De ce atit de multe operatii cezariene in RO?(3)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Bine spus, Rhoneea ca si multi plecati din tara nu prea mai au nici contact nici nu prea mai stiu ce se intampla in tara. Si eu am o sora medic chirurg - cu siguranta iti pot spune ca actul medical nu este asa cum l-ai prezentat tu .

Se fac anestezii epi + rahi la cezariene pe banda, nu se prefera generala decat in cazurile in care chiar este necesara. Si asta ramane la latitudinea unui medic nu a noastra sa ne dam cu parerea.

Pupici

saptamana 38 Alessia Maria

bb mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rhoneea spune:

Asa si eu ce am zis??Sunt si exceptii...

irina mami de Pierre-Sebastien http://community.webshots.com/user/rhoneea?vhost=community
sau
www.totsites.com/tot/babysebastien

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rhoneea spune:

Rectific nu am prezentat eu actul medical...mai arunca un ochi pe la arhive...sa vezi ce "complimente"frumoase au cadrele medicale...si hai nici chiar asa...ca vedem si la tv ce se intampla.N-a zis nimeni ca e demodata anestezia generala...(sunt exceptii in care femeile nu pot avea rahi)dar daca pot face rahi de ce li se face generala?Hai ca n-am chef de cearta...dar zau mai aruncati un ochi pe la arhive.Si aproposss cititnd in arhive....cam 80% femeile sunt dezamagite de cadrele medicale...de ce?pentru ca,cadrele medicale sunt exceptionale?...Si eu am cunostiinte care lucreaza in medicina...degeaba ma convingi ca nu e chiar asa....Ma rog...Toate cele buna.Sa auzim de bine

irina mami de Pierre-Sebastien http://community.webshots.com/user/rhoneea?vhost=community
sau
www.totsites.com/tot/babysebastien

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Revin la subiect... am nascut de doua ori natural, prima data o fetita, acum doi baieti gemeni.

Eu personal sunt pentru nasterea naturala (atunci cand se poate...)Normal ca daca exista motive intemeiate (nu de genu' ca vrea dr. sa nu fie deranjat si atunci isi programeaza pacientele la cezariene... asta mi se pare o tampenie dar vad ca din ce in ce mai multi dr., in special prof. conf., recurg la metoda asta) care pot pune in pericol mama si bb-le sunt de acord cu cezariana.
Eu am insistat sa nasc normal si la sarcina gemelara, iar doctorul meu a fost de acord, dar n-a putut sa-mi spuna pana in ziua cu pricina daca se poate sau nu... Puteam sa nu fie amandoi asezati in pozitie craniana sau puteau sa incerce sa iasa odata si atunci ar fi aparut probleme la bb-ii si s-ar fi ajuns la cezariana de urgenta.
Dar au stat cuminti si au iesit pe rand.
La prima nastere a fost fara epidurala (nu mai era timp) la a doua cu epidurala.
Pt. mine a fost f. usor, probabil si pt. ca rezist altfel la durere... ce sa zic...

La a doua nastere am cerut epidurala pt. ca urla destule mamici in jurul meu si m-am gandit ca probabil prima data a fost o intamplare ca nu m-a durut prea tare si acum n-o sa mai am bafta asta. Dar cred ca rezistam si fara epidurala... Acum nu-mi pare rau ca am facut-o pt. ca am vazut cum e si cu anestezie... n-am simtit nimic, chiar nu-mi venea sa iming bb-le... nu ma trecea

Iar dupa nastere m-a tinut cusatura pana mi-a scos firele de la exterior... m-a mai jenat un pic si in ziua aia. Dar n-au fost dureri f. mari... Era totusi o cusatura, e normal sa doara putin.

Am stat in salon cu mamici cu cezariene ... si nici una nu era f. incatata ca s-a ajuns la cezariana, aveau dureri de la operatie, se ridicau f.f. greu din pat... Le era greu sa stea cu bb... La ele a fost nevoie de cezariana (una pierduse lichidul in urma cu 12 ore si tot nu avea contractii asa ca s-a ajuns la cezariana, cealalta a avut bb-le f. mare... 4800g)

Am scris toate astea pt. mamicile care inca sunt in dubii daca sa nasca sau nu natural din cauza fricii de durere.
Mie mi-e frica si de un ac... cand faceam analizele nu puteam sa ma uit... sau cand imi puneau branula, faceam injectii... Dar daca e sa aleg intre natural si cezariana, mi-e mai frica de cezariana... e o taietura, o operatie... Dupa parerea mea se vindeca mult mai greu si refacerea este mai dificila.

