Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (132)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blue_flower spune:

Citat:
citat din mesajul lui lorex

Daniel de BF are o figur interesanta, de om inteligent asa...cred ca o sa ajunga vreun guvernant ceva..oricum, om mare!

_
Lorex, mama de martzishor cu bobitza de aur ...a inimii mele...

01.03.010 Every moment spent with you is a moment I treasure..
_

WOW, cum ti-ai dat seama de asta?
Seamana cu taica-su aproape leit si ce e mai naspa, am senzatia ca seamana cu socru', care e un om aspru si care nu rade aproape niciodata. Eu nu imi doresc ca bebe meu sa fie asa!!!!

de Daniel, n.01.02.2010, 3500gr, 51cm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns al3csa spune:

Citat:
citat din mesajul lui lalitica2000

eu zic ca il pasez bine, ca e fin...dar uite maine cand ii fac iar piure de legume am sa-l fac mai lichid ca sa zic asa, sa vad cum o fi. eu sunt tare stresata cu greutatea, ca de o saptamana a stagnat, el care pana acum, ma rog de la 3 luni incolo, a luat tare bine in greutate. inca este el in urma cu greutatea dar am vazut si copii mai slabi ca al meu. eu avand si pb cu glicemia cu atat mai mult trebuie sa-l fac cumva sa manance o anumita cantitate la masa, ca altfel daca nu ar fi pb asta nu m-as stresa asa de tare....rabdacol scrie pe mine....

Lali de David luptatorul nostru

Nu te mai stresa cu greutatea! Stiu prin ce treci si eu la fel de stresata eram, imi cumparasem un cantar si la fiecare baie in cantarea doar doar o lua si el cat altii in 10. Si ma enervam cand vedem 30 gr sau mai putin. Da-le incolo de kg important este sa fie bine, sa pape, sa fie activ!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miremia spune:

Citat:

eu zic ca il pasez bine, ca e fin...dar uite maine cand ii fac iar piure de legume am sa-l fac mai lichid ca sa zic asa, sa vad cum o fi. eu sunt tare stresata cu greutatea, ca de o saptamana a stagnat, el care pana acum, ma rog de la 3 luni incolo, a luat tare bine in greutate. inca este el in urma cu greutatea dar am vazut si copii mai slabi ca al meu. eu avand si pb cu glicemia cu atat mai mult trebuie sa-l fac cumva sa manance o anumita cantitate la masa, ca altfel daca nu ar fi pb asta nu m-as stresa asa de tare....rabdacol scrie pe mine....

Lali de David luptatorul nostru

Iar nu cred ca e relevant dar zic si eu...
Mara intre 6 si 7 luni a luat fix 120 de grame si doctorita mi-a zis sa nu ma agit pt ca de acum incolo se iau cam 250 de g pe luna. Poate Daviducu o sa recupereze saptamana viitoare gramele pe care nu le-a luat sapt trecuta.

Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010)

AMR 6 kg

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui xela_07
A incercat cineva sa faca gem (eventual ptr bebei - fara zahar) la masina de facut paine?

o reteta de biscuiti ptr bebelusi mai simpla are cineva?

Nu am incercat, dar mi-ai dat o idee f buna. Eu am masina de paine si o folosim la 2-3 zile. O sa incerc sa fac gem. Multam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miremia spune:

Mi-a amintit BF de intrebarea xelei referitoare la gem.
Tatal meu a facut de multe ori dulceata/gem la masina de paine si iesea delicios. Si acum slaivez cand imi amintesc ce gem de caise ii iesea. Am tot zis sa abuzez si eu de masina de paine a surorii mele si sa fac o dulceata cu fructoza in loc de zahar dar lenea.....

Eu nu mi-am luat si nu-mi iau masina de paine pe motiv ca ies niste briose MINUNATE. Cele 30 de kg luate in sarcina stiu la ce ma refer.

AMR 6 kg

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui larisel

In toata diversificarea noastra de pana acum la capitolul fructe stam tare prost... multe eriteme succesive si suprapuse...asha ca o lunga perioada nu le-am dat deloc ca masa, doar asha feliutze de diverse. De curand am inceput din nou sa le dau dimieatza spre pranz (pe la 10-11-12 depinde de somnul lor) deshi funduletzele tot nu arata foarte bine. Le plac strugurii la nebunie. Voi le-ati dat la bbi struguri? Cum? Eu ma chinui sa-i prepar vreo 1/2 de ora: tai fiecare bob cu cutzitul, scot samburii si la sfarshit pasez un pic nu de tot...oricum iese un must cu cojitze...ceva de genul... dar vad ca lor le place.

din 09.12.2009 mami de gemanutze

AMR 3 (+11)

