Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (104)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns douradoudou spune:

crisis sunt sigura ca bb o sa fie bine...lasa ca isi desface el "fularul"..cat despre placenta eok..esti in trim 3 ..gradul 2 e f bine..nu e nimic anormal

alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si 30+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns douradoudou spune:

ana depide cat de mica e tensiunea...in mod normal in sarcina este mai mica..dar nu e o regula..ne facem griji de la 8 in jos...

alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si 30+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_o spune:

Allexxia, !
Crisis, nu te intrista, si bebele meu a avut dubla circulara de cordon si in 2 saptamani, la urm echo avea simpla circulara de cordon... iar in urma accidentului, si-a desfacut singur "fularelul" si a si coborat in pozitie craniana. Bine, nu-ti doresc socuri din astea, nu doresc nimanui, dar nu plange, ca se va "dezveli" el de cordonel. Si eu am fost putin panicata, dar gandurile astea nu fac bine. Nici noua, dar nici lor...

Ana
31+s, viitoare mami de, David Ciprian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeacc spune:

Ana, si eu am tensiunea destul de mica, 10 cu ceva...inainte de sarcina aveam 8...nu mi-a zis niciun medic cum ca ar fi in neregula.

Ratusca, fetitei tale ii va fi foarte bine in camera ei, are un ingeras care o va proteja.

crissis81 , placenta mea e gradul doi din trim 2 si nu a fost nicio problema, bb creste bine, totul e ok...

Andreea, mami de baiat si 31+ cu
asa creste bebelusa
www.perfectnanny.ro/" target="_blank"> ... we care

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

Mai fetelor, faza asta cu legatul mi se pare SF. Nu ii vad rolul. Cred ca nu e medic obstetrician care nu si-a luat picioare in burta, care nu a fost tras de halat, batut, injurat, etc macar o data in cariera. Mie ce mi-au povestit, cum fac unele in durerile nasterii, m-am socat. Eu i-am zis doctoritei mele "Bai, am cam vociferat, ai asurzit?". Ea, senina..."hm, stai tu linistita, am avut un ochi vanat candva, opera unei paciente care nastea, nu ma sperie pe mine vocalizele tale, cam toate urla..." :)))
Dar sa lege pacientele de picioare nu am auzit in viata mea. Ba dimpotriva, te poti chiar ridica, sa nasti in pozitie verticala daca iti e comod asa, asta e nastere naturala...

Si inca ceva, nici aici nu se face eco morfologica la 28 saptamani, nu am auzit de asa ceva, se poate face si la 28 dar nu e eco obligatorie ca atare nu e suportata de Securite Sociale sau Mutuelle. Eco morfo obligatorie e la 32 saptamani de sarcina...Atunci abia afli o estimare a kg copilului, care e considerata corecta. Bazata numai pe lungimea femurului, circumferinta abdominala si perimetrul cranian. Nu se masoara lungimea fatului ca da mari erori, au fost paciente care au pierdut sarcina in urma unui soc de genul copilul e f mic, nu e dezvoltat suficient, etc si s-a adeverit ca era mare si bine merci...apoi au urmat procese, etc etc si nu se arunca nimeni pe aici la masuratori aiurea asa...

La multi ani, Anelor si Anisoarelor!!!!

Eva & Luca (08.09.2008) acum 24+ cu Noah (30. 12. 2010)

"To fill the hour -- that is happiness." (Ralph Waldo Emerson)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vmadelain spune:

Citat:
citat din mesajul lui crisis81

Salutare burtici. Nu am mai scris pentru ca nu reusesc ca imi impart timpul. Am citit din urma insa tot.
Eu inca nu am facut nimic pentru bagajul de spital. Aseara am fost la eco si cand am iesit de acolo m-am umflat de plans. Eram foarte deprimata dinainte sa intru pentru ca am asteptat 4 ore. Bebe facea urat si cum am intrat am primit o injectie cu no-spa si scobutil. Ma durea foarte tare mijlocul si burta jos.
Bebe are 2130g la 32 sapt si o zi si din pacate are dubla circulara de cordon, al doilea motiv pentru care am plans aseara cat am putut. Acum doua saptamani nu avea asa ceva si nu inteleg de ce si cum si-a facut cordonul fular.
Placenta a inceput sa se matureze si ea.... are gradul 2 deja.
Ca sa ies un pic din tonul morbid va spun ca mi-am luat pijamaua asta http://www.mido95.ro/produs.php?idprod=156220090203094356, azi a venit si e ok. Poate o vreti si voi. Mie imi convine si mi-am mai comandat azi inca doua. Eu nu ma impac deloc cu camasile de noapte.
Va pup si mai revin cand ma simt mai bine.

