De ce atit de multe operatii cezariene in RO?(5)
Raspunsuri - Pagina 6
XIO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui a_alinta mare off topic: xio, tu chiar medic ginecolog ti-ai ales? eu deja eram super convinsa ca esti chirurg ortoped! alina |
da, a trebuit sa fac o alegere grea de tot, dar le-am cantarit obiectiv, ca toate 3 imi placeau la fel de mult (era si psihiatria p lista).
daca ma plictisesc la batranete de gineco voi face psihiatrie a doua specializare am "aranjat" la orto sa mai merg in garzi cand pot, pana imi trece dragostea sau pana nu mai am timp deloc.
Memorabil:
citat din mesajul lui accept92 Nu Xio, nu m-am facut, caci nu m-au intereat niciodata banii. Iti urez prosperitate, desi sunt sigura ca vei avea, e banoasa ginecologia. Plus ca inteleg ca orice femeie care se teme sa nasca poate veni linistita la macelar la tine. Cele care isi vor permite desigur, caci asa cum ai spus, cezariana e 'mai scumpa'. |
Iulia_Z spune:
Pt Mediajust: "Adica daca eu sunt avocat inseamna ca trebuie sa iubesc divorturile? Sau nu pot reprezenta corect profesional daca nu trec prin al meu?!"
Ma scuzi dar ceea ce ai spus tu face parte din categoria argumentelor foarte stupide.
Daca esti medic ginecolog in orice colt al lumii aflii inainte de toate ca nu ai voie sa faci operatie de cezariana decat in cazul in care exista indicatie de nastere prin cezariana. Chiar si in ziua de azi in spitalele din Romania (cu toata "moda" aceasta pro cezariana) inainte ca o cucoana sa nasca asa ( pt ca asa isi doreste domnia ei) medicul respectiv completeaza o fisa in care scrie de ex. ca fatul nu e in pozitie corecta pt o nastere naturala, sau ca are 4 kg cand de fapt are doar 2, samd...si acea foicica e semnata de un alt domn doctor numit Sef de Sectie.
Asadar nu trebuie sa nasti natural sau prin cezariana ca sa fii ginecolog, trebuie sa stii care sunt optiunile in cazul unei nasteri si sa indrumi viitoarea mama sa nasca natural...cum se intampla in tarile dezvoltate (afla ca noi nu suntem mai destepti din punct de vedere al sistemului medical nici decat francezii, englezii, nemtii, americanii si exemplele pot continua).
ariel_7000 spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui XIO
Nu ma amagesc, voi scoate copilul meu din uter prin acea operatie, pt. mine este destul. Acum nu stiu de ce esti tu atat de vehementa si nervozata cand te gandesti ce se intampla cu uterul si vaginul altor femei. Ar trebui sa dai dovada de mai multa toleranta si sa nu ami jignesti doar pt. ca altii nu iti impartasesc parerea. Bine ca nu te-ai facut tu medic, cu asemenea comportament era al naibii de trist, imi amintesti de un asostent de-al meu care isi batea joc de alcoolici. ***Fur is for petting** www.adoptiicaini.ro si www.adoptiipisici.ro www.accesoriisihaine.blogspot.com si http://re-shop.blogspot.com/ |
si mie de dr-a care m-a obligat sa nasc natural un copil de 4.600 kg si 57 cm, eu avand preeclampsie si inca o nastere dificila si cu peripetii in istoric...si asta numai datorita unei idei fixe ca numai nascand natural este corect si bine...sper ca dupa ce era sa ne omoare pe mine si pe Teo si-a mai corijat conceptiile si idelile fixe.
" SALVEAZA-L PE SILUAN!!! TU IL POTI AJUTA!"
