Romanii din Marea Britanie (25)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Andra referitor la reader, eu daca ar fi fost amazon kindle atunci, mi-am luat Sony ca era atunci tocmai aparut. La ce trebuie sa te uiti: sa poata citi cartile in cat mai multe forme, adica word, pdf, etc, la capacitate, al meu suporta 300 carti cu memoria pe care o are si pana la 17 mii de carti () cu card de memorie.

Referitor la numarul copiilor. Cred ca ai mai auzit-o dar ma repet. Dragostea nu se imparte la doi ci se multiplica. In plus ai sa vezi ca nu iubesti doi copii la fel ci pe fiecare in felul lui pentru ca si ei sunt diferiti, dragostea pentru copii nu e masurabila.

Referitor la gelozia Theodorei, si eu m-am gandit ca daca as mai face acum un copil Adelise l-ar anihila imediat. Ea a fost mezina familiei (si mai este), a fost adorata si rasfatata de toata casa inclusiv de Cosmin, e un fel de buricul pamantului si toti gravitam in jurul ei. Tot ce pot sa-ti zic e ca ea nu trebuie sa simta prea multe schimbari cand vine bebe. Noi pe cat posibil cand a aparut Adelise am incercat sa nu schimbam prea multe. Nu i-am zis sa taca din gura ca o trezeste pe bebe, nu i-am interzis sa topaie, nu i-am interzis sa o pupe (desi virusii umbla dar am considerat ca nu vreau sa se simta ciumat), sa o tina in brate. In plus sotul meu a petrecut f mult timp cu el si relatia lor a devenit f solida datorita acestui lucru. Ieseau mereu in parc, pe bicicleta, se jucau, il tinea ocupat si ii dadea asa multa atentie ca nu s-a simtit inlaturat. Plus plecam in fiecare weekend, eram mereu activi incat el nu a avut timp sa simta aparitia ei intr-un mod negativ. Te pup, va fi bine, ai sa vezi.

Noi maine mergem in Londra ca porumbeii ca e ziua sotului (luni) si il scot la teatru in West End. Numai ca e Papa prin Londra si sper sa nu interactionez prea mult cu multimea adunata pe ici pe colo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Luna, nu am inteles prima, daca era kindle atunci iti luai kindle? Ca nu ai continuat ideea :)
Asta cica pana la 3500 carti poate tine. Are wi fi incorporat, citeste si doc si pdf si o gramada altele, are si dictionar oxford inclus deja.
Nu e in stoc acum dar vad reviews proaste la serviciile de livrare, ca nu e livrat la timp asa ca daca il vreau in noiembrie tb sa dau deja comanda si sa sper ca ajunge.

Cat despre copii, mi-a placut aia cu dragostea care nu se imparte ci se multiplica.
Mai astept sfaturi. Si Adelyna are doua fete, si Lara parca. Haideti la discutii.

--------------------

Andra si bebe Theodora

Angels wanted to do the moonwalk so God sent one to bring Michael Jackson

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Scuze, n-am continuat ideea, ai dreptate, abia acum am citit. Da, daca era kindle luam kindle. Pentru accesul la net (sony nu are). In rest e la fel, citeste toate formatele, are dictionar inclus, se pot face adnotari pe text. Oricum sunt super. Enjoy.

Edit: cand il ai sa-mi dai mesaj sa-ti trimit o groaza de carti pe mail.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Mota asa e cum zice Luna se multiplica. Nu stiu cum sa explic dar si eu aveam aceleasi griji ca si tine, Theo o sa fie marisoara deja cand vine bebe si cu gelozia am facut cum a zis si Luna, nu i-am zis nu fa aia din cauza lu bebe si etc, am pus-o sa ne ajute, la inceput era f interesata de bebe cand a vazut ca bebe nu face tare multe mai mult plange o enerva ca face bb galagie apoi a inceput sa aiba grija de ea si apoi se enerva ca de ce nu se joaca bb cu ea ca de ce nu face nimica numai sta acolo, acuma se si paruiesc se mai bat mai tipa una la alta si etc dar se si iubesc de numa si nu pot una fara alta.
Mie mi s-a parut mai usor cu doi copii decat cu unul singur deja la al doilea nu se mai da nimeni dupa bb, bb se da dupa programul deja existent faci toate pe auto pilot ca nu mai treci prin grijile care le ai la primul copil, esti obisnuita cu toate celea,perioada mai grea care mi s-a parut mie, a fost cea cand invata bb mic sa mearga dar dupa ce merge deja gata ai scapat.
E normal sa iti faci griji da chill out relax, spend one on one cu Theo cat mai mult ca pe urma o sa fie diferit dar o sa fie f frumos. Noi nu ne-am simtit in formula completa decat dupa ce am avuto pe Ami.
Am vazut si eu reclama la kindle eu zic sal iei ca pare super.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Intru si eu din cind in cind e forum .....si fac greseala sa citesc la generale.....
Promit ca imi dau singurica peste degete ...... daca mai scriu la anumite topice.

Duminica mergem la o sarbatoare ' cimpeneasca' in stil englezesc

Weekend fantastic UK-istelor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelyna spune:

Buna seara fetelor,cum la mine toata lumea doarme am putina liniste la scris.
Motanik,despre doi copii,dragoste si gelozie :primul copil e tot universul,cand apare al doilea te intrebi daca il poti iubi la fel de mult.
Eu de la inceput am implicat fetita mare in toate actiunile mele cu surioara ei(atat cat putea ea intelege).Cred ca a simtit uneori gelozie,doar ca nu stie clar sa exprime asta dar cum eu le strang in brate toata ziua ....nu cred ca avea timp sa se gandeasca .Acum cea mare are 8 ani si cea mica 3 si jumatate.Cea mica este mai mult decat o sora iubitoare care o sprijina si intelege si chiar o protejeaza pe cea mare.Cea mica a inceput nursery si spune oricui Natalia is my sister,e surioara mea(vrea sa se faca bine inteleasa si spune in 2 limbi ca sa fie sigura ca respectiva persoana intelege ).
Atat eu cat si sotul ne-am mai fi dorit inca un copil...dar cum nu avem nici un alt ajutor eu sunt tare nerabdatoare sa inceapa cea mica scoala toamna viitoare sa incep sa-mi caut un job .Sotul imi spune sa mai stau un an acasa sa ma relaxez si sa ma odihnesc ,de cand am terminat facultatea stau in casa pentru fetita mare(mereu am considerat ca nimeni nu se poate ocupa de ea asa cum o fac eu).Aici insa viata mi-a oferit liniste,ea merge la scoala si este ff fericita.
Ca sa inchei tot on topic,e normal sa ai griji si ganduri dar sunt sigura ca la momentul respectiv te vei descurca de minune.

Mergi la inceput

Ab si eu evit sa citesc in multe locuri ca imi sare mustarul, eu stick aici si la astia micii si cam atata.
Adelyna ce dulci tre sa fie impreuna.
La noi acuma Ami si Ari is gard in gard la scoala si Ami saraca se agita sii face din mana si striga dupa ea ca o iubeste de numa pe sora-sa mai mare si asta mare o ignora si se face ca nu o aude. Is belea serios.
Luna sorry ca am uitat am vrut sa zic de cand am citit, da na memoria mea e on the edge, La Multi Ani! sotului, distractie placuta in west end.

Wknd placut fetelor , noi lenevim, tati e la munca si profit sa mai stau ca de samb urm am booked toate wkndurile pana prin nov cu universitatile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana_23 spune:

Va citesc de ceva vreme si cred ca la un moment dat v-am si scris ..dar parca ii zicea altfel capitolului...in fine.
Am sa reiau oricum povestea mea...ca sa ma cunoasteti si voi si sa vedeti ce caut pe aici. Prin luna aprilie ne-am propus (eu si sotul meu) sa incercam sa plecam din Romania. In luna mai a aparut si primul interviu in Anglia (cu 2 zile inainte de nunta noastra). Sotul meu a trecut interviul cu bine si a reusit sa ajunga la timp si la nunta , dar au urmat vreo 3 luni de asteptare a permisului de munca. La sfarsitul lui August a venit si vestea cea mare, ca a iesit permisul de munca si poate sa inceapa lucrul. Acum suntem in faza in care el locuieste deja in Anglia iar eu in Romania. Astept un bebe in Octombrie si pentru ca nu stiam daca vom avea timp sa organizam totul acolo am decis sa nasc aici si sa plec cand are bebe o luna si ceva - doua. Nu stiu daca e o decizie buna sau rea. Vad doar ca nici pt sotul meu nu s-au rezolvat toate batand din palme. Interviul pt NIN a fost de-abia ieri, cine stie cand il primeste acasa, apoi trebuie sa sa inscrie la GP ..era cam riscant sa le fac pe toate asa pe ultima suta de metrii (eu am acum 34 de sapt). Am fost totusi in vizita la sotul meu sa vad cum arata casuta pe care a inchiriat-o si cum e in general in Anglia. A fost o adevarata aventura cu zburatul. Stiau de de la pilotul avionului pana la femeia de serviciu din Otopeni ca e o inconstienta care vrea sa zboare la peste 30 de sapt de sarcina. Sincera sa fiu eu nu imi doream f tare sa plec din Romania, mai avusesem ocazia sa raman in Franta pentru ca am facut facultatea acolo...Sper sa ma obisnuiesc cu toate schimbarile din ultimul an... mamica, alta tara...
Pana una alta ma bucur ca am descoperit acest site unde iti poti face prieteni si poti afla informatii interesante. Sper ca n-o sa va deranjez daca va mai intreb una alta.
Va urez un week-end placut in continuare si sa aveti parte de vreme frumoasa.

