42 copii in grupa
Raspunsuri - Pagina 3
monica70 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui elyanne La baieti in grupa vor fi 38... si o singura educatoare... pentru ca una dintre educatoare s-a transferat in alta parte... dar pentru ca este criza... posturile sunt blocate... si nu se fac angajari... Foarte frumos... Si mai rau... la o grupa unde era deja o singura educatoare, aceasta intra in prenatal... si va trebui sa ii tina locul o educatoare de la alta grupa (unde sunt 2)... Uite asa raman cateva grupe doar cu o singura educatoare... S-a dat afara si din personalul auxiliar... deci cred ca va fi bine cu o ingrijitoare la 4 grupe ![]() Daca lucrurile vor sta ca la grupa mandrei, in primii 2 ani, mai mult de 25 (din 40) de copii nu vor fi prezenti... pentru ca se imbolnavesc cu schimbul... viroze, varsat de vant Unii din parinti de fapt au cu cine lasa copiii, insa ii duc de la 3 ani... nu stiu pentru ce... sa invete ??? si dupa 1 - 2 luni ii retrag pentru ca ori plang mereu, ori se imbolnavesc des... Eliana cu Elena (23/10/04), Andrei & Mihai (03/03/07) |
Eu aveam cu cine sa o las - cu maica-mea - si am dus-o chiar de la 2 ani si 9 luni! Pentru ce? Pentru ca isi dorea tare mult sa mearga (iubeste compania copiilor),pentru ca am vrut sa se obisnuiasca in colectivitate si pentru ca sa nu se plictiseasca - mai ales iarna - in casa.Hai ca vara era toata ziua pe-afara pe la copii,dar iarna? Si am facut bine,n-a plans deloc desi a stat din prima la program lung,in grupa mica a facut vreo 2-3 viroze dar culmea in vacanta,deci n-a lipsit aproape deloc! Ce vreau sa zic ca nu sunt dusi copiii la gradinita neaparat numai pe criteriul ca nu au cu cine ii lasa,sau ca sa invete cine stie ce.Ce au invatat in grupa mica a mea stia deja de-acasa,ba si multe in plus.Totusi invata ceva esential: sa se adapteze in colectivitate.
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)
www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI
andre_ea spune:
Subscriu la ceea ce a spus Monica mai sus. Copiii isi petrec timp cu copii de varsta lor, fac activitati interesante, jocuri.
Simona, du copilul acolo deocamdata. Probabil ca nu vor merge toti copiii la gradi tot timpul si va fi mai lejer.
Cred ca banuiesc la ce gradi e fiul tau. Ia legatura cu FlorentinaG. Fetita ei este acolo si poti afla informatii de la sursa. Pot sa-ti spun ca acum un an avea numai cuvinte de lauda.
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009
Delu Prichindelu'
Prichinduta
Speranta si incredere pentru David
elyanne spune:
Eu vorbeam despre cati copii sunt inscrisi si cati vin efectiv... o parte din cei care au cu cine sa-i lase acasa, dupa ce racesc de cateva ori sau nu se adapteaza la gradinita ii retrag la inceputul primului an si ii reinscriu in toaman urmatoare... Apoi ceilalti racesc cu schimbu' ... si din 40 de copii, vin 25 deobicei, maxim 30 vara...
Eu asta ma vrut sa spun... nu stiu de ce ii inscriu daca renunta dupa 1-2 luni... nu stiu ce se asteapta unii parinti... sa-i duca acolo si totul sa fie perfect, sa nu raceasca, sa nu planga nici 5 minute... renunta f. usor probabil mai ales ca stiu ca au cu cine sa-i lase acasa...
Te socheaza cand vezi cati sunt inscrisi intr-o grupa, dar practic nu vor fi prezenti atatia nicodata... poate la serbari sa fie 90% dintre copii...
Apoi sunt parinti care nu stiu sigur daca le sunt acceptati copiii la o gradinita si ii inscriu la 2... la una dintre ele renunta... dar unii dintre ei nu se obosesc sa anunte la gradinita de unde se retrag...