Eu ii pun in feeder aproape orice fel de fruct, i-am dar si strugure. Rup boaba in 2, pun vreo 4-5 boabe si il las sa se chinuie :)
Nu inteleg de ce fac fetele tale eritem de la fructe. Al meu s-a inrosit o singura data de cand l-am nascut, inrosit nu bubite, nici nu stiu sigur ce inseamna eritem fesier. L-am dat cu Bepanten si a doua zi nu mai avea nimic. A fost de la pipi si scutec neschimbat pe timp de caldura mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalitica2000 spune:

eu am inceput diversificarea acum o luna si jumate si ma asteptam ca pana acu sa se obisnuiasca copilul. Numai daca ii este foame tare (ceea ce inseamna glicemie mica si nu-mi convine) mananca tot, chiar odata s-a intamplat sa-mi manance 200gr de piure. inrest e musai sa facem spectacol, in sensul ca tipa (fara lacrimi) si se foieste pe scaunul ala, isi intoarce capul. am incercat cu jucarii (desi stiu ca nu e bine sa-i distragi atentia cu asta), am incercat sa fac eu scheme, daca ii arat cum trebuie sa manance, ca uite mami mananca asa si plescai ca si cum as manca, se apuca si rade, imi zambeste si cum ii dau mancare, gata, s-a terminat cu prietenia. L-am lasat sa-si bage si mana sa vada ce e, i-am dat si lui o lingurita sa aiba si el...nada de nada...nimic nu merge cu el...zici ca n-ar fi al nostru....nici unul dintre noi nu-i fitzos cu mancarea...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui larisel

Iarashi o intrebare: voi cum imbracati copiii la somnul de noapte si cu ce ii inveliti si ce temperaturi aveti in camera?

La noi sunt cam 23-24 grade si mie mi se pare destul de frigutz...ma invelesc cu patura destul de groasa. Pe fetitze le imbrac in pijamale cu maneci lungi si "labutze" si le invelesc cu paturici subtziri. Azi dupa baitza le-am pus si un maieu de piele. Sunt eu friguroasa sau 24 grade toamna nu-s tot ca 24 grade iarna. Cred ca-s eu cu capu'...

din 09.12.2009 mami de gemanutze

AMR 3 (+11)

Il imbrac cu pijama formata din pantalon si bluza, pantalonul are labute, sunt nitel mai grosute, le-am primit cadou. I-am cumparat pijama de iarna din Kiabi, ca erau 2 la pret de 1, dar e flausata, l-am imbracat intr-o seara si a urlat imediat de caldura, deja transpirase. Nu stiu cate grade sunt in casa. Taica-su se acopera cu paturica subtire bagata in cearsaf plic. Pe Dani il acopar cu paturica subtire, dar nu sta acoperit, se foieste si se descopera.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui miremia

Citat:

Iar nu cred ca e relevant dar zic si eu...
Mara intre 6 si 7 luni a luat fix 120 de grame si doctorita mi-a zis sa nu ma agit pt ca de acum incolo se iau cam 250 de g pe luna. Poate Daviducu o sa recupereze saptamana viitoare gramele pe care nu le-a luat sapt trecuta.

AMR 6 kg

da mai, dar fata ta nu are 6kg...daca david ar avea si el vreo 7 jumate sau in sus, n-ar fi pb. david in primele 2 luni a pus cate 300gr, a treia luna 400 gr si pe urma dupa ce am ajuns acasa-acasa,a inceput sa ia 970gr, 760gr, 730gr...tocmai ce era si el pe drumul cel bun, acu sper sa nu-mi faca vreo surpriza neplacuta...acu luna asta sa vedem....

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui al3csa

Citat:

Nu te mai stresa cu greutatea! Stiu prin ce treci si eu la fel de stresata eram, imi cumparasem un cantar si la fiecare baie in cantarea doar doar o lua si el cat altii in 10. Si ma enervam cand vedem 30 gr sau mai putin. Da-le incolo de kg important este sa fie bine, sa pape, sa fie activ!!

de Yannis Andrei (23.01.2010)
DOAMNE DA-NE PUTERE SI SANATATE !!!

O definitie data mamei pe care am auzit-o candva, este "Cineva care spera pentru tine"
-Din "Cartea prieteniei, a lui Francis Gay"

"Stii? Eu m-am nascut ca am vrut sa fiu cu mama mea." -- Yannis

apropos de greutate..cat are Yannis al tau? ca parca se nascuse cu 1kg si ceva, nu?
stiu ca daca este vesel si activ, inseamna ca e sanatos, dar na, tot nu pot sa nu ma agit din cauza mancarii...

Mergi la inceput