Strumfi de iulie-august 2007 (193)
Raspunsuri - Pagina 6
andicu spune:
Salutare la toata lumea!
M-am simtit strigata si atunci am zis ca ma mai primiti sa va mai dau vesti din cand in cand..![]()
Imi pare rau ca nu scriu des, dar n-am timp si cum am mai spus-o, pierd sirul si ritmul si e cam ca nuca'n perete cateodata sa ma bag in vorbe..
Noi suntem bine, sa zicem. Sanatosi in mare parte, chiar acum Filip e din pacate pe antibiotice, de ieri, ca a facut infectie urinara! ( cred ca de la tara, ca e ca un purcel acolo si nu prea-si bate lumea capul cu asta pe=acolo).
Insa suntem pe drumul cel bun cu gradi ! azi am fost sa-i las actele lipsa pt inscriere si l-am lasat acolo singur , aproape o ora, pt ca eu aveam un pic de treaba, iar el n=a vrut sa mai plece!
Cand am plecat, plangea ca vrea sa mai stea! deci...yupeee! sper s-o tina asa si de luni incolo ! copiii , o parte, incepusera de la 01sep, dar oficial incep de luni. Am avut batai de cap cu gradi, pt ca il inscrisesem la stat, la gradinita din cadrul liceului Pedagogic, si dupa asigurari peste asigurari ca e totul ok, cand s-au facut grupele sapt trecuta, am avut marea surpriza sa aflu ca l-au pus pe program dupa-amiaza! ori el, doarme la pranz 3 ore , cum sa-i stric programul! bineinteles, nu mai erau maxim 20 copii in grupa, erau 33-35 copii!
Asa ca , da-i si alearga de luni iar dupa alternative! cum la stat cu o saptamana inainte de incepere nu mai gaseam prin nici-o minune loc pe undeva, am ajuns la una particulara, cu un pret mai mic si care mi-a placut f mult .
Altfel, Filip e inaltut, are cam 110cm, 18 kg, vorbeste fara probleme si deja corect, am scapat de pampers si ziua si noaptea cam de o luna si ceva
..si cam atat.
Eu, muncesc, cum e in turism vara, mai mult decat in restul anului, abia de am timp seara de copil si de iesit cu el pe-afara, in week-end pe la tara . Cum din octombrie anul trecut nu am mai plecat nicaieri, am profitat vara asta de litoralul romanesc ca e moka
si mi=am luat o saptamana concediu in august si am fost cu Filip la plaja intensiv , macar asa, sunt bronzata.
Mor sa ies din rutina macar 2-3 zile, pana la munte, undeva, dar si al meu sot munceste mai mult ca mine si n-avem nici-o sansa sa plecam pe undeva pana la sfarsitul lui octombrie.
Si din cauze si de buzunare mai goale, nici Antalia nu pupam anul asta, si m-apuca jalea cand vad ofertele de toamna!>..asta e, noi sa fim sanatosi, ca om trece si peste astea!
Toate astea s-au adunat peste lipsa si dorul de tata, au trecut 7 luni si nu-mi vine sa cred ! parca ieri s-a intamplat..si tot nu ma pot obisnui ca lipseste dintre noi! cred ca n-o sa treaca niciodata!
Cam atat despre noi, ca nu vreau sa va intristez mai mult.
Felicitari mamicilor proaspete de doi, Vivela si Stefania !! 

Succes gradinarilor proaspeti, sa le fie acomodarea usoara!
Cat am apucat sa citesc, m-am distrat bine cu David ( Vivela) si Andrei ( MIcky)! sunt mortali, mereu il citez pe David si mai departe, prin familie!! si FIlip mai scoate perle , de multe ori, din pacate, le uitam destul de repde!
Karli, felicitari pt kg pierdute! si eu am dat 7 kg in vara, si e alta viata!
mai grav a fost ca m-am trezit fara haine! nu mai zic ca vine toamna si nu-mi mai vine nici-o pereche de blugi sau pantaloni!
