Un sfat va rog
Raspunsuri - Pagina 2
Luna1 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui accept92 Eu pur si simplu nu as umbla la un lucru care merge bine. Daca baiatul si-ar fi exprimat dorinta sau tatal biologic ar fi insistat sa-l vada te-as fi inteles. Asa mi se pare ca te scarpini unde nu te mananca. |
Uite ca a inteles cineva ce simt. Exact asta mi-e problema mi se pare ca ma scarpin unde nu ma mananca (eu o stiam p'aia cu zgarmanatul rahatului dar n-am scris-o).
Insa ca sa explic de ce totusi as vrea sa facilitez intalnirea:
timp de 4 ani cat am fost in Romania cum scriam mai sus el a lipsit din viata copilului. Atunci toata lumea il arata cu degetul pe el (prietenii il judecau ca nu-si vede copilul, ca nu participa material etc). Cand am dorit sa plec din tara casatorindu-ma cu actualul meu sot nu dorea sa-mi semneze actele. Asa ca l-am dat in judecata pentru incredintare minor si asta nu se putea face decat solicitand si pensie alimentara. M-a sunat peste o sapt ca a primit citatia si ca imi semneaza daca renunt. Asa ne-am inteles.
In fine unde vroiam sa ajung. Dupa plecarea mea el a gasit o portita sociala: spune tuturor (ca inca am prieteni acolo) ca el moare de dorul copilului, ca nu-l vede din cauza mea, ca i l-am luat (uitand lipsa de interes cand ii era sub nas la 5 min distanta). Ideea e ca lumea ii plange lui de mila acum. Nestiind ca el de fapt a sunat doar o data cand avea Cosmin 7 ani si imi zicea sa-l pun pe avion sa mearga la el (dupa ce nu-l vazuse de la 4 ani). Atunci am refuzat si i-am zis ca poate veni aici sa-l vada, ca ii asigur cazare si masa (la fratele meu) el doar trebuie sa ia biletul. Iar el mi-a zis ca trebuie sa-i platesc eu biletul ca eu am ales sa plec in UK. In conditiile in care nu numai ca el n-a platit niciodata nici un leu pentru copilul lui dar nici nu i-a cumparat decat un trening in 4 ani, am refuzat.
Si imi este teama ca, asa cum spune povesti nemuritoare prietenilor, asa ii poate spune si lui Cosmin mai tarziu. Presupunand ca nu il vede acum ,sa zicem ca face copilul 16 ani, vrea sa vada biologicul, si el se pune pe indrugat povesti ca eu nu l-am lasat sa il vada, ca el murea de dor, se sufoca, dar nu a putut sa-l vada din cauza mea (de zici ca eu stau cel putin in Australia).
Deci da, dintr-un mod de vedere egoist as vrea sa se vada, din alte puncte de vedere nu consider ca tatal merita acest lucru.
Astea-mi sunt dilemele, m-am lungit, imi cer scuze.
andacos spune:
Luna,eu sunt in aceasi situatzia cu tine!Exact acelasi tip de relatzie tata-fiu(adica inexistenta),aceasi lipsa de preocupare si interes,ce mai,cunosc si traiesc exact ce traiesti tu!
Si in cazul nostru sotzul meu l-a crescut pe Andrei,el este tatal lui chiar daca nu biologic!
Eu insa-ca si tine,n-am taiat niciodata legatura dintre tata si fiu,asa subreda cum este,indiferent cit imi este mie de greu(asta datorita neimplicarii lui in viatza copilului sub nicio forma)!
Eu il intreb pe Andrei intotdeauna daca vrea sa-l vada,el hotaraste ca sa spun asa,repet indiferent de cit de corect consider sau nu eu lucrul asta!
Ca si tine mi-am facut de fiecare data mii d eprobleme si griji si framintari si lacrimi(pentru ca nu stiam cum va reactziona copilul si chiar reactziile tatalui imi dadeau palpitatzii)ca pina la urma totul sa decurga bine,fara probleme,fara repercuriuni asupra copilului(ma refer la comportamentul lui vis a vis de noi,de sotzul meu)!Asa ca-desi te intzeleg perfect,sa stii ca ei stiu mai bine decit noi,ei vad lucrurile altfel-ma refer la copii,ai sa vezi ca grijile de acum ,dupa intilnire,vor ramine doar un vis ,nu tocmai frumos si linistit intr-adevar!
O sa fie bine si ai incredere in copilul tau!
editez ca de fapt n-am scris concluzia:asculta ce spune si ce doreste copilul tau!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
Luna1 spune:
Dana si Andrei vrea sa-l vada? Pentru ca, atunci la 7 ani Cosmin era speriat ca-l trimit, a auzit putin din discutie si deja se vedea ca e ingrijorat. Iar de atunci nimic. Acum cateva luni i-am trimis poze pe email, in ideea ca vrea sa-l vada, nici macar mersi n-am primit. Nimic.
Si sunt convinsa ca nu va dori sa-l vada Cosmin. Si daca zice Cosmin ca nu vrea sa-l vada sa-l ascult? Sau sa-l conving sa-l vada?
andacos spune:
Da,Andrei vrea sa-l vada!
Nu mai devreme de acum 2 saptamini a trecut spre casa(tatal lui locuieste in alta tzara)si Andrei a vrut sa-l vada,asa ca...!
Andrei este mai mare putzin,are 14 ani,dar suntem despartzitzi de cind avea 3 ani deci...cam tot ca la tine!Insa bunicii lui din partea tatalui,il iubesc foarte mult,noi avem in continuare foarte apropiata!
