ca sunteti familie echilibrata si nu are rost sa stricati acest echilibru...