Nu sunt de acord nici cu parerile ca nasterea e un lucru natural, daca bunica a putut noi de ce nu putem... dar nici sa recurgem la cezariana... Exista varianta de mijloc natural cu epidurala.
Am fost f. multumita ca am putut sa nasc de fiecare data natural.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinouka spune:

intrucat nu am "bifat" vreo nastere pana acum, cred ca este foarte mic riscul ca ceea ce voi scrie sa fie o justificare a unei decizii luate subiectiv, in propriul caz.

intrucat nu sunt nici statistician, nici sociolog sau expert medical, cred ca este foarte mare riscul ca ceea ce voi scrie sa nu aiba vreo relevanta "stiintifica", sa poata raspunde la intrebarea lansata odata cu aceasta tema.

dar poate ca, privind cumva din exterior, as putea aduce o contribuite cat de mica la aceasta tema in care vad ca toate fetele s-au implicat puternic. :-)

cred ca cezarienele sunt atat de frecvente in romania pentru ca multe fete le privesc ca pe niste solutii de a incheia mai repede un proces care altfel e destul de lung, de a-l incheia fara sa simta cand altfel ar fi dureros, de a se scuti de niste eforturi despre care au auzit multe si pe care, sa fim sincere, nu si le doreste nimeni mortis. desigur, operatia presupune ALTE eforturi, alte greutati, alte riscuri. dar cred ca pentru fetele care opteaza pentru cezariana, toate acestea sunt cumva secundare. ceva la modul "cat de greu poate sa fie"?
nu stiu cum se face raportul, comparatia intre doua zile de recuperare in pat si un travaliu de 6 sau 9 ore. intotdeuna vor exista fete care vor opta pentru travaliu si altele pentru care doua zile de stat in pat ar fi de 10 ori mai acceptabile.

trecand mai departe. cred ca sunt o serie de amintiri-anexa ale nasterii naturale pe care unele fete ar vrea sa le evite. discutiile mai mult sau mai putin amabile cu personalul medical, tema involuntara, cred, indusa de strigatele si suferinta altor gravide gata sa nasca in jur. adica imi imaginez ca nu e usor sa iti spui ca va fi bine si ca va fi usor atunci cand auzi din toate partile gemete de durere si, eventual, comentarii "prietenoase" din partea unora sau a altora. in astfel de conditii, cred ca ideea ca in curand vei adormi sau, cel putin, vei fi anesteziata de la la brau in jos este cumva reconfortanta. deci si acesta ar putea fi un motiv.

poate ca unele opteaza pentru cezariana gandindu-se ca, intr-un fel sau altul, indiferent de calea prin care vor naste, tot "la cutit" vor ajunge. cu alte cuvinte, "daca tot e sa ma taie, mai bine pe burta decat in alte parti". desi stiu bine ca nu este acelasi lucru, genul asta de "nuante" nu contezeaza mult pentru cineva care abordeaza astfel problema.

cat despre faptul ca in occident tot mai multa lume merge pe varianta cat mai naturala in vreme ce la noi cezarienele sunt in crestere, nu vad nimic anormal aici. este in firescul lucrurilor ca tot ce se intampla la noi sa aiba o intarziere, un delay fata de ce este in vest. se intampla pe toate planurile, de la cel economic la cel al societatii civile, de pilda. sa nu ne mai miram si sa ne reamintim si de voluptatea cu care alegem sa facem unele lucruri doar pentru ca, acum niste ani, nu ne erau accesibile. pentru ca era si cazul cezarienelor. nu putem sari direct la nivelul de afara. trebuie sa ne recuperam, in ritmul nostru, intarzierile si sa fim in permanenta lucide, constiente de acest fapt.

va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

quote:
Originally posted by irinouka
cred ca cezarienele sunt atat de frecvente in romania pentru ca multe fete le privesc ca pe niste solutii de a incheia mai repede un proces care altfel e destul de lung, de a-l incheia fara sa simta cand altfel ar fi dureros, de a se scuti de niste eforturi despre care au auzit multe si pe care, sa fim sincere, nu si le doreste nimeni mortis. desigur, operatia presupune ALTE eforturi, alte greutati, alte riscuri. dar cred ca pentru fetele care opteaza pentru cezariana, toate acestea sunt cumva secundare. ceva la modul "cat de greu poate sa fie"?
nu stiu cum se face raportul, comparatia intre doua zile de recuperare in pat si un travaliu de 6 sau 9 ore. intotdeuna vor exista fete care vor opta pentru travaliu si altele pentru care doua zile de stat in pat ar fi de 10 ori mai acceptabile.

Ai dreptate, poate ca asa gandesc.