Cris mami de Teodora si 32+ cu Sebastian Mihai
"Cele mai importante lucruri in lume au fost realizate de oameni care au continuat sa incerce chiar si cand se parea ca nu mai este nici o speranta." - Dale Carnegie

Crisis un sa mai treaca din suparare! Nu-ti face probleme, eu am fost la curs lamaze si erau 2 gravidute acolo care povesteau ca au nascut natural bebita cu dubla circulara, iar de la alte gravidute stiu ca si l-au desfacut complet sau a ramas circulara simpla! Nu-ti pierde speranta, fiindca lucrurile se pot schimba! Iar placenta grad II, este ok dupa cum spunea si Doura. Posibil starile de plans s-au datorat faptului ca ai stat atat sa astepti si datorita hormonilor! Curaj si roaga-te pt ce e mai bine bebelui tau!

Ratusca Te admir pt puterea de caracter! Ft bine ca ai pastrat mobila, cu siguranta bebele tau se va bucura de ea! Nu trebuie sa iti faci nici o problema in privinta asta!

Miruna Multam de incurajare! Cu unghia am scapat doar cu jumatate inlaturata prin incizie, mai doare putin, dar deja e mult mai bine!

Burtici, ce mancaati azi? Vreo idee?

Madalina28+

Mergi la inceput

vmadelain, eu am niste ostropel de pui si supa crema de rosii....si imi tot fac curaj sa ajung in bucatarie cu copilul sa facem biscuiti dupa reteta sahenkai.

asa creste bebelusa

Mergi la inceput

am gasit un articol interesant despre stocarea laptelui matern...am tot cautat ptr ca nu mai imi aduceam aminte cum faceam la Sebastian

"Mamicile care aleg sa alapteze si au si posibilitatea sa o faca, mai mult ca sigur se vor intalni si cu procedura pomparii laptelui matern. Poate ca numai pana se clarifica nevoile bebelusului si se echilibreaza lactatia, poate ca pana la sfarsitul perioadei de alaptare. Dar ce se intampla apoi cu laptele pompat? Unde-l putem pastra, pentru cat timp, si la ce-l putem folosi mai tarziu?

De ce sa pompam?
Initial, poate, doar pentru declansarea lactatiei. Mai tarziu, poate pentru ca avem prea mult lapte. “Surplusul”, daca e cazul, il putem preda la sectiile de colectare a laptelui matern, ori il putem oferi altor mamici din anturajul nostru despre care stim ca au nevoie de el, sau, il putem congela spre uz propriu, pentru perioade mai putin imbelsugate.
Aceste rezerve congelate ne pot fi de folos cand, eventual, ne scade laptele sau cand vrem sa ne luam niste timp liber, cand ne dorim o noapte de somn neintrerupt, lasand alaptatul pe seama taticului ori a bunicilor.
Normal, asemenea altor alimente congelate, laptele congelat nu va avea aceeasi aroma ca si cel proaspat; s-ar putea ca unii copii sa nici nu-l accepte astfel, ci numai in stare proaspata. In astfel de cazuri, il vom putea folosi ca materie prima pentru primele meniuri de completare a alimentatiei bebelusului, la mancarurile de legume, pireuri de fructe, etc.

Cum se pompeaza laptele matern?
Pentru ca laptele matern sa poata fi stocat pe termen lung si in conditii de siguranta pentru sanatatea copilului, trebuie sa respectam unele reguli de igiena inca din momentul pomparii acestuia.
Dupa o spalare riguroasa a mainilor, spalam cu apa sau stergem bine sanul, numai dupa aceea sa incepem pomparea.
Indiferent daca folosim laptele pompat in stare proaspata pentru hranirea imediata a bebelusului, ori e destinat congelarii, ustensilele pentru pompare trebuiesc dezasamblate si dezinfectate cel putin o data pe zi. Unii pun ramasag doar pe sterilizarea de dupa fiecare utilizare. Daca nu detinem aparat de sterilizat special pentru acest scop, piesele pompei ce intra in contact cu laptele se pot fierbe in apa timp de o jumatate de ora, pentru o dezinfectare eficienta.

