De ce atit de multe operatii cezariene in RO?(4)
Raspunsuri - Pagina 16
OanaRusu spune:
Otilia a sintetizat pentru ca a trecut prin ambele - la fel ca mine
Am mai scris aici - ma intreb de ce tot intru, poate din dorinta de a vedea ca mai sunt si alte mame care simt/gandesc ca mine - Otilia
Am avut o cezariana fara prombleme. Mie mi se pare mai putin riscant sa nasti natural (cum am facut eu) dupa cezariana decat sa fi taiata a doua oara. Doua taieturi - una peste alta - nu m-a atras deloc.
In 2 ani nu pot spune de cate ori mi s-a spus ca am fost inconstienta, ca nu-mi dau seama de riscuri. Macar ca toata lumea falfaie steagul cu "fiecare alege" - ne dorim, fiecare dintre noi - sa faca si cel de langa noi ca noi doar pentru a confirma ca am ales corect.
Ceea ce e stupid pana la urma - dar face parte din natura umana.
Liliana, eu respect la fiecare alegerea, dar frica nu e un motiv pentru cezariana. Adica frica gravidei de durere.
Daca ar fi frica un motiv, tare as vrea sa stiu cum va puteti creste copii. Lor le este frica de oameni straini, de separare, de locurile noi, de supa din care ies aburi, de tanti / nenea doctor, de dentist.... ce sa mai scriu aici? E prea lunga lista.
Frica ne este tuturor mereu - de ziua de maine, de guvern, de taxe, de boli... Dar asta nu ne impiedica sa o confruntam - frica, care va sa zica.
De aceea te nominalizez Liliana, pentru ca ai vorbit de frica, nu te supara
Treaba ta - as prefera anestezie generala cand merg la dentist, atat mi-e de groaza, si totusi ascult medicul care imi spune ca nu-i cazul
Mamicilor care intra aici pentru a gasi un raspuns la intrebarea "cum sa nasc" le spun doar atat: responsabil. Nasteti responsabil pentru viitorul vostru si al copilului.
Si tot nu ma opresc - pentru ca aici am lasat acea portita, alegerea cezarienei pentru ca e mai sigur pentru copil.
Depinde de situatie - daca e in suferinta fetala, categoric nu se pune problema de vaginal, dar daca e doar drobul de sare care poate cadea in capul copilului - cum s-a intamplat la vecina...
Cred ca dc gravidele ar avea insotitor la nastere ar fi mai putine cezariene. Daca ar fi invatate cum sa gestioneze travaliul nu s-ar bloca intre spaima si disperare.
(si acum chiar m-am oprit )
www.la-taclale.ro" target="_blank">Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor
miram spune:
Citat: |
citat din mesajul lui OanaRusu Otilia a sintetizat pentru ca a trecut prin ambele - la fel ca mine Am mai scris aici - ma intreb de ce tot intru, poate din dorinta de a vedea ca mai sunt si alte mame care simt/gandesc ca mine - Otilia falfaie steagul cu "fiecare alege" - ne dorim, fiecare dintre noi - sa faca si cel de langa noi ca noi doar pentru a confirma ca am ales corect. Ceea ce e stupid pana la urma - dar face parte din natura umana. |
Da cred ca cel mai bine raspund mamele care au trecut prin amandoua. Defapt pe mine m-a convins o astfel de persoana- pe care deasemenea o "comenteaza" si acum grupul prietenilor
PS Cred ca apropos de dorinta de-a confirma ca am ales corect- eu am fost milimetric aproape de o cezariana de urgenta, poate din cauza asta scriu aici!
Otiliav spune:
Am uitat sa scriu ceva. Cine mai are copii acasa trebuie sa se gandeasca si la ei inainte de a alege operatia.
Si fata de ei suntem responsabile nu numai fata de copilul din pantec.
Eu nu-mi fac griji cu ridicatul nou nascutului dar daca ajung la operatie ma gandesc ce ma fac cu cea de 1 an si 7 luni care cere in brate cand chiar nu mai poate merge sau trebuie pusa in scaunul de masina, e ceva normal la varsta ei.
Sunt constienta ca vor fi dureri la inceputul travaliului dar nu putem compara durerile cu o operatie.
Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) si 36+ Iulia Alexandra
SuperMami_1 spune:
Pentru ca nasterea naturala e mult mai "imprevizibila"in spitalele din tara, pentru ca nu mai avem incredere in personalul medical din tara, iar operatia ii responsabilizeaza un pic mai mult pe doctori si personalul medical.
Albumele noastre
liliana83 spune:
Eu cred ca frica este un motiv ff intemeiat .Frica de durere si frica de a nu i se intampla ceva neprevazut copilului. Din pacate se intampla prea des ca sa poti folosi sintagma " drobul de sare". De ce sa risc? daca se intampla ceva cu copilul , ma ajuta cu ceva parerile ulterioare de rau ale celorlalti, eventual faptul ca am avut de ales si-am preferat sa risc ? vorbesc aici strict despre mine, sa nu se inteleaga gresit. Poate sunt eu prea negativista in acesta problema, dar merg dupa principiul " paza buna trece primejdia rea".
liliana83 spune:
Inca ceva, poate o sa par dura dar exact asa gandesc: pentru un copil de un an si 7 luni se poate face un efort financiar si angaja temporar pe cineva sa aiba grija de el pana se pune mama pe picioare dar pentru un copil nenorocit pe viata nu stiu ce se mai poate face...
OanaRusu spune:
Imi pare rau pentru convingerea ta ca nasterea naturala aduce pe lume copii nenorociti pe viata.
