Cum sa fac sa dorm noaptea

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca2705 spune:

Draga mea lasa spalatul si calcatul zilnic.ai sa o iei razna.bebele se va trezi noaptea mult timp de acum incolo.incearca tu sa iti organizezi altfel ziua.Pe mine nu a avut cine sa ma ajute si fetita mea se trezea de 5-8 pe noapte.sotul dormea bustean.ii dadeam sa suga si gata somn.norocul meu ca atunci cand puneam capul pe perna adormeam.acum puiul meu are 3ani si 4 luni.a inlocuit trezitul noaptea pt laptic cu trezitul pt pipi.se trezeste doar de 2 ori pe noapte si nu are legatura cu cat lapte sau apa bea seara .dar eu am reusit sa ma reorganizez ziua si de cate ori dormea atipeam si eu putin.acum e mai greu ca sunt la servici pana la 6seara dar sambata si duminica dorm la amiaza, cand doarme ingerasul o jumatate de ora.
Sa cresteti mari si sanatosi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisam102 spune:

Nu este un copil mofturos...din contra ar manca si lingurita. La 6 luni are 9,500kg. desi nu arata gras pt ca s-a si inaltat.
Acum se ridica din patut si merge pe marginea patului. Asi vrea sa-l pun in premergator pt ca ii place la nebunie dar ma simt super vinovata cand o fac dupa tot ce am citit despre acesta.
Avem si bebe tv. se uita si la reclame si la muzica dar pt ca este un copil ffff vioi se plictiseste repede si incepe sa maraie, iar de la marait pana la nervi ca nu il baga nimeni in seama e doar un pas. iar eu de obicei sar imediat pt ca mi se rupe sufletul sa-l aud cu plange.
De ce am de calcat in fiecare zi? ufffff... pai stam cu el in pat sa ne jucam iar copilul mai da lapte, bale, fuge cu pemparsul (plin) pt ca v-am spus ca nu sta nici o secunda. La baie e jale ne uda pe amandoi plus patul, pereti...dar e bine ca ii place...
De la o luna jumate face ploicica iar acum sunt niste bale in cascada...deci se uda pe piept. doar nu o sa-l las ud...il schimb, am pus o babetica dar se irita cu ea la gat. plus mar, supa sau mai stiu eu ce ...uite asa seara am masina plina ...nu stiu ce o sa fac la iarna cu atatea rufe....in fine...rufe care trebuie calcate.
eu nu suport rufele necalcate (ma mananca pielea) asa ca totul se calca. Azi am de calcat(doua masini, ale noastre si ale copilului), deja am spalat, am strans, sters praful, schimbat copilul, dat sa manance tot ce trebuie mai trebuie sa spal pe jos si sa fac ceva de mancare dar mancarea o fac cand vine sotul pe la 5.
De la 6 pinguinul nostru numai doarme niciodata asa ca vrei nu vrei ...

Mergi la inceput

Asta mi-ar mai trebui sa spal si de mana!!! Nu spal de mana dar se strang...bluzite pline de balute, de mancare, pantalonasi, prosopele peste prosopele, cearceaful lui bebe uffff... si tot asa...
iar de mancare de vara...nici pomeneala...asa cum bebita ar manca si lingura asa si tac-su ar manca si frigiderul :D
adica ...cu cine sa semene bebe la 6 luni de 9,500 kg....cu siguranta nu cu mine care am fost toata viata o scandura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

narcisam, lasa rufele necalcate, ca nu se intampla nimic. Eu calc dimineata, inainte de a ne imbraca, un tricou pt sotz, o bluza pt mine si daca chiar e nevoie, pantalonii, bluzele kinerilor pt plecat la gradi. Dar asta ia 10-15 minute maxim si o fac cu cei mici pe langa mine. Chiar nu vad rostul calcatului unui munte de rufe, zilnic.
La fel cu mancarea, fa chestii rapide, pune la cuptor ceva, mai fa o salata si gata ... daca stai sa mesteci in oale toata ziua, cred si eu ca esti terminata. Poti sa iei copilul in scoica/carucior langa tine, in bucatarie si sa vb cu el cat iti faci treaba, mai dai o coaja de paine, un morcovel in mana. Asa are si el ocupatie si cand termini tu treaba, va culcati amandoi.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