Ce “termen de valabilitate” are laptele matern stocat?
Daca am respectat conditiile prezentate inainte, laptele matern rezista chiar pana la 8-12 ore la temperatura camerei, fara refrigerare. In frigider (la o temperatura de 4 grade, sau mai scazuta) sta doua-trei zile, iar congelat se pastreaza pana la 6 luni (unii cercetatori afirma chiar un an de zile).
Nu putem fi siguri ca laptele mai este bun decat dupa ce s-a decongelat; daca cumva contine bucati solide si dupa decongelare, sau are aspect branzit, miros acrisor, este interzis sa-l oferim bebelusului.

Cu toate ca laptele se poate pastra pentru perioade lungi, sa retinem ca datele de mai sus sunt relative si aplicabile la bebelusi sanatosi. Daca laptele stocat devine hrana unui bebelus bolnavicios sau nascut prematur, sa acordam atentie sporita dezinfectarii mainilor, sanilor si instrumentelor de pompare si sa nu le dam acestor copii lapte care a fost pastrat pentru mai mult de o ora la temperatura camerei, de doua zile la frigider, sau de trei luni in congelator.

In ce se congeleaza laptele matern?
Conditiile de baza pentru pastrarea indelungata a laptelui matern sunt recipientul steril si inchiderea ermetica a acestuia. Majoritatea pompelor de san au, separat, ca si accesorii, pungi de unica folosinta pentru congelare. Daca putem procura suficiente, sunt perfect potrivite borcanasele de mancare pentru copii, intrucat acestea se pot si steriliza, si inchide ermetic. Mai putin potrivite (sau mai exact, deloc potrivite) sunt diferitele pahare de plastic de smantana, iaurt, cutii de plastic de margarina – o data pentru ca nu pot fi fierte o jumatate de ora pentru a le dezinfecta, apoi pentru ca sunt greu de inchis ermetic.
Sa scriem intotdeauna pe sticlele sau pungile congelate data pomparii, ca sa stim cam pana cand le putem folosi si in ce ordine.

Decongelare
Imaginea laptelui matern congelat nu este una tocmai placuta ochiului, la inceput poate parea bizar. I se separa componentele, grasimea i se aduna la suprafata, iar mirosul e de-a dreptul neobisnuit (in unele cazuri excesiv de dulceag, in altele acrisor).
Decongelarea in cuptorul cu microunde este contraindicata deoarece microundele distrug proteinele responsabile cu protectia impotriva bolilor. Recipientul congelat se aseaza intr-un vas cu apa calda de pana la 60o , ca sa se dezghete. E bine sa-l agitam din cand in cand, pentru ca si grasimea si proteinele lipite de peretii recipientului sa se poata omogeniza cu restul laptelui.
Dupa decongelare, laptele nu mai poate fi nici fiert, nici pastrat pentru mult timp; sa decongelam doar cantitatea necesara pentru ziua respectiva."

sursa babytrend.ro

asa creste bebelusa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fluturasha23 spune:

Citat:
citat din mesajul lui crisis81
Ca sa ies un pic din tonul morbid va spun ca mi-am luat pijamaua asta http://www.mido95.ro/produs.php?idprod=156220090203094356, azi a venit si e ok. Poate o vreti si voi. Mie imi convine si mi-am mai comandat azi inca doua. Eu nu ma impac deloc cu camasile de noapte.

Va pup si mai revin cand ma simt mai bine.

crisis transportul e prin curier sau prin posta?

Mami fericita si implinita de Iulia si 26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MSymo spune:

Am gasit camasa de noapte la Kiabi si sac de dormit - am pus poze pe picasa!
Blugi erau mai multe modele, dar cei care imi placeau erau marimea 36 si erau cam stramti pe pulpa, adica imi veneau fix, dar cred ca intr-o luna copanelele mai iau amploare. In schimb mi s-au parut f comozi cu burtiera aia din bumbac. Pijamalele alea dragute erau numai marimi mari 44-46.

Symo 33+ Diana Nicole
AMR 4 SAPTAMANI

Mergi la inceput