Strumfi de iulie-august 2007 (193)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns X-ray spune:

salutare...noi a doua zi de gradi si e varza de virusata...
in fine mie eli mi-a facut ieri circul .am dezlipit-o de mine si a luat-o educatoarea...urla cu mainile inspre mine "nu ma lasa mamiii"...la fel mi-a facut si in mai cand am dus-o.cum am intrerupt cum gata,de la capat...in fine vorba lui deni nu va merge niciodata de placere.placerea ei este cand e cu mine,cu noi.ieri la engleza ,desi a vazut-o pe tipa a doua oara a fost fantastc de atenta,interactiva si tot ce vreti.dar e engleza cu parinti si copii.eu sunt acolo in spate...azi am ramas cu ea acolo sa vada cum toti copii urca singuri,cum numai ea ramane la vestiar cu mine.si am tot povestit amndoua,ca e fetita mare,curajoasa ca si peny(acum e mare fana bolt si nu se dezlipeste boltul de plus),ca asa isi va face prieteni fff multi,etc...la un moment dat dupa 20 de minute am auzit:"mami chiam-o pe ramo sa ma duc cu ea sus.dar sa sti ca vreau la ea in brate." a luat-o in brate m-a pupat pe obraz si mi-a promis ca va invata ffff multe cantecele(ca toata ziua canta).imi povestea educatoarea cand am luat-o ca e un copil asa sensibil,nu bruscheaza pe nimeni,zambeste cu toata lumea,in fine asa-i ea ...stie ca gravitam in jurul ei si incearca cum poate sa ne traduca sa stam cat mai mult timp impreuna....parca noi nu am vrea la fel.
acum sper sa nu mearga mai departe cu raceala....
giorgiana multa sanatate!

A mamica bulinei Elisa(20 iunie 2007)

povestea noastra...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Buna!

Subiectul zilei....greu tare greu cu gradinita...

Noi suntetm undeva la mijloc cu plansul...adica plange la intrarea in clasa, pe urma se linisteste si din cate am inteles se joaca, s-a mai imprietenit cu cate un copil, cand m-am dus sa o iau era vesela, si normal, bucuroasa sa plece...
Azi m-am dus si cu Ana Maria, s-au imbratisat...au impartit un strudel cu mere, gustarea ei...
De mancat, mananca...doarme (e la program lung, o iau la 3 jumatate, ca eu in curand voi reincepe lucrul), se joaca, face pisu - au toalete micute, ca pt ei...

Ieri a mers zambitoare la gradinita, pe hol iar a fost ok, la schimbat la fel... pe urma a speriat-o faptul ca era f multa lume (nah, deschiderea, imbulzeala multe) si cand sa o ducem in clasa...pas...s-a pus pe un plans, ca sa nu plec...
Pe noi ne-a lasat sa stam si noi parintii putin cu ei...am stat, ne-am jucat putin (5-10 min)...dar am constatat pe pielea mea, cam cu cat prelungesti ramasul cu ei, cu atat pe urma plang mai cu foc (cazul copiilor mai plangaciosi)...

Claucia, ma bucur ca Alessia a fost asa linistita, tare mi-ar place sa si Andreea sa fie la fel... Ea are o mica problema cu schimbarea de mediu, cand e intr-un loc nou cu oameni noi...dureaza un pic pana se adapteaza, si ca atare are o teama..

Cu "disparutul din peisaj", eu intotdeauna ii zic cand plec, unde ma duc, cand vin... cand e ea ok, adica o las cu taticul, bunicii etc, e ok, zice "pa pa" si gata... Ei, cand am lasat-o undeva unde nu a fost sigura, plangand si atagandu-se de mine, numai functioneaza nimic, nu mai aude nimic din ce-i zic, plange zicand "vreau sa mergem inapoi", si ca atare a trebuit sa plec mai pe ascuns, ca altfel venea dupa mine pe hol.. Apoi s-a linistit...
Trebuie sa discut cu ea cand e calma, nu speriata de ceva... pana la urma intelege...

