Pisica in apartament?
Raspunsuri - Pagina 3
![](images/user_woman.png)
alex_andra spune:
danielle, referitor la inghititul parului de pisica.
hmm...eu , in 20 de ani de cand am pisici, nu am inghitit niciodata par de pisica, e ca la parul de om, il simti, daca printr-o conjnctura ajunge in gura ta
Daca fetita mea, la un an si 7 luni, atunci cand ia un fir de pisica in gura stie sa-l scuipe, sau sa si-l scoata singura din gurita cu mana, cu siguranta va sti si fetita ta, care este mai mare.
Iar eva a inceput sa mai "primeasca " cate un fir de par, de cand a inceput sa mearga si sa se tavaleasca cu pisicile pe jos, sa le ia in brate, etc.
In niciun caz inainte.
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
alex_andra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui eloise Nu inteleg de ce ziceti "nu motan". Eu am unul si e foarte cuminte si afectuos, nu am avut nici o problema cu el nici cind imi era baiatul bebelus. E drept ca trebuie neaparat castrat pentru ca altfel nu mai e de trait in apartament. Dar se castreaza mai usor decit o femela. |
eloise, nu zice nimeni ca motanii nu-s afectuosi:)
am si eu un exemplar acasa si e o bomboana
![](olala.gif)
dar atunci cand sunt in calduri isi marcheaza teritoriul cu un miros oribil.
e drept ca al meu, de cand l-am castrat nu a mai facut asa.
eloise spune:
citat din mesajul lui danielle_ Imi era teama asa in general de microbii care i-ar putea transmite si de parul pe care il lasa ..stiti voi ..conceptia aceea legata de parul de pisica ...sa nu inghita,ca nu mai stiu ce i se intampla copilului ![]() |
Parul va fi din plin, asa cum ti s-a spus. Dar parul in sine nu produce nici o boala. Chistul hidatic e cauzat de un parazit (transmis mai ales de ciini) si nu de inhalarea parului de animal. Intreaba un veterinar cum sa pregatesti animalul pt a fi safe pentru adoptie. In plus, din cite stiu eu, expunerea precoce a copilului la par de animal face ca riscul dezvoltarii de diverse alergii sa scada considerabil. APoi mai sint toate celelalte avantaje cunoscute pe care copilul le va avea din relatia de prietenie cu un animal.
alex_andra spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui eloise
Parul va fi din plin, asa cum ti s-a spus. Dar parul in sine nu produce nici o boala. Chistul hidatic e cauzat de un parazit (transmis mai ales de ciini) si nu de inhalarea parului de animal. Intreaba un veterinar cum sa pregatesti animalul pt a fi safe pentru adoptie. In plus, din cite stiu eu, expunerea precoce a copilului la par de animal face ca riscul dezvoltarii de diverse alergii sa scada considerabil. APoi mai sint toate celelalte avantaje cunoscute pe care copilul le va avea din relatia de prietenie cu un animal. |
Mi-ai luat vorbele din gura
![](icon_smile.gif)
eloise spune:
Pisica poate fi periata zilnic si cantitatea de par care ajunge prin casa se va diminua. Alege o rasa cu par scurt in locul uneia pufoase :).
Da, dupa castrare se linistesc si nu mai apar incidente cu pipi aiurea
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/emilia_p_m/emilia_p_m.jpg)
emilia.m spune:
citat din mesajul lui danielle_ Daca alegerea va fi sa ''adoptam'' o pisicuta, va fi cu siguranta un ''baietel'',pe care il vom lua de la cineva de la tara ...acum sunt micuti,sunt doar baietei,si nu au decat vreo 3-4 saptamani.Persoana respectiva mi-a zis sa mai asteptam cateva saptamani si apoi daca vom dori ,putem sa il aducem acasa.... Andreea este destul de intelegatoare ,nu cred ca vor fi probleme de adaptare , stie ca nu e o jucarie ,nu cred ca vom avea probleme de genul asta ...Imi era teama asa in general de microbii care i-ar putea transmite si de parul pe care il lasa ..stiti voi ..conceptia aceea legata de parul de pisica ...sa nu inghita,ca nu mai stiu ce i se intampla copilului ![]() De aceea vroiam sfaturi si pareri concrete de la cei care au avut sau inca mai au pisici si copii mici....Plusuri si minusuri,avantaje si dezavantaje....Ma gandeam la un bichon,ca am inteles ca nu lasa par ...dar cu catelul e mai greu...nu pot sa il scot afara in fiecare dimineata sau seara ..e mai greu,parerea mea.... Oricum , bucuria pe care as vedea-o pe chipul Andreei daca ar primi o pisicuta ,sterge minusurile si dezavantajele ![]() Sotul e putin mai reticent la aceasta idee...nu ii plac pisicile foarte tare ..un catel ar fi mai potrivit pentru gusturile lui...dar o sa incerc sa il fac sa inteleaga ca e mai potrivita pisicuta pentru stilul nostru de viata ...Multumesc pentru toate sfaturile si informatiile pe care mi le-ati dat!! ![]() |
Daca iei baietel sa il castrezi dupa ce face un anisor (se reface foarte repede, mult mai repede ca o pisica). Eu l-am castrat pe Toby inainte sa intre in calduri ca sa nu risc sa isi marcheze teritoriul si nu am avut nici o problema. Atata doar ca a trebuit apoi sa ii schimb boabele uzuale cu din cele pentru motani castrati, ca sa nu faca blocaje renale odata cu inaintarea in varsta.
