Mamica incapabila sa-si educe copilul cauta...(3)
Raspunsuri - Pagina 6
ladyJ spune:
Ilinca, asta e altceva! Ioi si vai, sunt reactii de teama ale adultilor care sperie copilul.
denizel spune:
Miau, Jasmin! :)
Daca ma pupa si Ilinca tre' sa zic un "ham" grooos :).
Stiti ce ma gandesc?
Am putea sa facem un set de reguli simple si scurte (folosindu-ne de experientele si explicatiile date aici) pe care sa le punem intr-un topic lipicios?
Rasfoim topicul si formulam cate o regula pentru fericirea copilului :).
Ma mai gandesc zilele astea, revin luni.
pup pe toata lumea!!
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
Ilinca_M. spune:
Denizel, nu numai ca te pup, dar promit ca daca vreodata se-ntampla sa fiu in preajma ta si sa cazi (chiar avand un brad in spinare), te ridic!
Buna ideea cu reguli simple si de ajutor!
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
1 AN+4 luni
Manole forever
sanziana27 spune:
Ce subiect potrivit mie: doi copii, baieti unul face 2 ani celalalt 4, sunt ca gemenii nu face nimic niciunul daca nu se misca si celalalt, se copiaza unul pe altul ca doua maimute.
Si eu ma intreb de multe ori daca fac bine ce fac sau cum sa nu mai gresesc in educatia copiilor!
La noi e foarte greu ca cel mic nu intelege, il certam, il pedepsim, dar el e tot numai un zambet, iar cel mare e contrariat de ce cel mic rade cand e pedepsit!
Ex; seara le dau buline:rosie si neagra...cel mare face o tragedie cand primeste neagra, cel mic intinde mainile disperat sa primeasca si el orice culoare
revin
Mamica fericita de boboci de toamna:
Dragos Mihai (26 septembrie 2006) si David Gabriel (8 octombrie 2008)
Despre cei doi nazdravani
elaga spune:
E tare faza cu bulina neagra. Si al meu tot 2 ani are si stiu cum e. Dar cred ca ar trebui sa folosesti pedepse diferite tocmai din cauza diferentei de varste. Eu ii pun jucariile pe care le tranteste sus, pe dulap, dar in asa fel incat sa le vada sii de cate ori mi le cere ii explic ca nu are voie cu ele pentru ca le-a trantit. Vad ca incepe sa functioneze.
Sabina spune:
baietelul care vrea si el bulina procedeaza in singura maniera intelgenta posibila, exact pe masura sistemului bulinos, facand haz de el (de sistem)
Nu cre ca trebuie sa spun mai mult espre ce cred eu referitor la pedepse, nu? :P
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui elaga E tare faza cu bulina neagra. Si al meu tot 2 ani are si stiu cum e. Dar cred ca ar trebui sa folosesti pedepse diferite tocmai din cauza diferentei de varste. Eu ii pun jucariile pe care le tranteste sus, pe dulap, dar in asa fel incat sa le vada sii de cate ori mi le cere ii explic ca nu are voie cu ele pentru ca le-a trantit. Vad ca incepe sa functioneze. http://mamasiiubita.blogspot.com/ |
Sabina, ba eu cred ca trebuie sa spui mai multe referitor la pedepse. Ia uite ce scrie mai sus!Poti sa taci?
Elaga,jucariile sunt facute pentru ca copilul sa se joace cu ele.
Copilul cand se joaca, le mai si rupe, le mai si tranteste.
Invatatura lui de minte va fi atunci cand va strica o jucarie si nu o va mai avea, pentru ca a stricat-o. Intelegi?
ceea ce faci tu este
Are 2 ani!!!! Cum adica le pui pe dulap ca sa le vada(!!!) da nu i le dai? Mai fetelor, dar aveti niste idei incredibil de nepotrivite.Are 2 ani!Si vorbim de jucarii pe care se presupune ca pentru copil le-ati luat!
Te rog sa te mai gandesti la asta,Elaga.
Sunt asa multe sfaturi aici pe DC , povesti scrise de mii de mamici...voi inca nu le-ati citit?
Sabina spune:
lady eu iau f mult cortizon :D
daca as spune ce gandesc in momentul asta despre povestea cu jucariile pe dulap as fi data afara de pe planeta, nu de pe forum...
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
rrox3 spune:
Cred ca nu vad bine... scriem aici de saptamani bune, suntem la al 3-lea capitol stufos, repetam, argumentam... ca sa ne citim una pe alta si sa ne felicitam eventual
Elaga tu ai citit ceva de aici? Tu stii ca un copil de 2 ani se joaca trantind jucariile? Asa se joaca el. Ai cumparat jucariile ca sa le pastrezi tu intacte, pentru tine, sau ca baietelul tau sa se joace, invatand despre lume in felul asta?
Iti dai seama ca e de-a dreptul sadism ce faci tu?
Cum de ti-a venit ideea ca un copil de 2 ani care se joaca trebuie pedepsit? Si inca ce pedeapsa... Daca altcineva s-ar purta asa de rau cu copilasul tau probabil ca ai sari ca o leoaica sa-l aperi... Uff...
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
Ilinca_M. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sanziana27 La noi e foarte greu ca cel mic nu intelege, il certam, il pedepsim, dar el e tot numai un zambet, iar cel mare e contrariat de ce cel mic rade cand e pedepsit! Ex; seara le dau buline:rosie si neagra...cel mare face o tragedie cand primeste neagra, cel mic intinde mainile disperat sa primeasca si el orice culoare revin Mamica fericita de boboci de toamna: Dragos Mihai (26 septembrie 2006) si David Gabriel (8 octombrie 2008) Despre cei doi nazdravani |
Ce temperament frumos are cel mic daca zambeste si cand voi il certati si-l pedepsiti...inocentul de el. Eu zic sa renunti la certuri si pedepse pana mai e copilul tau asa relaxat si nu-si da seama ca nu e bine ce-i faceti.
Cu bulinele: de ce vrei tu ca ai tai copii sa se comporte bine pentru a primi bulina rosie sau pentru a nu primi bulina neagra? Nu cred ca e buna o asemenea motivatie extrinseca...si inca ce motivatie...Caci ce reprezinta bulinele alea de fapt, au o valoare prin ele insele? Nici vorba! Bulina rosie reprezinta aprecierea ta iar cea neagra mahnirea ta. Ei, n-ai putea sa le arati aprecierea ta de-a lungul intregii zile (nu doar seara, prin insipida "bulina rosie"? Sau sa le arati ca esti mahnita cand comportamentul lor e inadecvat (dar fara certuri si pedepse)?
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
1 AN+4 luni
Manole forever