A fost o grupa mica acum 3 ani pe acelasi etaj cu a mandrei si din peste 35 au ramas doar 20... restul s-au retras din diverse motive...
Despre programul d-nelor educatoare... asa este una dimineata, cealalta de la pranz... unde sunt 2 educatoare...
La mandra au fost doua educatoare la grupa mica, si cateva luni la grupa mijlocie... apoi a ramas una singura... In prima luna, la grupa mica, au venit amandoua de dimineata pana seara, ca sa faca fata copiilor "urlatori"
... apoi au reveit la programul obisnuit... cu schimbul...
Dupa ce a ramana o singura educatoare, a stat de la 8 la 17-18 (depinde cand pleca ultimul copil)... poate pare impsobil, dar nu a avut alta varianta...
Nu sunt cadre didactice suficiente, dar vor gradinita obligatorie de la 3 ani 
Nu conteaza ca teoretic nu au voie sa inscrie atatia copii intr-o grupa... si mai rau, unii sunt inscrisi la grupa mijlocie sau chiar mare la 3 ani si un pic
... pentru ca au avut "ordin" de la inspectorat sa ii inscrie pe toti... indiferent cum, unde... detalii 
Elena (23/10/04),
Andrei &
Mihai (03/03/07)
sirimie spune:
La grupa pregatitoare.
OK atunci o sa incercam acolo sa vedem cum merge. Mai ales ca asa vrea si tati. Desi parca nu as avea rabdare 2 luni sa doarma cu altcineva in patut asteptind ca altii sa renunte ![]()
Proiectul meu: Alte sfaturi pentru parinti
andre_ea spune:
| citat din mesajul lui sirimie La Branduselor, grupa pregatitoare. |
Scuze, io locuiesc in cartier, da' nu cunosc mai deloc zona. Credeam ca vorbesti de Iancu Jianu.
Grupa pregatitoare deja? E baiat mare. Sper sa va mearga bine.
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009
Delu Prichindelu'
Prichinduta
Speranta si incredere pentru David
sirimie spune:
Andreea, m-am mutat de curind. Avem 5 ani jumate
Multumim frumos de urari! Azi maine si voi 
Proiectul meu: Alte sfaturi pentru parinti
crangutalil spune:
Dar ce ziceti de 55 de copii la grupa pregatitoare?Azi au fost toti cei 55..
.Trebuiau sa fie 2 grupe pregatitoare, una cu program normal, una cu program prelungit...Ei bine, azi s-au trezit ca e doar o grupa cu toti cei 55 de copii la program scurt...pt. ca nu au educatoare, Pt. ca posturile sunt blocate sau nu vine nimeni pe banii astia...DAR 55 de copii?Si la pregatitoare, unde chiar ar trebui sa invete ceva ca sa fie pregatiti de scoala, si unde se presupune ca nu prea lipsesc copiii, tocmai ca sa nu piarda si sa fie pregatiti de scoala....Ca sa nu mai vb ca cei care stiau ca au copiii la program prelungit nu au pe nimeni sa-i ia la ora 12-13,n-au cautat bone ca de, nu era cazul,ce fac oamenii astia maine?sau poimaine?Cine le ia copilul de la gradinita?Cine le da sa manance?Iar de educatie ce sa mai vb?Oare cat vor guvernantii astia sa-si bata joc si de noi si de copiii nostri?
