Strumfi de iulie-august 2007 (193)
Raspunsuri - Pagina 18
Vivela spune:
Madalina,
,of, imi pare tare rau ca treceti prin asa ceva, eu nu stiu daca as rezista. eu ma plang ca stiu ca al meu face spectacol dimineata, dar stiu sigur ca in 5 minute se linisteste. si tot am stomacul ghem.
oricum, nu-i tocmai normal sa vada copiii ca vin unii parinti sa ia din copii si altii raman acolo pentru somn. cred si eu ca in mintea lor o fi : "oare de mine a uitat mama? o mai veni?".
Georgi - sanatate multa, bine ca macar ati descoperit din timp despre ce era vorba. voi erati oricum pe antibiotic, nu? vi l-a schimbat?
ioana, ce bine ca Mara si David sunt la aceeasi gradi si ca el poate s-o linisteasca. mi se pare f calumea, le si vad pe educatoare: "aduceti-l pe fratiorul ei s-o calmeze"
.
luna,
.
totusi, pt david e al treilea an de colectivitate. eu cred ca i s-a luat deja, au fost si multe schimbari -ba gradinita, ba fratiorul, a fost si vacanta, ba acasa, ba la bunici, ba in excursii, cred ca e un pic obosit dupa inconsecventa asta.
mychy, da, poezia aia era pe holul gradinitei, chiar la intrarea in grupa. probabil ca sa faci stanga imprejur cu copil cu tot si sa-ti iei gandul de la colectivitate.![]()
bafta cu gasirea unei gradinite, sper sa nu te dezamageasca experienta noastra (a unora din noi, de fapt), ca pana la urma totul trece si per ansamblu e bine la gradi.
denis
, macar ai tai sunt amandoi in aceeasi oala, adica acum nu mai au regim separat, unul acasa si unul la gradinita. eu cred ca mai e si asta la noi - adica damian sta acasa cu ma-sa si el merge la gradinita, nu-i corect in mintea lui.
oricum, il iubeste tare mult pe damian de la o vreme - dimineata cand plangeau amandoi, david printre suspine: "plange damian, saracutul il doare dinteleeee
".
si o faza haioasa, langa gradinita e parcat un hammer galben, mastodont nu alta - si aseara i l-am aratat (ca avea si el una de jucarie, fix la fel
). si plangand in drum spre gradi "ha-ha-haaaaa, uite masina ca aia a mea pe care am stricat-o eu...haaaaa
". m-a bufnit si rasul.
Cristina26, distractie placuta in vacanta. si nastere usoara Lioarei (e soara ta?)
_
Mami de D mare (2/9/07) si d mic (7/6/10)
Luna1 spune:
Jadi 

(na ca te-am pupat dublu, ia zi esti prin bucharest in feburarie?)
Vivela si eu cred ca lui David ii trebuie rutina si e afectat ca Damian ramane cu tine acasa.
jadi spune:
Gabi, am avut si noi problema asta, ca Tudor sta acasa, Vlad la gradi. Nu stiu cam am trecut de impasul asta, oricum Vlad imi este de mare ajutor in perioada asta, ii tot explica lui Tudor programul dar de intalnit nu se intalnesc la gradi chiar daca sunt usa in usa.
Luna, desi anul asta e primul in care sotul si-a exprimat regretul ca nu am emigrat (niciodata nu si-a exprimat dorinta de a emigra, nu stiu de unde gandul asta
), tot in Bucuresti voi fi pe timp nelimitat deci si in februarie.
housepocket480 spune:
Fetelor sunt terminata
Mai bine nu ma duceam, ca nu-mi scot din minte imaginea cu el cand ma cauta printre copii si parinti si striga dupa mine.
Ce ma fac? nOI NU VREM SA RENUNTAM, dar nu stiu ce face el, daca as stii ca maine e mai bine, dar daca nu...oricum cred ca se imbolnaveste ca de atata plans ragusise si aseara si stars subfebrila...nu stiu in cotro o iau...
Imi vine si pe mine ciuda ca nu sunt puternica de loc si cand vine vorba de Matei sunt mai rau decat o carpa...
ddanagh spune:
Mada si eu zic ca trebuie sa fi tare, pt cel putin doua saptamani, din care primele 3-4 zile sunt mai dureroase. E important sa nu faci pauza acum, va crede ca daca plange va putea sta acasa si tot asa. E f greu inceputul, insa una peste alta gradinita are f multe avantaje pentru, la sfarsit de an sigur vei vedea avantajele. Sincer DAria e un copil care f greu s-ar desparti de mine, cand era de 2 ani, inainte de cresa la locul de joaca nu puteam pleca mai departe de un metru de ea ca era jale. Mi-a plans extrem de mult la cresa anul trecut pt f mult timp. Abia dupa vreo doua luni doamnele de acolo au recunoscut ca nu credeau ca se va adapta, singura incurajare era ca manca, unul din reperele de adaptare.