In fine, greu, greu... Sa speram ca vor veni si zile mai bune...de fapt nici astea nu au fost rele, ca se comporta ok acolo, doar ca si ieri si azi a plans la lasatul acolo

Jadi, la fel ii zic si eu ca o iubesc mult, ca am incredere ca se va descurca, ca intotdeauna o iau, ca nu ramane nici un copil in gradinita

Housepocket..., imi pare rau, totusi du-te si vorbeste cu doamnele... ca si pe mine asta ma interesa.. sa nu planga toata ziua, sa se si joace/manance/mearga la wc sa se integreze oarecum... si mi-au zis ca e ok, si am gasit-o linistitia cand am luat-o...

Vivela...ma gandeam la tine cu carutul....si zic, bine ca e ana maria ceva mai mare si a depasit faza cu carutul, ca merge bine pe picioare plus ca gradi e f aproape de casa (parca si la voi, nu?)
Tin minte anul trecut cand ieseam cu ele la plimbare ana maria in carut, andreea mergand pe alaturi...acum e ceva mai simplu...
Dar chiar, pe David nu il poate duce sotul tau dimineata? ca sa se scape macar de un drum? sau pleaca de acasa prea de dimineata?

Luna cand vii in tara? poate ne mai organizam de vreo intalnire ceva... imi aduc aminte ca multe intalniri s-au organizat cand a venit vreo mamica de peste hotare... Cristina, Anto, Madabout...

Sunt prin zona, urmaresc cu interes si mai facem schimb de impresii...
Oricum, greu si pt parinti, poate mai greu decat pt copil... Ieri ma apucase si pe mine plansul cand am plecat de acolo..
Sper sa fine bine pt toata lumea pana la urma...totusi nu au trecut decat 2 zile..
O ingrijitoare ne zicea ieri, asa glumind (era un ton placut, nicidecum rautacios sau ceva de gen)...dragi parinti, o luna de acum incolo cam asa va fi, mai cu plans, maraieli..sa fim pregatiti... si ca ne trebuie multe servetele, unul pt copil, unul pt parinte si tot asa...

Hai ca m-am intins si nu stiu nici cat de clar am scris, ca-s cam pe fuga plus ca m-a bulversat si pe mine toata schimbarea asta de program, faptul ca a intrat asa, in lume, cum s-ar spune...fara nimeni din familie...si (cu ajutorul celor de acolo) trebuie sa se descurce singura...

Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007
Povestea sarcinii si a nasterii

si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Monica planuiesc acum o vacanta in Februarie in tara. Mi-ar placea mult sa organizam ceva numai ca eu vin fara Adelise, vin doar cu Cosmin. Am sa va anunt atunci exact ce si cum si cine are chef sa ma cunoasca ma poate anunta. Mie mi-ar placea f mult binenteles.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Buna seara fetelor!
Am supravietuit si am reusit sa ajungem si noi in pragul gradinitei. Maine le duc si eu prima zi cu conditia ca Iris sa nu mai faca febra diseara. Azi cand am venit din parc, pe la ora 14 avea febra 38,2. Nu stiu cat de grav e, nu stiu daca nu e de la faprul ca s-a agitat in parc cam tare si numai la soare. O sa vad cum se prezinta diseara.
In WE au cam stat in vant puternic la Snagov si cam stranuta amandoua. Dar ele au mai trecut prin stari similare fara sa se imbolnaveasca.
Inca nu le-am pregatit nimic. O sa le pun ceva schimburi pt interior si cam atat cred. Ar fi bine daca ne-ar lasa cu o jucarie.
Eu le voi lasa pana dupa masa de pranz o perioada ca sa-si faca somnul acasa pt ca daca nu se odihnesc le scade imunitatea si nu am chef sa stau mai mult cu ele pe acasa. Om vedea. oricum in prima saptamana mi-am propus sa imi rezolv multe probleme ca nu se stie cat dureaza minunea...

Housepocket imi pare tare rau ca treci prin asa ceva! Nu e normal ca copiii care raman la program prelungit sa vada ca unii pleaca la pranz. Parintii nu au ce cauta (dupa parerea mea) in timpul programului printre copii, mai ales sa isi ia copilul. Ar trebui sa ii duca ingrijitoarea pe copiii "chemati" de parinti la pranz direct la vestiar, fara ca ceilalti sa se prinda.

Musso sanatate multa! Pneumonia trebuie tratata foarte bine ca sa nu lase sensibilitate. Eu prima pneumonie am facut-o la 6 luni.
Sper sa iti gasesti puterea sa depasesti si faza asta. Cred ca multe ne mai asteapta.

Tin pumnii strumfilor care se lupta cu adaptarea la gradi zilele astea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

neatza......
imi pare rau de experientele mai putin placute cu acomodarea la gradinita.....sper sa nu patesc la fel(daca ii gasesc ceva). deocamdata am gasit doar la particular, aproape de casa .....vineri imi incerc norocul la stat. oare cat sa pun in pic? ca ceva tre sa-i dau daca gasesc pe cineva dispus sa-l accepte acum......poate ma dau de ceasu mortii, gasesc si nu vrea sa mearga.....

georgiana, cum e mihnea? eu stiu ca la plamin e buna mancarea grasa: supa de gaina, friptura.
loredana, bine ca aveti cu cine-l lasa......
luna, atunci ramane cum am stabilit: februarie!

decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori!!!!

Mergi la inceput

Musso, multa sanatate lui mihnea! Sa va faceti bine repede
Claucia, eram curioasa la ce gradi particulara ai dat-o pe Alessia alea 4 luni? Cat costa si cam pe unde e situata? De uriozitate intreb..
Mychy, bafta in cautari...sper sa gasiti

La noi azi a fost parca ceva mai bine dimineata (ca atunci apar problemele), a plans, dar mai putin "cu foc"... zice ca ii e dor de mine...

revin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Hop si eu la servici dupa ce am lasat copii la gradi.

Azi a fost cu urlete dar au fost clar urlete de santaj. Eu ii spuneam ca merge la gradi iar el se tanguia dar radea in acelasi timp, nu putea fi serios deci mi-a fost clar ca apeleaza la tot arsenalul ca sa nu mearga. L-am lasat plangand, azi incerc sa ajung mai repede, toate mamele se inghesuie la 4 fix sa isi ia copii si atunci clar incep urlete la ceilalti care stau in continuare sa astepte.

Nu as dori sa iscam dispute cred ca pana la urma fiecare stie mai bine ce e de facut cu copilul si mai ales ce posibilitati avem ca sa le creem un confort psihic normal sau unul supraevaluat. Eu am ales sistemul de stat desi as fi putut sa merg la particulara dar am gandit un pic in viitor si mi-am dat seama ca incepand cu scoala nu imi voi putea permite sa continui pe sistemul privat ca atare consider ca este esential sa ia viata in piept in gradinita de stat tinand cont ca si scoala va fi tot de stat. Eventual la facultate pot considera daca o vor face aici sau in strainatate, in ultima vreme sunt state care acorda burse frumoase si daca vor fi capabili si destepti atunci meritul va fi integral al lor si in foarte putina masura al meu. Acum eu asa consider ca le este bine si ca atare trebuie sa se adapteze intr-un mod mai brutal din pacate.

E frumos asa cum spuneti, sa stati cu copii zile sa se acomodeze, sa le creezi cele mai bune conditii, din pacate asta clar merge doar la gradinitele particulare. Eu aprecize ca pentru astea doua saptamani, sunt ambele educatoare la gradi in acelasi timp, ca se descurca excelent cu 24 de copii si ca urletele se vor potoli la un moment dat. Eu nu am auzit de copil cu sechele din cauza primelor zile de gradinita, Vlad a urlat si el, si in primul an, si in al doilea an dar acum cand il intreb nu isi aduce aminte de nimic, este doar nerabdator sa ajunga la gradi, sa se joace, sa faca lectii si sa se distreze.

Concluzionand, putem adapta copilul in fel si chip, cu binisorul sau lasandu-l urland, totul se va termina in cateva zile, se va consola si va intra in rutina fara sa fie afectat pe viata. Problemele psihice sunt ale noastre, exacerbam sentimentele, exacerbam simtirile noastre si automat le transferam asupra copiilor. Exista clar si exceptii, copii care nu se adapteaza deloc sistemului, fie privat sau de stat asa cum sunt si copii care nu reactioneaza violent in primele zile ca apoi sa incepe sa se tanguiasca ca nu mai vor la gradinita, deoarece primele zile sunt o placere apoi se plictisesc si nu vor sa mai continue.