gabitza2005 spune:
| citat din mesajul lui crangutalil Dar ce ziceti de 55 de copii la grupa pregatitoare?Azi au fost toti cei 55.. .Trebuiau sa fie 2 grupe pregatitoare, una cu program normal, una cu program prelungit...Ei bine, azi s-au trezit ca e doar o grupa cu toti cei 55 de copii la program scurt...pt. ca nu au educatoare, Pt. ca posturile sunt blocate sau nu vine nimeni pe banii astia...DAR 55 de copii?Si la pregatitoare, unde chiar ar trebui sa invete ceva ca sa fie pregatiti de scoala, si unde se presupune ca nu prea lipsesc copiii, tocmai ca sa nu piarda si sa fie pregatiti de scoala....Ca sa nu mai vb ca cei care stiau ca au copiii la program prelungit nu au pe nimeni sa-i ia la ora 12-13,n-au cautat bone ca de, nu era cazul,ce fac oamenii astia maine?sau poimaine?Cine le ia copilul de la gradinita?Cine le da sa manance?Iar de educatie ce sa mai vb?Oare cat vor guvernantii astia sa-si bata joc si de noi si de copiii nostri? |
nu credeam ca se poate mai rau decat la noi dar iata ca mai am un soc.Dupa cum spuneam la noi 41 in grupa , ieri au fost aprope toti nici scaune nu aveau suficiente , la somn au ramas mai putini. Eu eram ingrijorata ca nu au decat o singura educatoare dar vad ca se poate si fara educatoare.
Nu cred ca nu au vrut educatoarele sa vina ca am auzit ca la titularizare a fost concurenta mare anul acesta .
ionella3003 spune:
| citat din mesajul lui crangutalil Dar ce ziceti de 55 de copii la grupa pregatitoare?Azi au fost toti cei 55.. .Trebuiau sa fie 2 grupe pregatitoare, una cu program normal, una cu program prelungit...Ei bine, azi s-au trezit ca e doar o grupa cu toti cei 55 de copii la program scurt...pt. ca nu au educatoare, Pt. ca posturile sunt blocate sau nu vine nimeni pe banii astia...DAR 55 de copii?Si la pregatitoare, unde chiar ar trebui sa invete ceva ca sa fie pregatiti de scoala, si unde se presupune ca nu prea lipsesc copiii, tocmai ca sa nu piarda si sa fie pregatiti de scoala....Ca sa nu mai vb ca cei care stiau ca au copiii la program prelungit nu au pe nimeni sa-i ia la ora 12-13,n-au cautat bone ca de, nu era cazul,ce fac oamenii astia maine?sau poimaine?Cine le ia copilul de la gradinita?Cine le da sa manance?Iar de educatie ce sa mai vb?Oare cat vor guvernantii astia sa-si bata joc si de noi si de copiii nostri? |
???? si eu care ma necajeam ca la Alex au unit grupa pregatitoare a lui cu grupa mare/pregatitoare care vine din urma...
sunt mi s-a parut mie c-a fost cam liniste cu inscrierile anul asta... inuman pentru copii si inuman si pentru personalul gradinitelor...
E dureros ca fiind grupa pregatitoare eu, ca parinte, as avea pretentia sa fie ajutati/indrumati un pic pentru scoala... oare si la scoala ne vom confrunta cu problema asta? Care-i numarul maxim de copii in clasa?
Ionela
si Alex
(DN 21.09.2004)www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=69542" target="_blank">Cu drag, MAMA
Spune-mi ceva frumos... din dragoste!...
Burtocika spune:
La noi sunt 34 in grupa mijlocie (anul trecut au fost 32 in grupa mica). Foarte rar s-a intamplat sa vina mai mult de 20-25.
Si 2 educatoare - una dimineata, una dupa-masa. Noi nu lasam copilul la somn pt ca stam la 5 minute de gradi si ea e sensibila la somn; daca as fi lasat-o de mica la somn, sigur ar fi plans si nu s-ar fi adaptat, si probabil ar fi renuntat la somnul de dupa-amiaza, ori eu nu sunt inca dispusa sa fac asta. Asa, prefer sa doarma in patul ei.
Sincer, sa stii ca s-au descurcat bine educatoarele anul trecut cu copiii; ii pune sa faca diverse activitati de grup, nu sta sa ii controleze individual, dar mie mi se pare ok; ii invata un pic sa fie responsabili si independenti. Fii-mea a invatat multe lucruri si abia astepta sa inceapa gradinita !
Eu zic sa-l duci un timp si sa vezi cum e, pe urma ai timp sa-l muti la particular ...
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele