Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (132)
Raspunsuri - Pagina 18
al3csa spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui simplicity
si ca o coincidenta(vis-a-vis de ce ai spus cu cresterea)....tot azi ii spuneam ca o vreau inapoi mica....ca deja e mare,imediat 8 luni....deja vrea numai in picioare.....dar tot la mine se linisteste si eu sunt o EGOISTA pt ca vreau sa mai primesc din iubirea ei,nu vreau sa creasca asa repede,sa ma expedieze,sa imi spuna" eu ma joc cu papusile acum" ,asta pe de o parte pe de alta astept sa imi reiau momentul meu din bucatarie....ador sa gatesc,nu imi place sa fac in graba mancarea,..... Mami de Ariana Motto-ul de azi: "Cea mai mare rasplata pentru stradaniile unui om nu este ceea ce castiga prin munca sa, ci ceea ce devine prin ea. " |
Da tocmai ieri si eu aveam cu mama aceeasi discutie .. referitor la gluten ca pe vremea aia nu existau atatea cereale speciale si atatia biscuiti speciali, nu exista decat o sg formula de lapte si aia o mancam de la 0 la 1 an nu existau blendere si alte ajutoare din astea ... era mult mai simplu si mult mai natural totul. Acum atatea complicatii .. numai stiu ce sa mai scoata astia sa ne ia banii . Dar asta este ne luam dupa ei .. ca deh cica fac studii multe si cica asa e bine .
blue_flower spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ioana_fota BF am vazut ca si u ai covor din acela carliontat,cum il cureti?ca mie imi da batai de cap ,pana acum il scoteam si curatam saptamanal la mama in curte insa acum s-a dus boieria asta ca nu mai am cum nu-l pot duce si pe el in carca si carutul . Miremia felicitari si sa pape tot asa de acum inainte. de Maria Alexandra 26.03.2010 Doamne ajuta-ne sa crestem mari si sa fim bine |
Covorul l-am cumparat in Oct 2009 si pana acum nu l-am spalat. Este aspirat de doua ori pe sapt, atat. Nu e murdar, desi e deschis la culoare pe alocuri. Noi nu intram incaltati in casa. Mai nou ocolim covorul ca e locul de joaca al lui Dani.
Poate o sa il spal toamna asta, cu furtunul pe gard merge? Si cu detergent. vanish de covoare sau asa ceva.
de Daniel, n.01.02.2010, 3500gr, 51cm
al3csa spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui miremia
N-am facut azi branzica, i-am dat din cea de ieri, maine ii fac din dorna cu calciu lactic (prima data am folosit lamaie). Economie fac cat pot, tin si eu la mediu (am numai becuri G9, AC-ul e cu inverter, celelalte electrocasnice sunt A+) doar ca unele trebuie sa mearga non-stop (calculatoare, servere). Sa-ti zic cu leganatul. Eu inainte o leganam la fiecare somn...zi, noapte, nu conta. Am inceput seara dupa baita sa nu o mai pun pe perna (eu o legan pe picioare) si sa o pun langa mine, ea oricum inainte sa adoarma mai tzatzaie putin. In prima seara s-a foit 30 de minute, a doua seara 20 si tot asa pana mi-a facut surpriza sa adoarma in 3-5 minute si vad ca isi pastreaza obiceiul. Din pacate ziua este tot leganat-dependenta, acum imi e si mila de ea saraca....o supara foarte tare gingiile, nici nu reuseste sa doarma bine ziua. In seara asta a adormit gemand. Cat de des putem sa-i dam cu dentinox/calgel/gengigel? Eu am dat-o azi de vreo 6 ori...e prea mult? Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010) AMR 6 kg |
La Calgel zice de 6 ori pe zi .. si diferenta de 20 de minute intre aplicari.
blue_flower spune:
citat din mesajul lui miremia Simply sa purtati cu placere cercelusii! Al3csa noi am fost pe fuga (o dor gingiile si nu era in the mood for shopping) la kiabi. I-am luat niste incaltari tip adidas, fara pretentii. Ce am gasit dragut la ei...aparatori pt patut, la un pret decent. Eu cautam de ceva vreme unele dar nu gaseam nimic pe gustul meu. Aveau un soi de promotie la anumite articole...cumparai 1 produs si primeai inca unul. Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010) AMR 6 kg |
Da, I love Kiabi. Desi nu am gasit aparatori de patut, bine ca mi-ai zis. Eu am vazut doar haine, haine si iar haine. Nici incaltari de bebei nu am vazut. Trebuie sa casc ochii mai bine.
