Cum sa fac sa dorm noaptea
Raspunsuri - Pagina 4
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/emanouela/emanouela.jpg)
emanouela spune:
problema fetei e ca nu doarme noaptea...am trecut asa ceva si imi venea sa fug...ideea e urm, nopti dormite prea curand nu ai sa ai...suna dezarmant dar asa e...incearca tu sa te reorganizezi putin si sa furi ziua somn...odihnindu-te macar 1 ora ziua, altfel le faci pe toate
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/CorinaDani/CorinaDani.jpg)
CorinaDani spune:
hmhm...
tarcul este pliant, deci se poate monta si demonta foarte usor, de catre o singura persoana
eu tot cred ca ar trebui sa incercati sa gasiti o d-na care sa te ajute ori la treburile casei, ori sa-l plimbe pe cel mic, ca sa ai si tu putin timp doar pentru tine; normal, doar daca va puteti permite si dpdv financiar, trecem prin vremuri grele, banii sunt putini si totul s-a scumpit
nu trebuie sa demonstrezi nimanui ca esti mama, sotia si gospodina perfecta, in primul rand trebuie sa-ti pastrezi sanatatea fizica si mentala pentru copilul tau, treburile casei pot fi puse o perioada pe plan secund; ai idee cat de rapid poti sa "aluneci" in depresie post-natala, pe fondul oboselii acumulate si a schimbarilor hormonale prin care a trecut si trece in continuare organismul tau ?!?
stabileste-ti clar niste prioritati in activitatile zilnice, delega acele responsabilitati/activitati pe care le poate face si sotul tau, la inceput mai stangaci, dar se va invata sa le faca din ce in ce mai bine, pe masura ce exerseaza, ca nimeni nu s-a nascut invatat...poate sa inceapa cu chestii soft, gen sters praful, spalat cu mopul, dat cu aspiratorul, strans rufele de pe sarma
si daca-mi spui ca-i si servesti masa d-lui sot...e major, vaccinat, are si el un cap, doua maini si doua picioare, isi poate pune si singur la incalzit si apoi in farfurie o portie de mancare...sa zica mersi ca faci de mancare si are cu ce sa se serveasca din frigider...sa inteleaga si el ca un fel de mancare poate fi facut si pentru 2-3 zile, nu tre' sa-i gatesti proaspat, in fiecare zi altceva...
cat despre cearsafurile absorbante, eu ti-am sugerat sa le folosesti atunci cand bb se joaca in pat cu voi, nu atunci cand doarme...da, e posibil sa transpire daca le pui direct sub el, eu puneam absorbantul direct pe salteluta patutului, deasupra un prosop gros, husa de bumbac cu elastic si in final cearceaful de pat din bumbac, tocmai in ideea de a proteja salteluta dar si pentru a evita situatia in care copilasul transpira daca doarme direct pe cearceaful absorbant; fata mea nu a avut niciodata probleme in urma folosirii acestor cearsafuri absorbante, tocmai le-am introdus din nou in uz, suntem in plin proces de renuntare la pampersul de noapte si se mai pot intampla si "accidente"...
eu raman totusi la parerea mea, nu e bine cum procedati cu baia in dormitor, ce-o sa faceti la iarna, la minus 15 grade ? aerisiti si atunci ? aveti centrala termica sau nu ? spui ca bb uda si peretii si patul, pai umezeala aia nu se duce in cele cateva minute cat aerisiti voi dupa baie, vaporii de apa tot in dormitor raman si la iarna se vor condensa pe pereti sau geamuri...
cautati sa cumparati cadita de baie cu suport (seamana oarecum cu suportul pliant de intins rufele), in acest fel cadita ajunge la nivelul taliei tale si poti sa-i faci linistita baie lui bb, in baia voastra.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Laura25/Laura25.jpg)
Laura25 spune:
Narcisa, aia cu calcatul dimineata e de vreo 3 ani, cand erau copii de cateva luni, nici aia o faceam. Punea sotul si dadea de 2-3 ori cu fierul pe tricoul pe care vroia sa il ia in ziua aia. Eu eram in CIC, cand ieseam, nu prea ma interesa cat de eleganta si 'aliniata' sunt, ca oricum aveam de carat carutz dublu, rucsac cu lucrurile copiilor si alte alea, deci echipamentul era standard: blugi, tricou, adidasi.
Cand s-au intetit trezirile, eu i-am luat pe amandoi cu mine in pat. Nu trebuia sa ma mai ridic, ci doar ii 'mufam' cu sanul sau cu bibe si adormeam instant la loc. Si eu daca ma simteau langa ei, se linisteau imediat si nu se trezeau de tot.
Incearca sa 'rupi ritmul', sa mai faci si lucruri care iti plac tie in timpul zilei, nu numai copil, calcat, spalat, gatit, curatenie. Ia copilul in carutz, un bibe de lapte si plecati la o plimbare lunga, clateste-ti ochii in vitrine, intalneste-te cu o amica la o cafea, chiar daca o beti pe o banca in parc, cu carutul alatui.
Si incearca sa dormi de fiecare data cand adoarme bebe ziua, chiar si jumatate de ora de stat intinsa in pat face bine.
Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Burtocika/Burtocika.jpg)
Burtocika spune:
Draga mea, din toate sfaturile care ti s-au dat, cred ca reiese destul de clar ca problema nu este la bebe care se trezeste noaptea, ca asa fac majoritatea, ci la tine si la felul cum iti (re)organizezi ziua si treburile pe care le ai sau nu le ai de facut.
Eu itneleg ca tu ai fi vrut sa-ti spunem CUM sa-l adormi noaptea pe bebe, dar se pare ca nu exista inca solutia magica ... asa ca singurul lucru care-ti ramane de facut, dupa ce ai incercat toate metodele de a-l adormi, este sa lucrezi pe partea cealalta, si anume la tine si programul tau.
Tu esti singura care stii ce se poate aplica la familia ta din sfaturile care ti-au fost date si vezi cum le poti adapta ca sa-ti usurezi viata.
Sa stii ca noi n-am mancat mancare gatita cam 2 ani de zile, nici crenvursti nu apucam sa-mi fac din motive de bb solicitant, si n-a murit nimeni din asta ! Ca m-am ingrasat 30 de kile din shaorma / pizza / dulciuri e alta poveste, dar sa stii ca sotul meu n-a flamanzit in timpul asta ! Cred ca trebuie si el sa inteleaga ca e o perioada mai dificila si sa reduca din pretentii, poate sa manance si un piure de cartofi cu un pui la cuptor, sau niste macaroane, sau diverse alte "fast-food-uri". Pentru noi asta a fost solutia, altfel innebuneam.
Deci, depinde numai de tine ce solutie alegi, doar sa stii ca perioada asta cu treziri nocturne nu e prea scurta, dar nici nu dureaza la nesfarsit, dupa 2 ani veti putea reveni la normal cat de cat ...
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele
![](images/user_woman.png)
300 spune:
emanouela ce rosii domne si ce copil de 8 ani, parca aveam bebelusi pe-aici . Regula co-sleepingului spune ca vine ea o vreme cand cuoilu din dotare zice ca el e mare si vrea camera lui, eu una asa sper; daca nu se da dusa ii fac un surior sau fratioara sa-i ia locul dintre mami si tati si gata. In sfarsi, numai acida n-am vrut sa par, ma jur.
![](images/user_woman.png)
300 spune:
CorinaDani da ce facem cu un copil care cand vede baveta se enerveaza nevoie-mare? Eu asa am patit cu fi-mea, detesta si mama bavetelor... Merita oricum incercat. Anda se enerva de fapt pentru ca ea detesta sa manance in general si a-i pune aveta echivala cu a pune copilul la caze, dar asta e alta poveste. Nervii ei insa nu erau justificati ca n-am facut mai mult decat sa-i daus a guste mancarea. Uneori continua, alteri nu . Povesti nemuritoare cu tenta horror, ma opresc aici :).
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/narcisam102/narcisam102.jpg)
narcisam102 spune:
Uffff....va multumesc oricum pt toate sfaturile.
O sa incercsa ma organizez mai bine. Deja i-am spus sotului meu ca nu e posibil sa murdareasca 10 tricouri intr-o singura zi!
Se uita la mine ca la extraterestri Bineinteles ca a zis ca o sa poarte doar unul toata luna, at poate sa i le calce ma-sa. :) na ca m-am suparat.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/emanouela/emanouela.jpg)
emanouela spune:
narcisa....e, hai 2 pe luna
la modul serios iti trebuie putina reorganizare si in aceasta reorganizare sa iti aloci si tie timp...hai poate nu zilnic dar macar o data la 2 zile meriti....pt ca daca nu o faci o iei pe aratura rau de tot...si la urma urmei am devenit mame nu sclave
300 in prima mea postare am specificat ca am cazuri apropiate care au luat copilul in pat cu ei si din comoditate, pt ca plangea daca era lasat singur au lungit-o de au ajuns o pereche cu un pusti de 8 ani care nu accepta sa doarma fara ei si alta cu unul de 5.....dar sa nu-ti mai zic sa aveam o colega de serv care dormea cu baiatul de 15 ani...eu am pitic de 1 an, deci nu vb din ce am trait eu dar din ce am vz cu ochii mei
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/CorinaDani/CorinaDani.jpg)
CorinaDani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui narcisam102 Uffff....va multumesc oricum pt toate sfaturile. O sa incercsa ma organizez mai bine. Deja i-am spus sotului meu ca nu e posibil sa murdareasca 10 tricouri intr-o singura zi! Se uita la mine ca la extraterestri ![]() |
eee, se pare ca domnul sot e de fapt copilul nr. 2
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
cum adica sa murdareasca 10 tricouri/zi ? dar cu ce se ocupa sau care-i problema lui ?
gluma-gluma, dar decat sa te duci cu capul, cauta pe cineva sa te ajute la treburile casei, macar cu calcatul si tot salvezi o gramada de timp pentru tine, timp pe care il vei putea folosi cu succes sa tragi un pui de somn, in acelasi timp cu bebe.
ai incercat vreodata sa-i arati/demonstrezi sotului tau, intr-o sambata sau duminica, exact cat timp iti ocupa toate treburile casei si ingrijirea copilului ? el poate are impresia ca tu stai bine mersi acasa si o lalai, iar el se duce la job si vine prea obosit ca sa mai puna mana sa te ajute cu ceva...
ia fa-i tu un desfasurator, pe ore, cu toate activitatile tale dintr-o zi obisnuita, noteaza exact cat timp iti ia fiecare "operatiune" si demonstreaza-i pe de o parte ca nu arzi gazul degeaba acasa, ca nu ai timp sa te mai odihnesti si ca unele activitati ar putea sa le faca si el ca sa te mai degreveze pe tine sau, daca nu-i convine sa puna osul la treaba, sa-ti angajeze un ajutor in casa - bona sau menajera sau sa caute o ruda dispusa sa-ti dea o mana de ajutor...
repet : sanatatea ta fizica si mentala sunt cele mai importante acum, pentru a te putea ocupa de copil in primul rand, copil care in acest moment este total dependent de tine, pentru orice nevoie pe care o are; spre deosebire de copil, sotul tau este adult si isi poate face/rezolva si singur anumite nevoi, cum ar fi sa-si puna singur de mancare, sa spele vasele, sa faca un pic de smotru prin casa, sa iasa la plimbare cu cel mic, etc.; treburile casei pot fi lasate pe un plan secundar, repartizate partial catre sot sau angajata o persoana care sa te ajute...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/anca_a/anca_a.jpg)
anca_a spune:
La minunatele solutii de supravietuire in vremuri de criza (adica pana mai creste ala micu) sugerate de fete as mai adauga:
- cumpara un uscator de haine, mai ales ca se apropie si iarna deci rufele se usuca tot mai greu. Pe langa economia de timp (nu le mai calci, nu le mai intinzi pe pe sfoara), le scoti uscate, calde si foarte pufoase fara sa folosesti balsam. Nu sunt perfect intinse dar la atingere sunt atat de moi de parca ar fi calcate;
- cumpara o masina de spalat vase, economisesti cel putin o ora in fiecare zi;
- pentru ca nu poti schimba situatia cu nimic, accepta ideea ca unii copii dorm toata noaptea din prima zi iar altii, chiar si la 2 ani si 9 luni (al meu)inca se mai trezesc. Vei vedea ca odata ce nu mai ai asteptari in acest sens, vei trece mai usor peste perioada asta.