Mediajust spune:
citat din mesajul lui Iulia_Z Pt Mediajust: "Adica daca eu sunt avocat inseamna ca trebuie sa iubesc divorturile? Sau nu pot reprezenta corect profesional daca nu trec prin al meu?!" Ma scuzi dar ceea ce ai spus tu face parte din categoria argumentelor foarte stupide. Daca esti medic ginecolog in orice colt al lumii aflii inainte de toate ca nu ai voie sa faci operatie de cezariana decat in cazul in care exista indicatie de nastere prin cezariana. Chiar si in ziua de azi in spitalele din Romania (cu toata "moda" aceasta pro cezariana) inainte ca o cucoana sa nasca asa ( pt ca asa isi doreste domnia ei) medicul respectiv completeaza o fisa in care scrie de ex. ca fatul nu e in pozitie corecta pt o nastere naturala, sau ca are 4 kg cand de fapt are doar 2, samd...si acea foicica e semnata de un alt domn doctor numit Sef de Sectie. Asadar nu trebuie sa nasti natural sau prin cezariana ca sa fii ginecolog, trebuie sa stii care sunt optiunile in cazul unei nasteri si sa indrumi viitoarea mama sa nasca natural...cum se intampla in tarile dezvoltate (afla ca noi nu suntem mai destepti din punct de vedere al sistemului medical nici decat francezii, englezii, nemtii, americanii si exemplele pot continua). |
Incearca sa citesti si quote.
Asta era argumentul stupid al lui accept in discutia cu/despre Xio - ca cea din urma n-ar avea ce cauta in aceasta meserie numai pentru ca va alege - pentru ea, si nu pentru paciente - nasterea prin "fermoar", si nu prin orificiu.
XIO spune:
Ariel, exista si medici care nu au ce cauta in profesia asta si care din pacate nu sunt "corijati" de nimeni.
iulia, am spus clar ca aleg pt. mine cezariana, nu propovaduiesc nasterea prin cezariana.
Memorabil:
citat din mesajul lui accept92 Nu Xio, nu m-am facut, caci nu m-au intereat niciodata banii. Iti urez prosperitate, desi sunt sigura ca vei avea, e banoasa ginecologia. Plus ca inteleg ca orice femeie care se teme sa nasca poate veni linistita la macelar la tine. Cele care isi vor permite desigur, caci asa cum ai spus, cezariana e 'mai scumpa'. |
accept92 spune:
citat din mesajul lui XIO Ariel, exista si medici care nu au ce cauta in profesia asta si care din pacate nu sunt "corijati" de nimeni. |
:)))))Mai fata draga si tie chiar ti se pare ca ai ce cauta? Cand o mamica documentata despre nastere atata cat sa poata lua ea o decizie corecta ti-a dat de banuit ca este medic iar interventiile tale pe acest forum nu au niciodata legatura cu medicina ci cu politici medicale iar la orice intrebare concreta raspunsul tau este 'o sa ma duc sa intreb medicul'.:)))) Zau, eu n-am nimic impotriva ta, nu esti singura varza din sistemul medical, te incadrezi perfect in peisaj...dar te rog...lasa-ne! Ai ales ginecologia in conditiile in care nu intelegi nimic despre nastere si nici nu te intereseaza subiectul macar cat sa fi ajuns la 'cultura generala' a unei mame care a nascut si a citit si ea cateva materiale inainte sau a vazut cateva filme cu femei care nasc. A citit un pic de ici un pic de colo si a gandit singura desi avea si ea un medic pe care ar fi putut sa-l intrebe asa cum faci tu oricand iti bate vantul prin creier o intrebare. Tu o sa faci epiziotomi pe 'banda rulanta' si o sa intrebi medicul la fiecare pas si uite asa o sa pui umarul la neclintirea sistemului din loc. Doamne fereste sa gandesti si tu, sa deschizi o carte, sa cauti materiale din lumea medicala mai avansata, sa vrei sa evoluezi...nuuuu...da fuguta si intreaba medicul...caci pupatul in fund e o parte importanta a rezidentiatului.
Si te rog nu mai face rezumate de genul...deci sunt asa si pe dincolo sperand sa vin sa te contrazic si sa ma explic ca nu asta am vrut sa spun, sa indulcesc rahatul...nu XIO...exact asta am vrut sa spun si crede-ma ca m-am autocenzurat. In locul tau mi-ar fi rusine sa ma tot laud ca sunt medic...esti o gluma proasta a sistemului medical romanesc si a scolii romanesti de medicina, o dovada clara ca oricine poate face medicina astazi in Romania.
Mediajust spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui accept92
:)))))Mai fata draga si tie chiar ti se pare ca ai ce cauta? Cand o mamica documentata despre nastere atata cat sa poata lua ea o decizie corecta ti-a dat de banuit ca este medic iar interventiile tale pe acest forum nu au niciodata legatura cu medicina ci cu politici medicale iar la orice intrebare concreta raspunsul tau este 'o sa ma duc sa intreb medicul'.:)))) Zau, eu n-am nimic impotriva ta, nu esti singura varza din sistemul medical, te incadrezi perfect in peisaj...dar te rog...lasa-ne! Ai ales ginecologia in conditiile in care nu intelegi nimic despre nastere si nici nu te intereseaza subiectul macar cat sa fi ajuns la 'cultura generala' a unei mame care a nascut si a citit si ea cateva materiale inainte sau a vazut cateva filme cu femei care nasc. A citit un pic de ici un pic de colo si a gandit singura desi avea si ea un medic pe care ar fi putut sa-l intrebe asa cum faci tu oricand iti bate vantul prin creier o intrebare. Tu o sa faci epiziotomi pe 'banda rulanta' si o sa intrebi medicul la fiecare pas si uite asa o sa pui umarul la neclintirea sistemului din loc. Doamne fereste sa gandesti si tu, sa deschizi o carte, sa cauti materiale din lumea medicala mai avansata, sa vrei sa evoluezi...nuuuu...da fuguta si intreaba medicul...caci pupatul in fund e o parte importanta a rezidentiatului. Si te rog nu mai face rezumate de genul...deci sunt asa si pe dincolo sperand sa vin sa te contrazic si sa ma explic ca nu asta am vrut sa spun, sa indulcesc rahatul...nu XIO...exact asta am vrut sa spun si crede-ma ca m-am autocenzurat. In locul tau mi-ar fi rusine sa ma tot laud ca sunt medic...esti o gluma proasta a sistemului medical romanesc si a scolii romanesti de medicina, o dovada clara ca oricine poate face medicina astazi in Romania. |
Accept, cred ca ai depasit orice limita.
Este incalificabil ce faci - atatea mizerii intr-un singur mesaj rar mi-a fost dat sa vad.
"Esti o gluma proasta", "esti varza" - inadmisibil!!
XIO spune:
Accept draga, probabil iti este greu sa intelegi asa ca imi voi pierde putin timp sa te ajut:
-sunt medic rezident, ceea ce inseamna ca am absolvit facultatea, am dat un examen national si am ales ginecologia, deci in afara de ce am invatat in facultate nu se asteapta nimeni sa stiu, din moment ce acum incep sa invat. Ba mai mult, atunci cand termini medicina se spune ca trebuie sa tii doar unde sa cauti informatiile in cartile de specialitate, pt. ca ai invatat din toate strictul necesar. Decat sa spun prostii prefer sa intreb.
-dat fiind cele de mai sus este abolut normal si logic sa intreb medicii din spital, oameni cu experienta, care nu imi raspund de pe google sau dintr-o carte, ci imbina teoria cu practica
-este de dorit sa dai peste un medic/avocat samd care atunci cand nu stie ceva intreaba si nu iti spune baliverne doar ca sa iti arate tie ca pacient ca stie toata medicina.
-nu am unde sa caut in tratate din moment ce aceste manevre nu fac parte dintr-un protocol universal.
-am intrebat-o pe sunshine daca este cumva medic deoarece am vazut ca este foarte activa pe astfel de subiecte, nu am citit toate mesajele pt. a-i face o evaluare, si nici nu m-a interesat, este un om care spre deosebire de tine stie ce inseamna bunul simt.
-tu deocamdata scrii multe si intelegi putine, e si normal din moment ce nu esti in sistemul medical si nici macar nu ai curiozitatea sa te documentezi inainte sa te faci de ras.
Referitor la cum imi bate mie vantul prin creier (probabil vroiai a spui cutia craniana si sa insinuezi ca nu am creier, ca sunt o varza medicala samd, ce sa zic, probabil te simti mai bine scriind astea asa ca cine unt eu sa ma chinui sa te contrazic?
Stiam ca esti mai in contradictoriu pe multe subiecte dar nu imi inchipuiam in veci ca-ti pui poalele in cap si scuipi oamenii care nu-ti impartasec parerea, in special tinand cont de faptul ca tu habar nu ai despre ce vorbesti. fa medicina, fa-te ginecolog si atunci poti sa imi spui ce varza sunt. pana atunci sunt doar glume
P.S: accept, e atat de memorabil si fantastic mesajul tau de mai sus incat daca nu ar fi kilometric l-as pune si pe asta la semnatura
Memorabil:
Bebe Beca spune:
Un subiect tare controversat, insa, in esenta ar trebui sa fie un singur lucru. Faptul ca cezariana este o interventie chirurgicala care ar trebui practicata numai in caz de urgenta. Nicidecum la cererea gravidei sau pentru confortul medicului. Ori, in tara noastra, mai rar se practica de urgenta, de cele mai multe ori fix pentru ca asa vrea gravida sau pentru ca este o procedura mai rapida pentru medic. Exemple sunt destule. Chiar pe forum am citit mai rar despre urgente medicale ce au condus la cezariana...
Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 32+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca
Ilinca_M. spune:
Eu sunt cumva impartita intre opiniile pro-naturala/contra-cezariana si vice-versa...dar am constat un lucru: pe subiectele unde se discuta despre alaptare apar mereu comentarii indignate:"dar terminati odata, fanaticelor! faceti sa se simta prost mamele care nu au alaptat!! in definitiv poti fi o mama buna si fara sa alaptezi! e dreptul la alegere!" etc. Acum nu se mai pune asa problema, brusc nu mai e dreptul femeii de a alege? Brusc nu mai suntem indrumate sa privim doar in propria ograda? In definitiv ce ne priveste pe noi cum naste alta femeie?
Eu am citit foarte multe despre nasterea naturala, mai ales cea fara interventii din exterior, despre nasteri doar cu moase sau chiar acasa, despre instinctul pe care orice femeie, in virtutea faptului ca e mamifer, il are...chiar mi-a placut sa citesc pe tema asta, totul e bine argumentat si suna absolut veridic totul...asa ar trebui sa fie: ca orice mama sa-si cunoasca corpul, sa aiba incredere in el, sa-si asculte instinctul etc.
Dar asta e in teorie (repet, o teorie care-miplace si pe care am vazut-o transpusa in practica la multe femei); insa in practica nu toate putem face asta, nu e asa de usor sa ne antrenam mintea si corpul pentru asta nici cand suntem convinse ca asa e bine, dar'mite cand ne-a intrat in cap ca nu e bine, ca nasterea naturala a provocat multe necazuri si tragedii atat mamelor cat si copiilor. Cand citesti sau auzi de asemenea povesti tragice si intra spaima si indoiala in tine, nici 10 filmuletze cu "vbac home" nu te mai pot convinge sa alegi nasterea vaginala...Eu sunt de acord ca e cea mai fireasca si mai recomandata, dar le pot intelege si pe femeile carora le este frica si cred ca nu le este frica atat pentru ele cat pentru copilul lor, pe care vor sa-l vada adus in sigurantza pe lumea asta. Si-atunci ce atata cramponare, ce ne tot infoiem si strigam catre gravide:"poti, fiindca si eu am putut! si atatea si atatea femei! poti si trebuie sa nasti singura!" Si daca nu pot?(si nu ma refer neaparat la cazuri de cezariana de urgentza) Si daca nu vor, ce? Care-i problema?
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
19 luni
Manole forever