narcisa,

lasa-l doamne iarta-ma de calcat !
spala separat rufele bb-lului cu detergent special de la sano, cel antibacterian
la final pune balsamul pentru bb, tot de la sano, si acesta e cu proprietati antibacteriene
rufele le scuturi bine-bine si le intinzi cat mai drept pe sarma si nu mai e nevoie sa calci totul
inteleg ca-i faceti baie in dormitor, nu cred ca e cea mai fericita alegere
cumparati sau rugati pe cineva sa va faca un gratar de lemn, de pus peste cada, puneti cadita pe gratar si acolo ii faceti baie, nu in dormitor; gandeste-te ca vine frigul si toata abureala aia ramane in dormitor si riscati sa se formeze mucegai/igrasie pe pereti...

ca sa nu mai murdareasca bb patul cumparati cearsafuri absorbante, sunt marca happy sau seni, le gasesti in orice farmacie sau supermarket, la raionul de scutece

in plus, daca nu aveti deja, ar trebui sa cumparati un tarc, este extrem de folositor si util, acolo il poti lasa pe bb in deplina siguranta cand esti doar tu acasa si trebuie sa faci un dus, sa mergi la toaleta, sa intinzi rufe pe sarma sau sa pregatesti mancarea; bb nu are cum sa cada din tarc, te poate vedea/auzi, se poate juca/rostogoli in siguranta sau poate exersa ridicatul in picioare, si iti vezi si tu linistita de treburi; il mai poti pune in scaunelul de masa, daca ai asa ceva, asigurat cu centurile de siguranta, si il tii cu tine in bucatarie sau langa usa baii, ca sa te vada

in loc de babetica standard, poti cumpara babetele de unica folosinta, sunt marca bubu-bebe sau cam asa ceva, sunt din doua straturi, cel de deasupra e plastic, cel de dedesubt e de hartie; se gasesc cu siguranta in kaufland, tot la scutece, sunt ambalate in cutii vernil, asemanatoare cu ceaiul la pliculete , nu costa o avere, cam 3,5 ron un set de 10 babetele.

asadar, iti trebuie putin mai multa organizare in activitatile zilnice, eliminarea celor care nu sunt strict necesare sau apelarea la ajutorul cuiva, chiar pentru cateva ore pe saptamana, o d-na care sa va ajute la curatenie/calcat/cumparaturi sau care sa poata iesi cu cel mic la plimbare, in parc, cu caruciorul, macar 1-2 ore, sa-ti mai tragi si tu sufletul si sa dormi un pic...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Calcat la prima ora mi-ar mai trebui.... cand eu sunt chioara de somn de nici nu vad pe unde merg dupa o noapte dormita in reprize :)
rufele le spal cu sano de cand am nascut ale copilului si normal ca separat. Am o pediatra destul de buna.
cat despre baie noi am scos cada si avem cabina de dus asa ca baie ii facem in cadita in dormitor dar aerisim mereu si inainte si dupa baie (pt a nu se face prea cald ca numai doarme deloc teroristul).
cearceafurile absorbante le tin de frumoase. doctora nu a fost de acord, a zis ca in timpul nopti copilul transpira si poate raci f usor iar daca e racit deja poate sa faca vreo aprindere la plamani. asa ca cearceaf simplu de bumbac. tarcul...am vrut sa-l iau dar chiar nu am avea unde sa-l punem...pe langa scaun de masa, scaun de masina, leagan, premergator am mai luat si un sifonier nou pt sot ca sa-i pun lucrurile si sa-i fac loc copilului in dormitor.
de babetelele de unica folosinta chiar nu stiam.
oricum nu ma plang de treburile prin casa. e ok...si am invatat sa mi le fac chiar daca e la 5 dimineata sau la 12 noaptea.
Problema este daca asi putea sa dorm noaptea.
Cat despre o mancare ceva repede....doar in visele mele. Sotul meu e un munte de om...daca i-asi aduce o salata si trei oua sau ceva de genul asta, cred ca m-ar intreba de ce ii dau la pranz micul dejun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Pentru babetele folsoeste-le pe cele cu plastic pe dedesubt, nu inteleg cum se poate irita bb de la ele, daca le pui PESTE tricoul/body-ul obisnuti ! Nu le pune direct pe piele, atunci sigur se va irita, si nu le lega foarte strans.

Eu aveam "haine de sacrificiu" pe care le puneam PESTE hainutele obisnuite, doar cand statea la masa, ca un fel de halat. Pe alea le schimbam o data pe saptamana, chiar daca se mai murdareau cu piureuri.

