Mamica incapabila sa-si educe copilul cauta...(3)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Eu astept sa vina elaga sa ne scoata din ceatza, sa ne spuna care e rationamentul dupa care procedeaza asa

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
1 AN+4 luni
Manole forever

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Stiu ca multi parinti folosesc metoda cu buline/stelute, etc.
Eu mi-am propus sa o folosesc, dar cumva niciodata nu am avut energia si convingerea ca merge. Mi se parea ca as crea un reflez conditionat pentru ca fii-mea sa faca ceva. Mi s-a parut mai normal sa fac niste lucruri asa, din principiu.
Dar, sa stiti ca mai folosesc si eu manipularea si mita din cind in cind. De genul, dupa ce mergem toata distanta asta .. mincam un mar, te iau in brate, mergem la inghetata, etc. Sint ipostze, cum ar fi, am gasit eu de curind, mersul pe munte, cind singura solutie, mi se pare mie, este mita.

sinziana cel mic inca nu intelege incarcatura negativa a coneptului de pedeasa, cum il intelege cel mare. EU as fi mai precauta cu pedepsele. Odata invatate, va fi mai greu sa-l dezveti si va face la fel ca adult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Offf, nu numai despre pedepse am tot vorbit pe-aici (mai bine zis despre neaplicarea lor) ci chiar si despre idiotul sistem de recompense (adica de dresaj) cu buline... Au fost pagini intregi cu chestiile astea aplicate a la Supernanny. Toate ne-am manifestat dezacordul.
Ilinca, da, intr-adevar, ai remarcat foarte bine, ce temperamental frumos e copilasul de 2 ani, mereu cu zambetul pe buze, chiar si la pedepse.
Sabina, nu-i lasam noi sa te dea afara de pe planeta.
Roxx si Lady, . Ca intodeauna voi explicati totul cel mai pe intelesul tuturor.

Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es

Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...

Mergi la inceput

Bic, si eu mai apelez la mita (totusi nu cred c-o putem numi asa) cand nu am incotro. Sa ma explic, ca sa nu se inteleaga faptul ca fac asta in orice situatie, ci rar, de exemplu cand suntem afara (de cateva ore bune si eu chiar nu mai pot sta) si vreau sa-l "aburesc" pt a merge acasa, ii spun ca il astepta suculetul sau un Barni sau Thomas sau mai stiu eu ce... dar nu-l pacalesc niciodata.

Mergi la inceput

Si apropos de pedepse, uite ca s-a potrivit ca o manusa discutia, ca iar am o dilema: Lucas incepe gradi. Ieri am fost sa ducem fisa medicala si am cunoscut-o si pe educatoare. E foarte tanara, cred ca e in primii ei 3 ani de cariera si e foarte draguta. Chiar mi-a lasat o impresie buna si din ce am discutat cu ea. Dilema vine din faptul ca nu stiu cum sa fac si daca sa abordez cu ea subiectul pedepse,s-o intreb daca le aplica si ce fel, sa-i spun sau nu ca nu as vrea sa-l pedepsesca cu pusul la colt. Voi ce ati face, ati aborda un astfel de subiect si daca da cum ati face-o?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

La noi nu mai e mita, e negociere

Insa calea cea mai sigura e cand spun adevarul.
De ex. intram in magazin si nu am bani suficienti sa mai luam prostii, spun clar ca nu am acum bani extra, data viitoare ne revansam. Evident ca data viitoare asa fac. Insa am ramas impresionata sa aud ca data viitoare sa mi spuna fi`mea ca acum nu vrea, si sa o lasam pe data viitoare indiferent de oferta mea.

