Cum sa fac sa dorm noaptea
Raspunsuri - Pagina 5
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Burtocika/Burtocika.jpg)
Burtocika spune:
Citat: |
citat din mesajul lui narcisam102 Uffff....va multumesc oricum pt toate sfaturile. O sa incercsa ma organizez mai bine. Deja i-am spus sotului meu ca nu e posibil sa murdareasca 10 tricouri intr-o singura zi! Se uita la mine ca la extraterestri ![]() |
Stii ce i-as fi raspuns eu la asta ? "Ok, dragule, super idee ti-a venit, sa i le dam mamei tale sa ni le calce, asa o sa simta si ea ca are nepot ! Ce bine ca ne poate ajuta cineva !"
Chiar asa, cum Doamne-iarta-ma murdareste 10 tricouri pe zi ??? Pana la urma ai sa descoperi ca problema e la sot, nu ma copil si nici la tine
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
gavandor spune:
Saraca de tine, ai cerut ajutor sa dormi noaptea si noi te invatam ce sa nu faci ziua [:))] Ia incearca sa te gandesti ce te faceai daca erai si la serviciu? Tot asa mai spalai si gateai si trebaluiai zilnic? Sau poate mai bine mergeai la serviciu, nu? Acolo nu trebuia sa gatesti si sa speli si sa calci, si poate apucai sa tragi si un pui de somn Si poate atunci sotul baga de seama ca ar putea face si el chestii... Eu am fetita de 7 luni si merg la serviciu, si o si alaptez, si se trezeste si ea uneori de 4 ori pe noapte, deci domnul tati contribuie mai mult decat serios la toate cele, ca e si puiutul lui.
Acum un pic mai la subiect poate, pentru bebe ai incercat vreunul din ceaiurile acelea de tip "somn usor" care se gasesc si prin farmacii si prin plafare? Sunt exclusiv din plante, un pic de tei si inca 1-2 plante, seara inainte de culcare ma gandesc ca nu i-ar face rau, nici lui nu-i face bine sa se trezeasca din 2 in 2 ore noaptea...
Iar pentru tine, incearca, doar incearca, daca tot ai cerut ajutor, sa stai o zi intreaga in pat cu bebe, sa nu faci nimic-nimic-nimic, sa vedem, ce se intampla, vine sfarsitul lumii? Hai incearca, vrei? Si sa ne spui si noua cum a fost
300 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CorinaDani at poate sa i le calce ma-sa. :) na ca m-am suparat. |
dac-ai sti cat de bine calca barbatii... al meu cel putin se descurca de minune. Am avut odata o tentativa sa-i calc un tricoui, pai nu s emai termina, frate, mai ales in comparatie cu lucrurile bebelinei (pe-ale mele nu le calc niciodata ca sunt stramte, sintetice, in sfarsit, am putine lucruri care arata rau necalcate). Srii cum am facut eu? Pur si simplu nu am facut nimic. Daca a vebnnit vreodata vorba i-am zis, ok, daca nu iti calci tu, nu poti pleca asa, macar spune-mi s ama trezesc dimineata sa-ti calc eu, nu mai conteaza ca ma doare spatele de turbez, o fac pentru tine ca na... Si la revedere. Acelasi tratament se aplica pentru alte corvezi pentruc are chiar nu mai timp sau disponibilitate.
Nu va imaginati acum ca sunt o nesimtita, am mai scris si mai sus cum ma descurc de fapt, face cat pot, cat pot, cand pot. SI emrge destul de bine de cand am invatat sa ma respect. :))
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/adra_bell/adra_bell.jpg)
adra_bell spune:
Inteleg ca acum tati doarme in camera lui bebe, dar nu cu el in pat. De ce nu incercati un co-sleeper, adica sa lipiti patul vostru de patul lui bebe?
Peste zi, cand nu doarmeam langa fii-mea ii puneam un tricou d-al meu langa ea:) Copiii mici adora sa simta mirosul mamei
adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
about Eva
secolul XX la subiectiv
Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/narcisam102/narcisam102.jpg)
narcisam102 spune:
Am ceai de noapte buna de la 2 luni de la humana iar patul lui bebe e efectiv lipit de patul mare ca altel nici nu aveam cum sa-l punem. Tati acum doarme cu puiu dar pe la 1 vine ma trezeste ca sa ma mai duc si eu. dar tot e bine ca reusesc sa dorm cateva ore neintrerupte.
Acum vroiam sa va mai intreb voi ce parere aveti de premergator...copilului ii place dar mi-e teama sa nu ii faca rau...pediatra a zis sa nu-l pun.