Catel... nu te-as sfatui. Are o prietena de-a mea un bichon havanez. Lasa ceva par dar nu foarte mult. Problema e ca... miroase urat catelul ala. Ii face baie o data la doua saptamani cum a sfatuit-o veterinatul dar degeaba. Ii miroase blanita urat dupa cateva zile. Si ii face mereu prin casa (are pampersi pt animale insirati peste tot prin casa pt ca nu o poate scoate afara decat o data sau de doua ori pe zi si in rest face pe asternuturile acelea).
Eu una nu am patit nimic de la inghitit/inspirat par de pisica. Timp de 2 ani am dormit cu 2 pisici mari in acelasi pat si nici macar nu m-a gadilat nasul de la ele. Cand lasau prea mult par si nu mai aveam chef sa curat dupa ele le duceam la tuns si gata, problema rezolvata.
Si se zice si ca pisica simte cand te doare ceva si se aseaza pe locul dureros pt a prelua energiile negative si a te vindeca. E testata si de mine si de o colega de-a mea treaba asta. Intr-o perioada am avut dureri de spate si daca dormeam pe burta una din cele doua pisici venea si se aseza pe spatele meu pana se incalzea zona si imi atenua durerea (ma distra ca parca faceau cu schimbul uneori).
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/DarkBendis/DarkBendis.jpg)
DarkBendis spune:
Eu am 3 (trei) pisici - si un baietel de 1 an si 8 luni. Intai au venit primele 2 madame, apoi a treia (impreuna cu fratiorul ei, dar a trebuit sa dam motanelul la niste prieteni pentru ca nu l-au acceptat deloc celelalte doamne), iar apoi bebe. Sunt toate trei pisici de interior, nu ies afara, vaccinate, deparazitate regulat. Au par scurt, bineinteles ca ajunge peste tot dar macar asa dau mai des cu aspiratorul si matura Fac la tavita, in baie - singura camera unde cel mic e descurajat sa misune (inca e prea mic ca sa inteleaga ca nu are ce umbla in litiere). Nu am avut nici o problema de sanatate cu baietelul, si nici nu cunosc pe nimeni care sa fi avut ceva buclucuri legate de prezenta animalelor (aici mai toata lumea are animalute).
Neaparat daca adoptati pisicuta/pisoias mici, duceti-i la sterilizat cam pe la 6 luni. Altfel puteti avea surprize, pisicile se matuizeaza sexual destul de repede. Impotriva "scarpinatului" covoarelor, sunt fel de fel de "dispozitive" gen stalp, tablie etc pisicile se prind repede de destinatia lor. De asemenea, neaparat sa va ganditi ce faceti cu animalutul cand plecati in concediu -cateva zile poate sta pisica singura (daca sunt doua sau mai multe cu atat mai bine, nu se plictisesc) daca vine cineva sa le dea de mancare, apa proaspata, sa le schimbe nisipul dar eu nu le-as lasa singure in casa mai mult de 3-4 zile. Deci... ori cat-sitter ori "pensiune".
Uneori imi dau bataie de cap madamele mele, dar per ansamblu cand il vad pe micut cum striga "kitty" si fuge cu mainile intinse dupa pisici, cand ma joc cu ele,cand seara, dupa ce baietelul mi -e in pat si ma uit cu tati la televizor cu cate o madama torcandu-mi im brate sau ghemuita langa mine....nu imi pot imagina casa fara ele. Sunt si plusuri, sunt si minusuri, dar in final madamele fac parte din familie si le iubim mult.
Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
danielle_ spune:
Ma bucur ca m-ati lamurit in ceea ce priveste problema inhalarii parului..stiti voi...sunt atatea pareri ...ca e bine,ca nu e bine ...ca parul ajunge nu stiu pe unde in organism..s.a.m.d.
Nu stim inca ce o sa alegem,baietel sau fetita,o sa vedem la fata locului ce alege Andreea,dar cu siguranta prima oprire va fi la veterinar ptr deparazitarea interna si externa si apoi pentru vaccin ...Urmeaza acasa o baita zdravana si sa speram ca nu vor fi probleme...
Vad mai clar acum lucrurile,multumita voua,celor care au pisici si copii sub acelasi acoperis.... Orice sfat e bine venit,si orice experienta e o cale de a invata ....Hotararea in mare parte e luata ,acum asteptam sa mai creasca putin pisoii si apoi sa mergem sa ii vizitam...
Daca inainte sa deschid topicul acesta eram foarte nehotarata ,acum vorbind cu voi imi este mai usor sa iau o decizie..am vazut ca se poate trai sub acelasi acoperis,cu unele reguli pe care va trebui sa i le pun fetitei inca de la inceput..dar se poate .....va multumesc!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/emilia_p_m/emilia_p_m.jpg)
emilia.m spune:
Da. Eu zic sa duci animalutul la veterinar dupa ce ii faci baie prima data. Acolo o sa ii dea o pastiluta de deparazitare interna si o sa iti mai dea tie inca una sa i-o dai peste cateva zile. Si o sa ii puna pe ceafa cateva picaturi de depatazitare externa (Frontline probabil) dupa care nu ii poti face baie cateva zile.
Tablia cu sfoara pe care isi va ascuti gherutele se numeste SISAL.
Sa va traiasca pusicul pe care il veti adopta si sa va aduca bucurii cu mitzoseniile si giumbuslucurile pe care le va face.
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.