I-am luat vreo 2 salopete de stat in casa, sunt atat de frumoase si de practice, super Kiabi. Las o gramada de bani cand merg acolo. A...si la femei si barbati nu m-am uitat, doar la haine de bebei...noi deja nu mai avem nevoie de nimic.
Eu astept Baby Expo sa mai iau una alta, ca sunt adunate acolo toate.
de Daniel, n.01.02.2010, 3500gr, 51cm
al3csa spune:
citat din mesajul lui larisel Struguri: Cum noi avem mai multe fructe pe lista de "interzise pana la 1 an" nu ne ramaneau prea multe variante de ales... plus ca e plina bolta si gradina si ar fi pacat sa nu le dau. Din cate imi amintesc alergoloaga nu ne zisese nimic de struguri, dar cred ca sunt potentzial alergeni din cauza samburilor, pe care eu oricum ii scot. din 09.12.2009 mami de gemanutze AMR 3 (+11) |
Si eu i-am dat struguri lui Yannis dar nu preparati in vreun fel ... pur si simplu ii curatam cu unghia coaja si ii bagam in guritza cate o bucatica de pulpa. Sau ii scoteam samburii si ii storceam in gurita zeama.
simplicity spune:
citat din mesajul lui miremia Oportunitati in orasele mari sunt dar si preturile pe masura. Ultima data cand ma interesasem de bazin pt bebei ajungea in jur de 1 milion sedinta (era abonamentul de 4 sedinte 100 de euro). pt zgubilici. Cateodata sunt invidioasa pe voi ca aveti cu cine sa va lasati puiutii si sa mai evadati. Eu o pot lasa doar cu tati dar nu o fac prea des. Poate la urmatorul bebe o sa se gaseasca loc in programul bunicilor si pt al meu. Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010) AMR 6 kg |
cat despre bazin....aici e abonament lunar in valoare de 1 milion,cu cate intrari doresti,asta pt insotitori ca pt copii asa mici e gratuit....iar daca as vrea sa o inscriu la curs de inot,ce tine 6 luni ma costa in total 350 lei....imi pare rau ca la noi in tara nu sunt asa oferte
Mami de Ariana
Motto-ul de azi:
"Cea mai mare rasplata pentru stradaniile unui om nu este ceea ce castiga prin munca sa, ci ceea ce devine prin ea. "
al3csa spune:
citat din mesajul lui ayanna_xem Buna seara! AL3CSA...mamaaaa, ce bine papa Yannis...totusi, nu e oare prea mult pentru varsta asta? E doar un bebelus! Mai incolo cat o sa pape oare? Ca usor usor o sa creasca cererea si cantitatea de mancare nu? Ce sa zic, nu ma pricep, dar ma gandesc si eu asa...nu te supi pe mine...sunt convinsa ca tu stii exact cat si cum... |
Nu m-am gandit niciodata la asta. El papa asa decand am inceput diversificarea. Nu pot sa-i dau mai putin ca se uita la mine stramb. Am fost cu el in parc si i-am cumparat un borcanel cu fructe de la nestle de 130 de gr. Nici nu le-a simtit . Ce sa-i fac??
Acum ca ati tot vb voi pe aici de mancat in exces mi s-a cam facut frica dar nu pot nici sa-l las nemancat. Si ce mi-e ca ii dau 250 gr de piure si mai papa peste 5 ore ce mi-e ca ii dau 130 gr si papa peste 2-3 ore. Nu e la fel? . Oof .. nici cum nu- bine .
micki_mica spune:
citat din mesajul lui xela_07 micki_mica - ce inebunita trebuuie sa fii acum pe ultima suta de metrii.... succes cu pregatirile si sa ai rochita pe care ai visat. ai fost curajoasa sa astepti atat cu ea ... |
Merci. E nebunie. E o nunta mica, pentru ca asta e, dar ca orice mireasa vreau sa fie frumoasa si toata lumea sa fie multumita. Nu m cu cine sa il las pe pitic si o sa il mai tinem cu noi un timp. Si cu rochita...nu am visat la ceva anume (dupa mine, mergea nunta si in blugi), nu mai am nici silueta de dinainte de Kiti... O sa adaptam ceva sa mearga. Macar am vorbit pentru machiaj profesionist...costa dar o sa imi ascunda cearcanele...