sorana 33+ cu Tudor

Mergi la inceput

Sorana daca vii aici si la 34 de sapt nu are nici o treaba daca sotul e inca inscris sau nu, cred ca ti-am mai zis asta, de nascut mergi la spital desi nu esti inscrisa nicaieri si nasti ei se ocupa de tine ca de oricare pacient, dupa aia te va vizita un overseas advisor care iti va cere toate dovezile sa hotarasca daca va stabiliti aici permanent si atunci nu e cazul sa platesti daca puteti dem asta sau daca nu puteti dovedi atunci platesti. Cu actele toate dureaza normal pana se fac.
Nin-ul daca a fost deja la interviu, daca a trecut de interviu il va primi destul de rapid cam in 2 sapt, daca dupa 4 sapt nu aprimit nici o scrisoare atunci trebuie sai sune are numarul si nr de referinta pe hartia care i-a fost data la interviu.
Daca vii aici cu bb mic vezi sa ai toate actelela el inclusiv pasaportul si caietul de sanatate si e bine sa iti iei si toate hartiile tale daca ti se da foaie de aia dupa ce nasti de la maternitate si etc.
Dupa ce te inscrii si tu si bb la gp e bine sa mergi sa ii faca caiet de sanatate de aici ca sa nu pierdeti vaccinurile care aici sunt gratis.
Anyway nastere usoara oriunde alegi sa nasti si bb sanatos si papacios.

Pe unde umblati gagici? Noi am reusit toate trei sa racim. Tati se pare ca a cam scapat, momentan cel putin. Tre sa ma apuc sa scot hainele de iarna ca deja e prea rece dim si seara ori is eu prea friguroasa.
Luna cum a fost in oras? Sper ca v-ati distrat.
Mota cand ai primul scan? Pupam fetele frumoase.
Am uitat sa iti zic ca da vine de la sine, e normal sa iti faci griji dar o sa vezi va fi f natural e ca si cum ai avut dintotdeauna doi copii, asa e senzatia, greu de explicat, oricum eu zic sa ii mai arati pe strada cand vezi cate un bb de asta nou nascut ca uite asa o sa fie si bb din burtica si etc sau daca ai ceva prieteni cu bb micutz micutz sa il vada close up, oricum ea va fi mare cand vine bb si va intelege, o sa mai aveti mici pb mofturi, strambat din nas uneori da cu lots of cuddles si one on one time treceti peste.
Eu ceva ce am facut si a functionat daca faceam ceva activitate cu Ari si plangea bb ii ziceam lui bb, desi na era pt Ari de fapt sa auda, ai rabdare bb ca acuma mami are treaba cu Ari, a nu pateste ala micul nimic daca mai plange putin asta ca asa ii arati lui Theo ca nu gata bb e mic are mereu prioritate. Uneori trebuie sa aiba cel mic prioritate dar de cele mai multe ori nui urgenta majora.
Cred ca cel mai gelosi sunt cand e vb de alaptat ca o sa li separa ca stai numai cu bb in brate dar ii explici ca asa se hraneste bbe si etc si poti profitacat bebe e la san sa ii citesti ei o carticica sau ceva.
O alta asa zisa pb o sa fie ca vede pe bb cu suzeta sau cu nappy cand ea nu mai foloseste sau cu biberon sau ceva de genul si o sa se alinte ca vrea si ea acuma na tu stii unde vrei sa cedezi si unde nu, cum la noi Ari este si a fost de mica mega iubitoare de biberon desi scapasem de bibe noaptea la somn din cauza ca doarme in aceeasi camera cu cea mica a revenit la laptele de seara dar nu bea din bibe efectiv ci canitza de aia cu tetina siliconata dar de baut pt astia mai mari.
Si desi bb se va trezi de multe ori si etc de la 6 luni in sus e bine sa se invete sa doarma impreuna la inceput o va trezi pe Theo dar dupa aia s eva invata si ea si nu o sa mai aveti pb.

Asta mi-am mai adus aminte.

Va uram o duminica placuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Si la voi a venit frigul :-(
si normal ca ieri s-a stricat termostatul de la centrala .......

Mergi la inceput