Si ce sa calce omul meu abia abia l-am convins sa spele si el vasele dupa ce mancam cu toti si asta dupa mare scandal si cu unele pierderi de memorie pe parcurs. Adica o zi le spala 2 nu...daca stau cu gura pe el face...dar tare m-am saturat. Parca asi avea 2 baieti nu unul. Iar maica-sa...ce sa faca oricum nu e in tara iar cand vine...e mai rau decat el...iate masa punte masa..."vai ce copil dragut" ...si cam atat.. bine ca nici ai mei nu sar sa ne ajute cei drept...
maica-mea mi-a facut de vreo 2 ori la inceput mancare iar apoi mi-a zis "ar cam trebui sa-ti mai faci si singura mama sa nu uiti desi ea venea doar sambata...in fine...asta e desi nu e usor deloc am invatat sa mi le fac singura cam pe toate. Dar cred ca o sa-l pun pe sotul meu mai des la treaba sa nu uite cum se face :D
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/adra_bell/adra_bell.jpg)
adra_bell spune:
despre premergator nu am o parere prea buna dar exista si asa ceva
http://www.toyz.ro/centre-activitate-locuri-de-joaca-bebelusi/leapfrog/centru-de-activitate-learn-amp-groove/
iar pentru mers noi am folosit un antemergator
adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
about Eva
secolul XX la subiectiv
Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/emanouela/emanouela.jpg)
emanouela spune:
narcisa le scoti singurica la capt pe toate, crede-ma....sunt atatea care nu au nici un ajutor si se descurca dar trebuie sa te ajuti si tu nemaislugarind asa...si eu pana la 7 luni juma am fost singura...al meu muncea, deci eu eram cea de sacrificiu sa ma trezesc si sa ma joc cu el de e cazul, noaptea asta, sau sa ii dau sa pape, sa fac mancare, sa spal, sa calc, sa mai fac si curat...tu dormi cateva ore cap coada....eu pana cand am plecat in Rom, asta pe la 7 luni juma nu am avut 3 ore dormite cap coada ...deci se poate si mai rau
in premergator l-am pus la 7 luni jumatate cand deja statea bine in fundic...e cam devreme 6 luni, parerea mea...nu a stat cine stie ce...cred ca o luna pt ca dupa a inceput sa mearga in 4 labe si nu l-a mai pasionat
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/CorinaDani/CorinaDani.jpg)
CorinaDani spune:
offf, narcisa, doar ce-ti spusesem ca eu cred ca tati e copilul tau nr. 2...
stabileste-ti clar prioritatile si roaga-l pe sotul tau (sau pune-i ferm in vedere, daca de vorba buna nu intelege) urmatoarele 2 alternative : ori te ajuta mai mult in casa, ori angajati pe cineva, ca tu te-ai saturat sa te ocupi singura de toate, ca lucrurile nu mai sunt acum ca atunci cand erati doar voi doi, ca nu-ti ridica nimeni statuie daca esti 3 in 1 (mama, gospodina si sotie)...
daca nu te intelege nici asa, ori ii faci desfasuratorul activitatilor tale, pe ore, sa vada ca n-ai timp nici sa mori (cum s-ar zice), ori te dai lovita, azi n-ai putut sa faci mancare pentru ca..., maine n-ai avut timp sa speli/calci pentru ca te-a durut nu stiu ce...., poimaine ii lasi vasele nespalate pentru ca ti-a fost rau...
iar cu premergatorul, eu ti-as recomanda sa nu-l folosesti deloc...pacat ca ati dat banii pe el inainte sa va informati mai bine...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
300 spune:
Narcisa, cititnd ultima ta postare, eu am o singura solutie pentru toate problemele tale: facaletul. Da-i, mama, pana pricepe sa-si ia treaba de parinte in serios. Si du munca de lamurire si spune-i pe puncte ce astepti de la el: da cu aspiratorul, acum tine copilul cu fundul in sus, etc. Cat poti tu de explicit ca sa nu se poata sustrage spunand ca nu-ia dat prin cap. (n-o sa-i dea ever prin cap sa aiba initiativa, sau ma rog, initiativa apare dupa vreun an jumate de dresaj, plans de-al tau, desfasurator pe ore, topicuri de-astea discutate cu mamici mai mult sau mai putin incercate de aceleasi probleme. Acum cateva luni m+a ros si pe mine subiectul si s-ar putea sa ti se para mai usor de urmarit aici.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/CorinaDani/CorinaDani.jpg)
CorinaDani spune:
300, si pe urma ne trezim ca-si face cont pe DC sotul narcisei si se vaita ca e altoit cu facaletul, ca nevasta lui are depresie post-natala si il terorizeaza, ca nu se mai intelege cu ea, ca el n-a gresit cu nimic, e sotul ideal, dar ca are probleme in casnicie, etc.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)