Voi cu zumba, eu m-am apucat de balet!
bine, ca daca apuc sa merg o data/saptamana din 2 , e bine! dar ma simt mult mai bine de cand fac miscare si n-as vrea sa renunt! balet = gimnastica usoara pe muzica clasica ( ca sa intelegeti ca nu sunt acum in tutu si pe poante!
)
Va pup, sper sa mai apuc sa mai intru..mereu promit si mi-e greu sa ma tin de cuvant, dar daca vine toamna, poate ma mai linistesc si eu..
Luna1 spune:
Bai ce copii mari aveti, v-am zis ca e genetic.
Noi purtam de 3 ani. In fct de magazin luam si de 2-3 ani. Adica aici unele de 3 ani sunt 98 cm si ne vin bine altele sunt de 104 cm si inotam in ele.
Ioana la multi ani. Nu stiu daca trag mai aproape eu sper ca da, mi-ar placea macar un an, insa ma gandesc ca dupa primele luni o sa ma apuce plansul, aici mi-e prietena cea mai buna, familia.
Mi-a trimis email al meu cu perluta de la Adelise
Lisey was funny this morning
Lis:Daniel from nursery asked if he could come to my house.
I said NO! Go way, because he hurts my fingers all day
Luna1 spune:
Am uitat:
Felicitari Karli pentru kg pierdute. Cum ai reusit? Poze?
Dana mai ai? cred ca abia astepti sa-l ai pe bebe in brate.
Andicu imi pare bine sa te citesc. Pupici lui Filip. Si ce balet zici ca faci?
Vivela spune:
buna ziua
dana, pt lactatie eu am luat niste homeopate, isi fac efectul cam in 3-4 zile (urtica urens, 5ch, de doua ori pe zi, cate 4-5 granule. eu am luat din cand in cand, cum vedeam ca productia parea mai scazuta, hop cu remediul. si am mai baut ceai pt stimularea lactatiei de la Fares, f bun si ca efect si ca gust. plus multe lichide = pepene la ordinea zilei).
ioana, sa fii sanatoasa si iubita 

.
luna, ce-mi place de tine ca esti asa flexibila
. daca te muti, cu jobul tau cum ramane?
andicu, 110 cm??? ce baiat mare ai!
uneori alui meu imi vine sa-i pun tocuri sa fie si el mai inalt
. ca unii cica: "deja are 3 ani? pare mai micut". 
oricum, eu am observat ca ei cresc in salturi, a luat vreo 5 cm in 3 luni, dupa ce stagnase cateva luni bune.
felicitari pt scapatul de pampersi si bafta cu gradinita
.
si eu mai uit din perlele lui david, dar am inceput sa le notez. ![]()
mi-am mai amintit vreo doua:
in we a trebuit sa-l schimb pe david de hainele de joaca, l-a apucat pipi deodata si s-a scapat cateva picaturi. ii zic:
- o sa-ti dau alta pereche de pantaloni lungi. sau vrei scurti?
- mami, nu lungi, vreau scurti.
bun, am cautat pantalonii scurti, am imbracat copilul. apoi se razgandeste:
- pai, mami, nu scurti, vreau lungi!
- dar nu ai spus tu ca vrei scurti?
- da, dar nu ai spus TU ca-mi dai lungi?
lectia de anatomie, respectiv digestia la om.
- david, unde se duce sucul dupa ce il bei?
-in burtica!
-bravo, si ce face acolo? cum iese?
n-a stiut sa-mi zica, i-am explicat cum e cu vitaminele & celelalte si apoi cu eliminarea prin urina.
el, victorios: "mami, sucul se duce in putza!"
karli, felicitari pt kg pierdute.
damian e in puseu de crestere, de vreo 2 zile e marait si numai lipit de tzatza mea ar sta. nu-i mai ajunge un deget in gura, deja are amandoua mainile bagate pana la cot
.
e ofticat ca nu poate sa stea in fund, daca il pun la 45 de grd incearca sa se ridice, nu-i iese si moare de nervi
. e tare fericit cand ii intind o mana sa ma prinda si sa se traga, apoi face ca girofarul din cap, scaneaza tot in jur. totusi, e cam mic pt experiente de genul asta, asa ca trebuie sa-l tin mai mult in brate ca sa exploreze lumea de la inaltime.
si e un vorbaret si jumatate, eu ii zic "nggg" si apoi imi raspunde si el, iar daca ii zic o propozitie intreaga incepe si el sa zica in bebeluseasca lui de parca m-ar imita. si e funny daca ii cant, face si el cum mai fac cainii aia care schelalaie cand le pui o melodie
.
cam atat de pe la noi, ma duc sa mananc si eu ceva pe ziua de azi.
