De ce atit de multe operatii cezariene in RO?(3)
Raspunsuri - Pagina 7
andre_ea spune:
quote:
Originally posted by absoluta
"Si mai am o lista de "framintari" legate de cezariana. Poate ma lamuriti voi:
- se face clisma?
- cit de mult trebuie sa ma epilez in zona "de jos": complet sau e ok si doar ce e la suprafata?
- sonda urinara se baga prin uretra? daca da, cam la ce sa ma astept: doare rau sau e doar incomoda?"
Eu am nascut la Municipal, ma gandesc ca conteaza si spitalul unde nasti. Nu mi s-a facut clisma. Am mancat seara pe la 11 ultima oara si a doua zi la 9.30 intram in operatie.
Pentru cezariana cred ca e ok doar suprafata, oricum te aranjeaza acolo.
Mie mi-au pus sonda pe "viu". N-am simtit absolut nimic. Cred ca conteaza si mana asistentei. Era doar o senzatie ciudata ca fac pe mine si simteam nevoia sa ma abtin. Cand mi-a spus o asistenta ca sonda deja functioneaza m-am relaxat si am uitat ca o am.
Cat despre nastere, eu as fi ales natural cu epidurala. De fapt pe asta am mers, dar la 41 sapt. si 2 zile s-a incercat o declansare care nu a functionat. Si a doua zi am intrat in cezariana.
Cel mai bine e sa asculti opinia medicului tau, el stie ce e mai bine pentru tine pentru ca iti cunoaste istoricul medical.
Iti doresc nastere usoara si un bb sanatos! Asta e cel mai important. Felul in care vine pe lume e doar un mic detaliu. Sanatos sa fie!
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005
mariana_1976 spune:
Katia1978 eu sunt in mari dubii daca sa nasc vaginal dupa cezariana sau nu desi doctorii aici in Suedia ma incurajeaza sa o fac.
Da o cautare pe Google cu VBAC si vei gasi o multime de info in engleza.Am impresia ca in Romania asta e ceva f. nou si neobisnuit desi in alte tari se practica din anii 80-90.
Care a fost motivul cezarienei tale? S-a apreciat ecografic grosimea peretelui uterin la nivelul inciziei dupa operatiei si post operatoriu in sapt.27-35?
Cica procentul de reusita al unei nasteri vaginale dupa cezariana ar fi intre 60 si 80%, iar cel de ruptura uterina scazut, doar 1%, dar... nu se poate prevedea nimic dinainte si exista riscuri atit in cazul de cezariana repetata cit si in cel de VBAC.
Mariana 33+
mama de Monica, Matei si Markus
absoluta spune:
Acum dupa ce am aflat cum o sa nasc pot sa raspund si eu la intrebarea acestui topic.
Numarul cezarienelor este mare si zic eu o sa fie in crestere deoarece sunt cu mult mai multe probleme medicale ca pe timpul mamelor noastre. Uitati-va si la numarul infertilitatii cum este. Este in crestere sau in descrestere?!
Asa ca sa lasam ironiile penibile si comentariile ridicole cum ca este diferenta intre o mama care a nascut normal si una care a nascut prin cezariana. N-as dori nimanui sa treaca prin ce am trecut eu timp de 7 ani ca sa pot sa am sarcina asta. Asa ca fiecare are "soarta" ei. Nu cred ca una din voi care vrea la cerere cezariana si o apuca sa nasca inainte de data stabilita nu se duce si naste normal cum nici alta care si-a impus sa nasca normal si are probleme pe ultima suta de metri si alta sansa nu are decat cezariana nu o face.
anky spune:
quote:
Originally posted by mariana_1976
Katia1978 eu sunt in mari dubii daca sa nasc vaginal dupa cezariana sau nu desi doctorii aici in Suedia ma incurajeaza sa o fac.
Da o cautare pe Google cu VBAC si vei gasi o multime de info in engleza.Am impresia ca in Romania asta e ceva f. nou si neobisnuit desi in alte tari se practica din anii 80-90.
Care a fost motivul cezarienei tale? S-a apreciat ecografic grosimea peretelui uterin la nivelul inciziei dupa operatiei si post operatoriu in sapt.27-35?
Cica procentul de reusita al unei nasteri vaginale dupa cezariana ar fi intre 60 si 80%, iar cel de ruptura uterina scazut, doar 1%, dar... nu se poate prevedea nimic dinainte si exista riscuri atit in cazul de cezariana repetata cit si in cel de VBAC.
Mariana 33+
Daca pozitia bb-ului este corecta nu ai de ce sa iti faci griji,ai incredere in medici.Nu esti prima care naste natural dupa o cezariana,e foarte normal.Uita povestile cu ruptura uterina,medicul ti-ar fi spus daca ar fi pericol de asa ceva.Go for it si nu mai asculta timpeniile de pe forum.
In Ro medicul vrea mai multi bani in buzunar si iti impuie capul cu tot felul de prostii.Zau asa...
Succes
Anca,Bianca 02.02.03 si Cris 12.05.05
mariana_1976 spune:
Anky iti multumesc mult de tot pentru incurajari!