Si noi am avut panou cu abtibilduri pana m-am saturat eu si le-am lipit pe toate impreuna

Ceea ce vad acum e ca cu cat creste fi`mea cu atat e mai inteleapta dom`le, o spun ca o am in fata mea si stam in birou Sunt o mare cioara, da ?
Si daca la 5 ani am avut o perioada de razvratire, de iesiri de nervi din orice, acum la 6 ani totul are sens pt ea, stie ce inseamna sa aleaga si isi asuma alegerea.
La 5 ani fu` greu
Deci exsta sperante !
Asta vreau sa spun. Copiii cresc, inevitabil si devin tot mai fantastici

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Jasmin012

Si apropos de pedepse, uite ca s-a potrivit ca o manusa discutia, ca iar am o dilema: Lucas incepe gradi. Ieri am fost sa ducem fisa medicala si am cunoscut-o si pe educatoare. E foarte tanara, cred ca e in primii ei 3 ani de cariera si e foarte draguta. Chiar mi-a lasat o impresie buna si din ce am discutat cu ea. Dilema vine din faptul ca nu stiu cum sa fac si daca sa abordez cu ea subiectul pedepse,s-o intreb daca le aplica si ce fel, sa-i spun sau nu ca nu as vrea sa-l pedepsesca cu pusul la colt. Voi ce ati face, ati aborda un astfel de subiect si daca da cum ati face-o?

Sigur ca poti aborda subiectul, in fond e chiar important sa stii cum procedeaza ea cu micutii neastamparati

II spui foarte clar cum este copilul tau, cum ai procedat tu cu el sa-l linistesti si ii ceri detalii cu privire la metodele ei.II spui si ca nu ai vrea sa-l pedepseasca prin pusul la colt sau alte metode din astea...
Curaj, vorbeste-i.

PS abordeaza subiectul politicoasa si serioasa, nu cu ton certaret. II poti spune ca habar nu ai cum se procedeaza in gradinite, si ai vrea sa n-ai probleme mai tarziu, asa ca preventiv vorbesti cu ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

"ce subiect potrivit mie". Voi scrieti ca niste caraghioase despre empatie si respect si toleranta, iar eu va povestesc despre cum imi pedepsesc copilul de 2 ani.
M-a cuprins asa, o mare dezamagire si sentimentul ala ca timpul pierdut e pierdut de tot... Oribil!! :(.

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Pot sa cer o parere?

ce se intampla...domnisorul Kevin, ca mai toti copilasii insira jucariile in toti ai 100 m2 ai casei, le ascunde in frigider, le baga in wc, pe sub pat,ma rog...gaseste el unde sa le ascunda.
Insa face asta numai seara , innainte de baie/culcare, ptr ca stie ca e ora de strans jucariile, puse fiecare la locul lor.
DE REGULA STRANGEM IMPREUNA, insa in ultimile zile,ptr ca il vad smecheras, strange 2-3 si apoi face ce face, se imvarte, ma ia cu vb de pana la urma ma trezesc ca strang eu tot

Ieri m-am suparat...i-am repetat de cateva ori, sa stanga jucariile frumos,e timpul baitei, el nu si nu...i-am spus clar ca numar pana la 3, daca nu-si pune mingile la locul lor, le pierde, le dam copiilor strazii care nu au jucarii, si care vor sti sa aiba grija si sa pretuiasca jucariile.
el radea la mine, ca nu si nu, mai si-mi spune ca...asta e o gluma mami!!!
normal ca nu le-a strans, drept urmare, nu mai are mingi de astazi, i le-am luat, le arunc...acusi ma intreaba de mingi

am gresit?

Nikole, mami de Albastrel si Albastrica

SA-L AJUTAM PE ANGELO

www.tlig.org/ro/ro3pryrs.html" target="_blank">CELE TREI RUGACIUNI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

pai cam da, ca te lupti cu el si nu e ok.
Ce daca nu-si strange jucariile?
temerile sunt la tine.
El nu va deveni o persoana rea ca adult daca nu-si le strange acum jucariile..

Tu treci printr-o perioada foarte grea , nu te lupta si cu baietelul tau, lasa relatia voastra frumoasa....

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput