Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (104)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns douradoudou spune:

daca e sa fim corecte si pestele are mercur..dar eu ziceam ca nu mancam in fiec zi creveti si nu mancam tone

alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si 30+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

Crisis, ceaiul pe care l-am baut eu pentru lactatie, imediat dupa ce am nascut l-am inceput, chiar noaptea aia mi-au adus asistentele un litru de ceai cald, venise sotul cu plicurile, este o combinatie pe care o faci tu cu ceai de la plafar din CHIMION/ CHIMEN + ANASON+ FENICUL. Feniculul e nemaipomenit de bun si pt stomacul copilului ca il ia din laptele tau, ajuta la digestie si colici, cred ca de aia nu a avut fi-miu.

Mai tarziu am gasit in Ro o cutie cu ceai deja preparat pentru lactatie care contine aceste plante, e f practic si l-am baut pe acesta apoi.
http://www.p c f a r m.ro/produs/1170/Ceai-pentru-stimularea-lactatiei

Il gasestii la orice plafar sau farmacie, eu beam cam 1 litru jumate pe zi, din 5 pliculete.

Galactogil sau alte stimulente nu am luat, dar ceaiul il stiu bine si il recomand clar tuturor.
E important sa va cumparati sa aveti in casa, cand plecati la spital il puneti in bagajel si le rugati pe asistente sa va faca 1 litru de apa calda pt ceai sa beti noaptea aia. Lactatia trebuie activata imediat si ajuta si aceste ceaiuri. Pe mine nu m-au lasat asistentele sa ma culc fara sa beau ceaiul ala, noi il uitasem, a dat sotul o fuga acasa dupa el.
Cam asta.

Legat de tampoane sterile, intreba cineva, eu tot asa vata infasurata bine in fasa sterila (altfel vata se lipeste acolo si e dezagreabil si nerecomandat) pe care turnam cat cuprinde Betadina. E extraordinara, usuca, nu ai senzatie de umed, supurent, etc, te vindeci incredibil de repede. Eu nici nu am avut multe lohii, miraculos, au incetat cam dupa vreo 10 zile defintiv.
Aceste tampoane mentin zona curata, sterila, vindeca epiziotomia.
Sa nu va treaca prin cap sa va puneti tampoane externe, gen Always, plasticul ala mentine umezeala, face zona sa transpire, nu se usuca, se poate infecta, etc. Vata cu tampon steril si Betadina sunt sfinte. Schimbate des si gata.

Eva & Luca (08.09.2008) acum 24+ cu Noah (30. 12. 2010)

"To fill the hour -- that is happiness." (Ralph Waldo Emerson)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lore76 spune:

Citat:
citat din mesajul lui douradoudou

daca e sa fim corecte si pestele are mercur..dar eu ziceam ca nu mancam in fiec zi creveti si nu mancam tone

si 30+ cu
asa e nu mancam zilnic
si eu am mancat in creta fructe de mare, fara scoici, in rest de toate si nu am patin nimic

Lore 26 + &

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui douradoudou

si 30+ cu

daaa, clar, din cand in cand am mancat si eu, mai ales din aia mari. Ma tenteaza si niste homar.

Mergi la inceput

Eu as manca si niste sushi, stiti cum, asa pe nerasuflate. Tac si inghit, nu sunt imuna la toxo, ce sa fac. Mai pot manca maki in loc de sushi si gata.

Eva & Luca (08.09.2008) acum 24+ cu Noah (30. 12. 2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirunam spune:

Alinushca, am crezut ca nu inteleg pana la capat. O sa intreb si eu medicul meu sa vad daca s-a raspandit moda si in Municipal. Ma intreb cum poti sa mai lovesti cu picioarele din pozitia aceea, cu genunchi aproape la piept, dureri si tot tacamul... pai numai de dat nu ai timp

MIRUNA cu Emanuel si bebe Iustin 30 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misticgirl spune:

Fetelor, am mancat salata de vinete cu rosii . Acum savurez inghetata si m-a luat somnul. Ma bag in pat, la tv. Somn usor tuturor

Claudia 30+ si Nicholas (25.11.04)
http://community.webshots.com/user/misticgirl

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

Citat:
citat din mesajul lui mirunam

Alinushca, am crezut ca nu inteleg pana la capat. O sa intreb si eu medicul meu sa vad daca s-a raspandit moda si in Municipal. Ma intreb cum poti sa mai lovesti cu picioarele din pozitia aceea, cu genunchi aproape la piept, dureri si tot tacamul... pai numai de dat nu ai timp

MIRUNA cu Emanuel si bebe Iustin 30 +

nu-i vorba de lovit ci de atins campul steril
sper ca e doar o idee creatza de-a lui peltecu... care-i clar ca are dublu standard... pacientele lui si restul gloatei...

Mami de (28.10.2008) si bb2 s 31

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vasari spune:

La multi ani tuturor Anelor.
Un mesaj kilometric de necitit, dar asta e, recuperez o zi jumatate...

Alina, nu cred, nu pot sa cred ca te leaga la nastere. Nu am auzit nimic de genul asta la nicio prietena. Povesteam mai devreme ca o prietena chiar a nascut la Filantropia acum, in vara si a cerut sa nu i se faca nici anestezie, nici epiziotomie, nu a vrut sa fie ajutata/sa i se faca masaj de nicio moasa si i s-au respectat intocmai dorintele. De asta pe mine ma tenta mult spitalul.Oare de cand ideea asta?:((
Eu am avut parte de o nastere naturala minunata, ce m-a traumatizat a fost ca regimul spitalului nu permitea sa stau cu bebelusul in camera. Sper sa fie bine si de data asta, mai ales ca am ales un spital unde te lasa cu bb.
JoAnn, sper sa te intorci cu bine.
Alexa, eu am celulele stem ale Mariei depozitate in Slovacia, asa ca acum voi alege tot asta.

Legat de cercei, nici eu nu sunt pentru pusul lor in spital, din multe motive, dar cred ca le-am mai expus de vreo doua ori in alte capitole (unul f obiectiv e ca nu ies simetrice la varsta asta). Insa cum M are cercei, cred ca ii voi pune si surioarei, dar de data asta o voi tine eu in brate.

Sunset, pt gat eu am luat cate un homeovox/homeogene la fiecare ora si mi-am revenit relativ repede. Pe langa ceaiuri, miere&stuff. Eu nu pot sa fac gargara.

Sugubina, nu mai stiu exact cum ai scris tu, procedeul pt recoltare e la fel: te speli jos, fara sa folosesti prosop sa te stergi si fara sa atingi cu recipientul pielea, primul jet se recolteaza pt urocultura, iar cel de mijloc pt sumarul de urina.

Danaint, cosmarurile mele de noapte sunt doar in legatura cu hainele. Ma deprima total sa-mi cumpar haine in perioada asta, asa ca voi zice pas. Sper sa ma descurc pana la nastere. Ba mai nou nu suport pantalonii cu talie inalta speciali de gravi, am impresia ca banda de sus imi taie burtica. Eu am si am avut si la Maria o burtica inalta, nu a coborat nici cand am plecat spre spital. La Decathlon am gasit iarna trecuta niste haine super (am luat pt sport) si imi sunt bune si acum. Mai degraba mi-as lua o rochie de toamna sa port peste.

Crisis, una din prietenele mele bune a nascut cu tripla circulara de cordon si natural. Totul a fost f bine. Oricum, eu cred ca si-o va desface. Uite, si Ana a scapat deja de una. Capul sus!
Pt lactatie si colici e f bun ceaiul de chimen, anason si fenicul.

Andreea, din ce tin eu minte laptele matern isi pierde cam 95% din anticorpi sau vitamine (nu mai stiu ce) la 5-10 min dupa stocare. Cel mai bun tot de la sursa.:) Eu am luat de la farmacie recipiente sterile de 100ml in care puneam laptele. Nu am apucat sa folosesc niciodata ce am depozitat, M nu a vrut decat sanul.

Danaint, batista bebelusului. A fost super! Dupa nastere eu am folosit-o pe Maria ca sa-i curat secretiile (raman destul de multe) si dupa cateva zile am incercat din nou si era totul curat. Noi am folosit-o mult, de nevoie. E important sa cureti mucisorii sa nu se infecteze. Restul nu cred ca fac mare lucru.

_
dna Ceainic, cu Maria - 3 nov 2007 si bb2 27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vasari spune:

Iuhuu!! Sapt 28, oficial trim 3. Trec pe ceai de zmeura.
Am picioruse mici numai in dreapta sus de tot.
Si 3 saptamani de mers la job.

_
dna Ceainic, cu Maria - 3 nov 2007 si bb2 27+

Mergi la inceput