Spuneai ca nu poti intelege inversunarea - si totusi o ai
Tu ai ales pentru ca ti-a fost frica - eu nu te judec si nici nu te condamn, dar nici nu mi se pare normal sa indemni si alte mame sa se teama de nastere.
Am trecut prin amandoua - teama a fost mult mai mare la cezariana, cauta unde vrei tu riscurile care apar la cezariana, scrie-le sincer pe toate jos in paralel cu riscurile nasterii naturale.
Oricand se poate intampla ceva dramatic - imi amintesc de mamica de la odiseeea martie 2006, medicii au facut eforturi extraordinare sa o salveze - si totusi Mariuca creste fara mama. Atunci, cel mai simplu e sa nu mai facem copii pentru ca asta e un risc foarte mare - diabet de sarcina, sau alte probleme - nu e nimic sigur.
Nu fii suparata Liliana - dar eu chiar sunt multumita de mine ca am scapat de bisturiu la a doua nastere, m-am simtit speciala ca am nascut natural - si chiar daca un milion de oameni ma priveste superior ca am nascut ca o vaca, sunt happy pentru ca sunt vacutza fetei mele - care suge si acum , la 25 de luni - si pentru mine conteaza cum am nascut mai multe decat pentru lumea intreaga.
Fii impacata cu alegerea ta - pentru ca e a ta.
Doresc sa incurajez femeile sa aiba incredere in corpul lor, in puterile lor, in psihicul lor. Sa aiba incredere si iubire in loc de frica. Atata tot.
www.la-taclale.ro" target="_blank">Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor
miram spune:
citat din mesajul lui OanaRusu Imi pare rau pentru convingerea ta ca nasterea naturala aduce pe lume copii nenorociti pe viata. Spuneai ca nu poti intelege inversunarea - si totusi o ai Tu ai ales pentru ca ti-a fost frica - eu nu te judec si nici nu te condamn, dar nici nu mi se pare normal sa indemni si alte mame sa se teama de nastere. Am trecut prin amandoua - teama a fost mult mai mare la cezariana, cauta unde vrei tu riscurile care apar la cezariana, scrie-le sincer pe toate jos in paralel cu riscurile nasterii naturale. Oricand se poate intampla ceva dramatic - imi amintesc de mamica de la odiseeea martie 2006, medicii au facut eforturi extraordinare sa o salveze - si totusi Mariuca creste fara mama. Atunci, cel mai simplu e sa nu mai facem copii pentru ca asta e un risc foarte mare - diabet de sarcina, sau alte probleme - nu e nimic sigur. Nu fii suparata Liliana - dar eu chiar sunt multumita de mine ca am scapat de bisturiu la a doua nastere, m-am simtit speciala ca am nascut natural - si chiar daca un milion de oameni ma priveste superior ca am nascut ca o vaca, sunt happy pentru ca sunt vacutza fetei mele - care suge si acum , la 25 de luni - si pentru mine conteaza cum am nascut mai multe decat pentru lumea intreaga. Fii impacata cu alegerea ta - pentru ca e a ta. Doresc sa incurajez femeile sa aiba incredere in corpul lor, in puterile lor, in psihicul lor. Sa aiba incredere si iubire in loc de frica. Atata tot. www.la-taclale.ro" target="_blank">Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006) Priveste partea buna a lucrurilor |
Cred ca civilizatia moderna a bagat spaima in femei privitor la nastere, le lipseste de increderea in una din cele mai importante capacitati ale femeii- cea de-a da nastere. Peste tot se spune ca nasterea este foarte periculoasa, ne este foarte frica.Nu avem incredere in ceva fiziologic, in propriile trupuri, dar avem o imensa incredere in anestezice, despre care stim ca pot avea efecte negative, tehnologie etc. Este foarte trist!
Eu am avut o nastere foarte grea: bebe mare, circulara, bebe neangajat= expulzie foarte lunga si dureroasa. Cu toate astea plus o mare cusatura cred ca am fost cea mai fericita din viata mea. Si aici ma refer la o fericire aproape fizica. Dupa aproape 24ore de nedormit, coccis luxat, dureri in tot corpul de la impins, ma simteam in stare sa alerg la maraton de fericire. Exista hormonii nasterii eu i-am simtit!
Insist sa cititi asta eu am citit-o dupa si am inteles
http://www.childbirthconnection.org/pdfs/cesarean-birth-mothering-ponte.pdf
liliana83 spune:
E ultima data cand scriu aici , pentru ca am spus ce aveam de spus. N-am fost inversunata nici macar un moment .Pur si simplu am spus cum gandesc eu , asta nu inseamna ca am ceva cu persoanele care hotarasc sa nasca natural. Departe de mine acest gand.Mi-am argumentat decizia prin faptul ca sunt genul de persoana care pune in aceasta situatie raul in fata . Eu n-as fi dezbatut nicodata acest subiect nici aici si nici in viata reala cu altcineva dar m-a indignat faptul ca multe femei care au nascut natural le condamna pe cele care au nascut prin cezariana ca si cum ar fi facut ceva rau pentru copilul lor. Si-am vrut sa arat ca problema se poate pune si invers. Nu militez pentru nasterea prin cezariana, am spus , fiecare este liber sa aleaga , atat timp cat considera ca face ce este mai bine pentru sine si copii.
Cat despre comparatia ca ai " nascut ca o vaca"... no comment. Nici in cele mai groaznici momente ale mele n-as putea sa gandesc asa...
liliana83 spune:
citat din mesajul lui OanaRusu Imi pare rau pentru convingerea ta ca nasterea naturala aduce pe lume copii nenorociti pe viata. |
Convingerea mea este ca nasterea naturala poate aduce pe lume copii nenorociti, si eu tot natural am fost nascuta si chiar foarte usor