Acum la gradi si ieri si azi, exact ca si David al Vivelei, mi-a facut circ la intrarea in clasa, cu tavaliri pe jos, fugit pe usa
insa, Slava Domnului, dupa ce plec se linisteste.
Chiar mi-a zis o doamna ca se vede ca a fost la cresa ca intra imediat in orice joc propus de ele, ii plac jocurile interactive si astfel uita de mami.
Ce vreau sa zic este ca daca era sa cedez anul trecut sigur imi era mult mai greu cu ea anul asta, acum vorbeste, isi exprima sentimentele si te doare mai tare plus ca arta santajului atinge niste nivele mult mai ridicate, stie sa profite de tine. Sunt sigura ca la 4 ani va fi si mai greu. Chiar are un coleg in grupa de 4 ani care plange de rupe, deci nu e o solutie.
Ii doresc si eu multa sanatate lui Mihnea, sa se faca bine cat mai repede.
Ma duc sa ma culc ca parca m-a calcat trenul, zici ca am mai dormit de cand hau.
Aaa, Michi, eu anul trecut la cresa am inscris-o pe Daria in septembrie, dar recunosc cu ceva interventii. 
Dana mamica gingasei Daria (20.07 2007) si
cu Eric Mihai AMR 1 S
Vivela spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui housepocket480 Fetelor sunt terminata Mai bine nu ma duceam, ca nu-mi scot din minte imaginea cu el cand ma cauta printre copii si parinti si striga dupa mine. Ce ma fac? nOI NU VREM SA RENUNTAM, dar nu stiu ce face el, daca as stii ca maine e mai bine, dar daca nu...oricum cred ca se imbolnaveste ca de atata plans ragusise si aseara si stars subfebrila...nu stiu in cotro o iau... Imi vine si pe mine ciuda ca nu sunt puternica de loc si cand vine vorba de Matei sunt mai rau decat o carpa... |
mada, eu zic sa-i repeti neincetat ca il iubesti si ca o sa te intorci mereu sa-l iei de acolo.
eu am observat ca parca il linistea pe david un pic cand ii repetam asta (i-am spus si in dimineata asta de cateva ori, in caz ca uitase) si parca pe moment se mai linistea. deci cred ca in capsorul lui isi imagina ca il las acolo de tot, nu stiu.
a, la noi se suprapune chestia asta si cu perioada in care david ma divinizeaza. i-a zis maica-mii: "ai vazut ce draguta e mami?"
"mami e draguta si tati e puternic!" . plus ca ma pupa asa, fara motiv aparent, ma mangaie, imi zice ca ma iubeste, ca are grija de mine, ca vrea sa nu ne mai certam niciodata si ca ma ia el cu masina sa plecam...(nu stiu unde).deci, ma imbrac sa ma duc sa-l iau de la gradi.
_
Mami de D mare (2/9/07) si d mic (7/6/10)
Luna1 spune:
Housepocket eu sincer nu l-as lasa. Adica de aici cand ieseam pe usa salii ei stateam de cealalta parte a usii pana se linistea. In plus aici adaptarea se face treptat, prima zi stai cu copilul 30 min, a doua zi o ora, a treia zi il lasi singur. Plang si aici normal insa nu toata ziua. Ii ia educatoarea, ii tromboneste, are o persoana care se ocupa personal.
Stiu ca asa nu e posibil in Romania (sa stea cate un parinte cu fiecare copil sau sa fie educatoarea numai cu un copil cand plang 20) insa as incerca eu ca parinte sa fac acomodarea mai placuta. Ca plange 5-10 min dimineata e una, dar sa planga toata ziua...imi pare rau dar, sa nu va suprati pe mine, barbar pentru copil.
Incearca (iarasi, doar un sfat) sa-l duci incetul cu incetul, azi sa-l lasi o ora, maine doua... sau sa-l duci peste 2 sapt cand ceilalti s-au potolit cu plansul si educatoarea poate sa ii dea mai multa atentie copilului tau.