Chiar am nevoie de ele in aceste momente.Te admir foarte mult ca ai reusit si pentru mine esti un exemplu excelent ca se poate!
Sper sa am bafta sa fie bine si sa va pot scrie aici povestea nasterii mele in februarie.
Mariana 35+
rusemanuela spune:
Pai lucrurile nu sunt criar asa de complicate daca va este frica de capacitatea medicului de a decide in locul vostru in ce fel sa nasteti intrebati alte mamici care au nascut cu el cum a fost, pentru ca dupa o saptamana si la 42 de zile vin la control si le gasiti chiar la usa lui.
Eu am nascut prin cezeriana acum 2 luni si jumatate si nici acum nu ma pot misca cu trebuie (ex. nu ma pot da jos din pat repede daca e nevoie), nu pentru ca operatia a fost facuta prost ci pentru ca asta peresupune o cezariana iar primele 2 saptamani sunt criminale cu toate calmantele lor cu tot, insa nu am avut de ales pentru ca bb a refuzat sa iasa, si tocmai asta e ideea trebuie sa puteti avea incredere in medic si daca va spune ca trebuie cezariana inseamana ca trebuie ca altfel se defecteaza bb, daca nu peste nasterea normala se trece mult mai usor, organismul isi revine mai repede.
In plus nu am auzit pe nimeni sa strige mai mult de 10 minute la o nastere naturala si am stat o zi intreaga la travaliu bb al meu s-a nascut al 7 lea in ziua respectiva si am stat 5 zile in spital dar depinde si de politica spitalului in care doriti sa nasteti.
Si daca vreti sa stiti cam ce inseamna o operatie cezariana adunati durerile de dupa nastere (fiecare osisor) cu durerile provocate de incizie (nu puteti incorda/controla nici un muschi in zona abdominala) + ceva dureri de cap de la anestezie + plus un bb care urla non stop + spalat, calcat, lapte din 3 in 3 ore si trageti singure concluzia.
flaviutza spune:
Totusi, in conditiile din ro eu optez clar pentru cezariana. nu vorbesc de clinicile private, vorbesc de spitale in general.
ca viitoare mamica, ar trebui sa te gandesti mai intai la copil si apoi la tine. din pacate(si aici ma includ si pe mine) ne gandim si punem totul in balanta raportat la durerile noastre. hotaram pt una sau alta in functie de noi, nu de copil
eu am nascut cu cez de urgenta, dupa ce medicul meu a incercat orice numai sa nasc natural. si cand a vazut ca nu se poate, a reusit sa scoata dupa cezariana un copil cu apgar 2.
din fericire, la noi nu au fost urmari...dar ,daca dai un search pe forum, gasesti o gramada de copii ramasi cu sechele in urma nasterii normale.
prietena mea, la fel. desi avea bani cat sa nasca unde pofteste, a nascut normal, ca asa citise ea. in coditiile de spital de tg jiu, unde de regula sunt cate 5 nasteri odata.
si s-a ales cu un copil cu probleme neurologice cauzate de hipoxie.niciodata nu isi va ierta lucrul asta. o cezariana programata, desi presupunea mai multa suferinta pt mama, i-ar fi salvat copilul
ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/
Cristina_C spune:
Fiecare are dreptul sa aleaga felul de a naste, insa sunt curioasa daca, in Romania, numarul nasterilor naturale cu complicatii, de la care copilul a ramas cu sechele, etc este mult mai mare decat numarul nasterilor naturale reusite.
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...
cristina26 spune:
Eu nu am nascut in Romania dar sincera sa fiu doresc la ori si cine o nastere usoara si un doctor bun ca al meu. Aici in USA epiduralul este o procedura de rutina dar din cauza faptului ca am ajuns prea tarziu la spital la 10:30 si am nascut la 11:04 mie nu mi s-a dat. Cand am ajus la spital eram dilatata complet doctorii au decis ca e prea periculor si neeficient in acelasi timp sa am epidural.
Doctorul meu mi-a explicat cu lux de amanunte ceea ce face si ceea ce am sa simt eu. Totul a fost prevazut si nu am avut nici un fel de surprize. Dupa ce am nascut m-am simtit atat de usurata si bine ca am coborat singura de pe masa de nastere si am vrut sa merg sa imi vad copilul dar m-au oprit si mi-au spus ca trebuie sa stau in carucior ca o sa imi aduca asistenta copilul. Ma simteam atat de bine dupa nastere ca puteam sa imi iau copilul in brate si sa ma duc acasa pe jos.
Sincer doresc ca fiecare dintre voi sa aiba o nastere la fel de usoara ca a mea si sa aiba copil/copii sanatosi.
What we have once enjoyed we can never lose... all that we love deeply becomes a part of us" - Helen Keller
Cristina mama ingerasului Paul
Bebe Paul al meu e ingeras
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=b2d4d0366fd97a7fe09e3&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet
14+
Cristina_C spune:
Da, se poate naste natural si usor, "ca la carte" chiar si fara anestezie. Si eu am avut parte de asa ceva, desi bb era mare n-au fost complicatii de nici un fel. Si recuperarea a fost extrem de rapida.
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...