Atita timp cit el vrea sa-l vada-desi repet el stie foarte bine situatzia,eu n-am sa ma opun!Nu am dreptul asta!
editez iar(sunt in graba ,scuze):da ,parerea mea este asculta copilul!Daca va vrea cindva sa-l vada e ok,daca el nu vrea...lasa lucrurile asa!
Dana
Luna1 spune:
Ok, cred ca cel mai bine e asa, il voi intreba, daca zice da mergem sa-l vada, daca nu doreste ii respect dorinta si nu vom merge sa-l vada.
Desi am spus, mi-as dori sa-l vada mama tatalui (bunica) pentru ca ea era o femeie buna.
Edit: multumesc tuturor pentru sfaturi.
andacos spune:
Luna,sa stii ca eu cred ca daca sotzul tau v-ar fi insotzit in Romania si Cosmin ar5 fi acceptat sa-si vada tatal!
La prima intilnire cu tatal sau,Andrei s-a lipit efectiv de sotzul meu!Trage singura concluziile!
Dana
A_Iulia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Luna1 Ok, cred ca cel mai bine e asa, il voi intreba, daca zice da mergem sa-l vada, daca nu doreste ii respect dorinta si nu vom merge sa-l vada. |
Da, asa este cel mai bine! Luna, ai incredere in copilul tau, nu mai face scenarii negre ca nu e cazul! Si de o sa se vada cu tatal biologic si de nu, o sa fie bine oricum, tu acorda-i increderea pe care o merita si dreptul de a alege!
Luna1 spune:
Dana da, cred si eu ca ar fi fost mai bine sa vina si sotul. Cand i-am zis ca mergem in Romania s-a bucurat. Cand i-am zis ca mergem doar noi doi s-a panicat, vrea sa mearga macar sotul meu cu noi. I-am explicat ca nu avem cum, noi in afara de o vacanta-doua pe an nu putem sa ne luam concediu impreuna pentru ca dupa aceea nu mai avem zile de concediu sa acoperim vacantele. Si asa nu avem de ajuns. Oricum cred ca stie ca asta presupune sa il vada si pe tatal lui, nu il voi forta dar voi incerca sa-l conving ca asa e bine.
Adina am sa am incredere. Insa mi-e greu, cand am plecat din tara cu Cosmin eram deja labila psihic. Nu glumesc. Timp de o luna de zile lumea imi spunea ca asa e, trebuie sa-mi las copilul in tara cu mama. Pai cum sa plec fara el? Mi-am petrecut timpul efectiv cu dintii inclestati si fumand tigara de la tigara. Tremuram daca ma intreba cineva ce si cum. Stiu ca pare aiurea dar n-am venit in tara de 5 ani de frica ca mi-l fura. Desi aveam declaratia definitiva. Acum are pass british Cosmin. De aceea ma simt mai bine. Si acum cand imi amintesc am dintii inclestati. Si tremur. Mi-e efectiv teama, nu de el, ci de posibilitatea ruinarii a ceea ce am cladit pentru Cosmin: o familie adevarata, in care nu mai credeam de mult.
Dar asa e cel mai bine. Am sa am incredere in Cosmin. Va fi cum isi doreste el.
Mutumesc.
Tisina spune:
Luna, eu nu as incerca in nici un fel sa il influentez pe baiat. Este destul de mare ca sa poata sti daca isi doreste sa il vada pe tatal biologic sau nu. Daca el nu doreste acest lucru, nu incerca sa il convingi ca "asa e bine" (adica sa il vada musai). Sfatul meu este sa il intrebi daca vrea sa se vada cu tatal biologic, incercand sa nu ii influentezi in nici un fel raspunsul. Apoi, hotararea lui sa fie lege. Daca spune ca vrea, foarte bine, faci demersuri in acest sens. Daca spune ca nu vrea, il lasi in pace si nu incerci sa il convingi ca mai bine s-ar razgandi. Cand va fi si mai mare va aprecia faptul ca i-ai lasat libertatea de a alege.
Kariris spune:
Luna eu cred ca la varsta lui, Cosmin daca ar dori sa isi vada tatal biologic ti-ar spune chiar el fara sa il intrebi tu, mai ales ca mergeti doar voi doi. Eu in locul tau cel mult l-as intreba daca vrea sa il vada (desi eu sunt convinsa ca nu) dar inainte de asta gandeste-te bine ce "primire" ar putea avea din partea tatalui biologic pentru ca nu cred ca vrei sa sufere Cosmin. si nu vad de ce sa il convingi ca ar fi bine sa il vada daca el spune ca nu? Chiar nu ii foloseste la nimic. Crezi ca el nu realizeaza ca tatal biologic nu are nimic in comun cu el in afara faptului ca l-a conceput?
Parerea mea e ca te complici si ai putea crea un haos in sufletul lui Cosmin. Tot parerea mea e ca acel tata biologic nu mai are ce cauta in viata si familia voastra. Voi sunteti o familie acum, Cosmin e fericit si asta e tot ce conteaza.
Eu am crescut si trait fara tata biologic si nu am avut norocul sa am nici un fel de tata si, totusi nu am simtit nevoia sa il vad niciodata. Drumurile noastre s-au mai intersectat de cateva ori dar nu din motive de "dor". Si mama mea nu l-a vorbit niciodata de rau dar eu totusi nu i-am simtit lipsa si nu am simtit nici dorinta de a-l vedea.
Parerea mea e ca iti complici existenta si chiar nu are nici un rost.