Pot spune insa ca am uitat cat de intense au fost durerile in timpul travaliului meu de 16 ore, stiu doar ca nu mai puteam respira de durere cand eram pe masa si ma apasau sa iasa copilul dar CEZARIANA nu o voi uita niciodata, cu ea traiesti in fiecare zi si se face simtita la schimbarea vremii mai ales in zonele unde ploua zilnic. Este un mit ca este mai putin dureroasa, este o solutie de scurta durata nu pe termen lung.

Otilia, Vlad si Ana Maria (18 Decembrie 2004)
www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ashera spune:

Sunt insarcinata in saptamana 39 si voi naste in 08.08 prin cezariana. Nu am ales eu o astfel de nastere, m-am pregatit pe toata perioada sarcinii ptr nasterea naturala, dar in urma cu o saptamana bebele a hotarat sa se intoarca cu capul in sus. Date fiind ultimele schimbari, dr a hotarat ca nasterea prin cezariana ar fi cea mai buna solutie, atat ptr bb cat si ptr mine.

saptamana 39

Christian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Eu cred ca ar trebui sa ne punem problema altfel. Cele care au indicatie de la medic pentru cezariana nu au de ales, din motive medicale.
Problema in Romania este de ce aleg multe fete care nu au nici o problema sa faca cezariana, pe motivul ca "nu doare", nestiind avantajele nasterii naturale pentru organism. Pentru ca in Romania nu exista consiliere in acest domeniu, nu exista cursuri prenatale.
Si inca ceva in Romania nu este acceptata ideea unei a-2a nasteri naturale dupa cezariana. Nu imi dau seama de ce, pentru ca avem totusi cativa medici foarte buni...poate din prejudecata?

Roli 16+ si mamica lui Marc (9 iunie 2006)

http://www.helpsonia.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelda spune:

quote:
Originally posted by roli25

Eu cred ca ar trebui sa ne punem problema altfel. Cele care au indicatie de la medic pentru cezariana nu au de ales, din motive medicale.
Problema in Romania este de ce aleg multe fete care nu au nici o problema sa faca cezariana, pe motivul ca "nu doare", nestiind avantajele nasterii naturale pentru organism. Pentru ca in Romania nu exista consiliere in acest domeniu, nu exista cursuri prenatale.

Nu totdeauna motivul e ca"nu doare", drept dovada exemplul meu. Eu am citit, m-am documentat(avantaje, dezavantaje in ambele variante) si, pentru ca nu am gasit medic care sa-mi motiveze cu argumente convingatoare ca nasterea naturala este mai buna din toate punctele de vedere, am ales cezariana.
E adevarat totusi ca sunt multe tinere mame care aleg cezariana din "auzite", cum ca ar fi mai bine.

Sfatul meu este ca fiecare sa se documenteze si, daca este pregatita psihic pentru incercarea de a naste natural, sa o faca.

Eu, asa cum am spus si mai sus, am luat in calcul si copilul, pentru ca, dupa 3 ani de incercari nereusite, o stare psihica nu tocmai buna, imi doream copilul atat de mult incat nu am vrut sa risc nimic. Oricum, toata sarcina am stat cu grija sa nu se intample ceva. Nasterea copilului a adus tottul la normal, psihic si fizic. Faptul ca era sanatos mi-a ridicat moralul, iar ce dureri am simtit in seara de dupa operatie erau neansemnate pe langa bucuria de a-mi vedea copilul sanatos. Nu mi-as fi iertat greseala, daca as fi nascut normal si s-ar fi intamplat ceva.
Asta a fost hotararea mea si sunt foarte multumita de ea.

Va pup pe toate, si imi pare rau ca nu am timp mai mult sa intru pe net. Spiridusul meu, sau "argint viu" cum ii spun bunicii, David nu ma lasa in timpul zilei sa stau la calculator. Trebuie sa ne jucam continuu, sa dansam, orice, numai sa nu stea locului.

Va multumesc pentru atentie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Exact asta spuneam ca in Romania nu gasesti consiliere, decat daca ai norocul de a avea un medic bun care sa te consilieze corect. De aceea si tu si multe alte fete trebuie sa ia decizii singure.
Eu una mi-am dorit nastere naturala si m-am documentat cat am putut, insa la sf celor 40 de sapt. dr. meu a decis ca tb. cezariana. Am avut noroc de un dr. bun care a luat decizia corecta.
Dar nu mi se pare normal ca pacienta sa fie lasata sa aleaga singura, in conditiile in care nu i se explica nimic, mai ales ca nu toate se documenteaza. Problema e ca in Romania se fac mai toate dupa ureche.

Roli 19+ si mamica lui Marc (9 iunie 2006)

http://www.helpsonia.com/

Mergi la inceput