42 copii in grupa
Azi am descoperit ca sunt 42 de copii inscrisi in grupa. Paturi sunt 20, ne-au spus ca mai bine il luam acasa. Imi imaginez ca din 42 cel putin 30 vor merge zilnic, probabil nici scaune nu au atatea. O singura educatoare, a doua e in concediu de maternitate. Ma intreb cate poate o educatoare sa ii invete pe 30 de copii, mai bine zis are timp sa ii invete ceva sau se va ocupa exclusiv de copiii recalcitranti?
Ce sa fac, il duc sau cautam altceva?
Va dorim sa cresteti mari si frumosi! ![]()
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog
Raspunsuri
miereamara spune:
O educatoare la 42 de copii e mult prea putin.
Baietelul meu are 19 copii in grupa si sunt 3 educattoare, intre 1 si 2 ani ratio este 1 educatoare la 6-7 copii, intre 2.5 ani si 4 ani aici ratio este de 1 educatoare la 12 copii.
Pentru 42 de copii ar tb sa fie cel putin 3 daca nu 4 educatoare, nici nu i-ar lasa sa functioneze altfel.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
monica70 spune:
La fetita mea (in Arad) sunt 25 de copii la doua educatoare,dar practic la doar una pentru ca dimineata e una ,dupa-amiaza cealalta.Totusi cred ca doar la serbari erau prezenti toti 25 ,sau ma rog,rarisim,ca in timpul anului prezenta era cam de 15-20 de copii.
Sunt multi 40,chiar si 30,dar poate fi si ok,totul depinde de educatoare,poate si de proportia fetite-baieti (baietii-s mai zburdalnici si razboinici, clar). La fetita mea in grupa proportia e 50-50 si sunt doar 1-2 baieti ceva mai greu de strunit,in rest sunt ok,dar si educatoarele au stiut sa se impuna si in acelasi timp sa se faca iubite de copii.
Mai nasol e ca nu au suficiente paturi,aici politica gradinitei e sa nu primeasca decat maxim 25 de copii in grupa,atatia cate paturi exista.Dar in Bucuresti ... asta e situatia,din ce am mai citit,nu stiu daca gasesti alta tot de stat cu mai putini copii.Bafta!
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)
www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI
Anka74 spune:
Poate se vor face doua grupe...sau unii copii vor fi redistribuiti catre alte grupe....chiar nu au ce sa faca 42 de copii intr-o grupa. Omeneste vorbind, nu pot fi nici macar supravegheati...nu pot fi ascultati. De educatie nici nu poate fi vorba, poate doar ceva militarie, ca doar asta se poate cu un grup asa mare!
Si se intreba cineva daca devin gradinitele obligatorii de la 3 ani?! Asa? In astfel de conditii? 
Edit ca mi-a venit o idee...mareata! Stiti ca inainte de 89 o duminica circulau masinile cu numar par si in cealalta duminca masinile cu numar impar? Propun sa se imparta grupa in doua ...o zi unii, o zi altii!
Dar chiar nu or mai fi gradinite in zona? Sa mai preia din copii..
geniest spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui sirimie Am reusit cu greu sa il punem pe Vladut pe lista unei gradinite de stat unde suntem arondati. Si azi am descoperit ca sunt 42 de copii inscrisi in grupa. Paturi sunt 20, ne-au spus ca mai bine il luam acasa. Imi imaginez ca din 42 cel putin 30 vor merge zilnic, probabil nici scaune nu au atatea. O singura educatoare, a doua e in concediu de maternitate. Ma intreb cate poate o educatoare sa ii invete pe 30 de copii, mai bine zis are timp sa ii invete ceva sau se va ocupa exclusiv de copiii recalcitranti? Ce sa fac, il duc sau cautam altceva? Va dorim sa cresteti mari si frumosi! Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009) Am blog |
La grupa mare ?? Vad ca Vladut are 5 ani, de asta intreb. Ce gradinita este ?
Super idee, Anka, da' care-s numerele pare si care impare ???
Gabi_K spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui geniest [quote]citat din mesajul lui sirimie Super idee, Anka, da' care-s numerele pare si care impare ??? |
Copiii nascuti in zile pare vin in zilele pare, iar cei din zile impare sa vina in zile impare. Avantaj pt cei din urma, ca zilele impare-s mai multe
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
Povestea nasterii: Lili si Robert
corap spune:
noah, c-ai mei: unu-i par unu-i impar 
Nu-mi convine, bagati alt criteriu ![]()
on topic, cam 50% sunt efectiv la gradinita (la andrei au fost zile in care erau 10-12 copii din 40; cel mai mult au fost 30 sau 32, dar nu s-a intamplat de mai mult de 4-5 ori anul trecut).
Din pacate astea-s conditiile - va dati seama ca nimanui nu-i comvine situatia - nici copiilor ca nu au suficienta atenite, nici educatoarelor - ca orice-ati spune nu-i usor cu 30 de pitici in miscare browniana, nici parintilor, desigur, ca e afectat confortul copiilor...
eu ii las la program scurt, din cauza ca lui andrei nu-i place sa doarma acolo si ma gandesc ca altii au mai multa nevoie de patut, pentru ca eu oricum pastrez bona pentru emergencies; si daca tot o platesc, n-are sens sa doarma copiii la gradinita.
c & andrei-ardei
14.11.2005 & cireshik anais
07.05.07
FEBRUARIE thing-a-day
gabitza2005 spune:
si al fimiu la gradi au fost refacute grupele , el a fost bagat la pregatitoare cu toate ca la anul noi nu vrem sa-l dam la scoala si surprixa pregatitoare 41 de copii la o educatoare (ca doamna cica e f capabila si isi tine singura toata ziua).
Si la celelalte grupe sunt tot cate 41 de copii , mult mai bine la grupa mica unde sunt 39.
Stiu si eu ca nu vin toti la grupa dar ma gandesc ca la pregatitoare vin majoritatea asa ca asteptam sa inceapa si sa vedem ce se intampla pe acolo.
Poate se aplica metoda cu par-impar dar atunci trebuie sa o aplic si eu la serviciu si nu stiu cum as putea sa-l conving pe sefu
.
Anka74 spune:
ma bucur ca v-a placut metoda propusa de mine![]()
Eu raman insa la parerea ca asta numai gradinita nu se poate numi asta....41 de copii
geniest spune:
Nu numai ca este o singura educatoare la peste 40 dar va fi si fooooarte motivata acum, cu salariul redus....
Cred ca le pot face grupe si de 100 de copii ca nu mai conteaza...
gabitza2005 spune:
Oricum anul acesta sunt f multumita ca ministerul educatiei a hotarat ca fiecare gradinita sa fie dotata
....cu papusi cu dizabilitati sau de diferite rase.
Oare cumpara pentru fiecare copil un set sau un set la toata grupa????