Sunt de acord cu CorinaDani in totalitate Luati un tarc, isi merita cu prisosinta banii, uitasem de el ! Dar trebuie sa-l faci atractiv pentru copil, pune-i jucarii in el si stai si tu in camera cateva zile, cand se joaca el.

Si nu mai sari sa-l iei in brate la fiecare scancet ! Asta e cale sigura spre dependenta totala de tine ... Sa nu fiu inteleasa gresit, poate ca sunt mame care fac asa si le convine, dar din cate inteleg eu, tu nu faci parte din aceasta categorie si ai nevoie si de timp pentru tine ! Asa ca trebuie sa ti-l faci singura, nimeni nu-si va face pentru tine.

Ce inseamna ca te mananca pielea daca rufele nu sunt calcate ? Asta n-am mai auzit-o, e o alergie sau e doar psihologic, adica te macina pe tine ca stii ca nu sunt calcate ? Daca e o alergie, schimba detergentul si nu mai pune asa de mult; sa stii ca e suficient 1/2 de cana din aceea de dozator la o masina plina, mai bine iei un detergent mai scump si mai bun, iti si scoate toate petele din prima spalare, si dezinfecteaza si poti folosi mai putin. Si, ca sa fii sigura, da o clatire suplimentara la masina, si daca poti nu folosi balsamul; asta ramane in rufe, pt ca se pune in ultima apa de clatire, si te poate irita.

Incearca sa-ti usurezi viata, altfel o sa fii nefericita si coplesita de sarcini pana tarziu, si nimeni nu va beneficia de pe urma asta !!! Nici tu, nici sotul, si nici copilul.

www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 300 spune:

emanouela, hai ma da-o-ncolo de treaba, numai in pat se poate face sex sau sta de vorba? Uite noi dormim cu copilul si am vorbit la fel de simplu si cu fata langa noi. Sarea si piperul stau in lipsa rutinei; mai o cearta, mai schimbatul camerei pentru diverse, mai... nu stiu ce sa mai enumar, ca u e aici subiectul . Dar pur si simplu motivul asta pentru a nu-ti imbunatati tie confortul nu mi se pare suficient.

Narcisa, eu stiu o tipa care tinea laptele praf lacapul patului si apa intr-un termos si nu mai trebuia sa patruleze prin casa; ia vezi, poate te ajuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

tot eu : ca sa nu-si mai murdareasca bb hainutele in timpul mesei, cauta babetica de plastic gen camasuta, cu buzunar in partea inferioara
babetica are manecute, astfel incat acopera si manutele de la umar pana la cot, iar buzunarul e ideal pentru ca acolo se scurge ce mai ajunge pe babetica si nu se pateaza pantalonasii lui bb sau scaunul de masa; nu ai spus daca ai scaun de masa sau nu, daca nu ai si vrei sa cumperi, NU lua modelul cu masuta rabatabila peste cap, e distanta foarte mare intre masuta si scaun, pica mancarea pe jos si cand copilul creste iese cu usurinta din centuri
eu am scaun de masa de la primii pasi, modelul cu jucarii pe masuta, husa este din material textil si se poate scoate pentru a fi spalata la masina, masuta gliseaza pe orizontala si o poti apropia sau indeparta de bb cum ai nevoie, intre picioare este un opritor de plastic si bb nu are cum sa cada sau sa alunece din scaun; a costat cam 350 ron, dar isi merita toti banutii, fetita mea si acum mai mananca unoeri stand in acest scaun si are deja 3 ani si 3 luni...
pentru tarc si carucior iti recomand cu cea mai mare incredere produsele marca bertoni, sunt foarte ok la raportul calitate/pret, nu are rost sa arunci milioane bune pe produse de marca renumita, cand iti poti face treaba la fel de bine si cu unele mai "no-name" asa ...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

300 nu e cazul sa arunci cu rosioare...pastreza-le ca e criza...eu am spus ce mi-au zis pers in cauza, care traiesc asa ceva...dupa mintea mea aia creata, in fata unui copil de 8 ani nu prea poti sa-ti "speli" rufele, eu asa zic.
asta cu termosul si sticla de lapte am folosit-o si eu, da ajuta...adica nu mai bati drumul la buc sa incalzesti apa ca in rest de trezit tot te trezesti

Mergi la inceput