_
Mami de pui nazdravani, David (2/9/07)
& Damian(7/6/10)
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
andicu spune:
Da, Vivela, sper ca l-am masurat noi bine, oricum, ii vin hainutele de la 108-110 cm, alea de 104 deja ii sunt fixe bine. SI cam cumparam pt 4-5 ani, depinde de fabrica. La picior are 28 deja. Pe noi ne intreaba lumea " cum, are doar 3 ani? nu are 4?" Bine, suntem si noi inalti, si in familie sunt mai toti inalti, are pe cine sa mosteneasca! ![]()
Ma uit la el si nu-mi vine sa cred cat a crescut si cand ?! cateodata mi se face asa dor de el - bebelus!...
Mie Filip mi-a zis duminica:" Mami, daca nu ma asculti ( si ma atentiona cu degetul), nu te mai iau cu mine la tara! "
Kariris spune:
Salut fetele!
De citit, recunosc v-am mai citit si amuzat, dar de scris nu am mai avut timp efectiv si nici dispozitie si... nici lucruri prea frumoase de scris. Era o perioada cand intram numai sa ma plang. Nu as fi facut decat acelasi lucru daca as fi scris in ultima vreme.
Eu sunt tot fara bona/menajera/ajutor de orice fel, dar... asa cum am presimtit cu vreo 2 luni in urma, am inca o gospodarie pe cap. La Ghermanesti e totul gata, ne putem muta peste vreo 10 zile. mergem acolo in fiecare WE dar peste 10 zile va trebui sa ne mutam pt ca nu am cu cine lasa poneii si nu am gasit inca pe nimeni sa stea acolo.
Fetele vor merge la gradi probabil de saptamana viitoare. Maine le fac exudatul si cand am rezultatul pot sa le duc. Eu nu le-as duce deloc, dar nici cu ele acasa nu mai pot. Imi este foarte greu. Sa vad o gradinita particulara in Snagov cat o costa si ce conditii sunt si, daca ne stabilim acolo pt o perioada mai lunga poate le duc acolo, ca si sa faca zilnic naveta Snagov-Bucuresti parca e cam greu.
Azi am fost cu ele la doctor la consultatie si le-a si masurat/cantarit. Iris are 107 cm si 20 kg si Karina 105 cm si 20 kg. Karina pare un pic dolofanica dar Iris chiar nu pare. Bine, nici slabute nu par, dar nici obeze![]()
Poneii sunt OK, m-am mai obisnuit cu ei dar ma rupe de spate munca la ei. Trebuie neaparat sa gasesc pe cineva care sa se ocupe si de ei si sa ma ajute si pe mine cu treaba acolo. Sunt fericiti cand le dau drumul in tarc sa alerge, se tavalesc pe spate pe jos, se musca, se ridica in doua picioare, se alearga sunt draguti. Mai nasol e ca inca nu le-am pus nici macar capastrele si trebuie sa ii iau de coama ca sa-i bag inapoi in boxe. Cel cuminte a devenit acum cel mai rau, dar deocamdata il musca doar pe celalalt, la noi nu s-a dat. Am pus vreo 40 de brazi in curte si acum ii udam in draci si ne rugam sa se prinda, am pus si ceva magnolii si vreo 4 tei, liliac si nu mai stiu ce. Ideea e ca e frumos dar muuult de munca. Daca as fi doar eu singura m-as descurca, dar cu fetele e mai greu.
Va pup pe toate si bafta celor care incep gradinita!
Kariris spune:
Am sunat la gradi aceea particulara si no chance! E 1100 lei la program scurt 8-13/copil si 1400 la program lung 8-19. Jesus! Pai de banii astia imi iau si grajdar si menajera interna care sa ma ajute cu toata treaba si imi mai si raman bani!
Pe bune, cum sa dau 2800 lei doar pt gradinita fetelor? M-am linistit. le duc in Bucuresti. Vor pleca cu sotul si se vor intoarce cu soferul atunci cand eu voi ramane acasa. Si o sa ma ocup eu si de animale si de tot pana imi gasesc o pereche interna ca as vrea sa imi iau un cuplu. Totusi la grajduri nu prea e munca de femeie daca nu esti "forjata" rau si super rezistenta. Eu sambata trecuta am fost obligata printr-o imprejurare sa intru la ei si sa le fac curat seara, sa le schimb apa si sa le dau papa si in afara de faptul ca am beut o tona de bere inainte sa imi fac curaj (era sa ma imbat) a doua zi parca ma calcase trenul! au boxe mari si nu e chiar usoara treaba!
Am mai lucrat si in stres ca erau cu mine in boxa pt ca nu i-am convins sa iasa naibii in tarc, sa ii inchid acolo si sa fac treaba in liniste. offf... Ma obisnuiesc eu pana la urma. De calarit nu i-au mai calarit pt ca mi-e frica sa le leg seile si restul tampeniilor care se fixeaza pe burta.![]()
Vivela spune:
kariris, mereu ma binedispui cand postezi
. parca te si vad cu palarie de cowboy cu poneii pe langa tine, cu lasoul la sold & stuff.
40 de brazi??? oau, iti faci un codru in toata regula, cred ca e tare frumos la voi. te cred ca e mult de munca, bafta sa va gasiti niste oameni cumsecade sa va ajute.
cu gradinita, n-ai incercat sa sondezi terenul acolo dupa o gradinita de stat? sau nu exista? ma gandesc si eu ca in afara bucurestiului n-o fi asa aglomerat si se rezolva mai simplu. ca e nasol sa faca fetele naveta bucuresti-snagov zilnic, deci sa se trezeasca devreme, mai vine si vreun viscol...
zic si eu...
plange asta micu', n-a mai mancat de....30 de minute, deci i-o fi foame
.
_
Mami de pui nazdravani, David (2/9/07)
& Damian(7/6/10)
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
Kariris spune:
aia 40 de brazi sunt doar in jurul locului lor de joaca si de jur imprejurul casei noastre. Adica nici jumatate din curte. In cealalta jumatate vom pune pomi fructiferi pana la mini terenul de baschet.
Cand o fi gata totul poate ne vizitati mai multe acolo cu copiii sa o punem de un party combinat: copii si mamici.![]()
Acum am o noua strategie. Cand merg in grajduri le inchid pe fete in trambulina si de acolo ma si vad si sunt si cat de cat in siguranta, ca le-am instruit sa sara cu randul: una sta pe margine si aplauda si cealalta topaie.
musso17 spune:
buna fetele
ma bucur sa le citesc pe andicu si kariris 
andicu,daca n-oi fi multumita de gradi te pm-uiesc sa-mi spui si mie unde l-ai inscris pe filip.
noi am fost la bucuresti,ne-am botezat finuta,o galusca de fata,mi-e draga tare,imi vine s-o pap,as fi stat numai cu ea in brate dar mai tot timpul dormea
ce sa zic,am avut si parte de peripetii,protagonist fii-miu care a cosnderat ca se plictiseste in biserica si a zbughito,m-a luat instantaneu durerea de cap,si ce sa fac?!eram cu bbelina in brate,sotu cu lumanarea,preotul tinea cuvantarea..pana la urma s-au urinit oamenii si l-au gasit in curte lipaind printr-o balta...apoi d-nul preot mai sur asa,a scapat fata in cristelinita si a luat o gura de apa,iar m-a luat cu rau..mda,insa toate s-au terminat cu bine...o sa pun si poze cand le primesc.
eu stiu de zumba de la femina intim si e super,te unduiesti in ritmul salsei..si etc
.
karli,esti tare tonica,mi-e drag sa te citesc,ma bine dispui,ai talent de narator.
gata,ma retrag caci am venit din deplasare cu un virus si fii-miu mi-a facut 39 cu 7..dintr-o data.