Nu sunt vreo desteapta si nici vreo dura, sufer enorm chiar daca nu o arat, de doua zile am stomacul la gura, imi vine sa plang cand Tudor plage dar imi gasesc cumva puterea sa trec peste toate si sa continui sa merg cu el la gradi chiar daca lucrurile nu sunt roz.

Sfatul meu? Nu am niciunul, fiecare isi cunoaste tara si sistemul de educatie, posibilitatile financiare si taria sufleteasca. Ca atare nu trebuie sa fim aratati cu degetul daca alegem o cale sau alta, ganditi, masurati si luati deciziile dar mai presus de orice incercati sa va respectati deciziile si sa mergeti cu ele pana la capat.

Mama, am scris cam mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns snowbunny spune:

helloooo dear parents
La noi cu gradi e bine dar nici nu a facut intrerupere de gradinita toata vara.E foarte foarte foarte incantat ca se duce la GRUPA MARE sus la etaj.A venit si o educatoare noua part time de care ii place tare mult.
Si la noi la inceput a fost INGROZITOR gen ia-ma acasa!!!! nu ma lasa aici!!!cu toate ca il asiguram ca mami vine inapoi dupa el pupici etc dragoste.Faza nr 2.urla din totzi rarunchii pana inchideam usha.Adik urla urla urla il pupam ne iubeam si cum inchideam usha nu mai se auzea nici un zgomot clar de intimidare.
Faza 3 nu mai vrea sa vina acasa!EFECTIV! are 2 polozi mai mari de 6 ani cu care se joaca toata ziua si nu mai vrea sa vina acasa.Sunt tare mandra de el.Dar si gradinita imi cam usuca buzunarele.

IEri draga monicabo am trecut pe langa tine.Nu am avut timp sa te opresc caci ma duceam sa ridic pachetul de la gradi.m-am gandit ca poate te gasesc in parc la Regina Maria dar ..nu te-am mai vazut.Poate poate ne ciocnim pe acolo.

din partea mea dak se poate o intalnire si pe acum cu plozziiiii ar fi super.

BTW eu in prima luna de gradi mituiam copilu sa ramana acolo.De fiecare data cand plecam de la gradi mami ii cumpara ceva nepermis si il laudam ca a fost cuminte..Acum la colectia de buline are dreptul sa ishi cumpere si el o jucarie (mi-a cam golit buzunarele dar..ACCEPT ) .Nu shtiu daca procedez tocmai corect dar e tare fericit si mami deasemenea

Jadi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Mimi, mita e la ordinea zile dar azi nu s-a mai acceptat mita, pur si simplu nu vroia la gradi, puteam sa ii ofer si luna de pe cer. I-am promis cremvrusti, inghetata dupa gradi, nimic. Noua ne da voie cu o jucarie ceva, eu i-am dat-o pe Marie din pisicile aristocrate. Dar sta cu ea in brate si nu se joaca cu copii. Insa e receptiv la jocurile colective, povesti si la cantecele. Inca nu interactioneaza cu niciun copil, absolut niciunul dar sper ca se va schimba in viitor. Mananca foarte bine si adoarme repede. Pana la urma, in asta consta grupa mica, sa invete sa socializeze, sa invete reguli si sa se joace, munca incepe in anul doi de gradi .Aaaaaa, si i-am promis si o jucarie in weekend dupa ce finalizam o saptamana integrala de gradi. Pun pariu insa ca pana sambata uita

Mergi la inceput

Jadi, felicitari pt plansul mai usor... cam asa a fost si la noi...

Snowbunny, pe unde ne-am vazut? pe la ce ora? Data viitoare abordeaza-ma
Ieri am fost un pic in Regina Maria, vreo ora asa...de pe la 5 juma pana pe la 6 jumate...pe urma am fost cu totii la niste cumparaturi..
Ma bucur ca Alex este bine si s-a acomodat! La ce gradinita merge? La noi in zona? cam pe unde e?

Kariris, salatate si bafta la gradi

Mergi la inceput