Noi pe Cosmin l-am dus prima oara la gradi in Octombrie tocmai din motivul asta, sa nu planga cu ceilalti in grup.
loredana_76 spune:
Buna,
Mada si noi am avut experienta asta si l-am retras,o sa stea cu bunica inca un an.Asta e,daca nu a vrut sa stea,tot asa plangea intr-una cu toate ca primele 2 zile a fost neasteptat de bine.Si il dadusem la particulara,il luau in brate cand veneam .
Si eu zic ca am gresit ca l-am lasat din prima program lung,cred ca trebuia un pic de acomodare,lasat cate putin,luat la pranz,pina se obisnuieste.
Problema noastra de acum e ca nu mai vrea nicaieri decat cu mine,agatat de gatul meu.Am fost la o petrcere de copii si el m-a tinut efectiv de gat tot timpul,nu cumva sa plec si sa-l las.Si el nu e foarte mamos,n-a stat cu mine acasa2 ani...Probabil depinde mult de la copil la copil cum reactioneaza.
claucia spune:
Housepocket, si mie mi se pare prea mult. Sunt in asentimentul Lunei cu asta. O fi buna gradinita dar parca e prea mult sa lasi copilul pierdut pe holuri si cautand-o pe mama.
De ce nu incerci sa il dai la o particulara? Nu e ca si cu mai renunta de tot, tot intra in colectivitate si e mai mult a la Luna asa, se ocupa de ei, ii pupa, ii dragalesc, ii iau in brate, sunt mult mai putin copii si atunci normal ca au mai mult timp necesar sa raspunda temerilor si fricilor lor de inceput.
Eu am o fetita tare mamoasa. Asa credeam. Ei bine, noi am mers din mai in sept, deci 4 luni la o gradinita particulara si nu scumpa deloc! in zona aici la noi. Aici poti sta cu copilul cat vrei. Eu am stat, sincer, 3 zile. Intregi! Bine, ar trebui sa iti iei concediu. Nu faceam nimic, doar stateam undeva pe o canapea, mai beam o cafea la bucatarie cu educatoarea
(intr-o casa frumoasa, mare, cu 3 camere mari, genul acela inalt, stiti voi).
Eu eram acolo pentru lucruri de genul: apa, pishu, suflat nasucul, lucruri pe care le vroia doar cu mami.
Ei bine, nu am vrut sa o las sa doarma. In acea prima saptmana, joi a vrut sa doarma, eu am stat in curte pana cineva a iesit si a spus ca a adormit fata mea, de vineri a vrut sa stea singurica si program complet. Adaptarea a fost extraordinar de frumoasa fara o lacrima. Dar intr-adevar, educatoarele erau foarte mamoase, ii pupau pe copii, ii ascultau cu adevarat daca vroiam sa spuna ceva, raspundeau nevoilor fiecaruia, nu in grup, etc.
Acum, 4 luni mai tarziu, stia ca va merge la gradinita mare (de stat, insa are cateva avantaje, este foarte frumoasa, curata, mare, renovata cu stil si gust), educatoarea Alessiei o place f tare, si Alessia pe ea, deja stie ca mami vine, in prima zi am luat-o la pranz, a doua deja a vrut ea sa doarma, i-am spus ca vin dupa nani ca sa nu se astepte mai devreme, s-a imprietenit cu copii, merge si cu verisorul ei in aceeasi grupa si conteaza multa. Astazi, ei se jucau cu un trenbulet in mijlocul unui grup de copilasi care plangeau si strigau de mama mama...eu nu as fi lasat-o asa, nu stiu, i-as fi spus de 1000 de ori, as fi negociat cu ea, as fi luat-o devreme, of.
Nu a plans o lacrima nici intr-o parte nici in alta, insa noi suntem pe sistemul discutii. Discutam despre orice. NEgociem si ne punem de acord. Nu sunt de acord nici sa stau in cap cand spune copilul dar cu siguranta nu sa il consider mereu un om mic care a venit pe lume sa ma pacaleasca/sa aiba putere asupra mea si care trebuie infrant.
In fine, noi avand-o pe Andreea mica, o consideram pe Alessia mare. Si ea se comporta ca atare, nu mai este bebelus de mult, este o fetita mare, frumoasa, desteapta si foarte foarte capabila sa faca orice. E iubirea si viata noastra. Alaturi de surioara ei scumpa.
Nu stiu daca ajuta istorisirea mea pe cineva, scuze pentru placintoiul imens, cand ma apuca apoi ma apuca vad! Mai am un pic si ma intorc la birou de aia ma stresez ![]()
Clau, mami fericita de printese: Alessia Maria
13 iulie 2007 si Elisa Andreea
03 septembrie 2009