Mihaela, mami de Florin Cristian (sagetator din 2009) (povestea nasterii)
AMR 5 pan'la nunta
simplicity spune:
citat din mesajul lui cris.dogarel si acum la "subect": azi, alaptarea:)) cele care mai alaptati, cum mai e? de cate ori? cam cand/cum dupa mesele diversificate? va mushca? noaptea? noi: ziua a cam rarit-o, de se impietreste cate un san pe rand si ma dor daca merg mai repede, am crampe din cand in cand in ei: adica suge pe la 11, apoi pe la 2, ca sa adoarma. apoi direct seara, la 7 jumate opt, dupa baie noaptea insa e...in continuu. dupa prima trezire, in jur de 12, suge de 2-3 ori la fiecare parte, ultima data la 6 dimi (mie imi iese la fiecare ora, dar se scoala si cauta tzatza daca ii scapa din gura, tzipa daca nu o mufez instant...deci e la fiecare ora, dar sta intr-una mufata, de fapt) deci, tzatzele mele vor pricepe c ziua e f rar si noaptea f des? mie imi convine asa, desi as prefera noaptea mai rarutz, dar nici nu vreau sa se duca laptele, asa ca....imi las kuru-n doua luntrii nu am apucat sa mai raspund si eu pe aici, dar din amintiri: Ema doarme in sac de dormit, cu pijama de vara, ca-s 21-23 de grade, eu pilota, e racoare... AYANNA, ai incercat si iaurt? de la branzica s-o inroshi, de la iaurt poate nu? eu am facut ieri prima branzica din lapte dorna eco, a papat mai bine decat iaurtul, ca era mai dulce, zic eu( cu acelashi piureu fiert de pere in ea, a cerut o portzie si tati)... insa perlutzele de branzica erau pe toata terasa, ca astea nu se lipesc de hane, scaun BEA, am vazut ca sunteti bine. ce ma bucur... pupici noi nu am fost la doctor nici de voie (masurat, etc), nici de nevoie (ce bine). arata bine, e vesela....nu ma duc btw, eu, daca alaptez asa de rar ziua nu mai stiu cand sa stau pe forum. poate aman alte chestii, gen mers la toaleta? glumesc, dar in ultimele zile/saptamani parca a fost cam pe FFW totul Ana a inceput scoala in fortza, cica-s mari, clasa a doua, asa ca are teme zilnic, putzin, dar "trebe", ceea ce e , ca pe la 4 ma relaxam un pic si eu, dupa ce papam toti, mergeam afara sau alte activitati, acum teme 40-50 minute, cu "stresul" de rigoare: scrie frumos, mai citeste o data, vezi ca e plus, nu minus, etc. macar ii place mult la scoala, ea nu se plange. gata rabdarea.... si iu leitar Cris, mami de Ema, my lucky 13 si Ana |
Mami de Ariana
Motto-ul de azi:
"Cea mai mare rasplata pentru stradaniile unui om nu este ceea ce castiga prin munca sa, ci ceea ce devine prin ea. "
tomaca spune:
citat din mesajul lui miremia Cris.d sa-ti traiasca Ana! Mp si tie mama! Eu am cautat pe 15 august, pe net, legaturi intre Maria si Mara dar n-am gasit asa ca am hotarat sa nu o sarbatoresc...nu vreau sa para o sarbatorire fortata. Haircut O sa o sarbatorim de Sf Ion si parca zicea tomaca ca exista si Sf Ioana, o sa cercetez. Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010) AMR 6 kg |
Da, asa este pe 25 sau 26 iunie se sarbatoreste Sf Ioana. Mara sigur este o versiune a Mariei in ebraica veche (sau invers). Am vazut un reportaj pe Discovery History (despre cavoul familiei lui Isus si cercetatorii banuiau ca au gasit mormantul Mariei Magdalena pe care scria Mara apleativ vechi pentru Maria, o femeie preoteasa) si parca am citit si in cartea despre semnificatia numelor ortotoxe si derivate din ele, ca Mara este Maria (e o carte scoasa pentru copii de biserica ortodoxa). Mama ce de petreceri la Mara Ioana
varsta lui Tudor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan