De ce atit de multe operatii cezariene in RO?(3)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ALINATXA spune:

Si inca ceva.Asta ca sa raspund de ce eu tind sa aleg cezariana.Acum o sapt am fost la spital cu o prietena care a nascut.Au bagat-o in sala de travaliu cu toate ca ea pe de o parte era diabetica,pe de alta parte discutase foarte clar cu doctora ptr cezariana.Avand in vedere ca sa stabilit modalitatea de nastere nu a mai fost nevoie de analiza culturilor din col.Cand a ajuns la spital avea dilatarea 3.Vine doctora si da verdict:nastere naturala FARA NICI UN FEL DE ANESTEZIE.Nu vreau sa mai imi amintesc ce am vazut acolo.Mamici tipand si urland ,b\nebagate in seama,etc.Ce sa mai jale mare.Am stat afara la geamul unde ea nastea dupa 5 ore de travaliu .In momentul in care eu am auzit-o pe ea spunand ca numai poate,ca nu stie sa impinga si pe o nenorocita de asistenta care o injuRA aproape si ii se adresa cu :HAI FAIIII FEMEIEEEEEE CE DRACU FACI!!!!am decis.
Ma rog in cele din urma a reusit sa nasca un baietel cu ceva probleme din cauza faptului ca a luat acel streptococ b de la mama.
Acum vin eu si intreb?INCURAJEAZA DOCTORII CEZARIANA SAU NU?Doctorii nici macar nu sunt adeptii anesteziilor si sunt foarte multi calai fara pic de mila si sensibilitate.Eu personal am testat vreo 2 pana sa ma decid la cel care ma va asista dar am decis sa nasc prin cezariana.Daca doctora imi va garanta ca va fii mai usor cu o anestezie epidurala sau de alta natura o sa incerc si natur.Insa la mine sa instalat din aceea seara o stare de teroare,de frica de de de.

33+saptamani http://new.photos.yahoo.com/naomi_creamy/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns absoluta spune:

Mda....citind tot ce ati scris aici m-am debusolat total.
Sunt o mamica de martie 2007 si urmeaza ca saptamana ce vine sa merg la doctor si sa discutam si modalitatea nasterii.
Sincera sa fiu si cu mana pe inima va spun ca nu stiuuuuuu, nu stiu cum si ce e mai bine....m-ati bagat rau in ceata... daca nasc cum zice doctorul si pe urma sa regret o viata ca puteam sa nasc altfel si eu nu am facut nimic pentru asta?!

Si totusi daca putem noi sa alegem cum sa aducem pe lume asa cum spunea cineva "mainile spre rai" cum stim ce e bine sa alegem?
Pana a citi aici eram 50% pentru cezariana si 50% naturala, urma si procentul medicului.....acum....la naiba ....nu mai stiu nimic.
Credeti-ma sunt o persoana puternica, am 32 de ani si de 7 ani "am luptat" (spitale, medici, asistente, bani, taraganeli,indiferenta, laparoscopie, histeroscopie) si acum ..nu stiu....parca nu mai sunt eu...nu stiu ce sa faaaaaaaaaac......

Mergi la inceput

"Si mai am o lista de "framintari" legate de cezariana. Poate ma lamuriti voi:
- se face clisma?
- cit de mult trebuie sa ma epilez in zona "de jos": complet sau e ok si doar ce e la suprafata?
- sonda urinara se baga prin uretra? daca da, cam la ce sa ma astept: doare rau sau e doar incomoda?"

Mergi la inceput

- se face clisma?
- cit de mult trebuie sa ma epilez in zona "de jos": complet sau e ok si doar ce e la suprafata?
- sonda urinara se baga prin uretra? daca da, cam la ce sa ma astept: doare rau sau e doar incomoda?"

Mergi la inceput

- se face clisma?

Mergi la inceput

Uh...imi cer mii de scuze...din cauza netului. Va rog scuzati-ma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

[quote]Originally posted by absoluta

- se face clisma?
cred ca depinde si de doctor mi-e nu mi-au facut si mancasem ultima data cu 12 ore inainte dar nu fusesem la toaleta.
la mine operatia este la un deget de unde incepe parul

nu stiu exact unde mi-au montat sonda dar au facut-o dupa ce imi facuse epidurala deci nu stiu daca doare.Nu am simtit ca o am ci doar un pic de disconfort cand mi-a scos-o a doua zi.

Miruna + Alexei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

Cum am ajuns eu la cezariana? La inceputul sarcinii imi doream ca totul sa mearga bine, sa nu am probleme.Sa zicem ca 1 procent din 100% ma dandeam la cezariana, dar raspunsul a doi medici la care mergeam a fost 90 % din femei nasc normal pt ca asa e firesc, iar pt cele 10% cu probleme si risc este recomandata cezariana.Buuuun, am timp si incep sa ma pregatesc pt nasterea normala (eu am miopie, dar oftalmologul a zis ca-i mica si nu-mi da rec. de cezariana).Pana in iulie sarcina mergea ff bine, la controlul din august doctorul constata ca sarcina mea stagneaza (bebe avea 32 sapt si eu cronologic 35).Si de aici a inceput nebunia. Perfuzii sa-l ingrasam pe bebe.A reusit sa ajunga la o dezvoltare de 34 sapt si eu aveam 38 si s-a decis cezariana (aveam f putin lichid, asa am avut toata sarcina).Daca ma lasa pana la termen risca hipoxie fetala, asa am intrat la operatie cu diagnosticul de hipotrofie fetala.
Nu mi-au facut clisma, nu am mancat dupa ora 16 si a doua zi eram programata.
M-am ras singura, taietura este foarte jos sub linia bichinilor.
Cezariana mi-au facut-o cu anestezie generala pt ca am facut un puseu de tensiune (am intrat in sala cu 170 cu 100) si nu mi s-a reglat decat la iesirea din terapie si cand am stiut ca bebe e bine!
Dupa aceasta experienta, daca vom mai avea un copil, chiar voi cere cezariana, pt ca eu am resimtit-o ca o nastere cu experienta pozitiva!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

- Mie la prima ceza mi-a facut clisma, insa la a doua nu mi-a mai facut. Oricum, cu o zi inainte nu mancasem mai nimic.
- poti sa nu te epilezi deloc, ca oricum te rade o infirmiera cand te internezi COMPLET, indiferent cum nasti! Aa, da, nu uita: pune in geanta pentru spital si un aparat de ras de unica folosinta!
- Da, sonda se baga prin uretra. Doare putin cand ti-o baga...dar trece repede, intr-o secunda-i gata! De fapt e mai mult o usturime combinata cu senzatie de pipi. Dupa ce ti-a bagat-o, nu mai simti nimic. Nu simti sonda, stai calma! E acolo, dar n-o simti. Cand ti-o scoate, a doua zi, simti tot asa...putina usturime.

quote:
Originally posted by absoluta

- se face clisma?

_Ella, Emma & Matei

Emma-Andreea, minunea mea....
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=11054

Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237

Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katia1978 spune:

Buna fetelor! Am si eu o intrebare: a nascut cineva normal dupa cezariana? Eu una nu as mai vrea cezariana, dar doctorul meu face automat inca o cezariana dupa prima...

Mergi la inceput